freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

μεταβλητη απο συναρτηση που καλω σε αλλη φορμα


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: φόρμα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
SoulHunter


Μέλος από: 24 Δεκ 2009
Μηνύματα: 4

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 25 Δεκ 2009 11:57    Θέμα: μεταβλητη απο συναρτηση που καλω σε αλλη φορμα Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

καλημερα.
εχω την εξης συναρτηση


bool ismember()
{
int member;
if (MessageBox(NULL,"Είστε μέλος",MB_YESNO)==IDYES)
{
member=1;
}
else
{
member=0;
}
return member;
}

την οποία καλώ στο on create event της φορμας 3
στην φορμα 5 ομως η οποια δημιουργήτε ποιό μετα θέλω να έχω κατι σαν το παρακάτω



if (member=1)
{
καποιες εντολες
}
else
{
καποιες αλλες εντολες
}

προφανος το member δεν εχει τιμή και πρέπει καπως μαλλον να την κληρονομεί απο την συναρτηση ismember αλλα δεν τα ξερω καλα (καθολου δλδ τι καλα) αυτα τα περι κληρονομικοτητας κλπ...
αν εχω δικιο και γινετε ετσι και το ξερει καποιος ας δωσει τα φωτα του...
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 25 Δεκ 2009 14:48    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

μάλλον με form3->member αν η member είναι public
nkast


Μέλος από: 15 Νοε 2009
Μηνύματα: 137

View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 31 Δεκ 2009 08:09    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

βαλε στην κλάση της φορμα 3 μια μεταβλητή:
public bool _isMember;
στον oncreate κάνε:
_isMember = ismember();

βαλε στην κλάση της φορμα 5 μια μεταβλητή:
public bool _isMember;
Οταν δημιουργησεις την φορμα 5 πέρνα την μεταβλητή, πχ: new Form5(form3->member);
ston constructor παρε την μεταβλητή και αποθηκευσε την,πχ
public form3::form3(bool isMember)
{
this._isMember = isMember;
}

Ελπίζω να βοήθησα

_________________
http://www.tainicom.net
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
δεικτης λιστας σε συναρτηση 1 poniroz 22 Μαη 2016 13:41
gvre Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 09 Δεκ 2016 17:26 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos