Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Νοέμ 2009 21:49

έτσι?

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main &#40;&#41;&#123;
int r;
char filename&#91;&#93; = "c&#58;/temp/myfile.txt";
FILE *file = fopen &#40; filename, "r" &#41;;
char line &#91;128&#93;;
if &#40; file != NULL &#41;&#123;
while &#40; fgets &#40; line, sizeof&#40;line&#41;, file &#41; != NULL &#41;&#123;
printf&#40;"%s",line&#41;; /* write the line */
&#125;
fclose &#40;file&#41;;
&#125;
else&#123;
perror &#40; filename &#41;;
&#125;
system&#40;"pause"&#41;;
return 0;
&#125;
στείλε και το εκτελέσιμο a.exe να δω κάτι

atnak
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2009 19:59

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από atnak » 09 Νοέμ 2009 21:56

εεε εισαι φοβερος!!!!!
μπραβο & για την υπομονη σου.
Μια χαρα λειτουργει τωρα, σε ευχαριστω.
αντε τωρα να καταλαβει κανεις για ποιον λογο ηθελε ολοκληρο το path!

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Νοέμ 2009 21:58

προφανώς έχει να κάνει με το cygwin

γιατί δεν χρησιμοποιείς wxdevcpp?

atnak
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2009 19:59

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από atnak » 09 Νοέμ 2009 22:07

προφανως ηρθε η ωρα να τον κατεβασω. πολυ με κουρασε ο cyg.


atnak
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2009 19:59

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από atnak » 09 Νοέμ 2009 23:40

:kaloe:

atnak
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2009 19:59

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από atnak » 10 Νοέμ 2009 12:50

λοιπον,
τωρα προσπαθω να ταξινομησω κατα ονομα κ επιθετο & στην συνεχιεα να τα εξαγω σε αρχειο.
ειναι λιγο advance για να το κατορθωνα μονος μου δεν ειναι?

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 10 Νοέμ 2009 18:27

atnak έγραψε:λοιπον,
τωρα προσπαθω να ταξινομησω κατα ονομα κ επιθετο & στην συνεχιεα να τα εξαγω σε αρχειο.
ειναι λιγο advance για να το κατορθωνα μονος μου δεν ειναι?

τι εννοείς?
όνομα-επίθετο ίδια μεταβλητή ή χωριστές?
δυνατότητα ταξινόμησης ως προς πιο?
βάλε 4 ονόματα-επίθετα και δείξε το αποτέλεσμα που περιμένεις

PBIRBAS
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 28 Οκτ 2009 23:44

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από PBIRBAS » 15 Νοέμ 2009 00:32

Παιδιά γιατί εμένα μου βγάζει ο cygwin αυτό το μύνημα

"FILE" UNDECLARED (first use in this function)


Με την ταξινόμηση τι γίνεται ρε παιδια
Έχω χαθεί λίγο

PBIRBAS
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 28 Οκτ 2009 23:44

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από PBIRBAS » 15 Νοέμ 2009 00:39

Να σας βάλω και μια πιο δύσκολη ερώτηση τώρα. Πως μπορώ να επιλύσω το ίδιο πρόβλημα χρησιμοποιώντας έναν πίνακα από δείκτες σε κόμβους που να αναπαριστούν τα στοιχεία κάθε υπαλλήλου

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 15 Νοέμ 2009 00:54

PBIRBAS έγραψε:Να σας βάλω και μια πιο δύσκολη ερώτηση τώρα. Πως μπορώ να επιλύσω το ίδιο πρόβλημα χρησιμοποιώντας έναν πίνακα από δείκτες σε κόμβους που να αναπαριστούν τα στοιχεία κάθε υπαλλήλου
forums.gr/showpost.php?p=956774&postcount=15

PROFESSOR
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 11:20

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από PROFESSOR » 15 Νοέμ 2009 11:43

Καλησπέρα, παιδιά. Παλεύω κι εγω με τη σειρα μου εδώ και μέρες με τη συγκεκριμένη άσκηση.
Ηθελα να ρωτήσω, με ποια σειρά πάνε τα βήματα, δηλάδή στην αρχή διαβάζουμε το αρχείο
με τον κώδικα που αναφέρατε γραμμή γραμμή. Έπειτα ορίζουμε τη δομή κάπως έτσι:;
#define N 6

typedef struct
{
char name[30];
char surname[30];
char num[15];
char address[50];
char tel1[15];
char tel2[15];
} struct_type;

void main()
{
struct_type id[N];


Εδώ έχει γίνει πέρασα τςν περιεχομένων του αρχείου στη δομή;

Τέλος η bubblesort πως εφαρμόζεται; στην αχρή χωρίσ δείκτη.Δηλάδή στον παρακάτω κώδικα του virxen τι αλλάζει; Αντί για emp βάζω όνομα της δομής

void taks_name()
{
int i,j;
for(i=0;i<posoi;i++){
for(j=i+1;j<posoi;j++){
if (strcmp(emp.name,emp[j].name) >0 ){
temp=emp[j];
emp[j]=emp;
emp=temp;


Σας ευχαριστώ και ελπίζω σε σύντομη απάντηση καθώς το deadline έφτασε και δεν υπάρχει
άλλος χρόνος :(.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από dva_dev » 15 Νοέμ 2009 17:39

Τα βήματα πάνε όπως τα έχεις. Αλλά στο bubblesort όταν κάνεις την αντιμετάθεση των στοιχείων σου,
α) ο πίνακας σου ονομάζεται id και όχι emp,
β) η βοηθητική μεταβλητή temp που χρησιμοποιείς πρέπει (όχι ακριβώς πρέπει αλλά είναι σκόπιμο) να είναι του ίδιου ίδιου τύπου που είναι και ο πίνακας σου, δηλαδή struct_type.
β) Κάνε την αντιμετάθεση ένα ένα στοιχείο της δομής struct_type (για τα strings θέλεις κάτι του στύλ strcpy). Αλλιώς αν θέλεις ολόκληρη τη δομή με ένα βήμα μπορείς να κοιτάξεις την memcpy.

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από virxen75 » 15 Νοέμ 2009 22:22

πότε παραδίνετε την άσκηση?

PROFESSOR
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 11:20

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ

Δημοσίευση από PROFESSOR » 15 Νοέμ 2009 23:13

mexri shmera to prwi :( :(

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες