Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
Moderators:
Super-Moderators, WebDev Moderators
| Αποστολέας | Μήνυμα |
Question
Μέλος από: 21 Φεβ 2012 Μηνύματα: 4
|
Στις: 21 Φεβ 2012 15:36 Θέμα:
Διαφημίσεις σε blog Περιγραφή θέματος: Ερωτήσεις σχετικά με διαφημιστικές καμπάνιες σε blog |
|
|
Καλησπέρα σας
Διαβάζω αρκετό καιρό το site σας, θέλω αρχικά έστω και καθυστερημένα, να σας πω ευχαριστώ γιατί πολλές φορές βρήκα λύση σε θεματάκια που αντιμετώπιζα.
Ήθελα λοιπόν - εκτιμώντας την εμπειρία και τις γνώσεις σας - να ρωτήσω εσάς για κάτι που με απασχολεί καιρό αλλά που δεν έχω την ουσιαστική εικόνα και ζητώ την δική σας γνώση.
Έχω κάποια blog σε δωρεάν site (Pathfinder κ.α.) Τα διατηρώ καιρό από χόμπι και δεν με ενδιέφερε να προσθέσω εισόδημα από αυτά. Οι καιροί όμως είναι δύσκολοι και είδα ότι πολλά blog προσφέρουν ένα -έστω μικρό- εισόδημα σε ιδιοκτήτες τους.
Η αρχική μου σκέψη ήταν το google αλλά είδα ότι υπάρχουν εταιρείες με affiliate που προσφέρουν περισσότερο εισόδημα, περισσότερους τρόπους και εναλλακτικές δυνατότητες εμφάνισης.
Έκανα μία έρευνα για αυτές αλλά πέρα από αυτά που γράφουν τα εκάστοτε site τους δεν γνωρίζω και είναι η αλήθεια ότι δεν μπορώ να μπω στην 'λογική' του πως λειτουργεί το όλο σύστημα affiliate. (έχω διαβάσει σχετικά δημοσιεύματα για τον ορισμό αλλά με ενδιαφέρει πρακτικά πως μεταφράζεται αυτό όλο)
Έχω διαβάσει κι εδώ για τις 'δυσκολίες' που αντιμετωπίζουν κάποιοι παλιοί χρήστες του site στον τομέα πληρωμών, αξιοπιστίας κλπ. Λίγο με τρόμαξε δεν το κρύβω... που να μπλέκω είπα αρχικά. Όμως σκέφτηκα ότι μια δική σας άποψη θα με βοηθούσε να αποφασίσω πραγματικά τι θα κάνω. Θα εκτιμούσα να μου λέγατε τι συμβαίνει στον χώρο, εάν υπάρχει αξιόπιστη εταιρεία (έστω και με ποσοστό 70-80% με άριστα το 100% )
Να σημειώσω ότι δεν είμαι επαγγελματίας ώστε να έχω την δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου (όπως είδα ότι ζητούν μερικές από αυτές τις affiliate εταιρείες να ζητούν) και το εισόδημα που θα ήθελα να έχω δεν με αφορά να είναι με 'ρίσκο' ή από διαφημίσεις τύπου "Σε θέλω τώρα" ή "Κέρδισε 700εκ ευρώ σε μισή ώρα" . Με άλλα λόγια, δεν θέλω να ξεγελάσω ή να λειτουργήσω με κακό τρόπο στον αναγνώστη μου.
Μακρηγόρησα, ζητώ συγνώμη αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο αναλυτική γίνεται ώστε να έχετε ολοκληρωμένη άποψη για το τι ήθελα να μάθω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Α! παράλειψη μου, καλώς σας βρήκα και το όνομα μου είναι Χαρίκλεια
|
|
|
|
airy
Μέλος από: 03 Μαρ 2011 Μηνύματα: 67
|
|
|
|
bibisidis
Honorary Member  Μέλος από: 07 Ιουλ 2010 Μηνύματα: 256+
|
|
|
|
Question
|
Στις: 23 Φεβ 2012 01:45 Θέμα:
|
|
|
Καλησπέρα σας και πάλι
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας airy και bibisidis.
airy Τα blog είναι Ελληνικά, αλλά να ρωτήσω ποιες είναι οι 3 ελληνικές εταιρείες γιατί νομίζω είναι περισσότερες, εκτός κι αν είναι ελληνικές version από ξένες 'μαμάδες' πράγμα που δεν το σκέφτηκα την στιγμή που έψαχνα. Επίσης αν γνωρίζεις ή αν υπάρχει κάποιο θέμα με αυτές στο forum θα εκτιμούσα κάποιο link ώστε να δω τα σχόλια και να βγάλω έτσι συμπέρασμα σχετικά με τα ερωτήματα μου.
bibisidis Το ξέρω ότι είναι δύσκολα και ειλικρινά δεν περιμένω να... πλουτίσω από αυτό. Η σκέψη μου είναι ότι αν μπορεί να προσφέρει κάτι όλο αυτό γιατί να μην το προσφέρει!
Δεν ξέρω βέβαια γιατί λες ότι χρειάζεται να διατηρήσω ψυχραιμία και να μην απελπιστώ. Τα blog υπάρχουν ( θα συνεχίσουν έτσι κι αλλιώς) και ενημερώνονται σταθερά, η διαφήμιση αν μπει θα είναι σταθερά εκεί κι ότι γίνει.
Το ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσω αφού υπάρχουν δημοσιεύσεις που διάβασα κι εδώ που δηλώνουν ακυρώσεις σε διαφημιστικές καμπάνιες χωρίς ενημέρωση, καθυστερήσεις πληρωμών κ.α.
Τα blog είναι θεματικά (τα δύο, γιατί το τρίτο είναι γενικών κειμένων)
Και πάλι ευχαριστώ και τους δυο σας για τον κόπο να μου απαντήσετε
Καλή σας συνέχεια
|
|
|
|
airy
Μέλος από: 03 Μαρ 2011 Μηνύματα: 67
|
|
|
|
dealwoman
Μέλος από: 21 Δεκ 2011 Μηνύματα: 155 Περιοχή: ΑΤΤΙΚΗ
|
|
|
|
Question
|
Στις: 24 Φεβ 2012 20:12 Θέμα:
|
|
|
Καλησπέρα σας
airy Ευχαριστώ πολύ για τα link 'έκανα βουτιά' στο διάβασμα και... πονοκεφάλιασα!
Προσπαθώ να βγάλω άκρη αλλά πολλές στιγμές πιστεύω οτι μπερδεύομαι.
Βέβαια, παρά τα αρνητικά σχόλια σε κάποια post διακρίνω οτι εξακολουθούν οι 'δυσαρεστημένοι' να τα χρησιμοποιούν αυτά τα ίδια δίκτυα και αυτό με κάνει εκτός των άλλων να χαμογελώ.
dealwoman Καλώς σε βρήκα  Με κάνεις και ηρεμώ λίγο. Γιατί είναι αλλιώς να ξέρεις ότι κάποιος προηγήθηκε με τις ίδιες σκέψεις και ταυτόχρονα να ξέρεις ότι είχε ένα αποτέλεσμα.
Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει αρκετά με βοηθό μου το google σχετικά με το τι είναι affiliate και έχω γενική άποψη, το βασικό μου θέμα (για αυτό ξεκίνησα και την συγκεκριμένη συζήτηση) είναι να επιλέξω την εταιρεία που θα μου κάνει (και θα της κάνω) ως συνεργάτης με τα δεδομένα που έχω. Όμως δεν κάνει κακό να διαβάσω κάτι ακόμη σχετικό, θα ήθελα να έχω το link και σε παρακαλώ δώσε το με pm ώστε να μην έχουμε αμφιβολία τι είναι και τι δεν είναι σωστό στην δημόσια συζήτηση.
Χρόνο να διαθέσω αν όμως ξέρω και πως και που να τον διαθέσω, εκεί άλλωστε είναι και το θέμα μου όπως ήδη σου είπα.
Ευχαριστώ που έθιξες και το θέμα των αμοιβών γιατί δεν θα έλεγα οτι ανήκω στην ομάδα των πλείστων ατόμων που ζουν.. επικίνδυνα
Αν και υπάρχει μια σκέψη για να κάνω έναρξη αλλά προς το παρόν δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.
Σας ευχαριστώ και πάλι
Καλή σας συνέχεια
|
|
|
|
dealwoman
|
|
|
|
Question
|
Στις: 25 Φεβ 2012 14:51 Θέμα:
|
|
|
dealwoman Hello
Το να ξέρεις πράγματα μέσα στο διαδίκτυο ό,τι κι αν είναι αυτά δεν σε κάνει παντογνώστη. Και ειλικρινά το θέμα με τις συναλλαγές δεν το έχω (ούτε καν στην καθημερινότητα μου) ή αλλιώς.. δεν γεννήθηκα έμπορος είμαι αυτό που λέμε καλλιτεχνική φύση!
Καταλαβαίνω την συμβουλή σου και πιθανόν θα την χρησιμοποιήσω (να γραφτώ και στα 3 δίκτυα)
Ένα από τα θέματα που διακρίνω ότι θα με δυσκολέψει είναι το τεχνικό κομμάτι (στο google βάζεις την διαφήμιση και μένει εκεί συνεχώς χωρίς να ασχοληθείς πλέον) γιατί αν κατάλαβα καλά τα banner, σε όποια μορφή, από τα affiliate τα βάζεις χειροκίνητα και πολλές φορές πρέπει να είσαι σε 'παρακολούθηση' γιατί.. εξαφανίζονται μόνα τους είτε γιατί έκλεισε η καμπάνια, είτε γιατί έχει προβλήματα ο πελάτης ή για όποιον άλλο λόγο και άνευ προειδοποίησης!
Αυτό όμως είναι πρόβλημα της δεύτερης φάσης του θέματος νομίζω.
|
|
|
|
dealwoman
|
|
|
|
Martini
Μέλος από: 04 Μαη 2006 Μηνύματα: 29
|
Στις: 13 Μαρ 2012 06:54 Θέμα:
|
|
|
Κι εγώ ήθελα να ρωτησω κατι τετοιο...
Βασικα δυο πραγματα ήθελα να ρωτησω...
1) Πρεπει να κανεις εναρξη επαγγελματος η κατι αλλο για να βαλεις διαφημισεις( της Google πχ)???
Γτ Δεν δουλεύω καν...
2) Αν το blog ειναι πολύ καινουργιο ( μερών ) πρεπει να περιμενεις ωστε να φανει η
επισκεψιμοτητα του κτλ και μετα να κανεις αίτηση στο Adsense της google???
Έχει γίνει το κεφαλι μου πουρές
|
|
|
|
Martini
Μέλος από: 04 Μαη 2006 Μηνύματα: 29
|
|
|
|
Spyrostagas
Honorary Member
Μέλος από: 04 Νοε 2009 Βοηθήματα: 2 Μηνύματα: 256+ Περιοχή: Αμπελόκηποι / Αθήνα
|
Στις: 16 Μαρ 2012 11:49 Θέμα:
|
|
|
| Martini ανέφερε: | Κι εγώ ήθελα να ρωτησω κατι τετοιο...
Βασικα δυο πραγματα ήθελα να ρωτησω...
1) Πρεπει να κανεις εναρξη επαγγελματος η κατι αλλο για να βαλεις διαφημισεις( της Google πχ)???
Γτ Δεν δουλεύω καν...
2) Αν το blog ειναι πολύ καινουργιο ( μερών ) πρεπει να περιμενεις ωστε να φανει η
επισκεψιμοτητα του κτλ και μετα να κανεις αίτηση στο Adsense της google???
Έχει γίνει το κεφαλι μου πουρές  |
1 ) Λίγοι κάνουν, μόνο όσοι βγάζουν πάνω από 10000 + ευρώ τον χρόνο αν και κανόνικα πρέπει όλοι να κάνουν. Πάντως η Γκουκλ μην ανησυχείς τον φόρο τον αποδίδει κανονικά για εσένα όταν είναι να πληρωθείς όποτε εσύ δεν ξαναπληρώνεις φόρο.
2 ) Ε τρέξε το μπλογκ 2 - 3 εβδομάδες βάλε κάποια ποστ και στείλε αίτηση. _________________ Ενημέρωση ---> www.enimerwsi24.com
|
|
|
|
SnakeEyes
Μέλος από: 09 Φεβ 2006 Μηνύματα: 37
|
|
|
|
trisstann
 Μέλος από: 03 Νοε 2010 Μηνύματα: 190
|
|
|
|
|
Τώρα είναι 24 Μαη 2013 20:19 | All times are UTC + 3 (DST in action)
|