freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
 

Εργονομικός σχεδιασμός αρχικού php template & mysql pages table


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: phpmysqltemplateσχεδιασμόςtable Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
web0ptim


Μέλος από: 24 Αυγ 2011
Μηνύματα: 18

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 23 Σεπ 2011 17:18    Θέμα: Εργονομικός σχεδιασμός αρχικού php template & mysql pages table Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Καλησπέρα σε όλους - κατασκευάζω ένα website και μέχρι τώρα έχω κάνει κάποια βασικά σχετικά με την εγγραφή χρήστη, login, activation κτλ.
Το website θα έχει περιεχόμενο που θα ανανεώνεται από χρήστες με αντίστοιχο privilige. Επίσης ως προς τη δομή, σε κάθε σελίδα καλώ header, footer, sidebar ως ξεχωριστά scripts.
Όσον αφορά το κυρίως περιεχόμενο της κάθε σελίδας, θέλω να φτιάξω ένα αρχικό - βασικό template που θα καλεί βασικά snippets php κώδικα, ανάλογα με τη σελίδα (όπως τα include του header, footer & sidebar). Ποιος είναι ο πιο κατάλληλος/ενδεδειγμένος τρόπος δουλειάς για τον σκοπό αυτό; Πώς δλδ συνηθίζεται να διαχειριζόμαστε το κυρίως περιεχόμενο κάθε σελίδας με php & mysql σε ένα βασικό php template;
Δεν ζητάω κατεβατά εξηγήσεων - απλά παράθεση καλών πηγών και γενική λογική από προγραμματιστές που πέρασαν κάποια στιγμή απ΄το στάδιο αυτό, για να γλιτώσω χρόνο κάνοντας αναζήτηση online, μιας και πρόκειται για το πρώτο μου χειροποίητο website.
Ευχαριστώ!

_________________
| I am now |
Punkis


Μέλος από: 27 Αυγ 2009
Μηνύματα: 254

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 23 Σεπ 2011 18:16    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εννοείς πως θα παρουσιάζεις τα άρθρα ;

_________________
Only Green Day can successfully write a song about masturbation.
web0ptim


Μέλος από: 24 Αυγ 2011
Μηνύματα: 18

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 24 Σεπ 2011 20:42    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Για παράδειγμα, έχω κάνει μια βασική HTML δομή για την κεντρική σελίδα που όπου χρειάζεται κάνω include κάποια κομμάτια που επαναλαμβάνονται. Υπάρχουν διάφορες μορφές που πρέπει να έχει κάθε σελίδα του website: π.χ. η φόρμα εγγραφής είναι μία και χρησιμοποιώ την ίδια δομή με το index.php, απλά εκεί που εμφανίζεται το κυρίως περιεχόμενο βάζω τη φόρμα εγγραφής (απλοϊκό παράδειγμα).
Για τέτοιου είδους "ξεχωριστές" σελίδες, χρησιμοποιώ την ίδια δομή, απλά εκεί όπου είναι να εμφανιστεί το κυρίως περιεχόμενο, γράφω τον αντίστοιχο κώδικα της κάθε σελίδας. Είναι ΟΚ αυτό σαν τρόπος δουλειάς? Γιατί μου φαίνεται προτιμότερο να ορίσω συναρτήσεις για όλες τις λειτουργίες και να τις καλώ αν πληροίται κάποια συνθήκη (π.χ. GET τιμές στη URL).
Έτσι θα έχω και πολύ λιγότερα "templates", σωστά?

_________________
| I am now |
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 24 Σεπ 2011 22:44    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Θα καλείς όπως είπες τα common sections με includes (inc_header.php, inc_menu.php, inc_footer.php) και στο κυρίως θέμα ή θα περνάς μια GET μεταβλητή που θα καθορίζει ποιο θα είναι το Include του κυρίως θέματος, ή θα αναπαράγεις από το αρχικό σου template, τόσα Views όσα και οι ξεχωριστές ενότητες του site, πχ news.php, contact.php, products.php, register.php κλπ. Εγώ ακολουθώ αυτή την δεύτερη μέθοδο γιατί ανάλογα την ενότητα θέλω να μπορώ να διαφοροποιώ τα headers της php

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων | Interactive ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
web0ptim


Μέλος από: 24 Αυγ 2011
Μηνύματα: 18

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 27 Σεπ 2011 11:49    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

ΟΚ, ευχαριστώ.
Όμως αναφορικά με τη 2η πρακτική που αναφέρεις, δεν μπορώ να κάνω ότι θέλω & όπου θέλω με headers χρησιμοποιώντας output buffering; Τι θα χάσω (εκτός ίσως από ταχύτητα αν έχω βαριά scripts, μεγάλες σελίδες κλπ) αν χρησιμοποιώ την 1η λύση σε συνδυασμό με ob_start() και ob_end_flush() στην αρχή & τέλος κάθε σελίδας αντίστοιχα;

_________________
| I am now |
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 27 Σεπ 2011 13:45    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αν το προτιμάς έτσι, το κάνεις έτσι

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων | Interactive ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
web0ptim


Μέλος από: 24 Αυγ 2011
Μηνύματα: 18

View users profile Send email to user
ΜήνυμαΣτις: 27 Σεπ 2011 13:54    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εφ'οσον δεν είμαι έμπειρος & μου φαίνεται ευκολότερος αυτός ο τρόπος, συνεχίζω έτσι και αν μου φανεί στο μέλλον πιο τακτοποιημένος ο άλλος, απλά καταφεύγω στη μέθοδο "toumpalin"
Ευχαριστώ και πάλι.

_________________
| I am now |
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [7 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Προβλημα με ελληνικα ονοματα σε πεδια πινάκων σε sql server και php 6 pol2005 08 Σεπ 2014 03:44
pol2005 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Μου εισάγει πολλαπλές εγγραφές χωρίς λόγο στην mysql 2 dpa 31 Αυγ 2014 11:45
greekbytes Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Eregi - preg_match (joomla module - php modification) 8 Cmg__ 31 Αυγ 2014 10:06
Cmg__ Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
include php file από άλλο server 2 kostaspel 18 Ιουν 2014 19:10
Rapid-eraser Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
mysql result αντίστροφα 4 grigorakis4 14 Ιουν 2014 00:42
grigorakis4 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 19 Σεπ 2014 03:44 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos