Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
Moderators:
Software & Hardware Moderators, Super-Moderators
| Αποστολέας | Μήνυμα |
mechpanos
Honorary Member  Μέλος από: 20 Μαρ 2003 Νέα: 1 Μηνύματα: 256+Περιοχή: Athens - Pyrgos
|
Στις: 23 Σεπ 2010 09:19 Θέμα:
Πρόβλημα έπειτα από αλλαγή σε καλώδικο δικτύου (SOLVED) |
|
|
Καλημέρα παίδες.
Στην δουλειά έχω το εξής πρόβλημα, καθώς πάλευα να περάσω ένα καλώδιο δικτύου (μάλλον) χάλασα και ένα άλλο, γιατί από εκείνη τη στιγμή στο switch φαινόταν νεκρή η σύνδεση.
Αντικατέστησα εξαρχής όλο το καλώδιο με καινούργιο cat5e utp, το switch το βλέπει και συνδέεται με 100άρα σύνδεση. Τα PC όμως που είναι στο switch δεν παίρνουν IP από τον router, ούτε έχουν internet, όπως κανονικά θα έπρεπε!
Το καλώδιο επειδή το έφτιαξα μόνος μου, σκέφτομαι μήπως δεν έκανα κάτι σωστά.
Και στις δυο πλευρές έχω ακολουθήσει την ίδια σειρά στα καλωδιάκια, χωρίς όμως να ακολουθώ τα στάνταρ που διάβασα στην wikipedia σήμερα το πρωί. Κανονικά όμως εφόσον πρόκειται για το ίδιο καλώδιο, δεν θα έπρεπε να παίζει πρόβλημα, έτσι δεν είναι!
Καμία βοήθεια;;; _________________ www.paniliakos.net
Πύργος θεός Πανηλειακός !!!
Last edited by mechpanos on 23 Σεπ 2010 11:33, edited 1 time in total |
|
|
|
hitca
Honorary Member  Μέλος από: 13 Ιουν 2010 Μηνύματα: 256+Περιοχή: Brussels
|
|
|
|
mechpanos
Honorary Member  Μέλος από: 20 Μαρ 2003 Νέα: 1 Μηνύματα: 256+Περιοχή: Athens - Pyrgos
|
|
|
|
hitca
Honorary Member  Μέλος από: 13 Ιουν 2010 Μηνύματα: 256+Περιοχή: Brussels
|
Στις: 23 Σεπ 2010 11:24 Θέμα:
|
|
|
Ξέχασα να σου αναφέρω ότι ξεκινάς από την αριστερή πλευρά, δηλαδή ξεκινάς με το λευκό - πορτοκαλί τέρμα αριστερά...
Στη φωτογραφία που έχω χρησιμοποιείς δηλαδή την T568B wiring pattern (την δεξιά στην εικόνα). Κάτω βλέπεις και τα χρώματα
|
|
|
|
mechpanos
|
|
|
|
Cha0s
SysAdmin  Μέλος από: 28 Ιουλ 2001 Βοηθήματα: 2 Νέα: 1 Μηνύματα: 256+
|
|
|
|
mechpanos
|
|
|
|
|
Τώρα είναι 24 Μαη 2013 20:54 | All times are UTC + 3 (DST in action)
|