freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
 

Πρόβλημα εισαγωγής ημερομηνίας (Access,ADO,Borland c++ 2007)


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [10 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: 2007accessημερομηνία Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
MamRa


Μέλος από: 06 Δεκ 2009
Μηνύματα: 29

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 06 Δεκ 2009 21:30    Θέμα: Πρόβλημα εισαγωγής ημερομηνίας (Access,ADO,Borland c++ 2007)
Περιγραφή θέματος: Θέλω να περάσω ημερομηνία απο τον Builder στην access
Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φορουμ...
Χρειάζομαι την βοήθεια για το ζήτημα της ημερομηνίας στον Builder !
Για να μπω κατευθείαν στο θέμα ...
Χειρίζομαι τον C++ Builder 2007, χρησιμοποιώ ADO connection και στέλνω τα δεδομένα μου σε ένα αρχείο της Access 2007 .
Για να το επιτύχω αυτό χρησιμοποιώ ADOQuery και την εντολή της SQL -> ("Insert into")
Πιο συγκεκριμένα ...
ADOQuery1->SQL->Text="INSERT INTO TABLE1 (ONOMA, EPWNYMO, HM_GENNISIS )
VALUES ('"+Edit1->Text+"', '"+Edit2->Text+"', '"+Edit3->Text+"')";
Το παραπάνω παράδειγμα δεν δουλεύει ...
Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω την DateValue κάπως έτσι ...
ADOQuery1->SQL->Text="INSERT INTO TABLE1 (ONOMA, EPWNYMO, HM_GENNISIS )
VALUES ('"+Edit1->Text+"', '"+Edit2->Text+"', DateValue('"+Edit3->Text+"'))";
Αλλά αν αφήσει ο χρήστης του προγράμματος κενό το κελί Edit3 , παρουσιάζει σφάλμα γιατί δεν δέχετε μηδενικές τιμές.
Επίσης ψέχνω πληροφορίες για ένα ερώτημα σύγκρισεις ημερομηνιών πάλι με ado...
p.x. να μπορεί ο χρήστης να δεί σε τρείς μήνες απο τωρα ποσοι και ποιοι εχουν γενέθλια ...
Αν γνωρίζει κάποιος ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 06 Δεκ 2009 22:47    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Χρησιμοποίησε παραμέτρους και όχι καρφωτό sql statement.
MamRa


Μέλος από: 06 Δεκ 2009
Μηνύματα: 29

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 06 Δεκ 2009 23:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αν μπορείς δώσε μου ένα παράδειγμα για να καταλάβω τι εννοείς ...
Ότι υπάρχει στο διαδίκτυο για αυτό το θέμα είναι στα κινέζικα, και δεν καταλαβαίνω τι κάνουν !
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 07 Δεκ 2009 00:57    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:

Αλλά αν αφήσει ο χρήστης του προγράμματος κενό το κελί Edit3 , παρουσιάζει σφάλμα γιατί δεν δέχετε μηδενικές τιμές.



με if δες αν έχει τιμή και όχι κενό ή 0
και αν έχει τιμή τότε --->sql
αλλιώς μήνυμα λάθους "βάλε δεδομένα" --->όχι sql
MamRa


Μέλος από: 06 Δεκ 2009
Μηνύματα: 29

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 07 Δεκ 2009 02:57    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Οκ , θα το δοκιμάσω και θα σας πω...
MamRa


Μέλος από: 06 Δεκ 2009
Μηνύματα: 29

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 07 Δεκ 2009 21:00    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δεν λειτουργεί για δύο λόγους ,
Ο ένας είναι γιατί μέσα σε μία φόρμα έχω 6 ημερομηνίες , για σκέψου πόσες if πρέπει να κάνω για να καλύψω τον συνδιασμό τους.
Και έπειτα αν ο χρήστης πάει και δώσει καταλάθος στο πεδίο την τιμή "03/0Ρ/Ο9" θα ξαναχτυπίσει σφάλμα, έχει να προτείνει κανείς κάποιο άλλο τρόπο ?
MamRa


Μέλος από: 06 Δεκ 2009
Μηνύματα: 29

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 08 Δεκ 2009 07:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Κάπου βρήκα ότι αν βάλω μέσα σε διέσεις το editbox δηλαδή κάπως έτσι #'"+Edit1->text+"'#
θα λειτουργήσει , αλλά τίποτα ...
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 08 Δεκ 2009 10:20    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

φτιάξε μία συνάρτηση τύπου

boolean checkDate(String){
....
}

που θα ελέγχει την τιμή κάθε edit box και μετά αν όλες αληθής τότε --->sql

να και ένα παράδειγμα να το προσαρμόσεις
κώδικας:


bool checkdate(int m, int d, int y)
{
//gregorian dates started in 1582
if (! (1582<= y ) )//comment these 2 lines out if it bothers you
return false;
if (! (1<= m && m<=12) )
return false;
if (! (1<= d && d<=31) )
return false;
if ( (d==31) && (m==2 || m==4 || m==6 || m==9 || m==11) )
return false;
if ( (d==30) && (m==2) )
return false;
if ( (m==2) && (d==29) && (y%4!=0) )
return false;
if ( (m==2) && (d==29) && (y%400==0) )
return true;
if ( (m==2) && (d==29) && (y%100==0) )
return false;
if ( (m==2) && (d==29) && (y%4==0) )
return true;
 
return true;
}
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 08 Δεκ 2009 11:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δες και το http://www.yevol.com/en/bcb/Lesson33.htm, θα σε βοηθήσει με τις ημερομηνίες.
MamRa


Μέλος από: 06 Δεκ 2009
Μηνύματα: 29

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 08 Δεκ 2009 17:46    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλοι μου virxen75 και dva_dev ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια και τον χρόνο σας ! Οσο αφορά τον σύνδεσμο που μου έστειλες dva_dev, θα μου φανεί πολύ χρήσιμος και για να κλειδώσω το πρόγραμμα με βάση την ημερομηνία του συστήματος ...
Ευχαριστώ πολύ, αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα ενημερώσω !
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [10 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 24 Ιουλ 2014 04:08 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos