freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! γενικά
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
Basilakis
PHP Moderator

Μέλος από: 17 Νοε 2003
Βοηθήματα: 68
Νέα: 7
Templates: 3
Scripts: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Womans' Brain
View users profile Send email to user Visit posters website
blog deviantART flickr myspace facebook linkedin 
hi5 sync twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 01 Σεπ 2009 15:49    Θέμα: JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πρώτον να ξεκαθαρίσω κάτι, πριν πει κανένας πως κεράτωσα το Wordpress!

Απλώς, χρειάζεται για τη δουλεία και πέρα απο το χαβαλέ, δεν με πειράζει να δουλεύω με οποιοδήποτε CMS

έτσι λοιπόν είχα ένα προβληματάκι και εδώ η λύση.

Μπορεί να γινόταν και αλλιώς αλλα λόγο χρόνου, αυτό με βόλευε.

Το joomfish όταν πάτισα στα σημαιάκια, πήγαινε στην κεντρική και δεν έκανε fly μετάφραση το κείμενο. Πράγμα το οποίο εγώ δεν το ήθελα.

Έτσι είδα, πως για να γίνει η μετάφραση, έπρεπε να προσθεθεί στο url το ?lang=en ή ?lang=el ανάλογα με τη μετάφραση και πως έχει οριστεί απο το admin panel.

Η λύση

στο index.php του template έκανα αυτό:

κώδικας:

//For JoomFish, Kanonidis Basilis code to access the page URL and add the lang settings
//use of substr http://gr.php.net/substr
function PageURL() {
 $pageURL = 'http';
 if ($_SERVER["HTTPS"] == "on") {$pageURL .= "s";}
 $pageURL .= "://";
 if ($_SERVER["SERVER_PORT"] != "80") {
  $pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].":".$_SERVER["SERVER_PORT"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
 } else {
  $pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
 }
 return $pageURL = substr($pageURL, 0, -7);  //cut the last 7 characters

}


Δηλαδή απλώς πέρνω το url απο πάνω, αφαιρώ τα τελευταία 7 που αντιστοιχούν στο query της γλώσσας.


Για τα σημαιάκια

κώδικας:

<a href="<?php echo PageURL(); ?>&lang=en"><img alt="english" src="images/stories/english.gif" width="32" height="22" border="0" /></a>
<a href="<?php echo PageURL(); ?>&lang=el"><img alt="english" src="images/stories/greek.gif" width="32" height="22" border="0" /></a>


δηλαδή, στο url τυπώνω, το url της σελίδας και απλώς προσθέτω τη γλώσσα.

Εάν υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος θα ήταν καλό να το ξέραμε

_________________
Κατασκευη Ιστοσελιδων
morgana


Μέλος από: 06 Μαρ 2010
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 06 Μαρ 2010 14:17    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα, και σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τον κώδικα.. ίσως μπορείς να βοηθήσεις και με το παρακάτω εαν σου είναι εύκολο:


Λοιπόν.. φτιάχνω ένα σάιτ, σε joomla, λόγω του content του σάιτ, για να το κάνω δίγλωσσο, χρησιμοποίησα 2 διαφορετικές εγκαταστάσεις σε 2 folder του joomla, /el/ και /en/ και πειράζοντας λίγο τα sql tables, πλέον χρησιμοποιούν και τα 2 setups την ίδια sql.

Το θέμα που έχει προκύψει τώρα όμως.. είναι ότι θέλω να μπορεί ο επισκέπτης πατώντας πάνω στο σημαιάκι* της κάθε γλώσσας βρισκόμενος σε οποιαδήποτε σελίδα να τον στέλνει στην αντίστοιχη σελίδα στην ξένη γλώσσα.

*(το οποίο σημαιάκι αυτήν την στιγμή έχω σετάρει να διαβάζει από το custom module όπου έχω βάλει ένα σημαιάκι για την κάθε γλώσσα να κάνει link στo …/en/index.php ή στο /el/index.php )

Δλδ.

Έστω ότι βρίσκεται στο
www.sitename.gr/el/index.php?option=com_content&view=article&id=1
και πατάει το σημαιάκι..

θέλω να τον στέλνει στο
www.sitename.gr/en/index.php?option=com_content&view=article&id=1


Any suggestions plz?!

thanks in advance..
Basilakis
PHP Moderator

Μέλος από: 17 Νοε 2003
Βοηθήματα: 68
Νέα: 7
Templates: 3
Scripts: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Womans' Brain
View users profile Send email to user Visit posters website
blog deviantART flickr myspace facebook linkedin 
hi5 sync twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 06 Μαρ 2010 14:24    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δεν ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει με 2 folders...

Και για ποίο λόγο 2 folders αφού υπάρχουν components για να είναι δίγλωσσο;

_________________
Κατασκευη Ιστοσελιδων
morgana


Μέλος από: 06 Μαρ 2010
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 06 Μαρ 2010 14:34    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Basilakis ανέφερε:
Δεν ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει με 2 folders...

Και για ποίο λόγο 2 folders αφού υπάρχουν components για να είναι δίγλωσσο;


Γιατί δεν εξυπηρετούν .. το joomfish πχ.. για κάθε γραμμή σε ένα id ενός menu θέλει 3 γραμμές .. εαν έχεις 1000 γραμμές στο jos_menu... αυτόματα έχεις 3000 γραμμές.. στο jos_jfcontent... συν τις γραμμές από τα υπόλοιπα tables που κάνεις μετάφραση..

ουσιαστικά διαβάζει όλα τα tables από ένα στην ξένη γλώσσα και αργεί..
δεν νομίζω ότι συμφέρει....

απλά τα πράγματα...

δεν ξέρω από php αλλά από ότι καταλαβαίνω από τον κώδικα,

εαν μπορείς να αντικαταστήσεις το foldername που είναι το dir με ένα url2 (που θα περιέχει το dir της άλλης γλώσσας)... θα δουλέψει σωστά;

όπως στον κώδικα που έδωσες παραπάνω, διαβάζει το current url και αφαιρεί 7 γράμματα..
αντίς αυτού θέλουμε να αφαιρέσει το dir από το οποίο διαβάζει και να διαβάσει μόνο το /index.php?option=com_content&view=article&id=1 (έστω)
και αναλόγως ποιο flag θα πατάς, να προσθέτει το url του folder που αντιστοιχεί στην γλώσσα .... www.sitename.gr/el/ ή www.sitename.gr/en/
Basilakis
PHP Moderator

Μέλος από: 17 Νοε 2003
Βοηθήματα: 68
Νέα: 7
Templates: 3
Scripts: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Womans' Brain
View users profile Send email to user Visit posters website
blog deviantART flickr myspace facebook linkedin 
hi5 sync twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 06 Μαρ 2010 16:51    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εσύ δεν ξέρεις απο κώδικα, εγώ δεν απο Joomla...

_________________
Κατασκευη Ιστοσελιδων
morgana


Μέλος από: 06 Μαρ 2010
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 06 Μαρ 2010 17:06    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Basilakis ανέφερε:
Εσύ δεν ξέρεις απο κώδικα, εγώ δεν απο Joomla...


να'σαι καλά, ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 06 Μαρ 2010 17:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Basilakis ανέφερε:
Εσύ δεν ξέρεις απο κώδικα, εγώ δεν απο Joomla...


Γρηγορα στα ταχυρυθμα του Μανωλη!

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! γενικά


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Αλλαγή template και έκδοση ή όχι;;; 2 Bizman 20 Δεκ 2015 21:13
elpida_fwt Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 22 Ιαν 2017 18:18 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos