freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

C και αριθμοι


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
john34516


Μέλος από: 06 Αυγ 2007
Μηνύματα: 21

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2010 17:39    Θέμα: C και αριθμοι Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

πως μπορω να διαβασω ενα αριθμο που μπορει αρχικα να αρχιζει και με μηδεν ? αν τον δηλωσω ως int και δωσω πχ τον αριθμο 015 και τον τυπωσω θα μου τυπωσει 15. υπαρχει καπιος τροπος ?
virxen75


Μέλος από: 18 Φεβ 2009
Μηνύματα: 256+
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2010 18:36    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

διάβασε τον σαν συμβολοσειρά

π.χ.

κώδικας:

char number[10];
scanf("%s",&number);
printf("%s",number);
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 24 Μαρ 2010 01:19    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ακριβώς όπως σου τα λέει ο vrixen. Μπορείς να αναπαριστάς την αριθμητική τιμή με συμβολοσειρά και να παίρνεις την αριθμητική τιμή μέσω της συνάρτησης atoi(). Σε περίπτωση που κάνεις πράξεις, μπορείς να ξανααποθηκεύεις τον ακαίρεο αριθμό που θα προκύψει σε κάποια άλλη συμβολοσειρά (πχ σε κάποιο character buffer) που δέσμευσες είτε στατικά είτε δυναμικά πιο πριν με sprintf().

Αλλά για να έχουμε καλό ερώτημα, ποιος ο λόγος να κάνεις παίξεις με αυτή την πατέντα και να μην παίξεις απευθείας αμέσως με integers (κι ας μην αρχίζουν με 0);; Στην τελική αν θες να σου εμφανίζεται και ένα μηδέν μπροστά από τον αριθμό όταν τον τυπώνεις στην οθόνη, κοτσάρεις ένα "0" πριν το formatter "%d" στην printf (ή ανάλογα σε άλλη συνάρτηση Ι/O).
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 05 Δεκ 2016 10:28 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos