Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
PBIRBAS
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 28 Οκτ 2009 23:44

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από PBIRBAS » 28 Οκτ 2009 23:51

Παιδιά είναι καινούργιος στον Προγραμματισμό και θέλω μια καθοδήγηση:
Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα στη γλώσσα προγραμματισμού C, το οποίο να διαβάζει από ένα αρχείο κειμένου τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας των υπαλλήλων μιας εταιρείας σε ένα πίνακα (δέστε το συνοδευτικό αρχείο). Στη συνέχεια να ταξινομεί τα στοιχεία ως προς το όνομα και το επώνυμο του κάθε υπαλλήλου και να τα γράφει σε ένα νέο αρχείο κειμένου. Χρησιμοποιήστε αρχές δομημένου προγραμματισμού με καλά σχεδιασμένες διαδικασίες.
Μετά θέλω να ξαναδημιουργήσω το πίο πάνω πρόγραμμα χρησιμοποιώντας έναν πίνακα από δείκτες σε κόμβους που να αναπαριστούν τα στοιχεία κάθε υπαλλήλου.

Καμία ιδέα
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 29 Οκτ 2009 00:05

(δέστε το συνοδευτικό αρχείο)

μάλλον ξέχασες να το στείλεις

PBIRBAS
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 28 Οκτ 2009 23:44

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από PBIRBAS » 29 Οκτ 2009 00:22

ti ennoeis ?

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 29 Οκτ 2009 00:30

Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα στη γλώσσα προγραμματισμού C, το οποίο να διαβάζει από ένα αρχείο κειμένου τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας των υπαλλήλων μιας εταιρείας σε ένα πίνακα (δέστε το συνοδευτικό αρχείο).
αναφέρεις ένα συνοδευτικό αρχείο
το αρχείο κειμένου δηλαδή με τα στοιχεία των υπαλλήλων
για να δούμε πως είναι οργανωμένα τα στοιχεία που θες να διαβάσεις
μέσα στο αρχείο κειμένου.

αν το έχεις στείλε το εδώ.

PBIRBAS
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 28 Οκτ 2009 23:44

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από PBIRBAS » 02 Νοέμ 2009 21:44

Sorry έχεις δίκιο. Το συνοδευτικό αρχείο είναι το πίο κάτω:

Maria Markou
0
Griva Diegeni 123 Strovolos
22123452
99123456

Takis Andoniou
3
Agiou Andrea 23 Dali
22456789
99556789

Anna Varnava
1
Anejartisia 32 Lemesos
25145452
99345676

Eleni Savva
2
Basileos Konstantinou 45 Larnaka
24145452
99342676


Πιστέυω να έγινα σαφής

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 02 Νοέμ 2009 23:16

για να διαβάσεις το αρχείο

Κώδικας: Επιλογή όλων


#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main &#40;&#41;&#123;
char filename&#91;&#93; = "myfile.txt";
FILE *file = fopen &#40; filename, "r" &#41;;
char line &#91;128&#93;;
if &#40; file != NULL &#41;&#123;
   while &#40; fgets &#40; line, sizeof&#40;line&#41;, file &#41; != NULL &#41;&#123;
         printf&#40;"%s",line&#41;; /* write the line */
   &#125;
   fclose &#40;file&#41;;
&#125;
else&#123;
perror &#40; filename &#41;;
&#125;
system&#40;"pause"&#41;;
return 0;
&#125;


atnak
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2009 19:59

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από atnak » 09 Νοέμ 2009 20:04

αρκετα ενδιαφερον!!!
το δοκιμασα και εγω. ομως και εγω δεν ειμαι τοσο εμπειρος στην c και βρηκα δυσκολια στο που πρεπει να ειναι το αρχειο. βαζοντας το στον ιδιο φακελο με το ***.c λεει οτι δεν υπαρχει τετοιο αρχειο παροτι το ονομα του αρχειου ειναι το ιδιο ακριβως με αυτο του κωδικα.

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Νοέμ 2009 20:35

atnak έγραψε:αρκετα ενδιαφερον!!!
το δοκιμασα και εγω. ομως και εγω δεν ειμαι τοσο εμπειρος στην c και βρηκα δυσκολια στο που πρεπει να ειναι το αρχειο. βαζοντας το στον ιδιο φακελο με το ***.c λεει οτι δεν υπαρχει τετοιο αρχειο παροτι το ονομα του αρχειου ειναι το ιδιο ακριβως με αυτο του κωδικα.
τι compiler χρησιμοποιείς?

αν visual studio c++ 6 π.χ.
το εκτελέσιμο βρίσκεται στον υποφάκελο debug
άρα εκει θέλει και το αρχείο.
δηλαδή το .exe με το αρχείο σου πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο
και όχι μόνο με το .c

atnak
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2009 19:59

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από atnak » 09 Νοέμ 2009 20:42

cygwin χρησιμοποιω αλλα ΟΚ το βρηκα τα λαθος.
το επομενο προβλημα ειναι οτι κολλαει λιγο παρακατω διαβαζοντας το πρωτο record του πινακα. επισυναπτω αρχειο με αποσπασμα οθονης!

ευχαριστω πολυ!
Συνημμένα
clip.JPG

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Νοέμ 2009 20:55

για στείλε τον κώδικα σου μήπως κάπου έχεις ξεχάσει κάτι

atnak
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2009 19:59

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από atnak » 09 Νοέμ 2009 20:58

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include "myfile.txt"

int main (){
int r;
char filename[] = "myfile.txt";
FILE *file = fopen ( filename, "r" );
char line [128];
if ( file != NULL ){
while ( fgets ( line, sizeof(line), file ) != NULL ){
printf("%s",line); /* write the line */
}
fclose (file);
}
else{
perror ( filename );
}
system("pause");
return 0;
}

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Νοέμ 2009 21:04

για αφαίρεσε αυτό
#include "myfile.txt"

atnak
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2009 19:59

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από atnak » 09 Νοέμ 2009 21:33

μαλλον εχει να κανει με τον compiler,
το αφαιερεσα και δεν βρισκει το αρχειο παλι.
Συνημμένα
clip2.JPG
clip2.JPG (9.41 KiB) Προβλήθηκε 3301 φορές

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Νοέμ 2009 21:38

βάλε το αρχείο myfile.txt στον κατάλογο TEMP
και αφαίρεσε και αυτό αφου έχεις cygwin--->system("pause");

atnak
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2009 19:59

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από atnak » 09 Νοέμ 2009 21:45

εκει το εχω απο την αρχη... αλλα αυτο επιμενει. μονο με το //#include "myfile.txt" το βρισκει.
νομιζω ομως πολυ σε κουρασα σημερα, ευχαριστω για ολη την εως τωρα βοηθεια!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης