freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
 

Τιμή ασημιού ανα κιλό


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! και Virtuemart
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: τιμή Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
heavyaris


Μέλος από: 15 Απρ 2008
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 12 Ιουν 2010 12:55    Θέμα: Τιμή ασημιού ανα κιλό Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

παιδιά, φτιάχνω ένα e-shop με joomla-virtuemart για κατάστημα με ασημικά και η πώληση θα γίνεται με το βάρος, μου ζητήθηκε όμως την τιμή του ασημιού που αλλάζει συνεχώς να την παίρνω εγώ από τις κατάλληλες ιστοσελίδες και να εισάγεται στο πεδίο "τιμή/γραμμάριο" το οποίο θα χρησιμοποιεί το virtuemart για να βγάλει τα αθροίσματα και την τελική χρέωση στην πιστωτική κάρτα.
μήπως ξεφεύγουν πολύ τα ζητούμενα??
cdhyper
Literature Moderator

Μέλος από: 23 Ιουν 2001
Βοηθήματα: 4
Νέα: 4
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Φωτονερόπετρα
View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 12 Ιουν 2010 14:01    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Πρώτα κάνεις fetch την τιμή του ασημιού από την απομακρυσμένη ιστοσελίδα, έπειτα τη βάζεις σε δική σου βάση, μετά την εισάγεις στα προϊόντα και την πολλαπλασιάζεις με το βάρος του προϊόντος. Ένα cron και είσαι οκ και τρέχει όποτε θες.

Στο joomla δεν ξέρω πώς το κάνεις αλλά αν ξέρεις php/mysql και διαχειρίζεσαι μια δική σου eshop εφαρμογή ή τουλάχιστον μια εφαρμογή που ξέρεις τι κάνει και πώς το κάνει δεν είναι και τόσο τραγικό.

_________________
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org
heavyaris


Μέλος από: 15 Απρ 2008
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 12 Ιουν 2010 14:11    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

οκ ας τα πάρουμε απο την αρχή πρώτα πρέπει να βρώ την ιστοσελίδα. το κακό είναι πως όλες (μάλλον για να μην τους κλέβουν τις πληροφορίες) δείχνουν διαγράμματα ζωγραφιστα.
πχ http://silverprice.org/silver-price-per-kilo.html
http://www.kitco.com/
heavyaris


Μέλος από: 15 Απρ 2008
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 12 Ιουν 2010 16:24    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

επειδή ψάχνω αρκετή ώρα , απο ελληνική σελίδα βρήκα την http://www.naftemporiki.gr/markets/quote.asp?id=XAGEUR=X οπου γράφει με χαρακτήρες και όχι με .jpg όπως όλες οι αλλες, και πρέπει να βρώ τρόπο να διαβάσω αυτή την τιμή..


επιλέγοντας να δω τον κώδικα φυσικα δεν φαινεται τιποτα παρα μόνο το
κώδικας:
<title>Ασημι (ουγγια)/Ευρω </title>


<!-- Generic Scripts / Functions -->
<script src="/_js/lib.js" type="text/javascript"></script>

<!-- Flash Injection Script -->
<script src="/_js/swfobject.js" type="text/javascript"></script>

<!--[if IE 6]>
<script type="text/javascript">
window.onload = startList; // Initialize the navigation for IE6
</script>
<![endif]-->
nbc
Honorary Member

Μέλος από: 05 Σεπ 2009
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile Visit posters website
ΜήνυμαΣτις: 12 Ιουν 2010 17:26    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ε, καλά, μην περιμένεις να τη βρεις και στο head. Κοίτα και λίγο παρακάτω!

Και στα 3 sites που έβαλες, η τιμή είναι text, φαίνεται πεντακάθαρα και φυσικά γίνεται parse πανεύκολα.

Τρεις τρόποι να ψάχνεις:

1. Copy αυτό που ψάχνεις -> Ctrl-U -> Ctrl-F -> Paste
2. Select αυτό που ψάχνεις, -> View Selection Source
3. Select αυτό που ψάχνεις, -> Inspect Element

Φτιάξε ένα αρχειάκι με 3 πεδία: url, regex και mul. Εκεί βάζεις όσα sites τραβάει η ψυχή σου. Το url για να φορτώνεις τη σελίδα, το regex για να εντοπίζεις την τιμή και το mul (πολλαπλασιαστής) για να τη μετατρέπεις εκεί που θέλεις (πχ από δολάρια/ουγγιά σε ευρώ/γραμμάριο).

Παράδειγμα:

κώδικας:
$url   = 'http://www.naftemporiki.gr/markets/quote.asp?id=XAGEUR=X';
$regex = '~Ασημι \(ουγγια\)/Ευρω.+symbolDetails.+</span>&nbsp;([\d,\.]+)<strong>~isU';
$mul   = 1;

$page  = file_get_contents($url);

if ($page && preg_match($regex, $page, $M))
{
    $price = str_replace(',', '.', $M[1]);
    $price*= $mul;

    die($price);
}
else
{
    die('oops!');
}


Για να δουλέψει η file_get_contents με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει το allow_url_fopen να είναι TRUE. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείς curl.
heavyaris


Μέλος από: 15 Απρ 2008
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 12 Ιουν 2010 17:54    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση, θα ηθελα ομως να ρωτησω εφοσον προκειται για e-shop και τα πραματα ειναι λιγο "σοβαρα" τι βιωσιμοτητα εχει αυτη η λυση; πχ αν μετα απο μερες η σελιδα ανακατασκευαστει η ακομα αν ειναι για λιγο offline τα προιοντα θα μεινουν χωρις τιμη με καταστρεπτικες συνεπειες...
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [6 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Joomla! » Joomla! και Virtuemart


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Πώς γίνεται η τιμή μιας ιδιότητας να μην παίρνει ΦΠΑ; 0 mikek12004 31 Οκτ 2012 15:02
mikek12004 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 31 Αυγ 2014 08:15 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos