freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Ελεγχος αν δεν υπάρχει ο κωδικός στην βαση


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: βάσηέλεγχος Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
SoulHunter


Μέλος από: 24 Δεκ 2009
Μηνύματα: 4

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Δεκ 2009 20:22    Θέμα: Ελεγχος αν δεν υπάρχει ο κωδικός στην βαση Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

εχω τον παρακατω κώδικα ο οποίος ελεγχει αν υπάρχει ο κωδικός που βάζουμε σε ενα EditBox στην βάση και το αποθηκεύει στην μεταβλητή s1 τώρα αν υπάρχει ο κωδικος το s1 πέρνει τον κωδικό αν δεν υπάρχει όμως η αναζήτηση δεν επιστρέφει τιποτα και πετάει σφάλμα.
πώς μπορω να ελέγχο αν δεν υπάρχει ο κωδικός στην βάση???
(ξερω τα ειπα λιγο μπερδεμένα οπότε οτι δεν καταλάβατε ρωτήστε με)


void CheckCode(AnsiString job1, AnsiString kwdikos1)
{
kwdikos=kwdikos1;

Form11->ADOQuery1->SQL->Clear();
Form11->ADOQuery1->SQL->Text = "SELECT password from employers where (password='"+kwdikos+"' ";
Form11->ADOQuery1->ExecSQL();
Form11->ADOQuery1->Active=True;
s1=Form11->ADOQuery1->FieldValues["password"] ;


π.χ

αν πώ

if (s1=Edit1->Text) //δηλαδη υπάρχει ο κωδικός στην βάση
{
καποιες εντολές
}
else //δηλαδη δεν υπάρχει ο κωδικός στην βάση
{
καποιες αλλες εντολες
}


αυτος ο κωδικας πετάει σφαλμα γιατι αν δεν βρει τον κωδικό στην βαση επιστρέφη Null στο s1 που ειναι AnsiString


if (s1==NULL) //δηλαδη δεν υπάρχει ο κωδικός στην βάση
{
καποιες εντολές
}
else //δηλαδη υπάρχει ο κωδικός στην βάση
{
καποιες αλλες εντολες
}

αυτο δεν δουλευει



καμια άλλη ιδέα
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 477
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 24 Δεκ 2009 20:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

δε ξέρω τι βάση χρησιμοποιείς, αλλά εάν είσαι σε ms sql server μπορείς να βάλεις isnull(password,'') as password και εάν είναι null σου επιστρέφει κενό οπότε δε θα έχεις πρόβλημα.

μια άλλη ιδέα είναι να το κάνεις με count(*) εάν φέρει 0 δεν υπάρχει..

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

SoulHunter


Μέλος από: 24 Δεκ 2009
Μηνύματα: 4

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Δεκ 2009 20:43    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

cordis ανέφερε:
δε ξέρω τι βάση χρησιμοποιείς, αλλά εάν είσαι σε ms sql server μπορείς να βάλεις isnull(password,'') as password και εάν είναι null σου επιστρέφει κενό οπότε δε θα έχεις πρόβλημα.

μια άλλη ιδέα είναι να το κάνεις με count(*) εάν φέρει 0 δεν υπάρχει..


Ευχαριστω για την απαντηση ...
Αν ισχυει το isnull και για Access θα το δοκιμασω προς το παρων το ελυσα με εναν αλλο τροπο που δεν μου πολυ αρεσει απλα δεν εβαλα μεταβλητη το περασα κατευθειαν στον ελεγχο

δηλαδη

if(Form11->ADOQuery1->FieldValues["password"]!=Form11->Edit1->Text)
{
MessageBox(NULL,"λαθος κωδικος","Σφαλμα", MB_OK | MB_ICONERROR);
}
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 09 Δεκ 2016 02:02 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos