freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Ταυτοποίηση των καρτοκινητών μέχρι τον Ιούνιο 2010


 Forum index » Η/Υ, Τεχνολογία & Εφαρμογές » Internet, πλοήγηση, συνδέσεις και τηλεφωνία » Κινητή & Σταθερή Τηλεφωνία
Moderators:  Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: 2010 Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
fiskilis
Honorary Member

Μέλος από: 16 Νοε 2003
Βοηθήματα: 1
Νέα: 15
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Athens
View users profile Send email to user Visit posters website
blog cv portfolio deviantART flickr picasa 
myspace facebook linkedin hi5 sync twitter 
friendfeed deviantART digg del.icio.us skype 
ΜήνυμαΣτις: 30 Απρ 2009 21:18    Θέμα: Ταυτοποίηση των καρτοκινητών μέχρι τον Ιούνιο 2010 Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ταυτοποίηση των καρτοκινητών μέχρι τον Ιούνιο 2010

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 θα πρέπει να ταυτοποιηθούν οι κάτοχοι-χρήστες καρτοκινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου που ετοίμασε το υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών, βάσει του οποίου η ταυτοποίηση αυτή θα γίνει χωρίς κόστος για τους κατόχους των συγκεκριμένων συσκευών. Οι εταιρείες κινητής θα αναλάβουν να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τον τρόπο υποβολής των κατάλληλων στοιχείων που θα ταυτοποιήσουν τους κατόχους καρτοκινητών, ενώ για όσους δεν το πράξουν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να διακόψουν τη σύνδεσή τους ένα μήνα μετά την προθεσμία που έχει οριστεί (31/7/2010).

Τα νέα μέτρα υποχρεώνουν τους κατόχους καρτοκινητών να δηλώνουν στις εταιρείες οποιαδήποτε μεταβολή κατάστασης του καρτοκινητού τους (π. χ. δωρεά, απώλεια, κλοπή κ.λπ.), καθώς η οποιαδήποτε ανανέωση χρόνου ομιλίας θα συνδέεται τόσο με τον κωδικό αριθμό της κάρτας του κινητού (IMSI), όσο και με τον κωδικό αριθμό της συσκευής (ΙΜΕΙ). Tο μέτρο αυτό έχει ως παράπλευρη επίπτωση την αποθάρρυνση των κλοπών καρτοκινητών, καθώς η χρήση του κωδικού ΙΜΕΙ θα κάνει ανιχνεύσιμη τη συσκευή. Η αρχή που θα ελέγχει την τήρηση των αρχείων των καρτοκινητών θα είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, η οποία εξουσιοδοτείται να επιβάλλει πρόστιμα στους παρόχους που δεν τηρούν ακριβή αρχεία κατόχων καρτοκινητών στις βάσεις δεδομένων τους.

Μάλιστα, οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να διατηρούν τα στοιχεία των κατόχων των καρτοκινητών μέχρι ένα χρόνο μετά την απενεργοποίηση των συσκευών/συνδέσεών τους.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται εντός του 2010 να αναλάβει δράση σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων που αφορούν την ανώνυμη χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένων νομοθετικών μέτρων, εφόσον είναι σκόπιμο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, κ. Ζακ Μπαρό, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Επίτροπος στην απάντησή του σημείωσε τις ανησυχίες που εξέφρασε το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ήδη από το 2003, για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι ο εντοπισμός της χρήσης προπληρωμένων καρτοτηλεφώνων θα μπορούσε να βελτιώσει τις εγκληματολογικές έρευνες και ιδίως αυτές που αφορούν σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Συμβούλιο κάλεσε το 2008 τα κράτη μέλη να ενημερώσουν την Επιτροπή σχετικά με τα εθνικά μέτρα ή τις τεχνικές λύσεις που εφαρμόζουν για να ταυτοποιούν τους χρήστες των μέσων επικοινωνίας, καθώς και το βαθμό της λειτουργικής αποτελεσματικότητας των μέτρων αυτών.

Η Επιτροπή ενημερώνει τον Έλληνα Ευρωβουλευτή ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα να προτείνει νομοθετικά μέτρα, εφόσον αξιολογήσει, βάσει των στοιχείων που θα έχει συλλέξει από τα κράτη μέλη, ότι τα μέτρα που λήφθηκαν δεν είναι αποτελεσματικά για τη διασφάλιση του εντοπισμού της χρήσης προπληρωμένων καρτοτηλεφώνων.

http://www.weeklytelecom.gr/

_________________
* Κάρτα Υγείας * Ελληνικά Προϊόντα * Κατάλογος ΚοινΣΕπ * Breaking News
* Mentoring on Social Economy, Σύμβουλος ανάπτυξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας *
Rapid-eraser
WebDev Moderator

Μέλος από: 05 Απρ 2003
Βοηθήματα: 2
Νέα: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Πειραιάς
View users profile
portfolio facebook twitter skype 
ΜήνυμαΣτις: 11 Μαη 2009 21:23    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πάντως όταν είχα ενεργοποιήσει εγώ την cosmokarta το 1998 είχανε κρατήσει αναλυτικά στοιχεία.
Δηλαδή έπαιρνες τηλέφωνο ένα νούμερο πριν σου ενεργοποιήσουν το δικό σου νούμερο και σου παίρνανε συνέντευξη κανονικά και καταγράφανε αρκετά στοιχεία.
Τώρα αυτό το μέτρο γιατί ατόνησε στην συνέχεια ...

_________________
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high
sottric


Μέλος από: 08 Δεκ 2009
Μηνύματα: 18

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 22 Δεκ 2009 18:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου γιατί πολλά γινόντουσαν με τα καρτοκινητά. Πολύ σωστό μέτρο.
Connor MacLeod
Honorary Member

Μέλος από: 07 Φεβ 2005
Βοηθήματα: 11
Νέα: 16
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Μεσολόγγι έως το 2017
View users profile Send email to user Visit posters website
facebook linkedin twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 22 Δεκ 2009 20:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:
Καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου γιατί πολλά γινόντουσαν με τα καρτοκινητά. Πολύ σωστό μέτρο.

Οποιος θυμάται παλια ετσι γινόταν(90s).
Εγω την πρωτη καρτοκηνιτη καρτα που είχα παρει την πήρα με δήλωση στοιχείων. Ονοματεπώνυμο και ταυτότητα.
Και επειδή εγω δεν είχα, το είχαμε δηλώσει στου πατέρα μου.

_________________
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)
gdimi


Μέλος από: 18 Μαρ 2009
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 129

Περιοχή: Πειραιάς
View users profile Send email to user Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 23 Δεκ 2009 01:24    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:
Καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου γιατί πολλά γινόντουσαν με τα καρτοκινητά. Πολύ σωστό μέτρο.

Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη, όποιος υπερασπίζεται το μέτρο αυτό με την παραπάνω λογική, είτε αγνοεί τα κίνητρα πίσω από αυτή, είτε νομίζει πως όντας νόμιμος δεν τον αγγίζει, κλασσική μικροαστική προσέγγιση (no offense ε, δεν αναφέρομαι προσωπικά στο άτομο)

Με εκπλήσσει μάλιστα το γεγονός πως κανείς μα κανείς δεν αναφέρθηκε στην τρύπια λογική της συλλογικής ευθύνης, πάνω στην οποία βασίζεται ένα τέτοιο μέτρο.
Ας υποθέσουμε πως "πολλά" γίνονται με καρτοκινητά (δε λέμε καν τι είναι αυτά τα "πολλά"). Πετάω ένα νούμερο μη ρεαλιστικό, πως για κάθε "κακώς χρησιμοποιούμενο" καρτοκινητό υπάρχουν άλλα 1000 "καλώς χρησιμοποιούμενα" (το καλώς/κακώς με τα γενικώς απροσδιόριστα κοινωνικά στάνταρ περί ηθικής του μέσου νεοέλληνα ε). Την ταυτοποίηση όμως θα την υποστούμε όλοι και όλες. Δεν γνωρίζει κανείς πια το τεκμήριο της αθωότητας? Αν όχι στο ..internet θα το βρείτε εύκολα.
Στις παρατηρήσεις, εντάξει και τι έγινε τα καρτοκινητά είναι μόνο, οι συνδέσεις ήδη έτσι δουλεύουν, παλιά αυτή ήταν η διαδικασία κλπ κλπ απαντώ πως φίλοι/φίλες, δουλεύετε για 3εις και 60, σας προτρέπουν να αγοράζετε μέχρι το τελευταίο cent (ή να το χαρίζετε στις τράπεζες), αν αντιδράσετε για κάτι το λιγότερο που θα αντιμετωπίσετε είναι αδιαφορία, αυτά που με κόπο αγοράζεις πρέπει να δηλώνεις πότε που και γιατί, να επιτηρησε στη χρήση τους, να σε αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει εγκληματία και μετά άντε χαμογέλα χαρωπά κάθε πρωί στη δουλειά!
Όχι ευχαριστώ δεν είμαι πρόβατο που νομίζει πως είναι λέοντας και διακρίνω πως το μέτρο αυτό είναι αλληλένδετο με μια σειρά άλλων βασισμένων σε παρόμοιες λογικές ,σαν το ηλίθιο επιχείρημα πως επειδή 1 στους 100000 είναι παιδεραστής, πρέπει όλες οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες να παρακολουθούνται λες και εκεί είναι η αιτία κοινωνικών φαινομένων όπως η παιδεραστία, η εγκληματικότητα κλπ και όχι η φτώχεια ή η απόγνωση ή η έλλειψη παιδείας...
Λίγο λίγο το σαράκι του εμπορίου, τον πολυεθνικών και των κρατικών μηχανισμών έφαγε τον παγκόσμιο ιστό και κανείς πλέον δε θυμάται τι σήμαινε κάποτε διαδίκτυο και κυβερνοχώρος. Η μπίζνα έγινε η ζωή μας και εδώ και στο χωριό αυτό δε χωράνε όλοι οι χωριανοί.

Καλά κρασιά λοιπόν και λίγη κριτική σκέψη δεν βλάπτει....

_________________
"We will create a civilization of the Mind in Cyberspace. May it be more humane and fair than the world your governments have made before."

hybridwebs.gr
cyberfreak
Honorary Member

Μέλος από: 08 Σεπ 2004
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Κρυα Βρυση
View users profile Send email to user Visit posters website
deviantART facebook twitter deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 23 Δεκ 2009 01:27    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Rapid-eraser ανέφερε:
Πάντως όταν είχα ενεργοποιήσει εγώ την cosmokarta το 1998 είχανε κρατήσει αναλυτικά στοιχεία.
Δηλαδή έπαιρνες τηλέφωνο ένα νούμερο πριν σου ενεργοποιήσουν το δικό σου νούμερο και σου παίρνανε συνέντευξη κανονικά και καταγράφανε αρκετά στοιχεία.
Τώρα αυτό το μέτρο γιατί ατόνησε στην συνέχεια ...και εγω καποτε ειχα παναφον!!! και ειχε τα στοιχεια μου ολα και ειχα παρει τη καρτα 18ευρω πλεον τις δινουν δωρεαν

_________________

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ::
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Η/Υ, Τεχνολογία & Εφαρμογές » Internet, πλοήγηση, συνδέσεις και τηλεφωνία » Κινητή & Σταθερή Τηλεφωνία
Τώρα είναι 25 Απρ 2017 06:37 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos