freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Έξι στους 10 διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς ανοιχτοί σε συνεργασίες με fintech startups


 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα]      Bookmarks Tags: Συνεργασίεςstartups Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 488
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 06 Δεκ 2016 17:56    Θέμα: Έξι στους 10 διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς ανοιχτοί σε συνεργασίες με fintech startups Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Έξι στους δέκα διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες με εταιρείες που προσφέρουν τεχνολογικές υπηρεσίες για το χρηματοπιστωτικό τομέα (εταιρείες fintech), μία στις τρεις τράπεζες (34%) είναι ανοιχτή σε σύμπραξη με μία εταιρεία fintech και μία στις τέσσερις (25%) θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο απόκτησης μίας τέτοιας εταιρείας, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η IDC Financial Insights με την υποστήριξη της SAP.

Το e-book της IDC «The Future-Proof Digital Bank» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων 256 οργανισμών καταναλωτικής και εταιρικής τραπεζικής σε 24 χώρες, σχετικά με τη θέση τους ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ενώ η σχέση μεταξύ τραπεζών και εταιρειών fintech βελτιώνεται, οι τράπεζες χρειάζεται να κάνουν ακόμη περισσότερα για να ενσωματώσουν τα σημαντικά ευρήματα των εταιρειών fintech ώστε να επιτύχουν τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό. Παρ’ όλο που οι περισσότερες τράπεζες δηλώνουν με ευκολία ότι έχουν επιτύχει ψηφιακή επάρκεια, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι περισσότερες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι μάλλον μικρές «νησίδες καινοτομίας», ενώ την ίδια στιγμή ο μετασχηματισμός σε όλη την έκταση της επιχείρησης παραμένει σπάνιος.

«Η σχέση μεταξύ τραπεζών και startups είναι ενδιαφέρουσα και λεπτή», δήλωσε ο Rob Hetherington, Global Head of Financial Services, SAP. «Οι τράπεζες είναι στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, ψάχνοντας για τρόπους που θα επισπεύσουν τη διάθεση αντίστοιχων υπηρεσιών στην αγορά και θα παρέχουν νέα αξία ή υπηρεσίες στους πελάτες τους. Οι εταιρείες startup από την άλλη είναι ευκίνητες, ευέλικτες και πελατοκεντρικές, ωστόσο τους λείπει σε μεγάλο βαθμό η γνώση του ρυθμιστικού πλαισίου και η εμπιστοσύνη των πελατών που κατέχουν οι διεθνείς τράπεζες. Και οι δύο έχουν κάτι που θέλει ο άλλος, και αναμένω ότι θα γίνουμε μάρτυρες μίας συχνότερης συνεργασίας, ενσωμάτωσης και – σε ορισμένες περιπτώσεις – εξαγοράς τον επόμενο χρόνο».

Άλλα βασικά ευρήματα της έρευνας:
• Η Β. Αμερική θέτει στο επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως ένα καταλυτικό μέσο για τις επιχειρηματικές διεργασίες, αφού το 40% των τραπεζών της Β. Αμερικής επενδύουν περισσότερο από το ένα τέταρτο του προϋπολογισμού τους για τεχνολογίες πληροφορικής σε πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού και το 20% εντάσσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην εταιρική τους στρατηγική.
• Στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA), οι επενδύσεις εστιάζουν κυρίως στον πελάτη, αφού το 57% των τραπεζών αυτής της γεωγραφικής περιοχής επικαλούνται τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη ως το βασικό αποτέλεσμα που αναμένουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το 44% των σχετικών πρωτοβουλιών εστιάζονται στον τομέα εξυπηρέτησης. Λιγότερο από το 25% των τραπεζών της περιοχής ΕΜΕΑ διαθέτουν μία στρατηγική προσέγγιση ολοκληρωμένου ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλη την έκταση του οργανισμού τους.
• Οι τράπεζες της Λατινικής Αμερικής τείνουν να υλοποιούν μεμονωμένες πρωτοβουλίες. 25% των πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού εστιάζει σε λειτουργίες back office (4% υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο), ενώ την ίδια στιγμή 42% των αντίστοιχων πρωτοβουλιών αφορούν στην εξυπηρέτηση πελατών.
• Οι τράπεζες στην περιοχή του Ειρηνικού, προχωρούν προς μία προχωρημένη στρατηγική προσέγγιση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με το 29% από αυτές να έχουν εφαρμόσει στρατηγικές που αφορούν όλη την έκταση του οργανισμού τους, σε ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό από το 28% του παγκόσμιου μέσου όρου. Ωστόσο, λιγότερη έμφαση δίνεται στη βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή σε αυτό το γεωγραφικό τομέα, αφού μόνο το 41% θεωρεί κάτι τέτοιο προτεραιότητα, σε σχέση με το 50% του παγκόσμιου μέσου όρου.

Ο Jerry Silva, Research Director στο IDC Financial Insights, δήλωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε οποιαδήποτε τράπεζα ξεκινά με μία ειλικρινή αυτό-αξιολόγηση που περιλαμβάνει πολλές ερωτήσεις που αφορούν τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των πελατών, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία και το τοπίο που διαμορφώνεται από τον ανταγωνισμό. Από εκεί και πέρα, οι τράπεζες πρέπει να επενδύσουν σε ένα ολοκληρωτικό ψηφιακό μετασχηματισμό, ξεκινώντας από τη συμμετοχή του Διοικητικού τους Συμβουλίου και χτίζοντας μία δομή ηγεσίας για την αλλαγή σε όλη την έκταση του οργανισμού, όπως επίσης και την απαραίτητη υποδομή για την υποστήριξη συνεργασιών».


Για να δείτε όλη την αναφορά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://sapworldbanking.idcinteractive.net

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Eurobank: 2ος περιφερειακός διαγωνισμός FinTech «Beyond Hackathon» 0 cordis 03 Μαρ 2017 12:20
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Η Amanda από την Ελλάδα ανάμεσα στις ομάδες που θα διαγωνιστούν στους Τελικούς Imagine Cup 0 cordis 07 Ιουλ 2016 13:04
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Beyond Hackathon. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε tο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech. 0 cordis 01 Ιουλ 2016 10:43
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Το Netflix κλείνει την πρόσβαση στους Proxy Users που παρακάμπτουν τους περιορισμούς χώρας 2 cordis 16 Ιαν 2016 13:35
andreaslll Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Απαραίτητο το tag < blink > στους τίτλους για καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. 5 cordis 02 Απρ 2015 20:51
gi0rg0s Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 28 Μαρ 2017 17:45 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos