freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.
 

Περασμα μεταβλητης πίνακα σε link


 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός
Moderators:  PHP Moderators, Super-Moderators, WebDev Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: link Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
Aretousa2009


Μέλος από: 05 Ιουλ 2009
Μηνύματα: 31

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 06 Απρ 2012 02:07    Θέμα: Περασμα μεταβλητης πίνακα σε link Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Χρειάζομαι να περάσω σε ένα link μία μεταβλητή. Θέλω να αλλάζω το όνομα του link και όχι το ίδιο το αρχείο. Με τα πολλά κατέληξα σε αυτόν εδώ τον κώδικα.

κώδικας:

.
.
.
.
47 <?php 
48   $first=("select name1,name2,name3,name4 from mysite");
49   $q=mysql_query($first,$link);
50        $name1=$row[$_GET['name1']];
51        $name2=$row[$_GET['name2']];
52        $name3=$row[$_GET['name3']];
53        $name4=$row[$_GET['name4']];
54          echo "<ul>";
55      echo '<li><a href="index.php">."'$name1'".</a></li>';
56      echo '<li><a href="infos.php"> ."'$name2;'". </a></li>';
57      echo '<li><a href="product.php"> ."'$name3;'". </a></li>';
57      echo '<li><a href="contact.php"> ."'$name4;'". </a></li>';
59      echo "</ul>";
60    mysql_close($link);
61         ?>
.
.
.
.



Δυστηχώς, μου χτυπάει με αυτό το μήνυμα.

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';' in line 55

Η ερώτηση μου είναι λοιπόν. Τι κάνω λάθος? Μήπως δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος να περάσω τη μεταβλητή μου? Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?
burnmind
Script Master

Μέλος από: 26 Σεπ 2009
Βοηθήματα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: UK
View users profile
blog portfolio twitter 
ΜήνυμαΣτις: 06 Απρ 2012 04:36    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Αυτό

κώδικας:
 echo '<li><a href="index.php">."'$name1'".</a></li>';


θα πρέπει να γίνει

κώδικας:
 echo '<li><a href="index.php">' . $name1 . '</a></li>';


ή

κώδικας:
 echo "<li><a href=\"index.php\">$name1</a></li>";


αν και θα πρότεινα να γίνει

κώδικας:
 <li><a href="index.php"><?php echo $name1; ?></a></li>

_________________
blogging @ burnmind.com | equilibrium newsletter
korgr
Honorary Member

Μέλος από: 07 Οκτ 2008
Βοηθήματα: 5
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Corinth
View users profile
portfolio skype 
ΜήνυμαΣτις: 06 Απρ 2012 08:17    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι εννοείς.
Όταν λέμε πέρασμα μεταβλητής εννοούμε να είναι η μεταβλητή διαθέσιμη και στο target script του link. Να είναι δηλαδή στο contact.php η $name4 για παράδειγμα.

Αυτό που τώρα κάνεις, είναι να εμφανίζεται η μεταβλητή σ' αυτό που βλέπει ο χρήστης πριν πατήσει το link.

Μήπως εννοείς πραγματικό πέρασμα?
Για παράδειγμα:

echo '<li><a href="contact.php?name4='.$name4.'">Contact</a></li>';

_________________
Projects: www.topgr.gr | www.ktizo.gr | Odyssey CMS | Οικονομική διαχείριση εσόδων-εξόδων | Interactive ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Aretousa2009


Μέλος από: 05 Ιουλ 2009
Μηνύματα: 31

View users profile
ΜήνυμαΣτις: 06 Απρ 2012 16:26    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

burnmind σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μου έλυσες μεγάλο πρόβλημα για εμένα γιατί είχα αρκετές μέρες που το παίδευα αυτό το σημείο.
korgr απ'οτι κατάλαβα έθεσα λάθος το πρόβλημα μου γιατί νόμιζα ότι είναι και αυτό πέρασμα.
αλλά όχι δεν θέλω να κάνω πέρασμα, θέλω απλά να εμφανίζεται το περιεχόμενο της μεταβλητής στο όνομα του εκάστωτε link. Σ'ευχαριστώ και εσένα για την διόρθωση.
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [4 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Δημιουργία Web Sites, Γραφικών & Προγραμματισμός » PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές » PHP Προγραμματισμός


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Sort πίνακα βάσει τιμής σε υπο-πίνακα 18 philos 05 Αυγ 2014 16:55
philos Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Πρόβλημα με τα facebook comments ενός link... 6 pekovic13 22 Οκτ 2013 15:12
pekovic13 Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Πως παίρνω τα facebook comments ενός link? 2 pekovic13 01 Αυγ 2013 18:00
sibas Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Γρίφος - εισαγωγή ενδιάμεσης τιμής σε πίνακα 32 trilos021 27 Ιουλ 2013 12:15
geomagas Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Url shortner που να υποστηρίζει πάνω από 255 χαρακτήρες στο link 4 electrofunny 22 Ιουλ 2013 23:46
electrofunny Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 21 Οκτ 2014 23:27 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos