freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 3 [32 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: πίνακεςάσκησηδημιουργία Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2, 3 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
PBIRBAS


Μέλος από: 28 Οκτ 2009
Μηνύματα: 8

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 28 Οκτ 2009 23:51    Θέμα: Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ
Περιγραφή θέματος: Δημιουργια προγραμματοσ c με πινακεσ
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Παιδιά είναι καινούργιος στον Προγραμματισμό και θέλω μια καθοδήγηση:
Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα στη γλώσσα προγραμματισμού C, το οποίο να διαβάζει από ένα αρχείο κειμένου τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας των υπαλλήλων μιας εταιρείας σε ένα πίνακα (δέστε το συνοδευτικό αρχείο). Στη συνέχεια να ταξινομεί τα στοιχεία ως προς το όνομα και το επώνυμο του κάθε υπαλλήλου και να τα γράφει σε ένα νέο αρχείο κειμένου. Χρησιμοποιήστε αρχές δομημένου προγραμματισμού με καλά σχεδιασμένες διαδικασίες.
Μετά θέλω να ξαναδημιουργήσω το πίο πάνω πρόγραμμα χρησιμοποιώντας έναν πίνακα από δείκτες σε κόμβους που να αναπαριστούν τα στοιχεία κάθε υπαλλήλου.

Καμία ιδέα
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 29 Οκτ 2009 00:05    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

(δέστε το συνοδευτικό αρχείο)

μάλλον ξέχασες να το στείλεις
PBIRBAS


Μέλος από: 28 Οκτ 2009
Μηνύματα: 8

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 29 Οκτ 2009 00:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ti ennoeis ?
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 29 Οκτ 2009 00:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:

Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα στη γλώσσα προγραμματισμού C, το οποίο να διαβάζει από ένα αρχείο κειμένου τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας των υπαλλήλων μιας εταιρείας σε ένα πίνακα (δέστε το συνοδευτικό αρχείο).


αναφέρεις ένα συνοδευτικό αρχείο
το αρχείο κειμένου δηλαδή με τα στοιχεία των υπαλλήλων
για να δούμε πως είναι οργανωμένα τα στοιχεία που θες να διαβάσεις
μέσα στο αρχείο κειμένου.

αν το έχεις στείλε το εδώ.
PBIRBAS


Μέλος από: 28 Οκτ 2009
Μηνύματα: 8

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 02 Νοε 2009 21:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Sorry έχεις δίκιο. Το συνοδευτικό αρχείο είναι το πίο κάτω:

Maria Markou
0
Griva Diegeni 123 Strovolos
22123452
99123456

Takis Andoniou
3
Agiou Andrea 23 Dali
22456789
99556789

Anna Varnava
1
Anejartisia 32 Lemesos
25145452
99345676

Eleni Savva
2
Basileos Konstantinou 45 Larnaka
24145452
99342676


Πιστέυω να έγινα σαφής
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 02 Νοε 2009 23:16    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

για να διαβάσεις το αρχείο

κώδικας:


#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main (){
char filename[] = "myfile.txt";
FILE *file = fopen ( filename, "r" );
char line [128];
if ( file != NULL ){
   while ( fgets ( line, sizeof(line), file ) != NULL ){
         printf("%s",line); /* write the line */
   }
   fclose (file);
}
else{
perror ( filename );
}
system("pause");
return 0;
}

atnak


Μέλος από: 09 Νοε 2009
Μηνύματα: 13

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 20:04    Θέμα: διαδρομη αρχειου Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

αρκετα ενδιαφερον!!!
το δοκιμασα και εγω. ομως και εγω δεν ειμαι τοσο εμπειρος στην c και βρηκα δυσκολια στο που πρεπει να ειναι το αρχειο. βαζοντας το στον ιδιο φακελο με το ***.c λεει οτι δεν υπαρχει τετοιο αρχειο παροτι το ονομα του αρχειου ειναι το ιδιο ακριβως με αυτο του κωδικα.
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 20:35    Θέμα: Re: διαδρομη αρχειου Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

atnak ανέφερε:
αρκετα ενδιαφερον!!!
το δοκιμασα και εγω. ομως και εγω δεν ειμαι τοσο εμπειρος στην c και βρηκα δυσκολια στο που πρεπει να ειναι το αρχειο. βαζοντας το στον ιδιο φακελο με το ***.c λεει οτι δεν υπαρχει τετοιο αρχειο παροτι το ονομα του αρχειου ειναι το ιδιο ακριβως με αυτο του κωδικα.


τι compiler χρησιμοποιείς?

αν visual studio c++ 6 π.χ.
το εκτελέσιμο βρίσκεται στον υποφάκελο debug
άρα εκει θέλει και το αρχείο.
δηλαδή το .exe με το αρχείο σου πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο
και όχι μόνο με το .c
atnak


Μέλος από: 09 Νοε 2009
Μηνύματα: 13

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 20:42    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

cygwin χρησιμοποιω αλλα ΟΚ το βρηκα τα λαθος.
το επομενο προβλημα ειναι οτι κολλαει λιγο παρακατω διαβαζοντας το πρωτο record του πινακα. επισυναπτω αρχειο με αποσπασμα οθονης!

ευχαριστω πολυ!



clip.JPG
 Description:
 Filesize:  29.42 KB
 Viewed:  335 Time(s)

clip.JPG


virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 20:55    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

για στείλε τον κώδικα σου μήπως κάπου έχεις ξεχάσει κάτι
atnak


Μέλος από: 09 Νοε 2009
Μηνύματα: 13

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 20:58    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include "myfile.txt"

int main (){
int r;
char filename[] = "myfile.txt";
FILE *file = fopen ( filename, "r" );
char line [128];
if ( file != NULL ){
while ( fgets ( line, sizeof(line), file ) != NULL ){
printf("%s",line); /* write the line */
}
fclose (file);
}
else{
perror ( filename );
}
system("pause");
return 0;
}
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 21:04    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

για αφαίρεσε αυτό
#include "myfile.txt"
atnak


Μέλος από: 09 Νοε 2009
Μηνύματα: 13

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 21:33    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

μαλλον εχει να κανει με τον compiler,
το αφαιερεσα και δεν βρισκει το αρχειο παλι.



clip2.JPG
 Description:
 Filesize:  9.41 KB
 Viewed:  3272 Time(s)

clip2.JPG


virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 21:38    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

βάλε το αρχείο myfile.txt στον κατάλογο TEMP
και αφαίρεσε και αυτό αφου έχεις cygwin--->system("pause");
atnak


Μέλος από: 09 Νοε 2009
Μηνύματα: 13

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 21:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

εκει το εχω απο την αρχη... αλλα αυτο επιμενει. μονο με το //#include "myfile.txt" το βρισκει.
νομιζω ομως πολυ σε κουρασα σημερα, ευχαριστω για ολη την εως τωρα βοηθεια!!
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 3 [32 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2, 3 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 07 Δεκ 2016 14:23 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos