Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

function ilikia()

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

function ilikia()

Δημοσίευση από mariosal » 18 Οκτ 2009 00:59

Επειδή οι Functions εκτελούν κάτι και επιστρέφουν ένα αποτέλεσμα. Εσύ μετά επιλέγεις εάν θες να το τυπώσεις ή όχι.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

function ilikia()

Δημοσίευση από vassilism » 18 Οκτ 2009 01:05

Δηλαδή εγώ που θέλω να τυπώνετε μέσα στη συνάρτηση είναι λάθος?

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

function ilikia()

Δημοσίευση από mariosal » 18 Οκτ 2009 01:10

Κατά την άποψη μου είναι λάθος. Εσύ έγραψες έναν κώδικα που υπολογίζει πόσο χρόνων είναι κάποιος και απλά πρέπει να επιστρέφεις την τιμή του αποτελέσματος, αλλιώς δεν έχει νόημα να είναι function

Οι Functions εκτελούν έναν κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα πράγματα και όχι για να κάνει κάτι προκαθορισμένο.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

function ilikia()

Δημοσίευση από vassilism » 18 Οκτ 2009 01:15

:o ρε Μάριε θες να μας τρελάνεις?

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

function ilikia()

Δημοσίευση από mariosal » 18 Οκτ 2009 01:26

why mister vasslis? :P

Φαντάζομαι ότι θα τρελάθκες στην τελευταία πρόταση. Εσύ πρέπει να επιστρέφεις την τιμή. Δεν μπορείς να προκαθορίσεις στον άλλο να τυπώνει την τιμή. Εγώ μπορεί να θέλω να πάρω την τιμή και να την πολλαπλασιάσω με κάτι άλλο

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

function ilikia()

Δημοσίευση από vassilism » 18 Οκτ 2009 01:43

Δηλαδή Μάριε οι συναρτήσεις πάντα πρέπει να επιστρέφουν μια τιμή?
Επίσης δεν χρησιμοποιούνται για κάτι προκαθορισμένο?
Μήπως δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται και για επαναλαμβανόμενα κομμάτια κώδικα?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6222
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

function ilikia()

Δημοσίευση από fafos » 18 Οκτ 2009 02:45

mariosal ksereis na diavazeis mia function? ksereis ti kanei auth pou egrapsa?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

function ilikia()

Δημοσίευση από vassilism » 18 Οκτ 2009 16:58

Μάριε μπορεί να μην μας απάντησες αλλά εγώ σε πιστεύω, άλλωστε μας το τεκμηρίωσες και με το παραπάνω.
mariosal έγραψε:απλά πρέπει να επιστρέφεις την τιμή του αποτελέσματος, αλλιώς δεν έχει νόημα να είναι function

Οι Functions εκτελούν έναν κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα πράγματα και όχι για να κάνει κάτι προκαθορισμένο.
Απλά εγώ τώρα έχω τσαντιστεί γιατί έχω δώσει κάποια χρήματα για βιβλία και μέσα λένε βλακείες. Τζάμπα πέταξα τα λεφτά μου.

Μα είναι κάτι καθηγητές πανεπιστημίων (που ο θεός να τους κάνει καθηγητές) που τρομάρα τους γράφουν και βιβλία.
Το θέμα είναι ότι ενώ είναι άσχετοι παίρνουν μολύβι και χαρτί και αρχίζουν και γράφουν ότι τους κατεβάσει η γκούσια τους.
Μα είναι δυνατόν? Έλεος πια!

Ένας τύπος στο βιβλίο του γράφει ότι οι συναρτήσεις (Functions στα Εγγλέζικα) είναι κομμάτια κώδικα που κάνουν μια συγκεκριμένη διαδικασία (όπως μια αφαίρεση) και χρησιμοποιούνται λέει για πολλαπλή κλήση του κώδικα σε ένα ή περισσότερα προγράμματα.

Και αυτό πες εντάξει, άντε να το ανεχθούμε αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι τύποι γράφουν και άλλες βλακείες όπως ότι μία συνάρτηση μπορεί να μην επιστρέφει μια τιμή, δηλαδή να είναι κενή (void τις γράφουν αυτές) και να χρησιμοποιείτε π.χ για έναν αλγόριθμο ταξινόμησης.

Άκου κάτι κουταμάρες!!! :hammer:

Μην συνεχίσω να λέω για κάτι άλλες βλακείες που γράφουν, όπως ότι μια συνάρτηση μπορεί να μην παίρνει και ορίσματα ή κάτι αναδρομικές συναρτήσεις και κάτι τέτοιες θεωρητικές σαχλαμάρες…

Μα επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί ο κάθε άσχετος επειδή έχει ένα διδακτορικό και ασχολείται 50 χρόνια με το αντικείμενο να πιάνει να μου γράφει βιβλία και να τα πουλάει κιόλας, έλεος!!!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

function ilikia()

Δημοσίευση από korgr » 18 Οκτ 2009 17:55

Βασιλη μου? Πρωτη φορα σε βλεπω να τα παιρνεις :lol: Peace in mind man :)

Η αντιπαραθεση δημιουργηθηκε (πιστευω εγω) επειδη δεν διατυπωσε καλα την ενσταση του ο Μαριος. Σαφως και εχεις δικιο, μια function μπορει να ανταποκριθει και σε ολα αυτα που εγραψες (και δοξα τω Θεω δεν πεταξες τα λεφτα σου στα βιβλια χιχιχι), αλλα ειναι επισης συνηθης πρακτικη να επιστρεφουν μια τιμη (οχι παντα αλλα οταν ειναι χρησιμη μια τετοια δυνατοτητα). Στην περιπτωση της function σου, και αυτο προσπαθησε πιστευω να τονισει ο Μαριος, θα ηταν πιο χρησιμο να επεστρεφε την τιμη, παρα να την τυπωνε μονο (χωρις να ειναι λαθος αυτο, περιοριζει την χρηση της function μονο σε αυτους που θελουν να τυπωσουν). Αν επεστρεφες την τιμη θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει για ενα καρο λειτουργιες (συμπεριλαμβανομενης και της echo).

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

function ilikia()

Δημοσίευση από Banavas » 18 Οκτ 2009 18:56

Μην στεναχωριέστε αν δεν γράψετε και τον τέλειο κώδικα. Άλλωστε ποιός τον βλέπει (μόνο οι hackers). Αρκεί να κάνει σωστά και γρήγορα την δουλειά που θέλετε.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

function ilikia()

Δημοσίευση από vassilism » 18 Οκτ 2009 19:32

Νότη δεν τα πήρα, μπορεί να φάνηκε έτσι στο κείμενο :lol:
Απλά ήθελα να πω στον Μάριο με έμμεσο τρόπο ότι θα ήταν καλύτερα να ρωτάει για πράγματα που δεν ξέρει και να μην είναι τόσο απόλυτος μπας και το καταλάβει και το εμπεδώσει.

Προς θεού, κανένας δεν τα ξέρει όλα (εκτός απ΄ τον fafo :lol:).

Όσον αφορά το σημείο της συνάρτησης που τόνισε για λάθος, ότι τυπώνω την επιστρεφόμενη τιμή μέσα στη συνάρτηση, εγώ πολύ απλά εκεί που την χρησιμοποίησα ήθελα να γινόταν ακριβώς έτσι για να την καλώ πολλές φορές χωρίς να την τυπώνω ξανά και ξανά.

Ο Μάριος όμως κόλλησε στην επιστρεφόμενη τιμή της συνάρτησης. Στο ότι τυπώνει και άλλα μηνύματα δεν αναφέρθηκε καθόλου.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6222
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

function ilikia()

Δημοσίευση από fafos » 18 Οκτ 2009 19:44

vassilism έγραψε:
Προς θεού, κανένας δεν τα ξέρει όλα (εκτός απ΄ τον fafo :lol:).
eipes kai kati sosto.. an kai opos eipe o gnostos-agnostos anarxikos: O Marx pethane, o Theos pethane, tora teleutaia den noiotho kala kai ego... :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

function ilikia()

Δημοσίευση από Banavas » 18 Οκτ 2009 20:02

fafos έγραψε:
eipes kai kati sosto.. an kai opos eipe o gnostos-agnostos anarxikos: O Marx pethane, o Theos pethane, tora teleutaia den noiotho kala kai ego... :lol:
Μπα η φασολάδα φταίει... :D :D
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6222
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

function ilikia()

Δημοσίευση από fafos » 18 Οκτ 2009 20:03

Banavas έγραψε:
Μπα η φασολάδα φταίει...
les na krataei apo thn Deutera???? :o kahkame.....
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης