freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Eurobank: 2ος περιφερειακός διαγωνισμός FinTech «Beyond Hackathon»


 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα]      Bookmarks Tags: Διαγωνισμός Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 492
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 03 Μαρ 2017 12:20    Θέμα: Eurobank: 2ος περιφερειακός διαγωνισμός FinTech «Beyond Hackathon» Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Τον 2ο περιφερειακό διαγωνισμό FinTech «Beyond Hackathon», που έχει στόχο να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, διοργανώνει η Eurobank στις 17-19 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις της στη Νέα Ιωνία (κτίριο Η), σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation & The Cube.

Κατά την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 17 Μαρτίου, εκπρόσωποι από διάφορες επιχειρηματικές μονάδες της τράπεζας θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα θέσουν – σε ξεχωριστές παρουσιάσεις – υπαρκτά ζητήματα και προκλήσεις άμεσου ενδιαφέροντος της τράπεζας. Σκοπός των επιχειρηματικών μονάδων είναι να επικοινωνήσουν στους συμμετέχοντες τις σημερινές τεχνολογικές προκλήσεις έτσι ώστε να επιλέξουν την ανάλογη περιοχή ενδιαφέροντος και με τη δική τους καθοδήγηση να αναπτύξουν πιθανές λύσεις κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει networking session, μετά τις παρουσιάσεις, για να έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τους μέντορες και να λύσουν απορίες. Οι προκλήσεις που θα θέσουν οι επιχειρηματικές μονάδες είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές για όσους συμμετέχουν και ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε κάθε αξιόλογη ιδέα που θα ακουστεί την πρώτη μέρα από τους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, στο φετινό Διαγωνισμό, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εταιρίες start-ups που συστήθηκαν από το 2012 και μετά. Σημαντική προϋπόθεση για τις start-ups, όπως και για όλους τους συμμετέχοντες, θα είναι να παρουσιάσουν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία το οποίο θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του Beyond Hackathon. Το API (Application Programming Interface), το οποίο θα διαθέσει η τράπεζα στους συμμετέχοντες, θα δίνει περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες από το περσινό ενώ, σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού, στελέχη από το ΙΤ της Τράπεζας θα είναι παρόντα για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Επίσης, οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Έφη Πυλαρινού, βραβευμένη στη Women in Fintech 2016 Power List, αλλά και να δεχτούν mentoring από ειδικούς (στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες) σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, σχεδιασμού, Marketing κ.λπ.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, 18 Μαρτίου και της Κυριακής, 19 Μαρτίου, οι ομάδες θα αναπτύξουν τις ιδέες τους, τις οποίες θα παρουσιάσουν την Κυριακή το απόγευμα στην Κριτική Επιτροπή (αποτελούμενη από επιχειρηματίες, Venture Capitalists και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank) ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία του Διαγωνισμού (5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα).

Αυτή τη χρονιά η Eurobank επιδιώκει να φέρει πιο κοντά το 2ο Beyond Hackathon με το πρόγραμμα egg - enter•grow•go και θα παροτρύνει τις ομάδες που πληρούν τα κριτήρια να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στον 5ο κύκλο του, ώστε, εφόσον προκριθούν, να εξελίξουν περαιτέρω την ιδέα τους, υπό την καθοδήγηση των μεντόρων του προγράμματος, μεταξύ των οποίων είναι και στελέχη της τράπεζας, με ενδεχόμενη προοπτική η τελευταία, να στηρίξει την υλοποίηση αυτής της ιδέας, είτε ως πελάτης ή συνεργάτης.

Για όσες ομάδες δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα αλλά έχουν μια ιδέα που ενδιαφέρει την τράπεζα, θα διερευνηθεί η δυνατότητα να δουλέψουν συνεργατικά με τις επιχειρηματικές μονάδες της τράπεζας που θα ενδιαφερθούν, με στόχο να καταλήξουν σε ένα Proof of Concept.

Όπως σημειώνει η Eurobank, το Βeyond Hackathon αποτελεί έναν καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο για την αναζήτηση του κατάλληλου ταλέντου που θα μπορούσε να ενταχτεί στο δυναμικό της τράπεζας ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Eurobank και της αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Και φέτος, τον 2ο περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon” υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά παγκόσμιοι ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, οι Τράπεζες του ομίλου Eurobank, ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com και να ενημερώνονται αναλυτικά για το 2ο περιφερειακό Διαγωνισμό «Beyond Hackathon» τόσο στην παραπάνω ιστοσελίδα όσο και στη σελίδα Facebook .

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Έξι στους 10 διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς ανοιχτοί σε συνεργασίες με fintech startups 0 cordis 06 Δεκ 2016 17:56
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Beyond Hackathon. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε tο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech. 0 cordis 01 Ιουλ 2016 10:43
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
Beyond Hackathon by Eurobank 1 cordis 01 Ιουν 2016 19:05
ailouros Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 24 Απρ 2017 09:23 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos