Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

ασκηση με πινακεσ

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
NTINAaa
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 16 Μαρ 2009 00:25

ασκηση με πινακεσ

Δημοσίευση από NTINAaa » 19 Μάιος 2009 00:00

η εκφωνηση λεει να δινονται τυχαιεσ τιμεσ στο διαστημα [1,20]σε εναν πινακα σε εναν δισδιαστατο πινακα 5χ4.στιν σινεχεια αν το πρωτο βρισκεται στιν διευθυνση 1000000.να βρεθει η διευθυνση του στοιχειου πινακα[2][3] .τελοσ να καλειται σιναρτηση με παραμετρουσ τον πινακα και τισ διαστασεισ του και να επιστρεφει το αθροισμα των τετραγωνων ολων των στοιχειων ..

τα εχω κανει ολα νομιζς αλλα δεν καλω σωστα τιν συναρτηση οποιοσ μπορει ας βοηθησει

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int athroisma&#40; int array,int i,int j&#41;;
main &#40;&#41;
&#123;
int array&#91;5&#93;&#91;4&#93;,i,j,p,x;
for &#40;i=0;i<5;i++&#41;
&#123;
    for &#40;j=0;j<4;j++&#41;
    &#123;
        array&#91;i&#93;&#91;j&#93;=1+rand&#40;&#41;%20;
        &#125;
&#125;
for &#40;i=0;i<5;i++&#41;
&#123;
    for &#40;j=0;j<4;j++&#41;
    &#123;
        printf &#40;"%d\t",array&#91;i&#93;&#91;j&#93;&#41;;
        &#125;
        printf&#40;"\n"&#41;;
&#125; 
p=1000000;
for &#40;i=0;i<5;i++&#41;
&#123;
    for &#40;j=0;j<4;j++&#41;
    &#123;
        p=p+2;
        if &#40;i==2 && j==3&#41;
        printf&#40;"to stoixeio p&#91;2&#93;&#91;3&#93; einai sti thesi %d\n",p&#41; ;
        &#125;
&#125;
x=athroisma&#40;int array,int i,int j&#41;;    
printf&#40;"%d\n",x&#41;;
system &#40;"pause"&#41;;
return 0;
&#125;

int athroisma&#40;array1,i,j&#41;;
&#123;
    int array1&#91;i&#93;&#91;j&#93;;
    
int tetragwno;
    int sum =0;
    int k=0;
    for &#40;i=0;i<5;i++&#41;
    &#123;
        for &#40;j=0;j<4;j++&#41;
        &#123;
          tetragwno=array&#91;i&#93;&#91;j&#93;*array&#91;i&#93;&#91;j&#93;;
          sum=sum +tetragwno;
          &#125;
&#125; 
return 0;
&#125;

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ασκηση με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 19 Μάιος 2009 01:51

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

long athroisma&#40; int&#91;5&#93;&#91;4&#93;&#41;;
main &#40;&#41;
&#123;
int array&#91;5&#93;&#91;4&#93;,i,j,p,x;
for &#40;i=0;i<5;i++&#41;
&#123;
    for &#40;j=0;j<4;j++&#41;
    &#123;
        array&#91;i&#93;&#91;j&#93;=1+rand&#40;&#41;%20;
        &#125;
&#125;
for &#40;i=0;i<5;i++&#41;
&#123;
    for &#40;j=0;j<4;j++&#41;
    &#123;
        printf &#40;"%d\t",array&#91;i&#93;&#91;j&#93;&#41;;
        &#125;
        printf&#40;"\n"&#41;;
&#125;
p=1000000;
for &#40;i=0;i<5;i++&#41;
&#123;
    for &#40;j=0;j<4;j++&#41;
    &#123;
        p=p+2;
        if &#40;i==2 && j==3&#41;
        printf&#40;"to stoixeio p&#91;2&#93;&#91;3&#93; einai sti thesi %d\n",p&#41; ;
        &#125;
&#125;
x=athroisma&#40;array&#41;;   
printf&#40;"%d\n",x&#41;;
system &#40;"pause"&#41;;
return 0;
&#125;

long athroisma&#40;int array&#91;5&#93;&#91;4&#93;&#41;&#123;
   
int tetragwno;
    long sum =0;
    int k=0;
    for &#40;int i=0;i<5;i++&#41;
    &#123;
        for &#40;int j=0;j<4;j++&#41;
        &#123;
          tetragwno=array&#91;i&#93;&#91;j&#93;*array&#91;i&#93;&#91;j&#93;;
          sum=sum +tetragwno;
          &#125;
&#125;
return sum;
&#125;

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες