Στις: 30 Ιουλ 2012 12:04 Θέμα:
[PHP] Πρόβλημα στο πέρασμα δυο παραμέτρων με την $_POST
Καλησπέρα,
χρησιμοποιώ την $_POST για να περάσω κάτι δεδομένα και δουλεύει μια χαρά όταν πρόκειται για μια λέξη. Όταν προσπαθώ να περάσω 2 λέξεις όπως "Άσπρο αρνάκι" μου περνάει μόνο η πρώτη λέξη δηλαδή το "Άσπρο".
τα στέλνω κανονικά με:
κώδικας:
<input type="text" value="" name="some" />
και τέλος,
κώδικας:
echo $_POST['come']
μπορεί κάποιος να προτείνει καμια λύση γτ έχω ψάξει στο google και δεν βοήθησε απο ότι κατάλαβα? :/ Θα ήθελα να αποφύγω να σπάσω το αρχικό σε δυο μεταβλητές και να περάσω και τις δυο και να τις ενώσω κτλ. αν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζω και είναι σχετικά απλό θα με βοηθούσε πολυ!
Script Master Μέλος από: 16 Σεπ 2005 Μηνύματα: 256+
Στις: 30 Ιουλ 2012 12:12 Θέμα:
Δοκίμασε να το κάνεις
κώδικας:
echo $_POST['some']
poscore
Μέλος από: 06 Μαη 2012 Μηνύματα: 61
Στις: 30 Ιουλ 2012 12:16 Θέμα:
dva_dev ανέφερε:
Δοκίμασε να το κάνεις
κώδικας:
echo $_POST['some']
Καλα οκ ήταν λάθος το παραπάνω. some ήθελα να γράψω απλά για να καταλάβετε τι περίπου θέλω να πω. Μην μένεις στις λεπτομέριες. Την ιδέα ψάχνω...
dva_dev
Script Master Μέλος από: 16 Σεπ 2005 Μηνύματα: 256+
Στις: 30 Ιουλ 2012 12:21 Θέμα:
Η ιδέα είναι σωστή.
megsk
Μέλος από: 14 Ιουλ 2011 Μηνύματα: 215
Στις: 30 Ιουλ 2012 12:31 Θέμα:
ανάμεσα τι παρεμβαλετε?
και βασικά πρεπει να την κάνεις post καπου ... δώσε ολόκληρο κώδικα με αυτά που δίνεις δεν γινεται να σου δωσει κάτι κάποιος.
poscore
Στις: 30 Ιουλ 2012 13:33 Θέμα:
Λοιπόν, επειδή δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη έτσι. Μπορεί κάποιος να δώσει κώδικα που θα στέλνει και θα πέρνει ένα string απο δυο λέξεις? Αυτό δεν μπορώ να κάνω...
Αν δώσω τα αρχεία εδώ θα γίνει χαμός είναι πολύπλοκα...
charavge
Μέλος από: 14 Σεπ 2006 Μηνύματα: 242
Στις: 30 Ιουλ 2012 13:46 Θέμα:
Εγώ θα σου πρότεινα πριν το στείλεις να αντικαταστήσεις τα 'κενά' για παράδειγμα με παύλες (-). Δηλαδή:
παράθεση:
var=Άσπρο-αρνάκι-και-παχύ.
Κατόπιν στέλνεις τη μεταβλητή και στο σημείο που τη λαμβάνεις τη "σπας" πάλι.
Δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά...
korgr
Honorary Member Μέλος από: 07 Οκτ 2008 Βοηθήματα: 5 Scripts: 2 Μηνύματα: 256+ Περιοχή: Corinth
Στις: 30 Ιουλ 2012 14:01 Θέμα:
Φίλε μου ο κώδικας σου είναι σωστός και μπορεί να περάσει και μια και δύο και πενήντα λέξεις σε μια μεταβλητή. Κάτι άλλο κάνεις λάθος και σου κόβει το string.
Δοκίμασε αντί για post να τα στείλεις με get
Φίλε μου ο κώδικας σου είναι σωστός και μπορεί να περάσει και μια και δύο και πενήντα λέξεις σε μια μεταβλητή. Κάτι άλλο κάνεις λάθος και σου κόβει το string.
Δοκίμασε αντί για post να τα στείλεις με get
Μακάρι να δούλευε...δουλεύω πάνω σε ένα project και έχω χρησιμοποιήσει post καμια 30 φορές. Το κάνω προσεκτικά και πολλές φορές copy/paste. Δεν παίζει κάποιο λάθος συντακτικό!
Η διαφορά με την get απο όσο ξέρω δεν πιστεύω να λύσει το πρόβλημα αλλά θα το δοκιμάσω. Επιπλέον, δεν ξέρω αν αυτό φταίει η όχι αλλά στο συγκεκριμένο έχω ένα απλό dropdown menu.
Η μόνη λύση που δουλεύει και προσπάθησα να κάνω είναι σπάσιμο και συγχώνευση! Αλλά θα με ταλαιπωρήσει πολύ αν δεν υπάρχει άλλη λύση.
Θεωρητικά το POST παίρνει array οπότε θα περίμενε κανείς η ιδέα "σπάσιμο και συγχώνευση" να γινόταν στο background κατα την υλοποίηση του μηχανισμού αλλα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει απο ότι κατάλαβα.
Το παρακάτω είναι ένα dropdown menu που έχει κάποιες επιλογές.
_________________ Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...
poscore
Στις: 30 Ιουλ 2012 16:04 Θέμα:
fafos ανέφερε:
value="kati"
Τον κώδικα τον έχεις κατανοήσει? :/ Τι εννοείς value="kati"?
alou
Μέλος από: 24 Αυγ 2007 Μηνύματα: 256+
Στις: 30 Ιουλ 2012 16:09 Θέμα:
Μάλλον εννοεί να μην έχει κενό default value, δεν ξέρω αυτό αν μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο, ίσως. Πάντως μπορείς να ρωτάς και χωρίς να γίνεσαι απότομος σε όποιον πάει να βοηθήσει, άσχετα αν σου κάνει η απάντηση ή όχι.
print_r όλο το post? τι error reporting έχεις βάλει, μήπως υπάρχει κάποιο σημαντικό σφάλμα που δεν βλέπεις? δεν βοηθάς με κάτι πιο συγκεκριμένο και βασίζεσαι στη φαντασία του καθενός.