freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Διπλη λειτουργια ενος button


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: button Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
seleo


Μέλος από: 10 Σεπ 2005
Βοηθήματα: 7
Μηνύματα: 72


View users profile Visit posters website
blog linkedin twitter 
ΜήνυμαΣτις: 23 Απρ 2010 16:24    Θέμα: Διπλη λειτουργια ενος button Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπερα,

Λοιπον, αυτο που θελω να κανω πιστευω οτι ειναι σχετικα ευκολο αλλα επειδη πρωτη φορα το επιχειρω θελω την βοηθεια σας.

Εχω ενα απλο button και θελω να το κανω να κανει διαφορετικη λειτουργια καθε φορα που θα πατιεται. Δηλαδη, ειναι ενα button που θα κανει show/hide καποια labels. Στην αρχη θα ειναι hide τα labels και οταν πατιεται το button θα τα εμφανιζει. Οταν εκ νεου πατιεται θα τα κρυβει και παει λεγοντας.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αναφερομαι σε γλωσσα C++. (Το button ειναι μεσα σε φορμα).
dva_dev
Script Master

Μέλος από: 16 Σεπ 2005
Μηνύματα: 256+

View users profile Visit posters website
blog deviantART facebook linkedin 
ΜήνυμαΣτις: 23 Απρ 2010 18:53    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Θα πρότεινα να βάλεις στη φόρμα σου μια protected boolean μεταβλητή (την οποία θα αρχικοποιείς με true στον constructor σου, αν αρχικά τα κουμπιά εμφανίζονται ή με false αν είναι κρυμμένα).
Στον κώδικα που έχεις γράψει για το κουμπί σου θα ελέγχεις τι τιμή έχει αυτή η boolean μεταβλητή σου και θα της αλλάζεις τιμή. Επιπλέον ανάλογα την τιμή που έχει θα εμφανίζεις κρύβεις τα κουμπιά.
Σε γενικές γραμμές θα έχεις κάτι τέτοιο:
κώδικας:
class someForm
{
protected:
   bool   isVisible;

public:
   someForm()
   {
      isVisible = true;
   }

protected:
   void someButtonClick(void)
   {
      if (isVisible)
      {
         isVisible = false;
         //Hide buttons
      }
      else
      {
         isVisible = true;
         //Show buttons
      }
   }
};
seleo


Μέλος από: 10 Σεπ 2005
Βοηθήματα: 7
Μηνύματα: 72


View users profile Visit posters website
blog linkedin twitter 
ΜήνυμαΣτις: 23 Απρ 2010 21:35    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πολυ σωστος, ευχαριστω! Αυτο που εκανα και δεν μπορουσε να δουλεψει σωστα ηταν οτι δεν το δηλωνα αρχικα στον constructor οποτε ειχε μονο ενα state χωρις να αλλαζει.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [3 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 04 Δεκ 2016 22:21 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos