freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
 

Κυκλοφόρησε ο Firefox 4


 Forum index » Διάφορα » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 4 [53 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: firefox Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
Σελίδα:  1, 2, 3, 4 Επόμενο
ΑποστολέαςΜήνυμα
dimsis
Reporter

Μέλος από: 25 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 9
Νέα: 89
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 10:19    Θέμα: Κυκλοφόρησε ο Firefox 4 Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Η 4η έκδοση του Mozilla Firefox, είναι πλέον διαθέσιμη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά.

Η σημαντικότερη αλλαγή, δεν αφορά τόσο την εμφάνιση, αλλά την νέα ενσωματωμένη μηχανή JavaScript (JavaScript JägerMonkey), που προσφέρει κατά δηλώσεις τις Mozilla, ως και 6x φορές ταχύτερο web surfing από τον Firefox 3.6. Στην δεδομένη στιγμή, σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ως μια σωστή επιλογή, από τη στιγμή που τα JavaScript Frameworks (βλ: jquery, mootols, prototype, extjs, dojo κλπ) αυξάνονται και αυξάνεται η χρήση τους συνεχώς.

Εκτός από την νέα JavaScript engine, η Mozilla πλέον εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες Direct2D και Direct3D που έχουν οι κάρτες γραφικών σε Windows και του OpenGL σε Mac και αξιοποιεί την υπολογιστική ισχύ της κάρτας γραφικών σας, για επιτάχυνση διαδικασιών με γραφικά, όπως για παράδειγμα την αναπαραγωγή βίντεο υψηλών αναλύσεων. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη WebGL, υποστήριξη των πρότυπων βίντεο της HTML5, και τη μορφή WebM για βίντεο, ώστε να μπορείτε να βλέπετε βίντεο ποιότητας HD πλέον έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις.

Και στην εμφάνιση, φαίνεται να έχει «δανειστεί» στοιχεία από τον Google Chrome, και έτσι βρίσκουμε πλέον τα tabs των ανοιχτών sites κάτω από το μενού το οποίο εφόσον επιλέξετε να κρυφτεί σας εμφανίζει ένα drop down εικονίδιο, το κουμπί Firefox όπως ονομάζεται, πάνω αριστερά, όπου με κλικ εμφανίζει ένα mega menu με τις βασικότερες επιλογές των μενού. Σε αυτήν την περίπτωση τα tabs βρίσκονται τέρμα πάνω στην γραμμή τίτλου (στο επάνω μέρος, όπως το αναφέρει στις επιλογές του ο Browser) και αν επιλέξουμε να κρύψουμε και τις υπόλοιπες εργαλειοθήκες, μπορούμε να σερφάρουμε σχεδόν σε full screen mode. Ειδικά όσοι χρήστες έχουν υψηλές αναλύσεις, πιστεύω θα ευχαριστηθούν την μεγάλη ελεύθερη επιφάνεια παρουσίασης των ιστοσελίδων. Εννοείται πως εφόσον δεν αισθάνεστε άνετα με αυτές τις αλλαγές, υπάρχουν επιλογές για προσαρμογές, μέχρι σημείου που μπορείτε να κάνετε τον 4άρι να έχει τις εργαλειοθήκες και τα tabs όπως οι παλιότερες εκδόσεις.

Στο αλλαγμένο γραφικό περιβάλλον συμπεριλαμβάνονται το κουμπί αρχικής σελίδας και το νέο κουμπί σελιδοδεικτών που μεταφέρθηκαν δεξιά από την γραμμή διευθύνσεων, απλοποιημένο κουμπί ανανέωσης/διακοπής, νέα δυνατότητα ομαδοποίησης καρτελών με το Panorama που σας επιτρέπει να οργανώσετε απλά και εύκολα τις καρτέλες σας με σύρσιμο και απόθεση, σε ομάδες που διαχειρίζονται εύκολα, αφού μπορείτε να τους δώσετε ονόματα, να τις ταξινομήσετε και να τις στοιχίσετε με απλό τρόπο και με διευκόλυνση στην εναλλαγή και επιλογή μεταξύ των ανοιχτών ιστοσελίδων.

Στα ίδια πλαίσια κινείται και η γραμμή πληροφοριών που βρισκόταν μόνιμα στο κάτω μέρος του browser, όπου πλέον και αυτή εμφανίζεται μόνο όποτε γίνετε φόρτωση κάποιων αρχείων ή ιστοσελίδων.

Μια άλλη νέα δυνατότητα είναι το Sync όπου σας επιτρέπει να αποθηκεύετε το ιστορικό περιήγησης σας, τους κωδικούς σας, τους σελιδοδείκτες σας, ακόμα και τις ανοιχτές καρτέλες που έχετε σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και έπειτα να μπορείτε να τις φορτώσετε σε οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή ή κινητό και να συνεχίζεται τη δουλειά σας από εκεί, όπως την είχατε αφήσει στην άλλη συσκευή. Εδώ βέβαια δημιουργούνται ορισμένες επιφυλάξεις όσο αφορά τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλεια, αφού αυτά τα στοιχεία αποθηκεύονται σε servers της Mozilla.

Για τους web developers, ήδη το Firebug έχει αναβαθμίσει και τρέχει κανονικότατα στην τελευταία έκδοση, αλλά παράλληλα υπάρχει και η ενσωματωμένη Web Console (CTRL + SHIFT + K) που μπορεί να βοηθήσει στο debugging, και τέλος υπάρχει καλύτερη (αν και όχι πάλι πλήρης) υποστήριξη HTML5 και CSS3.
Αυτά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά μπορείτε να τα δείτε αναλυτικότατα και στην διεύθυνση: http://www.mozilla-europe.org/el/firefox/features/

Πηγή: log.gr
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 11:22    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τον εγκατέστησα χθες και παρατήρησα ένα "περίεργο" bug
Στην σελίδα καταμέτρησης χρόνου επίσκεψης που είχα δημοσιεύσει εδώ, όταν πατάς το link και κρατήσεις ακίνητο το mouse μετά το κλικ, θα ανοίξει το js modal window αλλά ο flash μετρητής μένει αόρατος. Αν κουνήσουμε έστω και κατά ένα pixel το mouse, εμφανίζεται το θέμα κανονικά. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποια λύση (εκτός αν είναι μόνο δικό μου τοπικό πρόβλημα, οπότε όσοι έχετε ff4 μπορείτε να με ενημερώσετε σχετικά).
Σε όλους τους browsers (και στον προηγούμενο ff δουλεύει κανονικά)

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων | Interactive ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
dimsis
Reporter

Μέλος από: 25 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 9
Νέα: 89
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 11:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Ισχύει Νότη, το δοκίμασα και όντως το κάνει.
deninho
Super Moderator

Μέλος από: 17 Ιαν 2004
Βοηθήματα: 1
Νέα: 3
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: σ'άλλη διάσταση
View users profile Visit posters website
flickr facebook twitter 
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 12:08    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

[troll]Σε IE9 δεν το κάνει[/troll]
Κατά τα άλλα, και σε εμένα το κάνει ο φίφης

_________________
Δημιουργώ - Graphic Design + 3d Design & Architectural Visualization
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 13:11    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Δεν έχω καταφέρει ακόμα να εντοπίσω αν είναι πρόβλημα του modal script ή του swfobject ToolTimes at work

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων | Interactive ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Cypriot


Μέλος από: 20 Οκτ 2009
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 14:32    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Σε εμένα φαίνεται μια χαρά με ff 4
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 15:26    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Cypriot ανέφερε:
Σε εμένα φαίνεται μια χαρά με ff 4


Σε τι περιβάλλον? Λειτουργικό κλπ?

Επίσης βεβαιώσου πως αφού κάνεις κλικ μέχρι να εμφανιστεί το flash δεν έχεις κουνήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ pixel το ποντίκι σου. Μόνο τότε υπάρχει πρόβλημα, με ακίνητο ποντίκι!

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων | Interactive ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
EneMe
Super Moderator

Μέλος από: 09 Ιουλ 2002
Βοηθήματα: 10
Νέα: 11
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Στα όρη, στα άγρια βουνά, μέσα στα κοσμικά χιόνια!
View users profile Visit posters website
blog deviantART twitter deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 17:15    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

korgr ανέφερε:
Τον εγκατέστησα χθες και παρατήρησα ένα "περίεργο" bug
Στην σελίδα καταμέτρησης χρόνου επίσκεψης που είχα δημοσιεύσει εδώ, όταν πατάς το link και κρατήσεις ακίνητο το mouse μετά το κλικ, θα ανοίξει το js modal window αλλά ο flash μετρητής μένει αόρατος. Αν κουνήσουμε έστω και κατά ένα pixel το mouse, εμφανίζεται το θέμα κανονικά. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποια λύση (εκτός αν είναι μόνο δικό μου τοπικό πρόβλημα, οπότε όσοι έχετε ff4 μπορείτε να με ενημερώσετε σχετικά).
Σε όλους τους browsers (και στον προηγούμενο ff δουλεύει κανονικά)

Εδώ δεν το εμφανίζει αυτό το πρόβλημα, το δοκίμασα πολλές φορές.
Firefox 4.0 σε Windows 7 Professional 64bit.

_________________
AmfissaPress.gr - Ειδήσεις από Φωκίδα - Δήμο Δελφών - Δήμο Δωρίδας
Εκτιμήσεις ακινήτων - Ενεργειακές επιθεωρήσεις - Τοπογραφικά - Οικοδομικές άδειες - Άδειες καταστημάτων
Zizo
Honorary Member

Μέλος από: 29 Οκτ 2006
Βοηθήματα: 2
Μηνύματα: 256+


View users profile
deviantART facebook deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 18:05    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι άλλαξαν το ctrl + e shortcut...
Κάποτε σε πήγαινε στο google search και τώρα το βάλαν με το ctrl + k, επειδή θέλαν το ctrl + e να είναι το panorama και στην τελική το panorama το βάλανε ctrl + shit + e

με πιάνεις?

_________________

What you waiting for?
Cha0s
SysAdmin

Μέλος από: 28 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 2
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 18:10    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Επίσης αυτό με τα tabs δεν ξέρω αν με ψήνει...

To Tab Mix Plus addon θα παίζει;
Στον 3.5 το έχω να μου φτάνει 3 γραμμές με tabs αντί να κάνει δεξιά αριστερά scroll που είναι το default του FF.

Θα παίζει τώρα αυτό στον 4 έτσι όπως κάνανε τα tabs;


Εντομεταξύ νέα μόδα είναι αυτό με τα tabs; Και ο IE 9 τα έβαλε πάνω πάνω σχεδόν...
Γνωρίζει κάποιος με ποια λογική έγινε αυτή η αλλαγή στο GUI;

_________________
During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
Jimaek


Μέλος από: 18 Ιαν 2010
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile Visit posters website
blog portfolio linkedin sync twitter deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 18:14    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Μπορείς να τα βάλεις όπως ήταν, υπάρχει επιλογή
"Tabs on top"

Πάντως τώρα που είναι πάνω πιανει λιγότερο χώρο, μάλλον γιαυτο το έκαναν

_________________
Free CDN | My Twitter
Cha0s
SysAdmin

Μέλος από: 28 Ιουλ 2001
Βοηθήματα: 2
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 18:17    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Α έχει επιλογή ε; Cool then

Δεν ψήνομαι να τον δοκιμάσω ακόμα γιατί έχω ένα κάρο addons που τα χρειάζομαι... αν δεν παίξει κάποιο από αυτά θα με ξενερώσει...

_________________
During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
Jimaek


Μέλος από: 18 Ιαν 2010
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+


View users profile Visit posters website
blog portfolio linkedin sync twitter deviantART 
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 18:19    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ. Είναι γρήγορος και ελαφρύς. Επίσης τα App Tabs είναι όλα τα λεφτά.

_________________
Free CDN | My Twitter
Cypriot


Μέλος από: 20 Οκτ 2009
Μηνύματα: 256+

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 18:25    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

korgr ανέφερε:
Cypriot ανέφερε:
Σε εμένα φαίνεται μια χαρά με ff 4


Σε τι περιβάλλον? Λειτουργικό κλπ?

Επίσης βεβαιώσου πως αφού κάνεις κλικ μέχρι να εμφανιστεί το flash δεν έχεις κουνήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ pixel το ποντίκι σου. Μόνο τότε υπάρχει πρόβλημα, με ακίνητο ποντίκι!

7 professional 64bit
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 23 Μαρ 2011 20:02    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Και εγώ 7 prof 64bit με PC και Imac με win 7 home 32bit
Και στα δύο πρόβλημα.
Μετά από ανάλυση προέκυψε πως όταν φορτώνεις flash σε hidden div, όταν εμφανίσεις το div για να κάνει render ο flash player θέλει κάποιο event (πχ mouse move).

Anyway όταν δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα ...το παρακάμπτεις!
Problem solved ως εξής:
Φορτώνω το flash σε iframe, το source του οποίου ορίζεται αφού γίνει ορατό το div
To iframe δηλαδή υπάρχει μέσα στο hidden div χωρίς να οριστεί το src του

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων | Interactive ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 4 [53 Μηνύματα] Σελίδα:  1, 2, 3, 4 Επόμενο
Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Διάφορα » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Τώρα είναι 22 Σεπ 2014 06:10 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos