freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Access και barcode scanner


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [8 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: scanneraccessμεσω Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
amyl


Μέλος από: 05 Οκτ 2009
Μηνύματα: 14
Περιοχή: patra
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 03 Νοε 2009 02:48    Θέμα: Access και barcode scanner
Περιγραφή θέματος: Συμπλήρωση πεδίων φόρμας μέσω συσκευής barcode scanner
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων (απο τα έτοιμα templates που έχει η access)
για αρχειοθέτηση προσωπικής βιβλιοθήκης και καταχωρούσα τα βιβλία μου.. Τι
με έβαλε ο διάολος και τώρα πήρα και ένα barcode scanner (Argox AS-8110)..
Έλα όμως που από δω και πέρα δε ξέρω την τύφλα μου... Το σύνδεσα στο λαπτοπι
(usb), όλα καλά, αλλά πως γίνεται ρε παιδιά να σκανάρω το barcode του
βιβλίου και οι πληροφορίες που έχει να περνάνε μέσα στα αντίστοιχα πεδία της
access? To manual δε λέει τίποτα σχετικό.. μόνο πληροφορίες για πρόσθετο
προγραμματισμό έχει,,, Ξέρει κανείς πως γίνεται το θαύμα? ή υπάρχει κανα
λινκ με κάποιο μπούσουλα για να τον ακολουθήσω? Και γενικώς ξέρει κάποιος
πως λειτουργεί αυτό το σύστημα? Αν θέλω ας πούμε σε κάποια άλλη βάση να
σκανάρω το barcode που έχει μια συσκευασία αλάτι ή ένα μόντεμ, πως γίνεται
οεο?
nbc
Honorary Member

Μέλος από: 05 Σεπ 2009
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 03 Νοε 2009 09:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φαντάσου το σαν ένα πληκτρολόγιο. Βάζεις τον κέρσορα στο πεδίο που περιμένεις το barcode και το scanner σου "πληκτρολογεί" τον κωδικό. Από κει και πέρα, το τι θα κάνεις με τον κωδικό είναι δικό σου θέμα.

Δεν χρειάζεται προγραμματισμός, παρά μόνον κάποιο συνδυασμό που σίγουρα πρέπει να έχει, ώστε να σου περνάει enter μετά τον κωδικό ή tab, κλπ. Άνοιξε το Notepad και βάλτο σε λειτουργία να δεις πως παίζει.
kon73
Script Master

Μέλος από: 13 Απρ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 224


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 03 Νοε 2009 23:18    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αγαπητή φίλη amyl,

Για την Access και γενικά για όλο το Office υπάρχει γραμματοσειρά σε μορφή BarCode η οποία εκτυπώνει σε ετικέτες το Barcode.

Δες λίγο αυτό το Link.

http://forum.msaccess.gr/viewtopic.php?f=13&t=5

Φιλικά

kon73

_________________
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
amyl


Μέλος από: 05 Οκτ 2009
Μηνύματα: 14
Περιοχή: patra
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 04 Νοε 2009 01:47    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

nbc ανέφερε:
Φαντάσου το σαν ένα πληκτρολόγιο. Βάζεις τον κέρσορα στο πεδίο που περιμένεις το barcode και το scanner σου "πληκτρολογεί" τον κωδικό. Από κει και πέρα, το τι θα κάνεις με τον κωδικό είναι δικό σου θέμα.

Δεν χρειάζεται προγραμματισμός, παρά μόνον κάποιο συνδυασμό που σίγουρα πρέπει να έχει, ώστε να σου περνάει enter μετά τον κωδικό ή tab, κλπ. Άνοιξε το Notepad και βάλτο σε λειτουργία να δεις πως παίζει.

Το σύνδεσα, (έκανε φλας ένα πράσινο led και ακούστηκε και ένα μπιπ που δηλώνουν ότι συνδέθηκε σωστά και πέρασε και το selftest) έβαλα τον κέρσορα στο σημειωματάριο όπως είπες, αλλά εις μάτην σκανάρισα ότι είχα και δεν είχα και διέθετε barcode... Δεν έγραψε κιχ... και βέβαια δεν άναψε και ποτέ το πράσινο λεντ που λέει ότι φλασάρει μετά από κάθε πετυχημένο σκανάρισμα.. Να υποθέσω λες ότι είναι βλαμμένο ως προιόν και να το επιστρέψω ή ακόμα παίζει ότι κάτι δε κάνω σωστά?
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 04 Νοε 2009 07:58    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Μάλλον μια ματιά στο manual είναι απαραίτητη.
amyl


Μέλος από: 05 Οκτ 2009
Μηνύματα: 14
Περιοχή: patra
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 04 Νοε 2009 16:59    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

dva_dev ανέφερε:
Μάλλον μια ματιά στο manual είναι απαραίτητη.

ειχες δικιο... αλλά για το ακριβώς αντίθετο... το manual λέει ότι διαβάζει από 0 έως 80 mm απόσταση, και εκεί ήταν που την πάτησα (πρωτάρης γαρ...), ψάχνοντας όμως στο νετ (από κάποιον που το διαφήμιζε) είδα ότι έλεγε ότι σκανάρει μέχρι τα 50 mm (με το ζόρι)... δοκιμάζοντας λοιπόν είδα ότι στα 20-30 mm ανταποκρίνεται άμεσα..
thanks
Intefix


Μέλος από: 22 Σεπ 2007
Μηνύματα: 181
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 05 Νοε 2009 08:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Όπως έχεις φτιάξει πίνακα/ες με τα βιβλία και τα σχετικά...
Πρέπει να υπάρχει ένα πεδίο με το BARCODE αναλόγου μήκους και τύπου...
Αν δεν ξέρεις βάλε Κείμενο μήκους 255 και να είναι πρωτεύον κλειδί.
Όταν λοιπόν καλείς το βιβλίο πχ για δανισμό...πας στο πεδίο ID or BarCode και πατάς το Barcode Reader...όταν το διαβάσει τότε καλούνται και όλες οι πληροφορίες του βιβλίου...
Προϋποθέτει να έχεις φτιάξει ανάλογα και τις φόρμες σου κλπ.
Δεν είναι τιποτα άλλο από ένα πληκτρολόγιo που αντί να γράφεις εσύ το γράφει ο Barcode Reader..
amyl


Μέλος από: 05 Οκτ 2009
Μηνύματα: 14
Περιοχή: patra
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 05 Νοε 2009 23:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ναι... το post κλείνει.. κατάλαβα ότι πρόκειται για πληκτρολόγιο..
όλα καλά και σας ευχαριστώ...
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [8 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Δημιουργία Βάσης Δεδομένων MS Access με αντιστοιχιση σε γραφικό στοιχείο 1 Charalampos77 22 Ιουλ 2016 13:22
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 04 Δεκ 2016 08:04 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos