Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Joomla! Templates

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από manolism » 17 Ιουν 2009 13:15

Η γνωστή αλυσίδα δεν έχει δει το βιβλίο πέραν από το site.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί τα αναφέρει αυτά που αναφέρει. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το βιβλίο δεν έχει λάθη.

Άβαταρ μέλους
eftichia
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 19 Μάιος 2009 14:32

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από eftichia » 18 Ιουν 2009 19:08

ευχαριστώ για την απαντηση.

η αλήθεια είναι οτι το βιβλίο το πήρα αλλά δεν βλέπω να γράφει κάπου πως θα κάνω back up του template που δουλευω(εννοείται μαζί με τα δεδομένα)..

ερώτηση.. το back up είναι ο μονος τρόπος για να εξάγω το template απο το joomla και να το στείλω κάπου ή να το γράψω σε ένα usb?

κάπου διάβασα οτι αν θέλω να στείλω αυτο το αρχείο κάπου θα πρέπει μεσα στο συμπιεσμένο φάκελο που θα στείλω να έχω ζιπάρει εκτός απο τo γραφιστικό κομμάτι και το αρχείο κειμένων και φωτογραφιών.

πολύ σωστό ακούγεται ασφαλώς, απλώς εγώ δεν ξέρω που βρίσκονται αυτά τα αρχεία αποθηκευμένα γιατί ξεκινώντας την εκπαίδευση μου στο joomla δίχως γνώσεις και βοηθεια δεν γνώριζα οτι αρχικά έπρεπε να οργανώσω κάποιους φάκέλους μεσα στο wamp όπου θα βάλω όλα μου τα δεδομένα για αρχη (το διάβασα σήμερα έχοντας πλέον προμηθευτεί το βιβλίο)

Άρα λοιπόν βασικό ερώτημα είναι "πως να κάνω εξαγωγή ή back up"?
ή πού να κοιτάξω να βρώ αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί αφού τα βλέπω στο template άρα κάπου θα είναι αποθηκευμένα αλλά που???
και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια!!

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από manolism » 18 Ιουν 2009 22:29

Για να πάρεις το template που θέλεις έτσι όπως το έχεις διαμορφώσει θα πρέπει να κάνεις zip το φάκελο του template σου.

C:\wamp\www\joomla\templates\beez

Όλο το φάκελο beez τον συμπιέζεις και είναι ok.

Ελπίζω όλα τα δεδομένα του template να τα τραβάει από τον συγκεκριμένο φάκελο και όχι από κανέναν άλλο. (π.χ. images\stories)

Και εννοείται ότι παίρνεις μόνο το template και τίποτα άλλο.

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από manolism » 18 Ιουν 2009 22:33

Τώρα είδα ότι θες και τα δεδομένα.

Οπότε εγκαθιστάς το Joomlapack που είναι από τα καλύτερα εργαλεία για backup στο joomla.

Το joomla δεν έχει δικό του μηχανισμό ενσωματωμένο για backup. Γι' αυτό δεν βρήκες τίποτα στο βιβλίο.

Άβαταρ μέλους
eftichia
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 19 Μάιος 2009 14:32

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από eftichia » 18 Ιουν 2009 22:41

εκανα την διαδικασια στο phpmyadmin επελεξα τα αρχεία του template που θελωκαι το εκανα εξαγωγη σε sql - μεχρι εδω καλα

μετα προσπαθησα να το κανω εισαγωγη απο αλλον υπολογιστη οποτε πηγα παλι στο phpmyadmin όπου επελεξα την βάση δεδομένων μου και επελεξα
εισαγωγή > αναζητηση > το sql αρχειο > εκτελεση

αφου πρωτα επελεξα από αριστερα τη ΒΔ.
Όταν εκανα εισαγωγη το .sql αρχειο βγηκε το εξης μηνυμα :

Εντολή SQL:
-- -- 'Αδειασμα δεδομένων του πίνακα 'jos_components' -- INSERT INTO jos_components (id, name, link, menuid, parent, admin_menu_link, admin_menu_alt, option, ordering, admin_menu_img, iscore, params, enabled) VALUES (1, 'Banners', '', 0, 0, '', 'Banner Management', 'com_banners', 0, 'js/ThemeOffice/component.png', 0, 'track_impressions=0\ntrack_clicks=0\ntag_prefix=\n\n', 1), (2, 'Banners', '', 0, 1, 'option=com_banners', 'Active Banners', 'com_banners', 1, 'js/ThemeOffice/edit.png', 0, '', 1), (3, 'Clients', '', 0, 1, 'option=com_banners&c=client', 'Manage Clients', 'com_banners', 2, 'js/ThemeOffice/categories.png', 0, '', 1), (4, 'Web Links', 'option=com_weblinks', 0, 0, '', 'Manage Weblinks', 'com_weblinks', 0, 'js/ThemeOffice/component.png', 0, 'show_comp_description=1\ncomp_description=\nshow_link_hits=1\nshow_link_description=1\nshow_other_cats=1\nshow_headings=1\nshow_page_title=1\nlink_target=0\nlink_icons=\n\n', 1), (5, 'Links', '', 0, 4, 'option=c[...]

Η MySQL επέστρεψε το μύνημα:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'option, ordering, admin_menu_img, iscore, params, enabled) VALUES
(1, 'Banners',' at line 4



επίσης οταν ανοιγω απο το wampserver > mysql > msqlconsole μου ζηταει κωδικο... που θα τον βρω αυτον τον κωδικο??




ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!

Άβαταρ μέλους
eftichia
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 19 Μάιος 2009 14:32

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από eftichia » 18 Ιουν 2009 22:58

θα το εγκαταστησω ευχαριστω πολυ. κανοντας back up θα μπορω να μεταφερω τα δεδομενα απο τον εναν υπολογιστη στον αλλον?

όσο για το παραπανω μηνυμα μου που περιγραφω την διαδικασια δεν ισχυει κατι τετοιο?


καλο βραδυ!

Άβαταρ μέλους
eftichia
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 19 Μάιος 2009 14:32

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από eftichia » 19 Ιουν 2009 12:45

γνωρίζει κάποιος πως θα κανω εκγατάσταση στο joomla pack???

το κατεβασα αλλα δεν ξερω πως να το εγκαταστησω!!

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από manolism » 19 Ιουν 2009 12:49

Με τον ίδιο τρόπο που εγκατέστησες την ελληνική γλώσσα.

Έπειτα θα το βρεις στο μενού εφαρμογές.

Άβαταρ μέλους
eftichia
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 19 Μάιος 2009 14:32

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από eftichia » 20 Ιουν 2009 10:18

Καλημέρα σας

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής θέμα

1.εχω ενα template το οποιο και εχω επισυναψει για να το δειτε όπου και θελω να αλλαξω το κιτρινο αυτο χρωμα που βλεπετε αλλα δεν τα εχω καταφερει..

καταφερα μονο να βρω το body backround που ηταν ευκολο βεβαια ....

θα στειλω και τον html κωδικα να τον δειτε.

2.θέλω επίσης να αλλάξω την αριστερή στήλη που λέει "main menu" -> σε "επιλογες"
και sτην δεξια στήλη το "who's on line" -> σε "Συνδεδεμένοι"

ευχαριστω!!


<?php
defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );
JPlugin::loadLanguage( 'tpl_SG1' );
?><head>
<jdoc:include type="head" />

<link rel="stylesheet" href="templates/system/css/system.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" type="text/css" />

<!--[if lte IE 7]>
<link rel="stylesheet" href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/ie6.css" type="text/css" />
<![endif]-->


<style type="text/css">
<!--
.style1 {color: #FF9900}
-->
</style>
</head>
<body class="body_bg">
<div id="header">
<div id="header_img">
<div id="wrapper">
<div id="logo">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" class="header_logo">
<tr>
<td>
<a href="index.php">ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ</a>
</td>
</tr>
</table>
</div>
<div id="top_menu">
<jdoc:include type="modules" name="user3" />
</div>
<div id="news_flash">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" class="header_logo">
<tr>
<td><a href="index.php">ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ - ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ</a></a> </td>
</tr>
</table>
<jdoc:include type="modules" style="rounded" name="top" />
<div class="clr"></div>
</div>
<div class="clr"></div>
</div>
</div>
</div>
<div id="content">
<div id="top">
<div id="pathway">
<table cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td>
<jdoc:include type="module" name="breadcrumbs" />
</td>
</tr>
</table>
</div>
<div id="search">
<jdoc:include type="modules" name="user4" />
<div class="clr"></div>
</div>
</div>
<?php if($this->countModules('left') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="leftcolumn">
<jdoc:include type="modules" name="left" style="rounded" />
<?php $sg = 'banner'; include "templates.php"; ?>
</div>
<?php endif; ?>

<?php if($this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="main">
<?php else: ?>
<div id="main_full">
<?php endif; ?>
<div class="nopad">
<jdoc:include type="message" />
<?php if($this->params->get('showComponent')) : ?>
<jdoc:include type="component" />
<?php endif; ?>
</div>
</div>

<?php if($this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>
<div id="rightcolumn" style="float:right;">
<jdoc:include type="modules" name="right" style="rounded" />
</div>
<?php endif; ?>
<div class="clr"></div>
</div>
<div id="footer">
<p class="copyright">Copyright © 2009 <a href="http://www....gr">www....gr</a> All Rights Reserved. </p>
</div>
<div id="valid">
<div align="right"></div>
</div>
<jdoc:include type="modules" name="debug" />
</body>
</html>
Συνημμένα
prtscn.jpg
prtscn.jpg (6.01 KiB) Προβλήθηκε 3341 φορές

petros01
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 16 Μαρ 2009 14:23
Επικοινωνία:

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από petros01 » 20 Ιουν 2009 21:49

κατ' αρχην κάνε edit το post και σβησε το όνομα (εκτος κι αν είναι άσχετο) γιατί σε google search βγαίνει πρώτο πρώτο :)))

το bg color θα το βρείς στο css που υπάρχει μαζί με το template... πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξεις και κάποιες εικόνες σε χρωματισμούς.

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από manolism » 20 Ιουν 2009 22:49

Οποιαδήποτε αλλαγή στην εμφάνιση είναι στο αρχείο css. Θα σου πρότεινα το εξής:

1. Επιλέγεις μία λέξη από το σημείο που θέλεις να κάνεις την αλλαγή (πχ μέσα από το κίτρινο πλαίσιο που μας δείχνεις ) και την αντιγράφεις.
2. Ανοίγεις στο view source τον κώδικα και κάνεις αναζήτηση αυτής της λέξης.
3. Μόλις τη βρεις βλέπεις από ποια divs περιβάλεται.
4. Ανοίγεις το css αρχείο, ψάχνεις αυτά τα divs και κάνεις τις αλλαγές.

Για το δεύτερο που ρωτάς πρέπει να αλλάξεις τους τίτλους των ονομάτων των αντίστοιχων ενθεμάτων (modules).

Άβαταρ μέλους
eftichia
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 19 Μάιος 2009 14:32

[Solved] εισαγωγή έτοιμου template + μετατροπή html->joomla

Δημοσίευση από eftichia » 01 Ιούλ 2009 09:55

καλημερα σας!

χρειαζομαι την βοηθεια σας στο εξης θεμα, έκανα upload ένα site "joomla" ακολουθωντας όλα τα βήματα πιστά αλλα δεν καταφερα τελικα να το ανεβασω , μου βγαινει το εξης μηνυμα...

"Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL"

τι να κάνω? να ανεβασω και το sql αρχειο? αν χρειαστει κάτι τέτοιο απο ποιο βήμα να το δουλεψω ώστε να το διορθώσω? πρεπει να καταργήσω κάτι που έχω ανεβάσει και να ανeβασω αυτο?

*διαβασα αυτο το θεμα http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=37018
εχουμε το ιδιο "Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL" αλλα εγω αυτο το σημειο που περιγραφει ο midas
"στο database_prefix αντί για domain-name_ ήθελε jos_" δεν το εχω λαθος! αρα κάτι αλλο γινεται...


ευχαριστω πολυ ! οποιος μπορει ας με βοηθησει λιγο εφτασα στην πηγη και δεν μπορω να πιω νερο!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! Templates”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες