Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

Διπλη λειτουργια ενος button

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Διπλη λειτουργια ενος button

Δημοσίευση από seleo » 23 Απρ 2010 17:24

Καλησπερα,

Λοιπον, αυτο που θελω να κανω πιστευω οτι ειναι σχετικα ευκολο αλλα επειδη πρωτη φορα το επιχειρω θελω την βοηθεια σας.

Εχω ενα απλο button και θελω να το κανω να κανει διαφορετικη λειτουργια καθε φορα που θα πατιεται. Δηλαδη, ειναι ενα button που θα κανει show/hide καποια labels. Στην αρχη θα ειναι hide τα labels και οταν πατιεται το button θα τα εμφανιζει. Οταν εκ νεου πατιεται θα τα κρυβει και παει λεγοντας.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αναφερομαι σε γλωσσα C++. (Το button ειναι μεσα σε φορμα).

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Διπλη λειτουργια ενος button

Δημοσίευση από dva_dev » 23 Απρ 2010 19:53

Θα πρότεινα να βάλεις στη φόρμα σου μια protected boolean μεταβλητή (την οποία θα αρχικοποιείς με true στον constructor σου, αν αρχικά τα κουμπιά εμφανίζονται ή με false αν είναι κρυμμένα).
Στον κώδικα που έχεις γράψει για το κουμπί σου θα ελέγχεις τι τιμή έχει αυτή η boolean μεταβλητή σου και θα της αλλάζεις τιμή. Επιπλέον ανάλογα την τιμή που έχει θα εμφανίζεις κρύβεις τα κουμπιά.
Σε γενικές γραμμές θα έχεις κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

class someForm
{
protected:
	bool	isVisible;

public:
	someForm()
	{
		isVisible = true;
	}

protected:
	void someButtonClick(void)
	{
		if (isVisible)
		{
			isVisible = false;
			//Hide buttons
		}
		else
		{
			isVisible = true;
			//Show buttons
		}
	}
};

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Διπλη λειτουργια ενος button

Δημοσίευση από seleo » 23 Απρ 2010 22:35

Πολυ σωστος, ευχαριστω! Αυτο που εκανα και δεν μπορουσε να δουλεψει σωστα ηταν οτι δεν το δηλωνα αρχικα στον constructor οποτε ειχε μονο ενα state χωρις να αλλαζει. :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες