freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Το πρώτο μου πρόγραμμα σε C++ :D


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [13 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: cΠρόγραμμα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
Christianago


Μέλος από: 12 Νοε 2009
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 30 Ιαν 2010 18:59    Θέμα: Το πρώτο μου πρόγραμμα σε C++ :D Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπερα παιδια. Αρχιζω δειλα δειλα τον προγραμματισμο σε C++
και εχω φτιαξει ενα προγραμμα να προσθετει τα περιεχομενα ενος μονοδιαατατου πινακα τυπου float. Το προβλημα μου ειναι οτι οταν τρεχω το προγραμμα στην κονσολα (επειτα της μεταγλωττισης) δεν δειχνει τιποτα, σαν να εχω φτιαξει προγραμμα που δεν βγαζει καμια εξοδο.
Χρησιμοποιω Dev c++ και εχω κανει ολες τις απαραιτητες ρυθμισεις.
Ευχαριστω εκ των προτερων.



codec.rar
 Description:

Download
 Filename:  codec.rar
 Filesize:  385 Bytes
 Downloaded:  246 Time(s)

virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Ιαν 2010 01:13    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κώδικας:

#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <fstream>

using namespace std;

void print_sum(float array[]);

void print_sum(float array[])
{
    int i;
    float sum=0;//εδώ μηδενίζεις
    for (i=0;i<10;i++)
    {
    //sum = 0.1; λογικό λάθος,δεν παίρνεις το άθροισμα
    sum = sum+array[i];
    }
    cout<<"Athroisma ="<<sum<<endl;
}

int main (int argc, char *argv[])
{
 float a[10] = {1.1, 2.2, 3.3, 4.4, 5.5, 6.6, 7.7, 8.8, 9.9, 10.0};
//void print_sum(float a[]); //αυτό είναι η δήλωση της
print_sum(a);//έτσι είναι ο σωστός τρόπος να καλέσεις την συνάρτηση
    system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
}
mariosal
Honorary Member

Μέλος από: 09 Νοε 2007
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 10 Φεβ 2010 20:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εγώ θα το έγραφα έτσι

κώδικας:
#include <iostream>

float getSum( float a[ ] );

int main( ) {
    float nums[ 10 ] = { 1.1, 2.2, 3.3, 4.4, 5.5, 6.6, 7.7, 8.8, 9.9, 10.0 };
    std::cout << "Άθροισμα: " << getSum( nums ) << '\n';

    return 0;
}

float getSum( float a[ ] ) {
    int i = 0;
    float sum = 0;
    while ( i < sizeof( a ) / sizeof( float ) ) {
        sum += a[ i++ ];
    }
    return sum;
}

Last edited by mariosal on 01 Μαρ 2010 16:49, edited 4 times in total
Erevis


Μέλος από: 12 Ιουν 2008
Μηνύματα: 56
Περιοχή: Χαλάνδρι
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 11 Φεβ 2010 19:18    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Επίσης, καλύτερο θα ήταν να περνάς το μέγεθος του πίνακα παραμετρικά στη συνάρτηση, για να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με πίνακες διαφορετικού μεγέθους. Άλλωστε αυτος είναι ένας από τους σκοπούς ύπαρξης των συναρτήσεων, code reuse
Alice_Cooper


Μέλος από: 10 Μαη 2007
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ioannina
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 11 Φεβ 2010 20:27    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

vre paidia ...
o anthropos leei to proto tou prog ...
o virxen75 epiase to noima kai apla voithise
o marios ithele malon apla na diksei oti mporei na to kanei
kai o Erevis thelei na ton mplokarei

_________________

linkedin
Erevis


Μέλος από: 12 Ιουν 2008
Μηνύματα: 56
Περιοχή: Χαλάνδρι
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 11 Φεβ 2010 21:14    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

To να σε μπλοκάρουν καμια φορά είναι καλό, γιατί σε βάζει στο τρυπάκι να ψάξεις παραπάνω απ'οσο βλέπεις. Βέβαια είναι ανάλογα το άτομο
Christianago


Μέλος από: 12 Νοε 2009
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Φεβ 2010 02:34    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Η λυση που εγραψε ο marios ειναι αριστοποιημενη;
Ευχαριστω παντως
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 18 Φεβ 2010 16:10    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παράθεση:
Η λυση που εγραψε ο marios ειναι αριστοποιημενη;

Οχι.
Erevis ανέφερε:
καλύτερο θα ήταν να περνάς το μέγεθος του πίνακα παραμετρικά στη συνάρτηση, για να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με πίνακες διαφορετικού μεγέθους.
mariosal
Honorary Member

Μέλος από: 09 Νοε 2007
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 01 Μαρ 2010 15:27    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Άλλαξα τον κώδικα που είχα γράψει.

Δε χρειάζεται να περνάς περιμετρικά το μέγεθος του πίνακα, υπάρχει η συνάρτηση sizeof( ) ώστε να πάρεις το μέγεθος του πίνακα
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 01 Μαρ 2010 16:23    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Μπορείς να γράψεις ένα παράδειγμα περνώντας παραμετρικά ένα πίνακα και παίρνοντας το μέγεθος του με sizeof, για να καταλάβουμε πως το κάνεις;
mariosal
Honorary Member

Μέλος από: 09 Νοε 2007
Βοηθήματα: 1
Νέα: 2
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 01 Μαρ 2010 16:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δες τον αρχικό μου κώδικα, παίρνω το μέγεθος του πίνακα με τη βοήθεια της sizeof( )
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 01 Μαρ 2010 18:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δεν έπρεπε να διορθώσεις τον παλιό κώδικα γιατί δεν βγαίνει νόημα στη συζήτηση. Επρεπε μάλλον να βάλεις στη συνέχεια της συζήτησης τοναλλαγμένο κώδικα σου, ώστε κάποιος που διαβάζει όλο το θέμα να μπορεί να το παρακολουθήσει.

Στη θέση σου θα εκτύπωνα το μέγεθος που έχω υπολογίσει με τη sizeof μέσα στη sum για να είμαι σίγουρος ότι είναι σωστός ο κώδικας.
Erevis


Μέλος από: 12 Ιουν 2008
Μηνύματα: 56
Περιοχή: Χαλάνδρι
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 01 Μαρ 2010 19:38    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ο sizeof σου δίνει το μέγεθος του pointer στον οποίο έχει περάσει η πρώτη διεύθυνση του πίνακα.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [13 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
ενας κωδικας σε C που βγαζει μη αναμενομενο αποτεσμα 1 teresa92 13 Αυγ 2016 21:26
teresa92 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Bitwise operators in C 3 Kappa4 15 Δεκ 2014 20:38
mariosal Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 04 Δεκ 2016 16:13 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos