Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από DGeorge » 11 Ιαν 2011 16:30

Χαίρετε :D
Ο PCς από ΠΛΑΙΣΙΟ μεριά: Μ/Β Foxconn G31MXP, Δίσκος SATA 250ΜΒ, RAM δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή.
Το BIOS βλέπει τον δίσκο σαν IDE :o και μάλιστα Secondary Master με το DVD (κι αυτό SATA) Secondary Slave. :o
Όταν ξεκινάει την εγκατάσταση, αφού φορτώσουν τα drivers και τα files από τα Windows XP Pro SP3, φτάνει στο σημείο "Setup is Starting Windows".
Κι εδώ τα πράγματα έρχονται και παγώνουν...
Καμμιά ιδέα....Ίσως;
Ευχαριστώ σας πολύ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DGeorge την 19 Ιαν 2011 20:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 11 Ιαν 2011 17:38

Παληκάρι, εκτός απροόπτου θα πρέπει να περάσεις πρώτα τους sata drivers και μετά να βάλεις τα XP. Δεν είναι σαν τα Svista που έχουν τους περισσότερους drivers ήδη.
Στο cd της motherboard σίγουρα θα έχει τους drivers, αλλιώς googlάρεις και είτε τα γράφεις σε δισκέτα (αν υπάρχει) είτε καίς ένα cdάκι με τους drivers μέσα με το nlite.
http://www.digitgeek.com/how-to-slipstr ... nto-xp-cd/

Πιθανώς να παίζει κανένα batch file των drivers για να τους περάσεις με flashάκι.

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από DGeorge » 11 Ιαν 2011 23:24

Αποστόλη φίλε μου, χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την απάντησή σου.
1) Ξέχασα να γράψω -αν παίζει και κάποιο ρόλο αυτό- ότι -βάσει manual- τα SATA είναι SATAII.
2) Στο SITE της Foxconn δεν έχει SATA drivers για τη συγκεκριμένη.
3) Τα Windows κολλάνε πριν ψάξουν για δίσκο... Γι'αυτό έγραψα και το σημείο στο οποίο κολλάνε. Για παράδειγμα: Συνέβη ακριβώς το ίδιο, ενώ σύνδεσα δίσκο IDE. Ίδιο πρόβλημα, στο ίδιο ακριβώς σημείο "Setup is starting Windows".
Φυσικά θα 'παίξω' αύριο (Ο PCς είναι στο μαγαζί) με όσα μου έγραψες, και ακόμα φυσικότερα θα έχεις/έχετε νέα μου.
Και πάλι χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση/χρόνο σου. :D

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από DGeorge » 12 Ιαν 2011 12:21

Καλημέρα σε όλους :D
Φέρνω και νέα στοιχεία για τον PC:
1) Μνημούλα RAM: 2048ΜΒ
2) Στο μοντελάκι της Μ/Β έχει επίσης και ένα Ν15235 (αν βοηθάει κι αυτό σε κάτι)
3) Επιχείρησα να βάλω κάτι system drivers που έδινε η FOXCONN, με το nlite.
Μάλλον δεν έκαναν. Αντίθετα σε μαύρη οθόνη έβγαλαν ένα μήνυμα "1. FD 1.44MB System Type-(06)"....... Και μετά Παγετώνας, Κόλλημα, Τίποτα
Όσο για SATA drivers για το συγκεκριμένο μοντελάκι, εξακολουθώ να μη βρίσκω πουθενά. ...Ίσως ψάχνω με λάθος τρόπο.... Τι να πω πλέον :question: :think: :cry:
Αυτά τα νεώτερα προς το παρόν :P

Άβαταρ μέλους
mechpanos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1709
Εγγραφή: 20 Μαρ 2003 00:59
Τοποθεσία: Athens - Pyrgos
Επικοινωνία:

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από mechpanos » 12 Ιαν 2011 12:51

Πρέπει να υπάρχουν και generic sata II drivers...δεν μπορεί!
πχ αν βρεις τί chipset φοράει η m/b σου, μπορεί από το site της intel να βρεις τους κατάλληλους drivers...
Επίσης, μήπως το BIOS Είναι ρυθμισμένο σε IDE mode και γιαυτό τους νομίζει για IDE...

Τέλος πάντων έχω άλλη μια λύση αλλά άσε δεν θέλω να μπω πάλι στο μάτι του κυκλώνα γιατι θα έλεγα ότι στα τορεντάδικα κυκλοφορούνε εκδόσεις XP που έχουν ενσωματωμένους ένα σωρό drivers και μπορεις ανετα μετα να βαλεις εσύ τον genuine κωδικο σου αλλα κανονικα αυτο δεν ειναι νόμιμο!
Πύργος θεός Πανηλειακός!!

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από DGeorge » 12 Ιαν 2011 13:15

Χίλια ευχαριστώ και σε σένα φίλε Παναγιώτη, για το ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή σου. :D :D
Πληροφοριακά: Το Chipset είναι Intel G31 (όπως τουλάχιστον αναφέρεται και στο manual).
Έκανα χτες μια προσπάθεια, να το βάλω σε SATA mode... Τα ίδια!
Θα ψάξω πάλι σήμερα, με την ιδέα σου, είτε μέσω της INTEL, είτε από generic για να βρω κάποιους sata drivers. Θα ενημερώσω δεόντως για τα νεώτερα. :P

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από DGeorge » 13 Ιαν 2011 11:12

Καλημέρα και πάλι :P
Είναι φάση από τις τρελλές πλέον...
Το συστηματάκι ξεκινάει κανονικότατα με CD UBUNDU 9.10. Βλέπει τα πάντα μια χαρά. Φορμάρισα και τον δίσκο σε NTFS.
Έπαιξα με BIOS ρυθμίσεις (SATA ONLY), κατέβασα κάτι SATA drivers G31 από την INTEL για XP. Τίποτα.
Δοκίμασα να βάλω παλιότερο CD XP SP1a, μπας και φταίει η κόπια μου.
Τίποτα - τίποτα - τίποτα. Συνέχεια το πράγμα κολάει στο ίδιο ακριβώς σημείο: "SETUP IS STARTING WINDOWS"
Στο μεταξύ, από παλιότερες εγκαταστάσεις XP σε SATA, ακόμα κι αν δεν είχα SATA drivers, έφτανε σε κάποιο recovery console σημείο, όπου απλώς δεν έβλεπε τον δίσκο! Εδώ μιλάμε ότι κομπλάρει αρκετά πριν από το σημείο αυτό!!!!!
Δοκίμασα άλλο CD Drive (IDE)... Τα ίδια!!!!
Το όλο πράγμα αρχίζει και δείχνει πολύ τρελλό! Και όχι τίποτ' άλλο... Μου μυρίζεται κάτι πολύ απλό στην όλη υπόθεση :o :-?
Βοήθεια σας παρακαλώ, πριν αρχίσω τα ψυχοφάρμακα :lol:

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από burnmind » 13 Ιαν 2011 12:28

Κάνε κανένα memory test να δεις αν είναι όλα οκ με τη μνήμη του.

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από milianos » 13 Ιαν 2011 12:41

Καλημέρα

Δοκίμασε να εγκαταστήσης τα Windows XP μέσω IDE-Bus δηλαδή σε IDE-Modus και μετά αν θέλης, με λίγη προσπάθεια :lol: , γυρίζεις πάλι τις ρυθμίσεις σου σε AHCI-Modus.

Δηλαδή μπαίνεις με F2 η κάτι αντίστοιχο στα Bios πηγαίνεις στην καρτέλα Advanced κατεβαίνεις Advanced System Configuration και απενεργοποιείς την AHCI Modus
δηλ. SATA AHCI Enable: [Disable] κάπως έτσι είναι σε Phoenix Bios.

Τέλος πάντων όπου δείς AHCI κάντο Disable η Standard IDE
Για μια καθαρή απο την αρχή εγκατάσταση SATA AHCI εννοείτε πρέπει να ενσωματώσεις αυτούς τους Serial-ATA-Controller Treibers είτε με δισκέττα :roll: F6 κλπ, είτε μέσα
στο CD εγκατάστασης.
Συνημμένα
bios_ahci.jpg
bios_ahci.jpg (14.51 KiB) Προβλήθηκε 16847 φορές
AHCI23.jpg
AHCI12.jpg

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από DGeorge » 13 Ιαν 2011 15:01

Ευχαριστώ κατ'αρχήν όλους σας για τις ιδέες, το ενδιαφέρον, και την ανταπόκρισή σας :D :D
Φίλε burNMind έτρεξα κάποιο Free Memtest από το Internet, και βρήκε τα πάντα ΟΚ!
Φίλε milianos επισυνάπτω από το BIOS τις ανάλογες ρυθμίσεις.
Μολονότι AHCI δεν εμφανίζεται πουθενά, προσπάθησα με τις ρυθμίσεις που δίνει. Έκανα τα πάντα... Τίποτα!
Συνημμένα
Nr3.jpg
Nr2.jpg
Nr1.jpg

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από milianos » 13 Ιαν 2011 15:52

**On-Chip Serial ATA Setting** Εδω κρύβεται το μυστικό. Δοκίμασε διάφορες ρυθμίσεις, σε συνδυασμό σε ποιό Channel έχεις συνδέσει τον δίσκο,αποθηκεύοντας κάθε
φορά τις αλλαγές. Ο SATA Controller σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι Disable. Δεν πρόκειται να εγκαταστήσεις Win Xp μέσω SATA Controller χωρίς SATA Drivers.

Προσεκτικά η όλη διαδικασία δεν ξεπερνά τα 3 λεπτά. Αλλιώς μπορείς να κάνεις μέρες μέχρι να περάσεις τα παράθυρα.

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από DGeorge » 13 Ιαν 2011 19:22

Άσε... Έχω επιχειρήσει όλους τους συνδυασμούς. Τίποτα!
Ωστόσο, σήμερα ήρθε φαεινή ιδέα :idea: Τόσο ο δίσκος, όσο και το CD (σε IDE Mode) φαινόντουσαν σαν σε chanel 1 slave, και chanel 2 slave, καθώς chanel 0 είναι οι θέσεις για το πραγματικό IDE κανάλι. Σήμερα λοιπόν, αλλάζοντας απλώς τις θέσεις των SATA Data υποδοχών, έγιναν και τα δύο -αντίστοιχα- chanel 1 master, και chanel 2 master.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω συνέπειες,,, Είμαι ωστόσο λίιιιιιγο αισιόδοξος! Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, κι είναι τόσον καιρό αυτή η αιτία, τότε σίγουρα δεν ήταν έτσι από τη μάνα του.
Anyway, ευχαριστώ και πάλι φίλε milianos, και αύριο θα έχετε όλοι σίγουρα τη δέουσα ενημέρωση.
Αν είναι όμως δυνατόν και αυτό, παρακαλώ πολύ, όποιον μπορεί, να μου βρει τους SATA drivers για τη Motherboard που δίνω στα προηγούμενα μηνύματα (Foxconn G31MXP). Δυστυχώς έχω γυρίσει όλη την Πελοπόννησο :lol: και δεν βρήκα τίποτα :(
Αυτά και καλό βράδυ σε όλους :pint:

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από DGeorge » 14 Ιαν 2011 11:53

Παιδιά βρήκα και το CD της μητρικής (κάπου καταχωνιασμένο).
Από SATA drivers κι άλλο τίποτα! SiS, Jmicron, Intel, ό,τι τραβάει η όρεξή σας!
Σε όλα είχε και συστηματάκι κατασκευής δισκέττας. Έφτιαξα λοιπόν τρεις, να υπάρχουν, μία για την κάθε Φίρμα.
Σας πληροφορώ ότι με όλους τους συνδυασμούς, το πράγμα κολάει στο "Setup is starting Windows". Σαν να μη θέλει να λειτουργήσει με XP. (Υπ'όψιν: Του κοτσάρισα και κάποιον γραμμένο SATA με XP και παρουσίασε πρόβλημα στο φόρτωμα.... Τα καλά της συγχωρεμένης!)
Του ξανάριξα το CDάκι του UBUNDU... Κανένα πρόβλημα!
Τα χάαααπια μου.
Το manual φορτώνεται από εδώ για όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες που -ίσως- μου διαφεύγουν.
Υπάρχει περίπτωση η μητρική να μη δέχεται XP; Να χτυπήσω τώρα τις ενέσεις, ή να τις αφήσω για μετά;
Φυσικά, εννοείται πως δεν είμαι παντογνώστης... Θα ήμουν αλλού τότε :lol:

Ώρα 14:40 Βρήκα ένα CD Windows7 για πειραματισμό. Μέχρι στιγμής η εγκατάσταση πάει σφεντόνα.... Όπερ ξανά μεθερμηνευόμενον: Δεν έχει βλάβη το υλικό!!
Τώρα ή χρειάζεται κάποια κ@@λορύθμιση στο BIOS ώστε να συνεργαστεί με XP, ή κάποιος driver εξακολουθεί να διαφεύγει, ή και τα δύο!
Η εγκατάσταση των Windows7 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. :o :o
Δεν ξέρω τι φταίει... Το υποψιαζόμουν ότι αν έκανα το αστείο να εγκαταστήσω τα UBUNDU 9.10, θα καθόντουσαν κι αυτά, επίσης σφεντόνα. :-?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Ιαν 2011 20:42

SATA drivers.
γι αυτό τα 7 (πιθανός και τα Svista) σου τρέχουν κανονικά.
Κάψε ένα cdάκι με τους σωστούς drivers (της εταιρείας που έχει το chipset, όχι της εταιρείας της motherboard.)
Τώρα ποιοί μπορεί να είναι οι σωστοί drivers ο θεός και η ψυχή τους.
Κάψτους όλους σε ένα XPόσιντο με το nLite να ησυχάσεις.


Ακόμα καλύτερα βάλε μόνιμα το Ubuntu ή το Mint και άσε τον Βασίλη τον Πόρτα να κουρεύεται.

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Δεν ξεκινούν Setup τα Win XP Pro SP3

Δημοσίευση από DGeorge » 17 Ιαν 2011 21:58

Αποστόλη σ'ευχαριστώ και σένα πολύ για την ανταπόκρισή σου.
Υπάρχει μια πονεμένη ιστορία πίσω απ'αυτό το μηχάνημα, όπως έμαθα...
Ήρθε φτιαγμένο από το Πλαίσιο με 'downgradw' Vista Business σε XP Professional.
Ωστόσο, οι μάγκες στο Service του Πλαισίου, θα έκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά: Εγκ/σταση Vista Business και 'downgradw' σε XP Professional.
Διάφορες υποπαράγραφοι που διάβασα στις ρυθμίσεις του BIOS της Motherboard, έλεγαν (π.χ. για Windows XP θα κάνετε αυτό). Γι'αυτό έδωσα και το Link για το Manual. Αν το διαβάσεις θα δεις ότι -προφανώς- οι default ρυθμίσεις ήταν για VISTA και πέρα
Το chipset είναι της INΤEL. Βρήκα τους SATA drivers (από το chipset) τόσο από το Internet όσο κι από το CD του PCιού. Πάλι τίποτα!
Επειδή το πράγμα είχε αρχίσει και γινόταν ψυχοφθόρο, πέταξα τα Windows 7, που είχα βάλει δοκιμαστικά, Πέρασα τα Vista Business, τα ενεργοποίησα επισημότατα με το CD-Key από το αυτοκόλλητο, κι όλα κυλούν μια χαρά. Είχα αρχίσει να υποψιάζομαι ακόμα και jumper στη Motherboard, που -ίσως- εμπόδιζαν τα XP.
Είχα γ@@@μηθεί να περνάω, να δοκιμάζω SATA drivers για XP, (για τη Motherboard, για το Chipset, σε συνδυασμούς) και να παίρνω το γνωστό αποτέλεσμα.
Φαντάζεσαι, μετά πό πολλές εβδομάδες χτικιό, να ερχόταν κάποιος και να μου έλεγε: "Μα δεν το είδες ότι απλώς ήθελε αυτή τη μικρή ρύθμιση στη Motherboard; Τώρα πέρνα ό,τι SATA drivers γουστάρεις :hammer: :lol: :banana: "
Πριν από τα ψυχοφάρμακα, λοιπόν, αποφάσισα την καθαρή λύση: Vista και ηρέμησα! ...Κι εγώ και το PCδάκι!
Δεν ξέρω αν βρει κάποιος, κάποια λεπτομέρεια που -ίσως- μου διέφυγε, από το manual της Motherboard.
Γι'αυτό, το κλείνω μεν, μένει ανοιχτό για τέτοιες πρσθήκες δε! :D
Σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες-προτάσεις σας, αλλά -πολύ περισσότερο- για το ενδιαφέρον και τον χρόνο σας. Νά'στε καλά :pint:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες