freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Διαγραφή γραμμής από StringGrid


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [8 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: διαγραφή Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
Rallia


Μέλος από: 06 Νοε 2007
Μηνύματα: 24
Περιοχή: Σερρες
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 02 Δεκ 2009 20:59    Θέμα: Διαγραφή γραμμής από StringGrid Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα παιδιά.
Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα αν μπορείτε την βοήθειά σας.
Μπορεί να έχω κολήσει σε χαζό σημείο, αλλά εχω κολήσει.
Το θέμα μου είναι ότι έχω ένα StringGrid και θέλω όταν επιλέγεται ένα κελί να διαγράφει την σειρά στην οποία βρίσκεται.
Το έψαξα λίγο αλλά από ότι είδα δεν υπάρχει κάποια έτοιμη επιλογή διαγραφής οπότε κατέφυγα σε άλλους τρόπους.
Αυτό που βρήκα είναι ουσιαστικά να μεταφέρει τις επόμενες σειρές από την επιλεγμένη μι σειρά πάνω και να διαγράφεται η τελευταία σειρά που ουσιαστικά μένει και κενή.
Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω κολήσει στο σημείο όπου παίρνουμε το κελί που έχει επιλεγεί στο StringGrid.
Σε ένα ListBox για παράδειγμα το κάνω με το ItemIndex. Στο StringGrid δεν έχω βρει κάτι αντοίστιχο.
Όποια βοήθεια δεχτή. Αν έχει κάποιος και κάποια άλλη ιδέα από τον συγκεκριμένο τρόπο διαγραφής, όλα δεχτά...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

_________________
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 03 Δεκ 2009 01:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κώδικας:

  SelectedRow := StringGrid1.Row;


δεν ξέρω αν αυτό σου κάνει
Rallia


Μέλος από: 06 Νοε 2007
Μηνύματα: 24
Περιοχή: Σερρες
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 03 Δεκ 2009 22:53    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, μόνο που ο κώδικας που μου δίνεις δεν μου κάνει εμένα για c.
Αυτά το := εγώ δεν το έχω δει κάπου. Τώρα αν κάνω λάθος, τι να πω.

_________________
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 03 Δεκ 2009 23:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ο κώδικας είναι pascal (η delphi αν προτιμάς). Αυτό που μάλλον εννοούσε είναι να χρησιμοποιήσεις το property Row. Πάντως καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στο documentation των components που χρησιμοποιείς.
Rallia


Μέλος από: 06 Νοε 2007
Μηνύματα: 24
Περιοχή: Σερρες
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 04 Δεκ 2009 00:29    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

To property Row να το χρησιμοποιήσω, αλλά πως θα ξέρω ποια σειρα είναι επιλεγμένη. Αυτό που θέλω είναι δηλαδή να μου δείνει κάπως την επιλογή του ποντικιού. Αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Όταν λες documentation τι εννοείς ακριβώς.????

_________________
Sheena
Honorary Member

Μέλος από: 06 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 04 Δεκ 2009 01:07    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ΔΕν ξέρω αν σου κάνει ο παρακάτω κώδικας που βρήκα σε delphi: Delete Row in TStringGrid Component
και

Inserting/Deleting a Row or Column of Cellsin C#

Αλλιώς να σου δώσω παράδειγμα σε vb.net να το προσαρμόσεις στην c.... Ελπίζω να βοήθησα...

_________________


id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 04 Δεκ 2009 01:13    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

http://lazarus-ccr.sourceforge.net/docs/lcl/grids/tcustomdrawgrid.html
http://lazarus-ccr.sourceforge.net/docs/lcl/grids/tcustomdrawgrid.deletecolrow.html
Rallia


Μέλος από: 06 Νοε 2007
Μηνύματα: 24
Περιοχή: Σερρες
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 09 Δεκ 2009 12:11    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθειά σας. Τελικά βρήκα μια λύση. Από τα events του StringGrid όταν επιλέγεται κάποιο κελί σου δίνει κάποιες παραμέτρους και μία από αυτές είναι και σε ποια γραμμή και σε ποια στήλη βρίσκεται. Έτσι πέρνοντας από εκεί μπορώ να κάνω αυτό που ήθελα.

_________________
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [8 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 08 Δεκ 2016 11:50 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos