www.linkshop.gr
www.priveshop.gr
www.wirelesslan.gr
Αυτά ειναι ελληνικά μαγαζιά με σωστό εξοπλισμό για ασύρματα Links.
Ότι έχουν μαγαζιά τύπου Plaisio & Eshop απλά δεν κάνουν (μην το σκεφτείς καν - σοβαρά ΔΕΝ Κάνουν).
Τώρα όσον αφορά το θέμα του κλεψίματος του internet, είναι αν όχι παράνομο σίγουρα ανήθικο και φαντάζομαι αν εσύ είχες ανοιχτό το wireless σου και σου ρουφάγανε internet δεν θα σου άρεσε
Πόσο μάλλον αυτός που σου κλέβει το internet να κάνει τίποτα ύποπτα πράγματα (πχ παιδική πορνογραφία) και να βρεθείς μπλεγμένος και άντε να εξηγήσεις τι και πως...
Σχετικά με την κεραία και την κάρτα.
Γενικά Yagi δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου.
Δεν ξέρω αν κάνει ή όχι.
Στο wikipedia λέει πως είναι κατευθυντική, στο ebay link που έδωσες λέει πως είναι πολυκατευθυντική.
Εσύ χρειάζεσαι κατευθυντική.
Πέρα από αυτό όμως, δεν αρκεί να βάλεις μεγαλύτερη κεραία.
Δεν λαμβάνεις μόνο σήμα εκπέμπεις κιόλας.
Που σημαίνει εφόσον λαμβάνεις πιο δυνατό σήμα, εκπέμπεις και πιο δυνατό σήμα.
Κάτι που 99% θα σε βγάλει έξω από τα όρια που ορίζει η ΕΕΤΤ. (20dB - 100mW)
Το σωστό ασύρματο link γίνεται με κάρτα που να ρίχνει την ισχύ εκπομπής στα 0dB και μεγάλη κεραία κατευθυντική. (οπότε έχεις 0dB από την κάρτα + πχ 20dB από την κεραία μείον 1-3dB απώλειες από καλώδια και κονέκτορες = 17-19dB και είσαι εντός ορίων)
Έτσι αυξάνεις την λήψη σου χωρίς να εκπέμπεις εκτώς ορίων.
Παράλληλα όμως πρέπει και ο απέναντι να έχει τον ίδιο εξοπλισμό.
Διαφορετικά ο ένας θα 'φωνάζει' και ο άλλος δεν θα 'ακούει'.
Με άλλα λόγια τα σωστά και οικολογικά (από πλευράς καθαρότητας του φάσματος) links είναι αυτά που εκπέμπουν ελάχιστα και λαμβάνουν (έχουν απολαβή δηλαδή) όσο περισσότερο γίνεται.
Δυστυχώς τα περισσότερα μαγαζιά (ακόμα και η αντιπροσωπεία της Level1 που έτυχε να πάω σε ένα σεμινάριο, προωθούσαν προϊόντα τα οποία συνδιαστικά όπως τα παρουσίαζαν σου αύξαναν το 'σημα' αλλά όταν τους εξήγησα ότι με τον τρόπο τους ο πελάτης θα είναι παράνομος δεν έλεγαν να νοήσουν και με βγάζανε τρελό... σκοπός του σεμινάριου ήταν να πουλήσουν όχι να ενημερώσουν άλλωστε

) δεν γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργούν τα ασύρματα μικροκυματικά links με αποτέλεσμα να προτείνουν λάθος εξοπλισμό και να καθιστούν την όλη εγκατάσταση παράνομη.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ασύρματα δίκτυα κλπ μπορείς να βρεις στο
www.awmn.net ένα από τα μεγαλύτερα ασύρματα δίκτυα της Ελλάδος.