freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

2 Ερωτήσεις


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 2 από 2 [19 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2
ΑποστολέαςΜήνυμα
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 09 Μαρ 2010 23:58    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

dva_dev ανέφερε:
Αν σου πω ότι το μόνο κίτρινο χρώμα που βλέπω είναι από τη φατσούλα θα με πιστέψεις;

Ομως ίσως να σου δημιουργεί πρόβλημα το κενό ανάμεσα στην τελεία και το Επώνυμο και αφού το επώνυμο είναι κείμενο πρέπει να μπεί και σε εισαγωγικά. Τα ξέχασα.

κώδικας:
stLinkCriteria = "[Πελάτης]='" & Me.Επώνυμο & "'"


Νομίζω πάντως πως θα σου ήταν χρήσιμο να πιάσεις κάποιο βιβλίο για την access για να μπεις στα βασικά. Τι είναι οι βάσεις δεδομένων, πως χρησιμοποιούνται τι ρόλο βαράνε οι σχέσεις, πως φτιάχνουμε φόρμες, εκθέσεις, queries και κάποια πράγματα από vba.


Σε ευχαριστώ φίλε μου, θα το δοκιμάσω αύριο στη δουλειά κ θα σου πω....
(Η αλήθεια είναι ότι θέλω αλλά βλέπεις όλοι με το χρόνο τρέχουμε... ToolTimes at work ....)
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 10 Μαρ 2010 11:28    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα φίλε μου....dva_dev ...
Επειδή το πάλεψα και με την αλλαγή που μου είπες αλλά ενώ σε κάποια φάση δεν μου έβγάλε πρόβλημα στο κώδικα, όμως όταν πάταγα το κουμπί για να μου ανοίξει τις μελέτες δεν μου έδειχνε καμιά εγγραφή, ήταν τα πεδία κενά...
Τέλος πάντων (μαλλον θέλω διάβασμα.... ), αποφάσισα λοιπόν πάνω στο αρχείο το δικό σου που μου έχεις στείλει να βάλω τα δικά μου στοιχεία για να δω πως δουλεύει....
Τελικά είναι όλα εντάξει απλά έχω το εξής πρόβλημα και πες σου σε παρακαλώ αν μπορούμε να το λύσουμε και αν θέλεις να σου στείλω το αρχείο το δικό σου που μετέτρεψα με βάση τα δικά μου στοιχεία....
Το πρόβλημα μου τώρα (όπως σου έλεγα και σε προηγούμενα post) είναι αν γίνεται όταν περνάω τα στοιχεία μια Μελέτης να έχω την δυνατότητα την στιγμή εκείνη να περνάω και το όνομα του πελάτη, έτσι ώστε να γίνεται και η συνδέση...Γιατί τώρα εσύ μου έχεις βάλει ένα πεδίο στις Μελέτες που λέγεται "id pelati" που περιέχει αριθμό και συνδέεται με τους κωδικούς των πελετών...Δηλαδή τώρα όταν θέλω να καταχωρήσω μια Μελέτη δεν βλέπω κάποιο όνομα από τους πελάτες για να μπορώ να την αντιστοιχήσω πάρα μόνο το idpelati που είναι αριθμός με αποτέλεσμα να μη ξέρω που ανήκει......
Σε ευχαριστώ...
GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 10 Μαρ 2010 11:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σου στέλνω και το αρχείο με τα δικά μου στοιχεία....



Πελάτες.rar
 Description:

Download
 Filename:  Πελάτες.rar
 Filesize:  32.48 KB
 Downloaded:  279 Time(s)

GERORG


Μέλος από: 22 Απρ 2004
Μηνύματα: 61

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 10 Μαρ 2010 13:53    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Λοιπόν φίλε μου το έψαξα κ εγώ λίγο και έκανα το εξής για το πρόβλημα μου...
Μέσα στην φόρμα των Πελάτών πήγα και έβαλα ένα σύνθετο πλαίσιο των Μελετών δηλαδή και έτσι από κάτω από τα πεδία του Πελάτη μου εμφανίζονται και οι Μελέτες και μπορώ και να καταχωρίσω στοιχεία κιόλας.....
Δεν ξέρω αν συμφωνείς με αυτό που έκανα, αλλά νομίζω ότι είναι σωστό και εντομεταξύ δουλεύουν και τα κουμπιά που μου έχεις φτιάξει....Απλά όταν ρολλάρω ρολλάρουν οι εγγραφές αντί να κατεβαίνει η μπάρα του παραθύρου της φόρμας...(θα το βρώ αυτό)...
Σε ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια σου....
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 2 από 2 [19 Μηνύματα] Σελίδα:  Προηγούμενο  1, 2
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Τώρα είναι 05 Δεκ 2016 18:37 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos