freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Διαιρεμένη βάση δεδομένων


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [13 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: δεδομένωνβάση Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
aura


Μέλος από: 15 Οκτ 2008
Μηνύματα: 10
Περιοχή: θεσσαλονικη
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Μαρ 2010 00:00    Θέμα: Διαιρεμένη βάση δεδομένων Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πριν 4 χρόνια είχα φτιάξει ένα πρόγραμμα σε Access 2000 και μεχρι σήμερα δεν με είχαν ενοχλήσει ποτέ γιατί λειτουργούσε καλά. Είχα διαιρέσει τους πίνακες σε παρασκηνιακή βάση ώστε να το δουλεύουν 3 άτομα. Τελευταία δεν άνοιγε το πρόγραμμα στους 2 χρήστες ή καθυστερούσε υπερβολικά οπότε το δούλευε μόνο ο τρίτος. Πήρα το πρόγραμμα για το ελέγξω στο σπίτι αλλά έχω τα εξής προβλήματα:

1. δεν ξέρω πως να συνενώσω ξανά τους πίνακες ή πως να ορίσω ξανά τη διαδρομή προς αυτούς ώστε να μπορώ να το δουλέψω
2. προσπαθώντας να ανοίξω έστω την κεντρική φόρμα βγάζει το μήνυμα "η διαδρομή της παρασκηνιακής βάσης δεν είναι έγκυρη "
3. αν καταφέρω και την ανοίξω, θα βοηθούσε να την κάνω μετατροπή σε 2002;Θα γινόταν έτσι πιο γρήγορο το πρόγραμμα;
4. έχετε καμιά ιδέα γιατί το πρόγραμμα καθυστερούσε να ανοίξει τόσο πολύ τον πίνακα ή τη φόρμα; Οι εγγραφές του μεγαλύτερου πίνακα είναι περίπου 3500 (όχι πάρα πολλές)

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 18 Μαρ 2010 01:24    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

1,2) http://www.wizardwrx.com/HackingForHumans/ACC2000_LTM.html
Ξανατσεκάρεις τους linked πίνακες και δίνεις το νέο path για βάση σου.
Θα μπορούσες για μεγαλύτερη ευελιξία να δημιουργήσεις ένα mapped drive σε κάποιο γράμμα X: και να κάνεις link τους πίνακες πάνω σε αυτό το mapped drive.

3) ???.
4) Κοίτα καλύτερα πρώτα τους υπολογιστές που καθυστερούν (κάνε defragmentation, απεεγκατάσταση σε προγράμματα σαβούρες, registry clean). Αν είναι ok, κοίτα μήπως ο 1 υπολογιστής παίζει με 100άρι δίκτυο και οι άλλοι 2 με 10άρι (μπορεί αυτά τα 4 χρόνια να αντικατέστησαν κάποιο καλώδιο). Κοίτα στο μηχάνημα που είναι η backend βάση μήπως έχουν εγκαταστήσει σαβούρα. Τέλος σκέψου (και δοκίμασε) μήπως θα ήταν να μετακινήσεις τη backend βάση σε κανονικό database server (msde ή sql server express).

Οτι και να κάνεις (είτε αφήσεις το backend σε access είτε το μεταφέρεις σε sql server), δοκίμασε πως παίζει με πολλά data. Γράψε λίγο κώδικα να ρίξει 2-3εκ. τυχαίες εγγραφές, για να έχεις να παίζεις και να μπορείς να δεις αν υπάρχει διαφορά. Τσεκάρισε μήπως λείπουν indexes, μήπως χρησιμοποιείς text πεδία για να αποθηκεύεις αριθμούς ή ημερομηνίες, μήπως τα queries σου χρησιμοποιούν like αντί για = χωρίς να το χρειάζονται, μήπως λείπουν references, μήπως χρησιμοποιείς outer joins αντί για inner joins χωρίς λόγο.
aura


Μέλος από: 15 Οκτ 2008
Μηνύματα: 10
Περιοχή: θεσσαλονικη
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 25 Μαρ 2010 11:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σήμερα είδα την απάντησή σου και σε ευχαριστώ. Θα τα ψάξω όσα έγραψες από αύριο κιόλας..
Ευχαριστώ για τη βοήθεια
aura


Μέλος από: 15 Οκτ 2008
Μηνύματα: 10
Περιοχή: θεσσαλονικη
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 29 Μαρ 2010 12:33    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα,
έλεγξα για defragment τους υπολογιστές που αργούν, έλεγξα την RAM τους, έλεγξα αν έχει σαβούρα το μηχάνημα που εκτελεί χρέη server, έκανα συμπίεση στη βαση (από 13ΜΒ κατέβηκε στα 3ΜΒ), αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει....
Μου έγραψες να ελέγξω τα καλώδια, τι ακριβώς δηλ. να κάνω;;
Από ότι μου λένε, το μόνο που άλλαξαν αυτά τα χρόνια ήταν τροφοδοτικό και κάρτα δικτύου (μήπως αυτό σου δίνει καμιά ιδέα;)
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 29 Μαρ 2010 14:26    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Κοίτα μήπως οι κάρτες δικτύου σου δείχνουν ταχύτητα 10Mbps αντί για 100Mbps.
Δοκίμασε να κάνεις και μερικά Ping προς τον server από τα μηχανήματα για να δεις μήπως χάνονται πακέτα και σύγκρινε τους χρόνους.
π.χ. ping <server> -n 30
papas2


Μέλος από: 15 Μαη 2004
Μηνύματα: 59

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 29 Μαρ 2010 15:06    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Η βαση σου ειναι απιστευτα μικρη για να εχει οποιοδηποτε προβλημα ακομη και σε 8086.Δοκιμασες να ανοιξεις τους πινακες σε αλλο pc πχ στο σπιτι σου.
Μηπως ειναι προβλημα του server ειδικα αν λειτουργει κανα online αντιικο?.
Τι ενοεις ακριβως λεγοντας οτι ειχες:διαιρέσει τους πίνακες σε παρασκηνιακή βάση .
Τι ενοεις δεν μπορεις :να συνενώσω ξανά τους πίνακες ή πως να ορίσω ξανά τη διαδρομή προς αυτούς ώστε να μπορώ να το δουλέψω.
Ποσους πινακες εχει η βαση σου?.Αν την ξαναδημιουργησεις και εισαγεις τα δεδομενα λειτουργει?.Αν διαγραψεις ενα σημαντικο αριθμο δεδομενων λειτουργει?.
aura


Μέλος από: 15 Οκτ 2008
Μηνύματα: 10
Περιοχή: θεσσαλονικη
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 30 Μαρ 2010 08:28    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Μπορείς dva_dev να μου πεις αναλυτικά τα βήματα και την εντολή που πρέπει να γράψω (από Εναρξη/Εκτέλεση δεν το κάνουμε αυτό;) ώστε να ελέγξω τα πακέτα προς server? Θα πάω να το ελέγξω σήμερα το πρωί.

Papas2, λεγοντας ότι διαίρεσα την βάση εννοώ ότι έχω στον "server" μόνο τους πίνακες και στα pc όλα τα υπόλοιπα ώστε να είναι πιο γρήγορη η εφαρμογή. Δούλεψα το πρόγραμμα στο σπίτι και πετάει, το ίδιο κάνει και στον server.
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 30 Μαρ 2010 22:30    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δοκίμασε από το command prompt στους clients (Εναρξη, Εκτέλεση, cmd) να τρέξεις την εντολή
pathping <server_ip>, και κοίτα μετά στην στήλη pct μήπως χάνονται πακέτα (μπορεί κάποιο κομμάτι του δικτύου σου να είναι μποτιλιαρισμένο ή να είναι προβληματικό κάποιο ενδιάμεσο καλώδιο και να μην κάνει καλά επαφή, να έχει αρχίσει να τα φτύνει κάποιο switch και μαζί να φτύνει και πακέτα, ή να έχουν στραβώσει τα pins στη θύρα ethernet από το βάλε βγάλε, να έχουν γεμίσει μπίχλα, κ.λπ.).

http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/pro...ing.mspx?mfr=true

Γενικά σε όποιες τέτοιες περιπτώσεις μου έχει τύχει, πάω ψάχνοντας (κοινώς μυρίζω να νύχια μου). Τσεκάρω τους υπολογιστές τι μπορεί να έχουν εγκατεστημένο, μήπως παράλληλα με τα προγράμματα, αφήνουν να παίζουν video στον borwser (οπότε το καλύτερο είναι να κοπεί σχεδόν εντελώς η πρόσβαση σε youtube και συναφή σε όσους δεν τα χρειάζονται, δηλαδή 99/100), μήπως επηρρεάζει το ότι έχουν ανοιχτά 100 προγράμματα ενώ χρησιμοποιούν μόνο ένα, defragmentation, disk check, τσεκάρω καλώδια, switches, και ότι άλλο μπορεί να μου φανεί πιθανό αίτιο.
Π.χ. ο firefox τρώει από μόνος του όση μνήμη μπορεί να αρπάξει, αν τον έχεις ανοιχτό να παίζει ένα videάκι και έχεις και την access μαζί, μόνο την καθυστέρηση από το swapping να γλυτώσεις κλείνοντας τον, ίσως να βελτιώσει την κατάσταση.
papas2


Μέλος από: 15 Μαη 2004
Μηνύματα: 59

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαρ 2010 09:46    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δε νομιζω οτι το συστημα που χρησιμοποιεις εχει καμια σοβαρη απαιτηση.Και με 10Mbps θα πετουσε.Πρεπει να το δεις σαν απλο file server και τιποτε περισσοτερο.Δοκιμασες να αντιγραψεις κανα μεγαλο αρχειο απο τους users στο server και το αντιστροφο?.Ειναι ικανοποιητικη η ταχυτητα?.Τι λειτουργικο τρεχει ο server?.Δοκιμασες σε αλλον υπολογιστη π.χ. στο σπιτι σου με virtual pc να φτιαξεις εναν client και να τρεξεις τις φορμες της access απο εκει?.Δοκιμασες να φτιαξεις νεο user και να συνδεθεις μηπως οι υπαρχοντες εχουν περιορισμους και δε το ξερεις?.Γιατι δεν αντιγραφεις το mdb αρχειο σε ενα pc να το κανεις share απο εκει και να το δουν και απο εκει οι υπολοιποι.Απο την access σε ενα user ανοιξες την βαση απο τον server?.Λειτουργει κανονικα?.Αν ναι το προβλημα θα ειναι στις φορμες που χρησιμοποιεις.
aura


Μέλος από: 15 Οκτ 2008
Μηνύματα: 10
Περιοχή: θεσσαλονικη
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 31 Μαρ 2010 13:10    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τελικά, όντως η επικοινωνία με τον "server" έχει πρόβλημα, οπότε το άφησα για να το κοιταξουν οι τεχνικοί.
Πήρα την παρασκηνιακή βάση και την εγκατέστησα στο ένα pc ώστε να δουλέψουν οι 2, αλλά στο δεύτερο μηχάνημα μου ζητάει κωδικό διαχειριστή για να κάνω την σύνδεση με την νέα θέση των πινάκων (είχα δημιουργήσει χρήστες για ασφάλεια). Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω τον κωδικό. Κι επίσης πρόσεξα ότι και μια κενή βάση να ανοίξω στο συγκεκριμένο μηχάνημα μου ζητάει επίσης κωδικό! Εχω το .bak και το .mdw, μήπως έτσι μπορώ να ανακτήσω τους κωδικούς;
Τι άλλο μπορώ να κάνω στο συγκεκριμένο μηχάνημα;
papas2


Μέλος από: 15 Μαη 2004
Μηνύματα: 59

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 01 Απρ 2010 11:00    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αν σου ζηταει κωδικο η βαση ψαξε στο google θα βρεις πολλα σπαστηρια.
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 01 Απρ 2010 12:55    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δοκίμασε να φτιάξεις ένα shortcut για την την access και μετά στη διαδρομή πρόσθεσε την παράμετρο /WRKGRP:το_mdw_αρχείο_σου.mdw
aura


Μέλος από: 15 Οκτ 2008
Μηνύματα: 10
Περιοχή: θεσσαλονικη
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 07 Απρ 2010 09:16    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη!
Μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης κι αποτοξίνωσης από τη δουλειά, επανέρχομαι δριμύτερη. Με το πασχαλιάτικο καθάρισμα βρήκα και το password που είχα δώσει στον admin, οπότε το ένα πρόβλημα λύθηκε. Μένει να βρω πως να μην τους ζητάει κωδικούς όταν ανοιγουν νέα βάση Access. Προφανώς δεν είχα κρατήσει αντίγραφο του αρχικού .mdw κι έχει κρατήσει τους χρήστες. Τι κάνω σ αυτήν την περίπτωση;
Dva_dev δεν κατάλαβα σε τι θα βοηθήσει αυτό που μου γράφεις...
Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [13 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » SQL και SQL Servers (RDBMS) » MS Access


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Δημιουργία Βάσης Δεδομένων MS Access με αντιστοιχιση σε γραφικό στοιχείο 1 Charalampos77 22 Ιουλ 2016 13:22
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 08 Δεκ 2016 16:14 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos