freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Καθοδηγηση σε ασκηση c με πινακεσ


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 2 από 3 [32 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: πίνακεςάσκησηδημιουργία Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2, 3 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 21:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

έτσι?
κώδικας:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main (){
int r;
char filename[] = "c:/temp/myfile.txt";
FILE *file = fopen ( filename, "r" );
char line [128];
if ( file != NULL ){
while ( fgets ( line, sizeof(line), file ) != NULL ){
printf("%s",line); /* write the line */
}
fclose (file);
}
else{
perror ( filename );
}
system("pause");
return 0;
}


στείλε και το εκτελέσιμο a.exe να δω κάτι
atnak


Μέλος από: 09 Νοε 2009
Μηνύματα: 13

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 21:56    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

εεε εισαι φοβερος!!!!!
μπραβο & για την υπομονη σου.
Μια χαρα λειτουργει τωρα, σε ευχαριστω.
αντε τωρα να καταλαβει κανεις για ποιον λογο ηθελε ολοκληρο το path!
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 21:58    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

προφανώς έχει να κάνει με το cygwin

γιατί δεν χρησιμοποιείς wxdevcpp?
atnak


Μέλος από: 09 Νοε 2009
Μηνύματα: 13

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 22:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

προφανως ηρθε η ωρα να τον κατεβασω. πολυ με κουρασε ο cyg.
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 22:36    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

sourceforge.net/projects/wxdsgn/files/wxDev-C%2B%2B/Version%207/wxdevcpp_7.2.0.2_full_setup.exe/download
atnak


Μέλος από: 09 Νοε 2009
Μηνύματα: 13

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 09 Νοε 2009 23:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλό ε!
atnak


Μέλος από: 09 Νοε 2009
Μηνύματα: 13

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 10 Νοε 2009 12:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

λοιπον,
τωρα προσπαθω να ταξινομησω κατα ονομα κ επιθετο & στην συνεχιεα να τα εξαγω σε αρχειο.
ειναι λιγο advance για να το κατορθωνα μονος μου δεν ειναι?
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 10 Νοε 2009 18:27    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

atnak ανέφερε:
λοιπον,
τωρα προσπαθω να ταξινομησω κατα ονομα κ επιθετο & στην συνεχιεα να τα εξαγω σε αρχειο.
ειναι λιγο advance για να το κατορθωνα μονος μου δεν ειναι?



τι εννοείς?
όνομα-επίθετο ίδια μεταβλητή ή χωριστές?
δυνατότητα ταξινόμησης ως προς πιο?
βάλε 4 ονόματα-επίθετα και δείξε το αποτέλεσμα που περιμένεις
PBIRBAS


Μέλος από: 28 Οκτ 2009
Μηνύματα: 8

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Νοε 2009 00:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Παιδιά γιατί εμένα μου βγάζει ο cygwin αυτό το μύνημα

"FILE" UNDECLARED (first use in this function)


Με την ταξινόμηση τι γίνεται ρε παιδια
Έχω χαθεί λίγο
PBIRBAS


Μέλος από: 28 Οκτ 2009
Μηνύματα: 8

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Νοε 2009 00:39    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Να σας βάλω και μια πιο δύσκολη ερώτηση τώρα. Πως μπορώ να επιλύσω το ίδιο πρόβλημα χρησιμοποιώντας έναν πίνακα από δείκτες σε κόμβους που να αναπαριστούν τα στοιχεία κάθε υπαλλήλου
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Νοε 2009 00:54    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

PBIRBAS ανέφερε:
Να σας βάλω και μια πιο δύσκολη ερώτηση τώρα. Πως μπορώ να επιλύσω το ίδιο πρόβλημα χρησιμοποιώντας έναν πίνακα από δείκτες σε κόμβους που να αναπαριστούν τα στοιχεία κάθε υπαλλήλου


forums.gr/showpost.php?p=956774&postcount=15
PROFESSOR


Μέλος από: 15 Νοε 2009
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Νοε 2009 11:43    Θέμα: Read store sort write
Περιγραφή θέματος: Problhma sto synolo toy kwdika
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα, παιδιά. Παλεύω κι εγω με τη σειρα μου εδώ και μέρες με τη συγκεκριμένη άσκηση.
Ηθελα να ρωτήσω, με ποια σειρά πάνε τα βήματα, δηλάδή στην αρχή διαβάζουμε το αρχείο
με τον κώδικα που αναφέρατε γραμμή γραμμή. Έπειτα ορίζουμε τη δομή κάπως έτσι:;
#define N 6

typedef struct
{
char name[30];
char surname[30];
char num[15];
char address[50];
char tel1[15];
char tel2[15];
} struct_type;

void main()
{
struct_type id[N];


Εδώ έχει γίνει πέρασα τςν περιεχομένων του αρχείου στη δομή;

Τέλος η bubblesort πως εφαρμόζεται; στην αχρή χωρίσ δείκτη.Δηλάδή στον παρακάτω κώδικα του virxen τι αλλάζει; Αντί για emp βάζω όνομα της δομής

void taks_name()
{
int i,j;
for(i=0;i<posoi;i++){
for(j=i+1;j<posoi;j++){
if (strcmp(emp[i].name,emp[j].name) >0 ){
temp=emp[j];
emp[j]=emp[i];
emp[i]=temp;


Σας ευχαριστώ και ελπίζω σε σύντομη απάντηση καθώς το deadline έφτασε και δεν υπάρχει
άλλος χρόνος .
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 15 Νοε 2009 17:39    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τα βήματα πάνε όπως τα έχεις. Αλλά στο bubblesort όταν κάνεις την αντιμετάθεση των στοιχείων σου,
α) ο πίνακας σου ονομάζεται id και όχι emp,
β) η βοηθητική μεταβλητή temp που χρησιμοποιείς πρέπει (όχι ακριβώς πρέπει αλλά είναι σκόπιμο) να είναι του ίδιου ίδιου τύπου που είναι και ο πίνακας σου, δηλαδή struct_type.
β) Κάνε την αντιμετάθεση ένα ένα στοιχείο της δομής struct_type (για τα strings θέλεις κάτι του στύλ strcpy). Αλλιώς αν θέλεις ολόκληρη τη δομή με ένα βήμα μπορείς να κοιτάξεις την memcpy.
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Νοε 2009 22:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

πότε παραδίνετε την άσκηση?
PROFESSOR


Μέλος από: 15 Νοε 2009
Μηνύματα: 3

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Νοε 2009 23:13    Θέμα: askhsh
Περιγραφή θέματος: hmnia
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

mexri shmera to prwi
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 2 από 3 [32 Μηνύματα] Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2, 3 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 09 Δεκ 2016 11:40 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos