freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

2 Ερωτήσεις


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [19 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 05 Μαρ 2010 10:07    Θέμα: 2 Ερωτήσεις Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα παιδιά....
Μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει...
1. Ερώτηση..
--------------
Έχω φτιάξει μια φόρμα καταχώρησης με στοιχεία πελατών. και μαζί σε αυτή τη φόρμα
έχω βάλει και ένα κουμπί που μου ανοίγει μια έκθεση με τα στοιχεία των πελατών...
Η ερώτηση μου είναι η εξής:
"Θέλω κάθε φορά που βρίσκομαι μπροστά στα στοιχεία ενός πελάτη
(πχ. στην καταχώρησει 46) να πατάω το κουμπί της έκθεσης που έχω φτιάξει και να μου τυπώνει ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ....και

2.Ερώτηση
------------
Μαζί με τον Πίνακα των πελατών που έχω φτιάξει και την φόρμα καταχώρησης των στοιχείων τους έχω φτιάξει και μια φόρμα που καταχωρώ κάποιες μελέτες π.χ Οικοδομική άδεια, Τοπογραφική μελέτη κ.λ.π και αυτές οι μέλετες τις έχω συνδέσει με τους πελάτες...
Δηλαδή κάποιος Πελάτης αντιστοιχεί σε διαάφορες μελέτες. πχ. ένας πελάτης μπορεί να έχει πάνω από 10 μελέτες...Πως μπορώ μέσα από την φόρμα με τους πελάτες να πατάω ένα κουμπί και να μου εμφανίζονται οι μελέτες του...?
Πίστεύω να έγινα κατανοητός'....
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας....
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2010 00:51    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αν δεν έχεις βρεί λύση ακόμα, ίσως αυτά να σε βοηθήσουν.

Αυτό που πρέπει να κάνεις βασικά όταν ανοίγεις τη φόρμα ή την έκθεση, είναι να περνάς και το φίλτρο για να περιορίζει τις εγγραφές που θα φέρει.

Αν δεις το παράδειγμα που έχω συννημένο, για την έκθεση (που διαβάζει τον πίνακα πελάτες), δημιουργεί ένα φίλτρο [id]=xxx, όπου το id είναι primary key του πίνακα πελάτες, και το xxx είναι η τιμή του πεδίου id της φόρμας για την τρέχουσα εγγραφή.

κώδικας:
Private Sub cmdReport_Click()
    Dim stDocName As String
    stDocName = "rptPelates"
    DoCmd.OpenReport stDocName, acViewPreview, , "[id]=" & Me.ID
End Sub



Για τη φόρμα μελέτες δημιουργεί το αντίστοιχο, χρησιμοποιώντας το πεδίο idPelati (που χρησιμοποιείται για να συνδέονται οι μελέτες με τους πελάτες), Το φίλτρο έτσι που φτιάχνεται είναι το [idPelati]=xxx. Το xxx είναι το ίδιο με πριν.

κώδικας:
Private Sub cmdMeletes_Click()
    Dim stDocName As String
    Dim stLinkCriteria As String

    stDocName = "formMeletes"
    stLinkCriteria = "[idPelati]=" & Me![ID]
    DoCmd.OpenForm stDocName, acFormDS, , stLinkCriteria
End Sub


Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι αν το id δεν το έχεις αριθμό αλλά κείμενο πρέπει να το περικλείσεις μέσα σε quotes. Να γίνει δηλαδή
"[idPelati]='" & xxx & "'"



sample.zip
 Description:

Download
 Filename:  sample.zip
 Filesize:  23.28 KB
 Downloaded:  233 Time(s)

GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2010 09:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

dva_dev ανέφερε:
Αν δεν έχεις βρεί λύση ακόμα, ίσως αυτά να σε βοηθήσουν.

Αυτό που πρέπει να κάνεις βασικά όταν ανοίγεις τη φόρμα ή την έκθεση, είναι να περνάς και το φίλτρο για να περιορίζει τις εγγραφές που θα φέρει.

Αν δεις το παράδειγμα που έχω συννημένο, για την έκθεση (που διαβάζει τον πίνακα πελάτες), δημιουργεί ένα φίλτρο [id]=xxx, όπου το id είναι primary key του πίνακα πελάτες, και το xxx είναι η τιμή του πεδίου id της φόρμας για την τρέχουσα εγγραφή.

κώδικας:
Private Sub cmdReport_Click()
    Dim stDocName As String
    stDocName = "rptPelates"
    DoCmd.OpenReport stDocName, acViewPreview, , "[id]=" & Me.ID
End Sub



Για τη φόρμα μελέτες δημιουργεί το αντίστοιχο, χρησιμοποιώντας το πεδίο idPelati (που χρησιμοποιείται για να συνδέονται οι μελέτες με τους πελάτες), Το φίλτρο έτσι που φτιάχνεται είναι το [idPelati]=xxx. Το xxx είναι το ίδιο με πριν.

κώδικας:
Private Sub cmdMeletes_Click()
    Dim stDocName As String
    Dim stLinkCriteria As String

    stDocName = "formMeletes"
    stLinkCriteria = "[idPelati]=" & Me![ID]
    DoCmd.OpenForm stDocName, acFormDS, , stLinkCriteria
End Sub


Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι αν το id δεν το έχεις αριθμό αλλά κείμενο πρέπει να το περικλείσεις μέσα σε quotes. Να γίνει δηλαδή
"[idPelati]='" & xxx & "'"


Φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολήθηκες μαζί μου, απλά κάτσε να μελετήσω αυτά που μου λές γιατί μου λές κάτι που δεν έχω κάνει..δηλαδή αυτό με το ξεχωριστό id σαν πεδίο πίνακα δεν το έχω βάλει, έχω βάλει μόνο το πρωτεύον κλειδί....
Κάτσε να τα δω και θα σου ξαναπώ άμα δεν βγάλω άκρη....
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2010 13:24    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε μου dva_dev , ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....
Πες μου σε παρακαλώ τα βήματα αφότου έχω φτιάξει τις φόρμες...
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μου λες να φτιάξω ένα κουμπί στην φόρμα με τους πελάτες και αυτό θα ανοίγει τη φόρμα με της μελέτες...Δηλαδή το φίλτρο πως θα το φτιάξω...?
Μέσα από το κώδικά...? Στο λέω γιατί προσπάθησα να δω τον κώδικά που έφτιαξες εσύ και να τον εφαρμόσω και στο δικό μου, αλλά εμένα όταν έχω φτιάξει αυτό το κουμπί πηγαίνω στον κώδικα και μου βγάζει κάτι error στην αρχή του...και εκτός αυτού στο πεδίο που ονομάζεις εσύ (ippelates), εγώ το έχω ονομάσει με ελληνικούς χαρακτήρες πελάτες...Θέλω δηλ να το συνδεω με ονόματα.....
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2010 14:39    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αυτά που χρειάζεται να μας πεις είναι πως λέγονται οι πίνακες σου για τους πελάτες και τις μελέτες.
Πως λέγεται το primary key του πίνακα πελατών.
Πως λέγεται το πεδίο του πίνακα μελετών που συνδέται με τον πίνακα πελατών.

Στη βάση που έχω ανεβάσει οι πίνακες λέγονται pelates (με primary key το πεδίο id) και meletes (με foreign key το idPelati). Αυτά είναι που χρησιμοποιώ και στον κώδικα.

Εχω ένα report με όνομα rptPelates που εμφανίζει τα data από τον πίνακα pelates, και μια φόρμα με όνομα formMeletes που εμφανίζει τα data από τον πίνακα meletes (σε datagrid view).

Στη φόρμα που γίνεται η εισαγωγή των πελατών έχουν μπεί δύο κουμπιά με ονόματα cmdMeletes και cmdReport όπου έχει μπεί ο κώδικας που βλέπεις.
Αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις στον κώδικα είναι τα ονόματα της φόρμας (formMeletes) και του report (rptPelates) ώστε να ταιριάζουν στα δικά σου, και τα ονόματα των πεδίων (id για τον πίνακα πελάτες και τη φόρμα πελατών, όπως επίσης και το idPelati για τη φόρμα μελετών).
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2010 16:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

dva_dev ανέφερε:
Αυτά που χρειάζεται να μας πεις είναι πως λέγονται οι πίνακες σου για τους πελάτες και τις μελέτες.
Πως λέγεται το primary key του πίνακα πελατών.
Πως λέγεται το πεδίο του πίνακα μελετών που συνδέται με τον πίνακα πελατών.

Στη βάση που έχω ανεβάσει οι πίνακες λέγονται pelates (με primary key το πεδίο id) και meletes (με foreign key το idPelati). Αυτά είναι που χρησιμοποιώ και στον κώδικα.

Εχω ένα report με όνομα rptPelates που εμφανίζει τα data από τον πίνακα pelates, και μια φόρμα με όνομα formMeletes που εμφανίζει τα data από τον πίνακα meletes (σε datagrid view).

Στη φόρμα που γίνεται η εισαγωγή των πελατών έχουν μπεί δύο κουμπιά με ονόματα cmdMeletes και cmdReport όπου έχει μπεί ο κώδικας που βλέπεις.
Αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις στον κώδικα είναι τα ονόματα της φόρμας (formMeletes) και του report (rptPelates) ώστε να ταιριάζουν στα δικά σου, και τα ονόματα των πεδίων (id για τον πίνακα πελάτες και τη φόρμα πελατών, όπως επίσης και το idPelati για τη φόρμα μελετών).


Φίλε μου δεν έχω λόγια να σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τη συμπαράσταση σου στο πρόβλημα μου...Βλέπω πάντως ότι είσαι "Γάτος" στην ACCESS...Μπράβο σου πάντως γιατί θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο πρόγραμμα....
Λοιπόν ακού φίλε μου:
Στον πίνακα Πελάτες που τον έχω οναμάσει σε pelates το πρωτεύον κλειδί λέγεται: "ΚωδΔιεύθυνσης" ενώ στον Πίνακα που τον έχω οναμάσει meletes το πεδίο που συνδέεται με τον πίνακα των πελατών το έχω ονομάσει "Πελάτης" ....τι θα πρέπει λοιπόν να κάνω στον κώδικα....?
εντομεταξύ το πεδίο πελάτης μου έχει γίνει αριθμός και δεν μπορώ να το αλλάξω σε κείμενο γιατί υπάγεται λέει σε μια σχέση, ναι αλλά πάω και διαγράφω τη σχέση και πάλι δεν γίνεται τίποτα...εχω μπλέξει λίγο φίλε μου....

Και κάτι άλλο φίλε μου....Επειδή είδα ότι εσύ έχεις φτιάξει μια φόρμα με τις μελέτες σε μορφή XL, ΣΕ Εμένα όταν φτιάχνω το κουμπί από την φόρμα πελατών και επιλέγω ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΟΡΜΑΣ ο οδηγός με πάει κανονικά και βάζω ΦΥΛΛΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ), αλλά μου την εμφανίζει σε μορφή άλλη και όχι σε XL ή ΦΥΛΛΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ για την ακρίβεια)....
Μήπως φταίει ότι έχω βάλει στον πίνακα μελετών πολλά πεδία. γιατί εσύ έχεις βάλει μόνο τέσσερα, λες να φταίει αυτό..?
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2010 17:50    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Στο κουμπί που ανοίγει την εκτύπωση θα βάλεις τον εξής κώδικα
κώδικας:
    Dim stDocName As String
    stDocName = "το όνομα της εκτύπωσης σου"
    DoCmd.OpenReport stDocName, acViewPreview, , "[ΚωδΔιεύθυνσης]=" & Me. ΚωδΔιεύθυνσης


Στο κουμπί που ανοίγει τη φόρμα με τις μελέτες θα βάλεις τον εξής κώδικα
κώδικας:
    Dim stDocName As String
    stDocName = "το όνομα της φόρμας σου"
    DoCmd.OpenForm stDocName, acFormDS, , "[Πελάτης]=" & Me. ΚωδΔιεύθυνσης


Για να σου ανοίγει η φόρμα μελέτες σε DataSheetView πρέπει να την ανοίγεις με προεπιλεγμένη αυτή τη μορφή (αν δεις τον κώδικα τον κάνει με το DoCmd.OpenForm ...acFormDS...) αλλά και η φόρμα να επιτρέπει να εμφανίζεται σαν datasheet. Δες στις ιδιότητες της φόρμας "formMeletes" στη βάση που έχω ανεβάσει είναι true το "Allow DataSheet View" και false το "Allow Form View", ενώ στη φόρμα "formPelates" αυτά τα δύο είναι ανάποδα.

Δεν παίζει ρόλο πόσα πεδία έχει η φόρμα σου. Εγώ έβαλα μερικά απλώς για να έχει κάτι να δείξει.
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2010 20:28    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα και πάλι φίλε μου....
Όπως κατάλαβες το παλευώ και από το σπίτι, απλά δυσκολεύομαι περισσότερο από εδώ γιατί έχω τα office 7 και προσπαθώ να τα συνηθήσω....
Απλά θέλω να σε πληροφορήσω πως εγώ εκτός από λίγο html δεν κάτεχω καμιά γλώσσα προγραμματισμού, οπότε καταλάβαίνεις....Μάλιστα βλέπω και το blogs σου και με το τι έχεις αναρτήσει και σε θεωρώ πολύ καταρτισμένο.....Μπράβο, Συγχαρητήρια φίλε. !!!
------------------
Κάτι άλλο να σε ρωτήσω που σχετίζεται με τα παραπάνω και μάλλον δεν στο έδωσα να το καταλάβεις ολοκληρωτικά...Πες ότι τα φτιάχνω αυτά που λες κ αυτό άλλωστε προσπαθώ από το μεσημέρι.....

Εγώ λοιπόν θέλω να περνάω τα προσωπικά στοιχεία των πελατών από μια φόρμα, αλλά ΠΡΟΣΕΞΕ....Θέλω να κάνω το ίδιο και στην αλλή φόρμα με τις Μελέτες....
Πως όμως (αφού τα συσχετίζεις με αριθμούς) θα μπορέσω εγώ κάθε φορά που καταχωρίζω μια μελέτη να την συνδέω με τον πελάτη....γιατί τώρα αν μέσα από μια φόρμα καταχώρησης Μελέτης βρίσκω μπροστά μου το πεδίο id pelatis Αριθμημένο, πως θα κάνω την αντιστοίχηση με κάποιον πελάτη που του ανήκει η συγκεκριμένη Μελέτη που καταχωρώ....?
Πιστεύω να με κατάλαβες τι ακριβώς θέλω να πω...
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου....
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2010 21:55    Θέμα: Re: 2 Ερωτήσεις Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

GERORG ανέφερε:
πως θα κάνω την αντιστοίχηση με κάποιον πελάτη που του ανήκει η συγκεκριμένη Μελέτη που καταχωρώ....?

Συγνώμη που μπορεί να κάνω ανούσια ερώτηση αλλά αυτό το πράγμα δεν το έχεις κάνει ήδη;
GERORG ανέφερε:
...Μαζί με τον Πίνακα των πελατών που έχω φτιάξει και την φόρμα καταχώρησης των στοιχείων τους έχω φτιάξει και μια φόρμα που καταχωρώ κάποιες μελέτες π.χ Οικοδομική άδεια, Τοπογραφική μελέτη κ.λ.π και αυτές οι μέλετες τις έχω συνδέσει με τους πελάτες...
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 08 Μαρ 2010 22:09    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Κοίτα:
Είχα φτιάξει αυτό τον Πίνακα=Πελάτες και μετέπειτα τη φόρμα καταχώρησης Πελατών (όπου και είπαμε να βάλω τα κουμπιά)...
Το ίδιο έκανα και με τον Πίνακα των Μελετών και τη φόρμα..δηλ. τα στοιχεία ήταν περιπου αυτά:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ:
Αναγνωριστικό
Επώνυμο
Όνομα
Ον.Πατρός
Ον. Μητρός
Ον.Συζ
Επ.Συζ
Ημ Γενν.
ΑΦΜ
ΔΟΥ
ΤΗΛ....Κ.Λ.Π
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ:
Aναγνωριστικό
Πελάτης = σύνδεση με επώνυμο
Είδος Μελέτης
Αριθμ Αδείας
Χρονολογία
Τοποθεσία
Αριθμ Συμβολαίου....κ.λ.π

ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ...ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ...ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΑΝΙΤΣΤΟΙΧΗΣΩ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Κ ΑΥΤΟ ΑΡΙΘΜΟ Π.Χ ΠΕΛΑΤΗΣ...ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΕΩ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΛΑΤΗ...?
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2010 09:38    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα φίλε μου...
Μήπως σε μπέρδεψα με το τελευταίο μου μήνυμα...?
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2010 11:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Φίλε GERORG, αν θέλεις μπορείς να το αφήσεις όπως το έχεις κάνει. Οι αλλαγές στον κώδικα για το κουμπί που ανοίγει τις μελέτες είναι μόνο στο κομμάτι
κώδικας:
"[Πελάτης]=" & Me. ΚωδΔιεύθυνσης

όπου πρέπει να το κάνεις
κώδικας:
"[Πελάτης]=" & Me.Επώνυμο

αφού το συνδέεςις με το επώνυμο του πελάτη.

Απλώς αναρωτιώμουν πως θα αντιμετωπίσεις την περίπτωση συνωνυμίας σε δύο πελάτες σου.
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2010 12:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

dva_dev ανέφερε:
Φίλε GERORG, αν θέλεις μπορείς να το αφήσεις όπως το έχεις κάνει. Οι αλλαγές στον κώδικα για το κουμπί που ανοίγει τις μελέτες είναι μόνο στο κομμάτι
κώδικας:
"[Πελάτης]=" & Me. ΚωδΔιεύθυνσης

όπου πρέπει να το κάνεις
κώδικας:
"[Πελάτης]=" & Me.Επώνυμο

αφού το συνδέεςις με το επώνυμο του πελάτη.

Απλώς αναρωτιώμουν πως θα αντιμετωπίσεις την περίπτωση συνωνυμίας σε δύο πελάτες σου.


Σε ευχαριστώ φίλε μου....
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το έχω σκεφτεί (αυτό που λες με τις διπλές εγγραφές) απλά αν καταφέρω να φτιάξω αυτά που μου είπες από την αρχή και καταφέρω να τα φιλτράρω μέσω κώδικα (γιατί αν κατάλαβα καλά αλλιώς δεν μπορεί να γίνει αυτό) τότε ας μου εμφανίζει διπλές εγγραφές δεν με πειράζει, θα καταλαβαίνω από τις μελέτες σε ποιά ονόματα ανήκουν...Ασε με να τα δω, γιατί κάνω κάποια άλλα πράγματα τώρα και θα σου ξαναπώ...
Σε ευχαριστώ φίλε για τη πολύτιμη βοήθεια....
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2010 15:46    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κώδικας:
Private Sub Εντολή44_Click()
On Error GoTo Err_Εντολή44_Click

    Dim stDocName As String
    Dim stLinkCriteria As String

    stDocName = "meletes"
    stLinkCriteria = "[Πελάτης]=" & Me. Επώνυμο
    DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria

Exit_Εντολή44_Click:
    Exit Sub

Err_Εντολή44_Click:
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_Εντολή_Click
   
End Sub


Φίλε μου το έβαλα αυτό που μου λες και μου βγάζει μια κίτρινη γραμμή ότι έχω σφάλμα στο κώδικά...Κοίταξε πάνω πάνω μου λέει κάτι σαν err_Εντολή44...
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2010 20:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αν σου πω ότι το μόνο κίτρινο χρώμα που βλέπω είναι από τη φατσούλα θα με πιστέψεις;

Ομως ίσως να σου δημιουργεί πρόβλημα το κενό ανάμεσα στην τελεία και το Επώνυμο και αφού το επώνυμο είναι κείμενο πρέπει να μπεί και σε εισαγωγικά. Τα ξέχασα.

κώδικας:
stLinkCriteria = "[Πελάτης]='" & Me.Επώνυμο & "'"


Νομίζω πάντως πως θα σου ήταν χρήσιμο να πιάσεις κάποιο βιβλίο για την access για να μπεις στα βασικά. Τι είναι οι βάσεις δεδομένων, πως χρησιμοποιούνται τι ρόλο βαράνε οι σχέσεις, πως φτιάχνουμε φόρμες, εκθέσεις, queries και κάποια πράγματα από vba.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 2 [19 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 05 Δεκ 2016 18:32 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos