freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Απορια Για προγραμμα σε C


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [11 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: cΠρόγραμμα Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
Stefos


Μέλος από: 25 Δεκ 2009
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 14 Μαρ 2010 18:32    Θέμα: Απορια Για προγραμμα σε C Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κανω ενα μαθηματικο προβλημα σε c!
για την ακριβεια ειναι επιλυση μη γραμμικων εξισωσεων
κ υπαρχουν τρεις μεθοδοι!
εχω κανει τον κωδικα για την καθε μεθοδο
αλλα θελω να τα βαλω ολα μαζι σε ενα προγραμματακι
ωστε να ζηταει απο το χρηση να δωσει μια επιλογη
κ να κανει τα αλλα μονο του!
αλλα επειδη οι 3 συναρτησεις(μια για καθε μεθοδο) πρεπει να εχουν αλλη μια μικρη συναρτηση θελω με καποιο τροπο να το ορισω στο κυριο προγραμμα
κ να την βλεπουμ ολες οι συναρτησεις..πως μπορω να το κανω αυτο?

επισης αν ξερεις καποιος να μου πει πως μπορω να δινω απο το πληκτρολογια μια συναρτηση
θα βοηθουσε
Erevis


Μέλος από: 12 Ιουν 2008
Μηνύματα: 56
Περιοχή: Χαλάνδρι
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαρ 2010 00:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δήλωσε τη συνάρτηση αυτή πάνω από τις υπόλοιπες.

Για να διαβάσεις μια συνάρτηση:

Μια ιδεά θα ήταν να διαβάζεις επαναληπτικά τα πολυώνυμα της συνάρτησης και να έχεις ένα struct με πεδία το βαθμό του πολυωνύμου και το συντελεστή του. Κάθε φορά που θα διαβάζεις ένα πολυώνυμο θα το περνάς σε μία συνδεδεμένη λίστα. Όταν σταματήσεις το επαναληπτικό διάβασμα θα έχεις μια λίστα με τα πολυώνυμα της συνάρτησης.
Stefos


Μέλος από: 25 Δεκ 2009
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαρ 2010 02:15    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

το λυσα το ενα προβλημα αυτο με τη συναρτηση..
απλα τα δηλωσα σε καθε μια συναρτηση κ απλα την δηλωσα μια φορα..
οποτε αν χρειαστει να αλλαξω πολυωνυμο το αλλαζω μονο
στην δηλωση αυτης της συναρτηση κ ειμαι οκ

τωρα αυτο με το πολυωνυμο που ειπες θελει ψαξιμο κ δν εχω ουτε ορεξη ουτε χρονο...

κ κατι ακομη..πως μπορω να εμφανισω τα στοιχεια σε στηλες?
ωστε να μην ξεπερναει το οριο?
δλδ πχ πανω να ειναι α/α α β
κ κατο απο καθε στηλη να εχει τα στοιχεια..
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 15 Μαρ 2010 09:46    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

στείλε ένα αριθμητικό παράδειγμα με την ακριβή
έξοδο που θες.τι εννοείς όριο?
Stefos


Μέλος από: 25 Δεκ 2009
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 16 Μαρ 2010 13:52    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

εχουμε τη συναρτηση f(x)=x3-2x-5
κ δυο τιμες α κ β

κ θελουμε στην εξοδο να μας εμφανιζει τις τιμες

σε μια στηλη τις τιμες που παιρνει το α διπλα του β του f(α) του f(β) κτλ

α β f(α) f(β)
2 4.43 2,454 3.541
4 5.43 2,54 6,35
3 2.54 4,54 1,486
6 1.566 2,369 3,14
4 1.23 7,56 3,13
4 3.31 3,14 0,12


να τα εμφανιζει ετσι
αλλα οταν ειναι μεγαλο ενα νουμερο
να μην χαλαει η διπλα στηλη

δλδ να μην γινετε αυτο

α β f(α) f(β)
2 4.43 2,454 3.541
4 5.43 2,541111 6,35
3 2.54 4,5454 1,486
6 1.566 2,369312 3,14
4 1.23 7,56 3,13
4 3.31 3,14 0,12
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 16 Μαρ 2010 18:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

κώδικας:


#include <stdio.h>

int main(){
float resultsA[]={1.232,3435.4,4,1.222,3.444,6.66,77777.77};
float resultsB[]={1234.1,345.1,4,1.22,3.444,6.66,777777.77};
printf("\n  A/A      A          B          C          D");
for (int i=0;i<7;i++)
      printf("\n%4d %10.3f %10.3f %10.3f %10.3f",(i+1),resultsA[i],resultsB[i],resultsA[i],resultsB[i]);
      getchar();
return 0;
}


δες αυτό
Stefos


Μέλος από: 25 Δεκ 2009
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 21 Μαρ 2010 23:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

βοηθησε λιγο αυτο που μου πες αλλα τελειως δεν λυθηκε το προβλημα..τεσπα την παρουσιαση την εκανα κ πηγε κ πολυ καλα
κατι αλλο που θελω να ρωτησω..

σε ενα αλλο προγραμμα θελω να κανω μια συναρτηση κ να περασω σαν παραμετρο 3 πινακες..
θα γινει void print(float *,float *,float *);
κ μετα στον ορισμο της συναρτησης θα γινει
void print(float *c,float *b,float *d){
ο κωδικας της συναρτησης
}

ετσι δεν γινετε ή τα εχω ?
ο πρωτος πινακας ειναι δυο διαστασεων
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 22 Μαρ 2010 00:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

www.ibiblio.org/pub/languages/fortran/append-c.html

www.macdonald.egate.net/CompSci/harray2.html

εχει θεωρία και παραδείγματα.

πρόσεξε τον πίνακα 2 διαστάσεων που αναφέρεις....
Stefos


Μέλος από: 25 Δεκ 2009
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 22 Μαρ 2010 17:51    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

να σ πω την αληθεια δεν εβγαλα ακρη :S
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 22 Μαρ 2010 20:31    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Stefos ανέφερε:
να σ πω την αληθεια δεν εβγαλα ακρη :S






κώδικας:


#include <stdio.h>

void print(int a[][3],int a_size,int *b,int b_size){
   
    for (int i=0;i<a_size;i++){
       for(int j=0;j<3;j++)
           printf(" A[%d][%d]=%d ",i,j,a[i][j]);
        printf("\n");
    }
    printf("\n");
    for (int i=0;i<b_size;i++)
        printf(" B[%d]=%d ",i,b[i]);
}

int main(){
    int a[10][3];
    int b[20];
    //gemisma pinakon
    for (int i=0;i<10;i++)
       for(int j=0;j<3;j++)
            a[i][j]=i*3+j;
    for (int i=0;i<20;i++)
            b[i]=i;       
    //kalo tin sinartisi
    print(a,10,b,20);
    getchar();
    return 0;
           
}



τώρα?
Stefos


Μέλος από: 25 Δεκ 2009
Μηνύματα: 22

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 22 Μαρ 2010 22:59    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ευχαριστω
βγηκε η ακρη..εγω
απλα δεν εδινα σαν παραμετρο το ενα μεγεθος του πινακα
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [11 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
ενας κωδικας σε C που βγαζει μη αναμενομενο αποτεσμα 1 teresa92 13 Αυγ 2016 21:26
teresa92 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Πως μπορω να το κανω να τυπωνει κυκλικη λιστα 1 theophilos9077 30 Απρ 2015 12:42
gvre Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Απορια σχετικα με τη χρηση της calloc 6 karetta_seaworld 10 Απρ 2015 19:12
karetta_seaworld Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Bitwise operators in C 3 Kappa4 15 Δεκ 2014 20:38
mariosal Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 09 Δεκ 2016 15:29 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos