freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! γενικά
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [16 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: joomlaserverΜεταφορα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
andreaskor


Μέλος από: 03 Μαη 2007
Βοηθήματα: 1
Templates: 1
Μηνύματα: 199


View users profile Visit posters website
blog portfolio flickr myspace facebook twitter 
deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 20 Δεκ 2009 16:15    Θέμα: Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

1ο Βήμα
Μπες στο phpMyAdmin του xampp και πάτα export στη βάση δεδομένων που χρησιμοποιείς (και πριν πατησεις το τελικό export επέλεξε το save as file.)

2ο Βήμα
Μπες στο control panel του server σου και επέλεξε εκεί που λέει βάσεις δεδομένων!
Εάν δεν έχει username φτιάξε ένα και μετα φτιάξε μία βάση δεδομένων και βάλε διαχειρηστή με full δικαιώματα το username που έκανες.

3ο Βήμα
Άνοιξε το αρχείο configuration.php που είναι στον αρχικό σου φάκελο ,και άλλαξε τα παρακάτω:

var $log_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/logs';
var $tmp_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/tmp';
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'συνήθως εδώ βάζεις localhost';
var $user = 'εδώ βάζεις το username που έφτιαξες στο Βήμα 2ο;
var $password = 'εδώ βάζεις το password του χρήστη που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
var $db = 'εδώ βάζεις το όνομα της βασης δεδομένων που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
Αποθήκευσε το και κλείστο.

4ο Βήμα
Ανέβασε το φάκελο του site σου με όλα τα αρχεια στο sever σου.

5ο Βήμα
Μέσα από το control panel του server πήγαινε στην επιλογή phpMyAdmin και επέλεξε την βάση δεδομένων που δημιούργησες στο Βήμα 2ο και εκεί κάνε import την βάση που έκανε export στον Βήμα 1ο η οποία είναι αποθηκευμένη στο pc σου

6ο Βήμα
Δεν υπάρχει.. πληκτρολόγησε το domain του site σου και δες το!

Έλπιζω να σε βοήθησα. Δεν είναι πολύ δύσκολο σαν λογικη αλλά αμα το κάνεις μια φορά μετά είναι εύκολο!

Last edited by andreaskor on 21 Δεκ 2009 23:43, edited 2 times in total
boza76


Μέλος από: 04 Νοε 2009
Μηνύματα: 63

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 20 Δεκ 2009 16:16    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ok περιμένω. ευχαριστώ
boza76


Μέλος από: 04 Νοε 2009
Μηνύματα: 63

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 20 Δεκ 2009 16:37    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πολύ αναλυτικά! Πιστεύω θα βρω άκρη. Ευχαριστώ φίλε. Καλές γιορτές...
boza76


Μέλος από: 04 Νοε 2009
Μηνύματα: 63

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 20 Δεκ 2009 16:46    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Επανέρχομαι με προβληματάκι. Εννοείς να την κάνω εξαγωγή σαν δεδομένα; Και τα αρχεία να τα ανεβάσω συμπιεσμένα ή όχι;
andreaskor


Μέλος από: 03 Μαη 2007
Βοηθήματα: 1
Templates: 1
Μηνύματα: 199


View users profile Visit posters website
blog portfolio flickr myspace facebook twitter 
deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 20 Δεκ 2009 17:34    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Λοιπόν

1οΒήμα

Πατάς EXPORT


2οΒήμα

Επιλέγεις την βάση δεδομένων και απο κάτω sql (εμένα η βάση λέγεται joomla)


3οΒήμα

Checkάρεις το Save as file κάτω αριστέρα


4οΒήμα

Και πατάς δεξία GO


------------------------------------------------------------------
Επίσης τα αρχεία σου μπορεις να τα ανεβάσεις στον server σαν ένα zip για να γλιτώσεις χρόνο και να τα κάνεις unzip από το control panel του server σου!
------------------------------------------------------------------
boza76


Μέλος από: 04 Νοε 2009
Μηνύματα: 63

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 20 Δεκ 2009 19:01    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Να είσαι καλά. Όλα μια χαρά...
andreaskor


Μέλος από: 03 Μαη 2007
Βοηθήματα: 1
Templates: 1
Μηνύματα: 199


View users profile Visit posters website
blog portfolio flickr myspace facebook twitter 
deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 21 Δεκ 2009 00:09    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Και σύ ...καλή συνέχεια καλές γιορτές..!!
manolism
Super Moderator

Μέλος από: 25 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 66
Νέα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Wild West
View users profile
deviantART facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 21 Δεκ 2009 11:59    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έγινε βοήθημα

_________________
| :: Βιβλίο Joomla στα Ελληνικά:: | :: Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νέα Υόρκη ::
boza76


Μέλος από: 04 Νοε 2009
Μηνύματα: 63

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 21 Δεκ 2009 22:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Παιδιά προσπαθώ να ολοκληρώσω το ανέβασμα του site αλλα έχω κάποια μικροπροβλήματα ακόμα. Η φωτο που έχω δείχνει τα αρχεία που έχω στον httpdocs φάκελο μέσα από το plesk. Τα αρχεία του site βρίσκονται στον φάκελο joomla3. Έχω κάνει inport τη βάση του site σε μια βάση που έχω φτιάξει με το plesk αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται και πως να τη συνδέσω με το site. Όταν πληκτρολογώ το url (www.αδαμ.gr) μου βγάζει μια σελίδα του server.
Μήπως υποψιάζεται κάποιος τι λάθος κάνω;



site.JPG
 Description:
site
 Filesize:  20.62 KB
 Viewed:  782 Time(s)

site.JPG



site.JPG
 Description:
 Filesize:  20.62 KB
 Viewed:  688 Time(s)

site.JPG


manolism
Super Moderator

Μέλος από: 25 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 66
Νέα: 12
Templates: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Wild West
View users profile
deviantART facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 21 Δεκ 2009 23:00    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:
3ο Βήμα
Άνοιξε το αρχείο configuration.php που είναι στον αρχικό σου φάκελο ,και άλλαξε τα παρακάτω:

var $log_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/logs';
var $tmp_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/tmp';
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'συνήθως εδώ βάζεις localhost';
var $user = 'εδώ βάζεις το username που έφτιαξες στο Βήμα 2ο;
var $password = 'εδώ βάζεις το password του χρήστη που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
var $db = 'εδώ βάζεις το όνομα της βασης δεδομένων που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
Αποθήκευσε το και κλείστο.


Αυτή είναι η σύνδεση που θέλεις. Για να δεις το site πρέπει να πας στο www.αδαμ.gr/joomla3

_________________
| :: Βιβλίο Joomla στα Ελληνικά:: | :: Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νέα Υόρκη ::
boza76


Μέλος από: 04 Νοε 2009
Μηνύματα: 63

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 21 Δεκ 2009 23:12    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ευχαριστώ! Μάλλον κάτι έκανα!
Τώρα για να απαντά το site στο url www.αδαμ.gr μάλλον θα πρέπει να βγάλω τα αρχεία από το φάκελο joomla3 και να τα αφήσω στον httpdocs, έτσι;
boza76


Μέλος από: 04 Νοε 2009
Μηνύματα: 63

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 21 Δεκ 2009 23:36    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έβγαλα τα αρχεία όπως λέω παραπάνω αλλά τίποτα...
andreaskor


Μέλος από: 03 Μαη 2007
Βοηθήματα: 1
Templates: 1
Μηνύματα: 199


View users profile Visit posters website
blog portfolio flickr myspace facebook twitter 
deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 21 Δεκ 2009 23:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ναι αυτό πρέπει να κάνεις!! έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει τίποτα !! όλα είναι περασμένα στο configuration.php! και στον τελευταίο φάκελο να πας τα αρχεία πάλι θα δουλεύει! οπότε μετέφερε όλα τα αρχεία στο httpdocs
boza76


Μέλος από: 04 Νοε 2009
Μηνύματα: 63

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 21 Δεκ 2009 23:59    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Μια χαρα! Ευχαριστω παιδιά...
Όλα μια χαρά...
Απλά ξέχασα να διαγράψω το index.html που προυπήρχε...
prezakis


Μέλος από: 20 Φεβ 2008
Μηνύματα: 17

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Ιουλ 2014 21:13    Θέμα: Re: Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

andreaskor ανέφερε:
1ο Βήμα
Μπες στο phpMyAdmin του xampp και πάτα export στη βάση δεδομένων που χρησιμοποιείς (και πριν πατησεις το τελικό export επέλεξε το save as file.)

2ο Βήμα
Μπες στο control panel του server σου και επέλεξε εκεί που λέει βάσεις δεδομένων!
Εάν δεν έχει username φτιάξε ένα και μετα φτιάξε μία βάση δεδομένων και βάλε διαχειρηστή με full δικαιώματα το username που έκανες.

3ο Βήμα
Άνοιξε το αρχείο configuration.php που είναι στον αρχικό σου φάκελο ,και άλλαξε τα παρακάτω:

var $log_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/logs';
var $tmp_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/tmp';
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'συνήθως εδώ βάζεις localhost';
var $user = 'εδώ βάζεις το username που έφτιαξες στο Βήμα 2ο;
var $password = 'εδώ βάζεις το password του χρήστη που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
var $db = 'εδώ βάζεις το όνομα της βασης δεδομένων που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
Αποθήκευσε το και κλείστο.

4ο Βήμα
Ανέβασε το φάκελο του site σου με όλα τα αρχεια στο sever σου.

5ο Βήμα
Μέσα από το control panel του server πήγαινε στην επιλογή phpMyAdmin και επέλεξε την βάση δεδομένων που δημιούργησες στο Βήμα 2ο και εκεί κάνε import την βάση που έκανε export στον Βήμα 1ο η οποία είναι αποθηκευμένη στο pc σου

6ο Βήμα
Δεν υπάρχει.. πληκτρολόγησε το domain του site σου και δες το!

Έλπιζω να σε βοήθησα. Δεν είναι πολύ δύσκολο σαν λογικη αλλά αμα το κάνεις μια φορά μετά είναι εύκολο!


Καλησπέρα,

Έχω κάνει αυτά τα βήματα, πρόσθεσα και στο configuration.php το log path και το tmp path παρόλου που δεν υπήρχαν, αλλά μου βγάζει το site σαν να μην υπάρχει template. Χύμα τα contents. Μήπως από κάπου πρέπει να του ορίσω και πιο template να χρησιμοποιεί;
Να αναφέρω κι ότι στο configuration.php file η μορφή των εγγραφών ήταν ...
$mosConfig_db = 'χχχχχ_db';
$mosConfig_dbprefix = 'jos_';
...κ.λπ.
και γι' αυτό τη διατήρησα έτσι.Πρέπει να τη γυρίσω σε μορφή....
var $db = 'χχχχχ_db';
var $dbprefix = 'jos_';
ή δουλεύει κι έτσι που είναι τώρα;
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [16 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! γενικά


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Βοήθημα: Δημιουργία ή ενημέρωση άρθρου σε Joomla 3 0 changlee 12 Ιαν 2017 08:42
changlee Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
e-shop σε joomla 4 dimitrismaritakis 29 Οκτ 2016 17:13
dimitrismaritakis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ Joomla! 3.5.1 0 miniatoura 22 Σεπ 2016 11:23
miniatoura Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Κατάργηση σελίδων από joomla site 2 aguila21 24 Μαη 2016 21:10
aguila21 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Ψάχνω άτομο να μεταφέρει host με joomla website 5 Insurer 20 Δεκ 2015 21:08
elpida_fwt Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 26 Μαρ 2017 05:19 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos