Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
JAMES
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2007 02:12
Τοποθεσία: Πρέβεζα

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Δημοσίευση από JAMES » 23 Σεπ 2009 14:38

Καλησπέρα σε όλους. Πρέπει να φτιάξω μία βάση για τη δουλειά και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Πόσταρα και σε άλλα φόρουμ την απορία μου αλλά δε βρήκα λύση.
Έχω φτιάξει μία φόρμα με τρία πεδία λίστας και από εκεί θέλω να παίρνει αυτά που έχω επιλέξει και να φτιάχνει ένα ερώτημα.
Για ένα πεδίο και με βοηθεια σε μία άλλη βάση είχα φτιάξει
Private Sub comboBrand_AfterUpdate()
Dim db As Database, q As QueryDef
Set db = Application.CurrentDb()
Set q = db.QueryDefs("επιλογήΥπαλλήλου")
q.SQL = "SELECT * FROM Data WHERE [Χρέωση σε υπάλληλο] = " & "'" & comboBrand & "'"
End Sub
τώρα που είναι περισσότερα τα πεδία τι κάνω;; Καμία ιδέα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας
Αν προσέξεις το παρόν θα φτιάξεις το μέλλον και δε θα σου λείψει το παρελθόν.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Δημοσίευση από dva_dev » 23 Σεπ 2009 15:33

Πρέπει να δείς λίγο πως συντάσσεται στην sql το select.
Με λίγα λόγια
select <λίστα πεδίων> from <πίνακας> where <συνθήκη 1> AND <συνθήκη 2> AND <συνθήκη 3> κ.ο.κ.
Σε κάθε συνθήκη βάζεις το πεδίο που θέλεις να ελέγξεις και την τιμή που παίρνεις από το αντίστοιχο combobox.

Άβαταρ μέλους
JAMES
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2007 02:12
Τοποθεσία: Πρέβεζα

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Δημοσίευση από JAMES » 28 Σεπ 2009 13:05

Κύριε dva_dev καλημέρα σας και ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
Προσπάθησα να κάνω αυτό που είπατε αλλά μου βγάζει λάθος καμιά ιδέα τι κάνω λάθος;; Στο ερώτημα που στέλνω τα αποτελέσματα κρατάει μόνο το τελευταίο select. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας [/img]
Συνημμένα
error.jpg
Αν προσέξεις το παρόν θα φτιάξεις το μέλλον και δε θα σου λείψει το παρελθόν.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Σεπ 2009 19:18

Μάλλον παρανόησες, τα <> ήταν για να δείξω ότι κάτι πρέπει να συμπληρωθεί (όπως τα [] δείχνουν ότι κάτι μπορεί να παραλειφθεί).

Δοκίμασε να κάνεις το query σου

Κώδικας: Επιλογή όλων

q.SQL = "SELECT * FROM Data WHERE &#91;Χρέωση σε υπάλληλο&#93; = '" & comboBrand & "' AND &#91;Ξεχρέωση από Υπηρεσία&#93; = '" & comboBrand2 & "'"

Άβαταρ μέλους
JAMES
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2007 02:12
Τοποθεσία: Πρέβεζα

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Δημοσίευση από JAMES » 28 Σεπ 2009 21:18

Κύριε dva_dev δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω...

Το λάθος μου ήταν εκτός από τα <> και στα "αυτάκια" έβαζα παντού διπλά.

Και πάλι σας ευχαριστώ για όλα
Να περνάτε καλά
Αν προσέξεις το παρόν θα φτιάξεις το μέλλον και δε θα σου λείψει το παρελθόν.

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Δημοσίευση από geoki » 29 Σεπ 2009 02:54

JAMES τον λες κύριο προφανώς γιατί είναι Script Master ε? :D

Άβαταρ μέλους
JAMES
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2007 02:12
Τοποθεσία: Πρέβεζα

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Δημοσίευση από JAMES » 29 Σεπ 2009 14:23

καλησπέρα φίλε geoki. Ο σεβασμός σε κάποιους ανθρώπους είναι εξαιτίας των γνώσεών τους και του χρόνου που αφιερώνουν για να σε βοηθήσουν. Και πάλι τον ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
Αν προσέξεις το παρόν θα φτιάξεις το μέλλον και δε θα σου λείψει το παρελθόν.

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Δημοσίευση από geoki » 01 Οκτ 2009 04:58

Γεια σου JAMES
Σορυ που αστειεύτηκα , με συμπάθεια το έκανα.
Είναι λίγο ασυνήθιστο εδώ στο forum γι&#8217; αυτό.

Αλλά πάλι&#8230; τώρα που το ξανασκεύτομε , γιατί όχι ? Και λίγο savoir vivre στο forum δεν είναι άσχημο.

Άβαταρ μέλους
JAMES
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2007 02:12
Τοποθεσία: Πρέβεζα

Ερώτημα επιλογής με λίστα σε access

Δημοσίευση από JAMES » 01 Οκτ 2009 22:02

Καλησπέρα φίλε geoki. Δεν παρεξηγήθηκα απλά είπα πως αισθάνομουνα. Δεν έχω συχνά βοήθεια από ανθρώπους που έχω γύρω μου και όταν κάποιος με βοηθάει ιδίως χωρίς να με ξέρει τότε η υποχρέωση και η ευγνωμοσύνη είναι πολύ μεγάλη.
Να είστε όλοι καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα
Αν προσέξεις το παρόν θα φτιάξεις το μέλλον και δε θα σου λείψει το παρελθόν.

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες