freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

επεξεργασια εικόνων


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [15 Μηνύματα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
john_h


Μέλος από: 16 Φεβ 2010
Μηνύματα: 26
Περιοχή: Serres
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 16 Αυγ 2010 01:19    Θέμα: επεξεργασια εικόνων Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

γεια σας,

μηπως κανεις μπορει να μου πει καποιο βιβλιο η σελιδα στο διαδυκτιο για το πως μπορω να κανω εισαγωγη στην επεξεργασια εικόνων? θελω μεσω webcam να κανω επεξεργασια των εισερχομενων εικονων.
θελω να μπω σε αυτον τον τομεα και δεν ξερω που ανηκει...εχει βαση τον αντικειμενοστραφη προγραμματισμο νομιζω...
stewas
Script Master

Μέλος από: 25 Αυγ 2009
Βοηθήματα: 6
Νέα: 3
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Πάργα - Αθήνα και Ιωάννινα Πλέον
View users profile Visit posters website
facebook twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 16 Αυγ 2010 13:40    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

βιβλία πολλά υπάρχουν. Ψάξε στον Παπασωτηρίου. Τώρα βίντεο υπάρχουν πολλά στο youtube. Είσαι όμως σε λάθος section. εδώ είναι για c, c++

_________________
Τζάκια - http://www.tzakiabillkost.gr,Προτομές, Τραπέζια κήπου Δημήτρης Κώστας- http://www.dimitriskostasart.gr
Αντλίες Θερμότητας
Villa Perkemes ApartmentsΜεταφορές - Μετακομήσεις Ιωάννινα
john_h


Μέλος από: 16 Φεβ 2010
Μηνύματα: 26
Περιοχή: Serres
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 16 Αυγ 2010 16:21    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

μα με C++ μπορεις να επεξεργαστεις εικονες.....φιλτρα kalman και τα σχετικα....
stewas
Script Master

Μέλος από: 25 Αυγ 2009
Βοηθήματα: 6
Νέα: 3
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Πάργα - Αθήνα και Ιωάννινα Πλέον
View users profile Visit posters website
facebook twitter deviantART skype 
ΜήνυμαΣτις: 16 Αυγ 2010 16:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

αααα τώρα σε έπιασα. θα το ψαξω λίγο και σου λέω αν βρω κάτι

_________________
Τζάκια - http://www.tzakiabillkost.gr,Προτομές, Τραπέζια κήπου Δημήτρης Κώστας- http://www.dimitriskostasart.gr
Αντλίες Θερμότητας
Villa Perkemes ApartmentsΜεταφορές - Μετακομήσεις Ιωάννινα
john_h


Μέλος από: 16 Φεβ 2010
Μηνύματα: 26
Περιοχή: Serres
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 16 Αυγ 2010 21:28    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ευχαριστω να σαι καλα...θα ψαξω και στην βιβλιοθηκη του τει εδω μηπως βρω κατι...

παντος παιζει πολυ αυτος ο τομεας εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση...
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 17 Αυγ 2010 23:08    Θέμα: Re: επεξεργασια εικόνων Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

john_h ανέφερε:
γεια σας,

μηπως κανεις μπορει να μου πει καποιο βιβλιο η σελιδα στο διαδυκτιο για το πως μπορω να κανω εισαγωγη στην επεξεργασια εικόνων? θελω μεσω webcam να κανω επεξεργασια των εισερχομενων εικονων.
θελω να μπω σε αυτον τον τομεα και δεν ξερω που ανηκει...εχει βαση τον αντικειμενοστραφη προγραμματισμο νομιζω...


Μπορείς να αρχήσεις με την OpenCV - Open source Computer Vision Framework, από το http://www.opencv.org/ . Διατίθεται για όλα σχεδόν τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα: Windows, Linux, Mac... Δουλεύει out-of-the-box και είναι για real-time επεξεργασία και αποτελέσματα!

Η προπτυχιακή μου έρευνα βασίζεται 100% στο OpenCV για επεξεργασία εικόνας και κειμένου, όσον αφορά το κομμάτι της τεχνολογίας λογισμικού! Ουσιαστικά υλοποιώ μαθηματικά μοντέλα για να λύσω ένα σύνθετο πρόβλημα στην ΟpenCV.

Η επεξεργασία frames από webcam στο OpenCV είναι απλή υπόθεση: κλήσεις σε 2 συναρτήσεις μόνο... Τα κάνει όλα τα βασικά η ΟpenCV και μετά εσύ γράφεις τα δικά σου πράγματα on top.

Ο τομέας αυτός είναι η επεξεργασία εικόνας - Image Processing. Όμως γενικότερες μέθοδοι όπως τα Kalman filters ανήκουν στην Αναγνώριση Προτύπων (Pattern Recognition) και στην Μηχανική Όραση (Computer Vision). Τα φίλτρα Κάλμαν περιέχουν τις βασικές αρχές λειτουργίας των ραντάρ και των αυτόματων πιλότων σε διάφορα αυτόνομα συστήματα: πχ αυτοκίνητα, ελικόπτερα, αεροπλάνα κτλ. Η περιοχή είναι πολύ ευρεία και δεν μαθαίνεται σε 1 χρόνο ούτε σε 5... Πάντα θα νομίζεις ότι κάτι έχεις κάνει, και όλο και περισσότερο θα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τπτ ακόμα... Πρέπει να αναλάβεις κάποια εργασία σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και να αρχήσεις να χτίζεις τις γνώσεις σου... Επίσης, οι τομείς αυτοί απαιτούν μαθηματική εξειδίκευση. Αν δεν σου αρέσουν τα μαθηματικά και δεν γνωρίζεις καλά ανάλυση και στοχαστικούς αλγόριθμους, καλύτερα διάλεξε άλλο άθλημα. Σε επίπεδο μάστερ θα παίζεις με τα μαθηματικά και ο προγραμματισμός θα είναι το υλοποιηστικό κομμάτι της εργασίας σου, το οποίο δεν θα βγαίνει αν δεν μάθεις τα μαθηματικά ή δεν εξοικοιωθείς με τα γνωστά μαθηματικά μοντέλα και τους σχετικούς αλγορίθμους της περιοχής.

Το καλύτερο βιβλίο που μπορείς να πάρεις και που εξηγεί το OpenCV είναι το Learning OpenCV, O'Reilly. Το έχω κι εγώ, νομίζω 40 ευρώ από Παπασωτηρίου. Αν έχεις και pre-paid κάρτα θα το βρείς και πιο φθηνά στο Amazon...

Επίσης, σου προτείνω 3 καλά βιβλία - τα καλύτερα που υπάρχουν στην βιβλιογραφία για αυτές τις περιοχές, σου κάνω copy/paste τους τίτλους κατευθείαν από το ράφι της βιβλιοθήκης μου στο σπίτι:

1. Digital Image Processing, Gonzalez, Woods (πραγματεύεται σχεδόν τα πάντα από επεξεργασία εικόνας αλλά και επεκτάσεις της)

2. Pattern Recognition, Academic Press, Theodoridis Koutroubas (έχει τα πάντα μέσα, πολύ καλή παρουσίαση των μαθηματικών concepts και με εξηγήσεις και λεπτομέρεις, προσφατα δημοσιευμένο από Έλληνες συγγραφείς, αρχίζει και γίνεται αρκετά ελκυστικό στην βιβλιογραφία, ογκόδες βιβλίο ~ 1000 σελίδων)

3. Pattern Recognition and Machine Learning, C Bishop, Springer Verlag (είναι το κλασσικό βιβλίο των PR-ML τύπων, όπως εγώ, καλύπτει τα πάντα επίσης, όλα όσα χρειάζεται ένας νεοεισερχόμενος και/ή ένας έμπειρος ερευνητής. Πραγματεύεται τα εξής: εισαγωγικά θέματα, κατανομές πιθανότητας, γραμμικά μοντέλα και παλινδρόμηση, γραμμικά μοντέλα για ταξινόμηση, νευρωνικά δίκτυα, μέθοδοι kernel, αραιά kernel machines, γραφικά πιθανοτικά μοντέλα, μεικτά μοντέλα και μεγιστοποίηση της πιθανοφάνειας, προσεγγιστικός συμπερασμός, μέθοδοι δειγματοληψίας, latent variables, ακολουθιακά δεδομένα, συνδιαστικά μοντέλα). Διαθέτει και Appendix με θεωρία.

(πλέον όλα τα επιστημονικά βιβλία υπάρχουν και στο ίντερνετ, μερικά είναι και δωρεάν σε PDF, για αυτό μπορείς να ψάξεις να βρεις μερικά από αυτά, εφόσον το κόστος να τα αποκτήσεις είναι υψηλό. Κατά ΜΟ > 40-80 ευρώ κάθε βιβλίο!)

το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι κλασσικά βιβλία για ερευνητές και κοστίζουν ακριβά... Να τα αγοράσεις ΜΟΝΟ αν έχεις σοβαρή όρεξη να ασχοληθείς με τον τομέα, καθώς έχουν μαθηματικά και πρέπει να περάσει χρόνος για να τα κατανοήσεις όσα λέγονται... Χρειάζεσαι κάποια μαθηματική οριμότητα για να κατανοήσεις αρχικά κάποια πράγματα και μετά να εντρυφήσεις στις έννοιες... Δεν θέλω να πω πως λέει πολύ δύσκολα πράγματα, αν έχεις διαθέτεις μία χ y βασική οριμότητα σε περιοχές όπως επεξεργασία σήματος, στατιστική, ανάλυση, γενικά μαθηματικά, κατανομές έυκολα μπορείς να μπείς στο νόημα... Να ξέρεις όμως ότι το τομέας έχει αμέσως εφαρμογές δηλαδή η θεωρία γίνεται αμέσως πράξη γράφωντας κώδικα και κάνοντας δοκιμές, πειράματα δηλαδή, οπότε και η προγραμματιστική οριμότητα και εξοικοίωση με βοηθητικά frameworks που ώς επί το πλείστον περιέχουν υλοποιήσεις βασικών αλγορίθμων και στοιχειωδών ρουτινών όπως πχ διάβασε ένα JPEG, TIFF αρχείο σε μία structure είναι αν όχι απαραίτητη, 100% αναγκαία...

Επίσης, η ΜΑΤLAB είναι το must-have εργαλείο των σχετικών επιστημόνων του ΑΙ διότι περιέχει toolboxes αινιαία, και για επεξεργασία εικόνας και πολλά άλλα... Πολλά πράγματα που θα έκανες σε C/C++ με βιβλιοθήκες σε 1000 ή 10000 γραμμές κώδικα, με την MATLAB γίνονται αυτοματοποιημένα, γιατί το ΜΑΤLAB έχει υλοποιημένες όλες σχεδόν τις υπάρχουσες μεθόδους... οπότε με 1-2 κλήσεις σε ΜΑΤLAB ξεμπερδεύεις... Επίσης η MATLAB είναι φοβερό προγραμματιστικό εργαλείο και έχει δική της γλώσσα και μάλιστα είναι και optimized... Οπότε καλά θα κάνεις με τον καιρό να ασχοληθείς και με αυτήν, μιας και όλοι οι ερευνητές στηρίζουν ώς επί το πλείστον τα πειράματά τους σε αυτήν...

Ο κόσμος που πας να μπεις είναι αρκετά ευρής και ποτέ κανένας τομέας του δεν πάει μόνος του. Τα προβλήματα που επιλύονται είναι πάντα ένα κράμα μεταξύ διάφορων επιστημονικών κλάδων όπως: μηχανική μάθηση, επεξεργασία εικόνας, αναγνώριση προτύπων, ανάκτηση δεδομένων, εξόρυξη δεδομένων, θεωρία πιθανοτήτων... Το καλό είναι ότι τα προβλήματα που επιλύονται έχουν άμεσες εφαρμογές σε διάφορους τομείς όπως η βιοιατρική (πχ να βρίσκεις καρκινικούς όγκους σε ιατρική εικόνα), τα δίκτυα, το διαδίκτυο, βιομετρικές εφαρμογές και άλλα... Γενικώς οι τομείς αυτοί χώνονται παντού και πάντα! Για αυτό δεν θα τους βαρεθείς ποτέ, αρκεί να έχεις όρεξη και υπομονή...

Επίσης να σου θυμήσω και πάλι πως το παν είναι τα μαθηματικά μοντέλα... Οι εφαρμογές και το πως θα γράψεις κώδικα για αυτά γίνονται μόνο για πειραματικούς σκοπούς. Αν σε ενδιαφέρει μόνο πως θα χρησιμοποιήσεις κάποιες μεθόδους, δεν υπάρχει λόγος να κάτσεις να ασχοληθείς περισσότερο.... Αν όμως το θέλεις, σε περιμένει σκληρή δουλειά.
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Αυγ 2010 00:46    Θέμα: Re: επεξεργασια εικόνων Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

john_h ανέφερε:
θελω να μπω σε αυτον τον τομεα και δεν ξερω που ανηκει...εχει βαση τον αντικειμενοστραφη προγραμματισμο νομιζω...


επίσης όσον αφορά αυτό... το framework που θα χρησιμοποιήσεις μπορεί να έχει βάση σε οποιοδήποτε στυλ προγραμματισμού, μπορεί και αντικειμενοστραφή και/ή διαδικαστικό.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για τον τομέα αυτόν η αντικειμενοστρέφια δεν έχει σχέση με αυτόν (τον τομέα). Σχέση έχουν οι μέθοδοι που υλοποιεί, και είναι της περιοχής "Επεξεργασία Εικόνας" ή και άλλων.
john_h


Μέλος από: 16 Φεβ 2010
Μηνύματα: 26
Περιοχή: Serres
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Αυγ 2010 16:51    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ευχαριστω για την πληρεστατη απαντηση σου soteres2002,

καταρχας, εχω τελειωσει τει ηλεκτρολογιας και απο εκει εχω ξεκινησει να ασχολουμε με τον προγραμματισμο σε C++.
Εχω κανει πτυχιακη επανω στα αυτονομα συστηματα (με πρακτικο και θεωρητικο μερος) και θελω να εντρυφισω επανω στον προγραμματισμο (σε C++ αν ειναι αρκετο ).
οποτε στην αναγνωριση εικονων (image processing) να παρω το " 2. Pattern Recognition, Academic Press, Theodoridis Koutroubas " που ειναι στα Ελληνικα αλλα εγω ξερω εως και λιγο αντικειμενοστραφη προγραμματισμο με ορεξη να μαθω και στα μαθηματικα και στον προγραμματισμο (μου βγηκε στο τει ) πως θα μπορεσω με 2-3 κλησεις και ποιες βιβλιοθηκες να ανοιξω στην openCV (εχω την 2.1.0) να επεξεργαστω καθε εικονα που θα μου ερχεται σε εναν φακελο (σε μια διαδρομη- path) δηλαδη την αναγνωριση των χρωματων των pixel καθε εικονας ???

τι ειναι αυτο το framework το ακυω συνεχεια... ToolTimes at work

και ενα γενικο ερωτημα...πιστευεις οτι με ενα μεταπτυχιακο εστω στην Ελλαδα θα μπορεσω να ασχοληθω (με καλες οικονομικες απολαβες) σε αυτον τον τομεα στην Ελλαδα η στο εξωτερικο? (εχω ακουσει οτι μονο στο εξωτερικο παιρνουν και πληρωνουν καλα).


ευχαριστω εκ των προτερων
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Αυγ 2010 17:03    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

john_h ανέφερε:

Εχω κανει πτυχιακη επανω στα αυτονομα συστηματα (με πρακτικο και θεωρητικο μερος) και θελω να εντρυφισω επανω στον προγραμματισμο (σε C++ αν ειναι αρκετο ).
οποτε στην αναγνωριση εικονων (image processing) να παρω το " 2. Pattern Recognition, Academic Press, Theodoridis Koutroubas " που ειναι στα Ελληνικα


επειδή αναφέρθηκες σε επεξεργασία εικόνας (image processing) και όχι αναγνώριση όπως το είπες, καλύτερα να αγοράσεις το digital image processing... Το #2 έχει γενικού σκοπού τεχνικές που αφορούν την αναγνώριση προτύπων και όχι την επεξεργασία εικόνας. Φυσικά οι μέθοδοι αυτοί εφαρμόζονται και σε αυτό που ανέφερες, όχι όμως ότι θα τις πάρεις τις μεθόδους έτοιμες από το βιβλίο και θα τις υλοποιήσεις. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με αυτό το εγχειρίδιο...

Όσον αφορά το πως θα κάνεις συγκεκριμένα πράγματα καλύτερο θα ήταν εκτός από το να συμβουλεύεσαι τα θεωρητικά βιβλία, να ψάχνεις και στο ίντερνετ την σχετική βιβλιογραφία για papers. Τα paper εκτός των άλλων έχουν το πλεονέκτημα ότι παρουσιάζουν μία ενιαία μέθοδο με αποδείξεις, πειράματα και άλλα, και είναι ακριβώς to-the-point... Στα βιβλία μερικές φορές μπορεί να χάνεσαι μεταξύ κεφαλαίου 1 και 10 για να βγάλεις συμπέρασμα...

Επίσης το #2 δεν είναι στα Ελληνικά, μιας που το ανέφερες, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι οτι οι συγγραφείς του είναι Έλληνες και μάλιστα και αρκετά γνωστοί ώς ερευνητές σε αυτές τις περιοχές...

john_h ανέφερε:

αλλα εγω ξερω εως και λιγο αντικειμενοστραφη προγραμματισμο με ορεξη να μαθω και στα μαθηματικα και στον προγραμματισμο (μου βγηκε στο τει ) πως θα μπορεσω με 2-3 κλησεις και ποιες βιβλιοθηκες να ανοιξω στην openCV (εχω την 2.1.0) να επεξεργαστω καθε εικονα που θα μου ερχεται σε εναν φακελο (σε μια διαδρομη- path) δηλαδη την αναγνωριση των χρωματων των pixel καθε εικονας ???


Aυτό που ζητάς είναι απαντημένο εδώ http://opencv.willowgarage.com/wiki/CameraCapture . Αφορά όμως την λήψη εικόνας από κάμερα, όμως με μία μικρή τροποποίηση μπορείς να το προγραμματίσεις να φορτώνεις την εικόνα από absolute path on disk. cvLoadImage() είναι η συνάρτηση που χρειάζεται για αυτό το σκοπό. Αν κατάλαβα καλά θες απλώς να πάρεις τα color components R, G, B για κάθε pixel της εικόνας. Αυτό ηδη υπάρχει στο λινκ που έδοσα με την διαφορά ότι τα color components κάθε pixel είναι αποθηκευμένα ώς unsigned characters στο πεδίο data του struct IplImage της OpenCV... Αν σκεφτείς ότι οι RGB τιμές είναι ένα 3-tuple όπου το καθένα είναι από 0-255 δεν είναι τόσο περίεργο γιατί ο buffer είναι pointer to unsigned char.

Το πως θα ανακτήσεις τα χρώματα από αυτόν τον buffer αναφέρεται εδώ: http://www.cs.iit.edu/~agam/cs512/lect-notes/opencv-intro/opencv-intro.html στη listing "Example C program" και συγκεκριμένα στο for loop του προγράμματος. Η ιδέα πάντως για να στην αναλύσω είναι ότι επειδή κάθε εικόνα μπορεί να έχει διαφορετικό πλήθος καναλιών, στην OpenCV δεν είναι δυνατό να έχει η δομή IplImage για κάθε διαφορετικό τύπο εικόνας και ένα field με 2Δ, 3Δ, 4Δ πίνακα κτλ για να αποθηκεύει τα data. Για αυτό άν d είναι τα color components του χρώματος κάθε pixel (ανάλογα με το color space), η ιδέα είναι να συγχωνευτεί ο πολυδιάστατος πίνακας σε μονοδιάστατο. Για αυτό το λόγο, ορίζουμε ένα step = d. Ένα πλήρες χρώμα οριοθετούμενο από j πάνω στον buffer υπάρχει τον buffer και μπορούμε να το κάνουμε dereference ώς εξής:

frame->data[j + k*step], k = 0, 1, 2. Όπου για τις 3 τιμές του k λαμβάνεις αντίστοιχα τα color components R, G και Β.

Θα σου έβαζα ένα δικό μου code listing εδω πέρα αλλά έκανα format και δεν έχω προσβαση στο backup μου τώρα...

Αν το ερώτημά σου τελικά έχει να κάνει με το πώς θα δεις τι χρώματα έχουν πχ όλα τα T-shirts σε μία εικόνα με ανθρώπους που φοράνε τέτοια μπλουζάκια υπάρχει και για αυτό λύση όπως γίνεται με Principal Components Analysis. (δυστυχώς εδώ θέλει να ξέρεις το framework και θεωρία, δεν είναι λυμένο).

john_h ανέφερε:

και ενα γενικο ερωτημα...πιστευεις οτι με ενα μεταπτυχιακο εστω στην Ελλαδα θα μπορεσω να ασχοληθω (με καλες οικονομικες απολαβες) σε αυτον τον τομεα στην Ελλαδα η στο εξωτερικο? (εχω ακουσει οτι μονο στο εξωτερικο παιρνουν και πληρωνουν καλα).


κοίταξε να δείς. όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση με εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα, ακόμα ψάχνω κι εγώ. Νομίζω πως τελικά δεν υπάρχουν καλά λεφτά εδώ στην Ελλάδα για τέτοιες δουλειές. Στο εξωτερικό με τα ίδια projects είναι σίγουρο πως θα κάνεις λεφτά με φούντες, ειδικά αν δουλέψεις σε κάποια εξειδικευμένη εταιρεία για αυτό το σκοπό. Φυσικά αν είσαι αυτού του τομέα και είσαι στην Ελλάδα δεν φταίει ο τομέας για τους κακοπληρωτές που θα συναντήσεις, είναι έτσι η αγορά και δεν θα το αλλάξεις... Για αυτό, αν μπορείς... "Στο εξωτερικό προγραμματιστές μου... "

Έχω την εντύπωση πως λεφτά εδώ στην Ελλάδα θα βγάλεις μόνο αν δημιουργήσεις κάποιο αποδεδειγμένα καλό κομμάτι ευφυούς λογισμικού και το πουλάς μέσω της εταιρείας που θα φτιάξεις για την διάθεσή του. Πχ εγώ αυτό ξεκινώ να κάνω, μιας και η δική μου έρευνα αφορά την κατασκευή ενός πλήρως αυτόνομου και ευφυούς συστήματος αναγνώρισης πορνογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο που έχει κυρίως ώς στόχο το parental control καθώς και deployment σε ευρείας χρήσης δίκτυα, είναι να συστήσω εταιρεία που θα προμηθεύει το προϊόν. Επίσης έχω και ένα άλλο project για market trend analysis που χρησιμοποιεί τεχνητά νευρωνικά δίκτυα για να προβλέπει αγοραστική συμπεριφορά ενός χρήστη.

Το μάστερ συμφέρει και εδώ στην Ελλάδα και αυτό θα κάνω κι εγώ τώρα σε 6 μήνες, και μετά σκοπεύω να κάνω αιτήσεις για Αμερική για PhD.

Σε κάθε περίπτωση είτε πας έξω είτε μείνεις στην Ελλάδα, ακόμα και με ένα διδακτορικό σε αυτόν τον τομέα, αξίζει μόνο αν θες να ασχοληθείς με αυτό και να συστήσεις την δική σου εταιρεία, πράγμα που απαιτεί πολλές θυσίες και πολύ ψάξιμο, γιατί το να εξασφαλήσεις πελάτες από όλη την Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση... Το σίγουρο είναι πως θα θες και άλλα άτομα να σε στηρίξουν ώς υπάλληλοι, κυρίως developers γιατί είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα προϊόν εσύ και να τα αναλάβεις όλα μόνος: και το development, και το marketing και όλα...

Eγώ πάντως και μετά από αυτό, αν δεν σκέφτεσαι να κάνεις και διδακτορικό, θα σου πρότεινα να πας με την μία πχ Αγγλία για μάστερ να μείνεις μερικά χρόνια εκεί και να δουλέψεις σε κάποιο product line ή σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα μόνο και μόνο για να αποκτήσεις την εμπειρία, έτσι ώστε αργότερα να έχεις την ικανότητα κι εσύ να φτιάξεις τα δικά σου προϊόντα και να αναπτύξεις τις δικές σου ιδέες για λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Αν όμως σκέφτεσαι να κάνεις διδακτορικό, τότε μπορείς είτε να κάνεις μάστερ πρώτα στην Ελλάδα (σε πανεπιστήμιο και όχι ΤΕΙ) και μετά να σκεφτείς να πας σε άλλη χώρα για το PhD. Εναλλακτικά, μπορείς να τα κάνεις όλα στο εξωτερικό, ακόμα καλύτερα...
john_h


Μέλος από: 16 Φεβ 2010
Μηνύματα: 26
Περιοχή: Serres
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Αυγ 2010 23:13    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

το νουμερο 1 βιβλιο εξηγη την επεξεργασια με την χρηση MATLAB σωστα?

θα μπορεσω να κανω την εξομοιωση σε C++??? η εστω να μπορεσω να μαθω MATLAB απο αυτο το βιβλιο?
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Αυγ 2010 23:39    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

john_h ανέφερε:
το νουμερο 1 βιβλιο εξηγη την επεξεργασια με την χρηση MATLAB σωστα?

θα μπορεσω να κανω την εξομοιωση σε C++??? η εστω να μπορεσω να μαθω MATLAB απο αυτο το βιβλιο?


Όχι αυτό που λέω δεν έχει αναφορά για ΜΑΤLAB. Εσύ μάλλον λες αυτό: http://www.amazon.com/Digital-Image-Processing-Using-MATLAB/dp/0982...00/ref=pd_sim_b_1 . Το βιβλίο που σου δίνω στο λινκ είναι εξίσου καλό αλλά δείχνει πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορες μεθόδους σε MATLAB. Αυτό που λέω εγώ έχει μονο θεωρία. Απο το βιβλίο στο λινκ δεν μπορείς να κάνεις άμεση μετάφραση σε C/C++ εκτός αν έχεις τις συναρτήσεις έτοιμες...

BTW, τα άλλα 2 βιβλία που σου ανέφερα είναι τα εξής, μπορείς να τα δείς στο Amazon:
1. pattern recognition and machine learning: http://www.amazon.com/Pattern-Recognition-Learning-Information-Stat...38/ref=pd_sim_b_7

2. pattern recognition: http://www.amazon.com/Pattern-Recognition-Fourth-Sergios-Theodoridi...28/ref=pd_sim_b_8 (έχει ~98% θεωρία και 2% παραδείγματα σε Matlab για διάφορους αλγορίθμους, αλλά ο στόχος του βιβλίου δεν είναι η ΜΑΤLAB)
john_h


Μέλος από: 16 Φεβ 2010
Μηνύματα: 26
Περιοχή: Serres
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 18 Αυγ 2010 23:57    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

τα εχω κατεβασει ολα απλα μονο αυτο
http://www.amazon.co.uk/Digital-Image-Processing-Rafael-Gonzalez/dp/0201180758
απο τα 4 δεν βρηκα και αντι αυτου, οπως καταλαβες, κατεβασα αυτο
[url= http://www.amazon.com/Digital-Image-Processing-Using-MATLAB/dp/0982...0/ref=pd_sim_b_1] www.amazon.com/Digital-Image-Processing-Using-MATLAB/dp/0982...0...=pd_sim_b_1[/url]

να βρω το αλλο ? η μου κανει και αυτο που κατεβασα???
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 19 Αυγ 2010 00:05    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Όχι λέω το άλλο πρέπει να αγοράσεις... Αυτό με τη MATLAB μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο βοηθητικά...
john_h


Μέλος από: 16 Φεβ 2010
Μηνύματα: 26
Περιοχή: Serres
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 19 Αυγ 2010 00:39    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

το κατεβασα και αυτο 2η εκδοση αυτων των 2 τυπων 797 σελιδες.....

και απο ποιο να ξεκινησω? αυριο βεβαια γιατι τωρα ειμαι κομματια απο το ψαξιμο.....
soteres2002
S. & H. Moderator

Μέλος από: 05 Μαρ 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 1
Scripts: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Ιωάννινα
View users profile
ΜήνυμαΣτις: 19 Αυγ 2010 02:19    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Boreis na ksekiniseis tautxrona apo to Digital image processing kai tou c bishop pattern recognition and machine learning... etsi ki alliws ws epi to pleiston einai asxeta to ena me to allo... meta na piaseis to pattern recognition tou theodoridi...
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [15 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Τώρα είναι 10 Δεκ 2016 06:57 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos