freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Ερώτηση για πίνακες SOS


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++
Moderators:  Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [2 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: πίνακες Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
pioneer_


Μέλος από: 25 Αυγ 2010
Μηνύματα: 1

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 25 Αυγ 2010 16:52    Θέμα: Ερώτηση για πίνακες SOS Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα. Όποιος παρακαλώ μπορέσει και απαντήσει θα του ήμουν πολύ ευγνώμων.. Έχω κάποιες ιδέες παρακάτω σε κώδικα αλλά δε ξέρω αν είναι σωστές..

Το ζητούμενο είναι:
'Εστω έχω 2 πίνακες γεμάτους τον pin[N] και npin[N]. Θέλω να συγκρίνονται τα στοιχεία των 2 αυτών πινάκων, κ όσα δεν είναι ίδια να τα κάνει μηδέν (στον npin).

int i;

for(i=0;i<N;i++)
if(*(pin+i) != (*(npin+i))
*(npin+i)=='0';


Επίσης τι εννοεί όταν λέει να συγκριθούν τα 2 πρωτα στοιχεία στα οποία διαφέρουν οι πίνακες?

Γνωρίζω ότι τα πρώτα στοιχεία είναι &pin[0], &npin[0] .Όμως αφού είναι σταθεροί δείκτες πως θα συγκρίνουμε τα στοιχεια τους?


Ευχαριστώ!
alex599


Μέλος από: 17 Δεκ 2008
Βοηθήματα: 3
Μηνύματα: 66

Περιοχή: Πάτρα
View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 31 Αυγ 2010 16:38    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Το πρόβλημα που έχεις είναι απλό. Ξέρεις τπτ από προγραμματισμό σε C?

(1) Η καταχώριση τιμής γίνεται με = και όχι με ==. Με == ελέγχεται η ισότητα δύο στοιχείων.

(2) Αν έχεις πίνακες ακέραιων αριθμών, με ποια λογική βάζεις σε μια θέση του πίνακα έναν χαρακτήρα?

(3) Γιατί χρησιμοποιείς λογική δεικτών? Δεν σου είναι πιο εύκολο με λογική πινάκων? Δηλαδή το *(pin+i) γράψτο ως pin[i].

(4) Τα στοιχεία των πινάκων είναι τα pin[i], npin[i]. Δεν χρειάζεται το &, το οποίο σου δίνει διεύθυνση και όχι τιμή!

Με τα 4 πραγματάκια που σου έγραψα μπορείς να διορθώσεις τον κώδικα σου.

_________________
while(!dead()) ++knowledge;
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [2 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » Γλώσσες Προγραμματισμού » C, C++


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Πώς τα πάμε από λίστες??SOS 1 karetta_seaworld 23 Ιουλ 2015 10:12
gvre Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 05 Δεκ 2016 18:32 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos