freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! Templates
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 2 από 2 [27 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: htmltemplatejoomlaμετατροπή Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2
ΑποστολέαςΜήνυμα
manolism
Super Moderator

Μέλος από: 25 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 66
Νέα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Wild West
View users profile
deviantART facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 17 Ιουν 2009 12:15    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Η γνωστή αλυσίδα δεν έχει δει το βιβλίο πέραν από το site.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί τα αναφέρει αυτά που αναφέρει. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το βιβλίο δεν έχει λάθη.

_________________
| :: Βιβλίο Joomla στα Ελληνικά:: | :: Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νέα Υόρκη ::
eftichia


Μέλος από: 19 Μαη 2009
Μηνύματα: 39

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουν 2009 18:08    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ευχαριστώ για την απαντηση.

η αλήθεια είναι οτι το βιβλίο το πήρα αλλά δεν βλέπω να γράφει κάπου πως θα κάνω back up του template που δουλευω(εννοείται μαζί με τα δεδομένα)..

ερώτηση.. το back up είναι ο μονος τρόπος για να εξάγω το template απο το joomla και να το στείλω κάπου ή να το γράψω σε ένα usb?

κάπου διάβασα οτι αν θέλω να στείλω αυτο το αρχείο κάπου θα πρέπει μεσα στο συμπιεσμένο φάκελο που θα στείλω να έχω ζιπάρει εκτός απο τo γραφιστικό κομμάτι και το αρχείο κειμένων και φωτογραφιών.

πολύ σωστό ακούγεται ασφαλώς, απλώς εγώ δεν ξέρω που βρίσκονται αυτά τα αρχεία αποθηκευμένα γιατί ξεκινώντας την εκπαίδευση μου στο joomla δίχως γνώσεις και βοηθεια δεν γνώριζα οτι αρχικά έπρεπε να οργανώσω κάποιους φάκέλους μεσα στο wamp όπου θα βάλω όλα μου τα δεδομένα για αρχη (το διάβασα σήμερα έχοντας πλέον προμηθευτεί το βιβλίο)

Άρα λοιπόν βασικό ερώτημα είναι "πως να κάνω εξαγωγή ή back up"?
ή πού να κοιτάξω να βρώ αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί αφού τα βλέπω στο template άρα κάπου θα είναι αποθηκευμένα αλλά που???
και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια!!
manolism
Super Moderator

Μέλος από: 25 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 66
Νέα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Wild West
View users profile
deviantART facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουν 2009 21:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Για να πάρεις το template που θέλεις έτσι όπως το έχεις διαμορφώσει θα πρέπει να κάνεις zip το φάκελο του template σου.

C:\wamp\www\joomla\templates\beez

Όλο το φάκελο beez τον συμπιέζεις και είναι ok.

Ελπίζω όλα τα δεδομένα του template να τα τραβάει από τον συγκεκριμένο φάκελο και όχι από κανέναν άλλο. (π.χ. images\stories)

Και εννοείται ότι παίρνεις μόνο το template και τίποτα άλλο.

_________________
| :: Βιβλίο Joomla στα Ελληνικά:: | :: Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νέα Υόρκη ::
manolism
Super Moderator

Μέλος από: 25 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 66
Νέα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Wild West
View users profile
deviantART facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουν 2009 21:33    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τώρα είδα ότι θες και τα δεδομένα.

Οπότε εγκαθιστάς το Joomlapack που είναι από τα καλύτερα εργαλεία για backup στο joomla.

Το joomla δεν έχει δικό του μηχανισμό ενσωματωμένο για backup. Γι' αυτό δεν βρήκες τίποτα στο βιβλίο.

_________________
| :: Βιβλίο Joomla στα Ελληνικά:: | :: Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νέα Υόρκη ::
eftichia


Μέλος από: 19 Μαη 2009
Μηνύματα: 39

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουν 2009 21:41    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

εκανα την διαδικασια στο phpmyadmin επελεξα τα αρχεία του template που θελωκαι το εκανα εξαγωγη σε sql - μεχρι εδω καλα

μετα προσπαθησα να το κανω εισαγωγη απο αλλον υπολογιστη οποτε πηγα παλι στο phpmyadmin όπου επελεξα την βάση δεδομένων μου και επελεξα
εισαγωγή > αναζητηση > το sql αρχειο > εκτελεση

αφου πρωτα επελεξα από αριστερα τη ΒΔ.
Όταν εκανα εισαγωγη το .sql αρχειο βγηκε το εξης μηνυμα :

Εντολή SQL:
-- -- 'Αδειασμα δεδομένων του πίνακα 'jos_components' -- INSERT INTO jos_components (id, name, link, menuid, parent, admin_menu_link, admin_menu_alt, option, ordering, admin_menu_img, iscore, params, enabled) VALUES (1, 'Banners', '', 0, 0, '', 'Banner Management', 'com_banners', 0, 'js/ThemeOffice/component.png', 0, 'track_impressions=0\ntrack_clicks=0\ntag_prefix=\n\n', 1), (2, 'Banners', '', 0, 1, 'option=com_banners', 'Active Banners', 'com_banners', 1, 'js/ThemeOffice/edit.png', 0, '', 1), (3, 'Clients', '', 0, 1, 'option=com_banners&c=client', 'Manage Clients', 'com_banners', 2, 'js/ThemeOffice/categories.png', 0, '', 1), (4, 'Web Links', 'option=com_weblinks', 0, 0, '', 'Manage Weblinks', 'com_weblinks', 0, 'js/ThemeOffice/component.png', 0, 'show_comp_description=1\ncomp_description=\nshow_link_hits=1\nshow_link_description=1\nshow_other_cats=1\nshow_headings=1\nshow_page_title=1\nlink_target=0\nlink_icons=\n\n', 1), (5, 'Links', '', 0, 4, 'option=c[...]

Η MySQL επέστρεψε το μύνημα:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'option, ordering, admin_menu_img, iscore, params, enabled) VALUES
(1, 'Banners',' at line 4



επίσης οταν ανοιγω απο το wampserver > mysql > msqlconsole μου ζηταει κωδικο... που θα τον βρω αυτον τον κωδικο??




ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!
eftichia


Μέλος από: 19 Μαη 2009
Μηνύματα: 39

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Ιουν 2009 21:58    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

θα το εγκαταστησω ευχαριστω πολυ. κανοντας back up θα μπορω να μεταφερω τα δεδομενα απο τον εναν υπολογιστη στον αλλον?

όσο για το παραπανω μηνυμα μου που περιγραφω την διαδικασια δεν ισχυει κατι τετοιο?


καλο βραδυ!
eftichia


Μέλος από: 19 Μαη 2009
Μηνύματα: 39

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 19 Ιουν 2009 11:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

γνωρίζει κάποιος πως θα κανω εκγατάσταση στο joomla pack???

το κατεβασα αλλα δεν ξερω πως να το εγκαταστησω!!
manolism
Super Moderator

Μέλος από: 25 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 66
Νέα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Wild West
View users profile
deviantART facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 19 Ιουν 2009 11:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Με τον ίδιο τρόπο που εγκατέστησες την ελληνική γλώσσα.

Έπειτα θα το βρεις στο μενού εφαρμογές.

_________________
| :: Βιβλίο Joomla στα Ελληνικά:: | :: Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νέα Υόρκη ::
eftichia


Μέλος από: 19 Μαη 2009
Μηνύματα: 39

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουν 2009 09:18    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα σας

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής θέμα

1.εχω ενα template το οποιο και εχω επισυναψει για να το δειτε όπου και θελω να αλλαξω το κιτρινο αυτο χρωμα που βλεπετε αλλα δεν τα εχω καταφερει..

καταφερα μονο να βρω το body backround που ηταν ευκολο βεβαια ....

θα στειλω και τον html κωδικα να τον δειτε.

2.θέλω επίσης να αλλάξω την αριστερή στήλη που λέει "main menu" -> σε "επιλογες"
και sτην δεξια στήλη το "who's on line" -> σε "Συνδεδεμένοι"

ευχαριστω!!


<?php
defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );
JPlugin::loadLanguage( 'tpl_SG1' );
?><head>
<jdoc:include type="head" />

<link rel="stylesheet" href="templates/system/css/system.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" type="text/css" />

<!--[if lte IE 7]>
<link rel="stylesheet" href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/ie6.css" type="text/css" />
<![endif]-->


<style type="text/css">
<!--
.style1 {color: #FF9900}
-->
</style>
</head>
<body class="body_bg">
<div id="header">
<div id="header_img">
<div id="wrapper">
<div id="logo">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" class="header_logo">
<tr>
<td>
<a href="index.php">ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ</a>
</td>
</tr>
</table>
</div>
<div id="top_menu">
<jdoc:include type="modules" name="user3" />
</div>
<div id="news_flash">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" class="header_logo">
<tr>
<td><a href="index.php">ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ - ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ</a></a> </td>
</tr>
</table>
<jdoc:include type="modules" style="rounded" name="top" />
<div class="clr"></div>
</div>
<div class="clr"></div>
</div>
</div>
</div>
<div id="content">
<div id="top">
<div id="pathway">
<table cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td>
<jdoc:include type="module" name="breadcrumbs" />
</td>
</tr>
</table>
</div>
<div id="search">
<jdoc:include type="modules" name="user4" />
<div class="clr"></div>
</div>
</div>
<?php if($this->countModules('left') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="leftcolumn">
<jdoc:include type="modules" name="left" style="rounded" />
<?php $sg = 'banner'; include "templates.php"; ?>
</div>
<?php endif; ?>

<?php if($this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="main">
<?php else: ?>
<div id="main_full">
<?php endif; ?>
<div class="nopad">
<jdoc:include type="message" />
<?php if($this->params->get('showComponent')) : ?>
<jdoc:include type="component" />
<?php endif; ?>
</div>
</div>

<?php if($this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="rightcolumn" style="float:right;">
<jdoc:include type="modules" name="right" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<div class="clr"></div>
</div>
<div id="footer">
<p class="copyright">Copyright © 2009 <a href="http://www....gr">www....gr</a> All Rights Reserved. </p>
</div>
<div id="valid">
<div align="right"></div>
</div>
<jdoc:include type="modules" name="debug" />
</body>
</html>



prtscn.jpg
 Description:
 Filesize:  6.01 KB
 Viewed:  3309 Time(s)

prtscn.jpg


petros01


Μέλος από: 16 Μαρ 2009
Μηνύματα: 56

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουν 2009 20:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κατ' αρχην κάνε edit το post και σβησε το όνομα (εκτος κι αν είναι άσχετο) γιατί σε google search βγαίνει πρώτο πρώτο ))

το bg color θα το βρείς στο css που υπάρχει μαζί με το template... πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξεις και κάποιες εικόνες σε χρωματισμούς.

_________________
http://www.click2go.gr
manolism
Super Moderator

Μέλος από: 25 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 66
Νέα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Wild West
View users profile
deviantART facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 20 Ιουν 2009 21:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Οποιαδήποτε αλλαγή στην εμφάνιση είναι στο αρχείο css. Θα σου πρότεινα το εξής:

1. Επιλέγεις μία λέξη από το σημείο που θέλεις να κάνεις την αλλαγή (πχ μέσα από το κίτρινο πλαίσιο που μας δείχνεις ) και την αντιγράφεις.
2. Ανοίγεις στο view source τον κώδικα και κάνεις αναζήτηση αυτής της λέξης.
3. Μόλις τη βρεις βλέπεις από ποια divs περιβάλεται.
4. Ανοίγεις το css αρχείο, ψάχνεις αυτά τα divs και κάνεις τις αλλαγές.

Για το δεύτερο που ρωτάς πρέπει να αλλάξεις τους τίτλους των ονομάτων των αντίστοιχων ενθεμάτων (modules).

_________________
| :: Βιβλίο Joomla στα Ελληνικά:: | :: Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νέα Υόρκη ::
eftichia


Μέλος από: 19 Μαη 2009
Μηνύματα: 39

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 01 Ιουλ 2009 08:55    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

καλημερα σας!

χρειαζομαι την βοηθεια σας στο εξης θεμα, έκανα upload ένα site "joomla" ακολουθωντας όλα τα βήματα πιστά αλλα δεν καταφερα τελικα να το ανεβασω , μου βγαινει το εξης μηνυμα...

"Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL"

τι να κάνω? να ανεβασω και το sql αρχειο? αν χρειαστει κάτι τέτοιο απο ποιο βήμα να το δουλεψω ώστε να το διορθώσω? πρεπει να καταργήσω κάτι που έχω ανεβάσει και να ανeβασω αυτο?

*διαβασα αυτο το θεμα http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=37018
εχουμε το ιδιο "Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL" αλλα εγω αυτο το σημειο που περιγραφει ο midas
"στο database_prefix αντί για domain-name_ ήθελε jos_" δεν το εχω λαθος! αρα κάτι αλλο γινεται...


ευχαριστω πολυ ! οποιος μπορει ας με βοηθησει λιγο εφτασα στην πηγη και δεν μπορω να πιω νερο!!!
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 2 από 2 [27 Μηνύματα] Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! Templates


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Hook Template Layout 2 gaucho 18 Αυγ 2016 00:38
ChrisRontos Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Template bookstore 2 katerinaaa 12 Ιουν 2016 16:52
katerinaaa Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Αναγνώριση template 1 thoikos 01 Μαη 2015 21:57
fiskilis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 19 Ιαν 2017 17:03 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos