freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Συμέλα Μελετλίδου: Τελικά τον νίκησα


 Forum index » Διάφορα » Τέχνες και Γράμματα » Λογοτεχνία, Βιβλία & Κόμικς
Moderators:  Super-Moderators, cdhyper
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα]       Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 492
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 13 Δεκ 2003 21:06    Θέμα: Συμέλα Μελετλίδου: Τελικά τον νίκησα Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

"Έγραφα απλά για να φοβάμαι και να πονάω λιγότερο, βλέποντας τις δίπλες και το κουβάριασμα που έπαιρνε το κορμί μου κατά την ριζική μεταβολή της Συμέλας, να την κατατάξω στην κατηγορία των έξυπνων και σπουδαίων, εκεί που πάντα κατέτασσα τους άλλους και ποτέ αυτήν"

Σε ηλικία 47 ετών, τότε που όλοι οι γνωστοί και φίλοι έχουν τακτοποιήσει τις συντάξεις τους και πλέον στοχεύουν για τα γεράματά τους, ξεκινάει η συγγραφέας σπουδές και καριέρα. Ταυτόχρονα ψάχνει τις ικανότητες και τα ταλέντα της, αυτά που καθ' όλη την πορεία της είχαν "στραπατσαριστεί", κυρίως από τον πατέρα της, μαθαίνοντας συγχρόνως να ερμηνεύει τα όνειρά της, μέσα στα οποία έβλεπε τις κρυφές και παραχωμένες επιθυμίες, οι οποίες, πλέον, άρχισαν να γίνονται όλο και πιο φανερές, όλο και πιο χειροπιαστές.

Παράλληλα με την υπηρεσία της σαν ένστολη Security guard, σε μια από τις μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρίες της Σουηδίας, "κατασκόπευε" και αργότερα διαπραγματευόταν για εισαγωγή ελληνικών κρασιών, παίρνοντας την αδίστακτη απόφαση και πρωτοβουλία, ολομόναχη και με τους δικούς της αγώνες να συμβάλει, ώστε το όνομα και η υπόληψη της αγαπημένης της Ελλάδας, να αναβαθμιστούν στην αγορά της Σουηδίας.

Η συγγραφέας περιγράφει τους καθημερινούς επίπονους αγώνες της, όταν παρά τον φθόνο των γύρω και παρά την έλλειψη εμπειριών ιδρύει και αναβαθμίζει την εταιρία της, ανίδεη πως αυτά που κυριολεκτικά "ξερνούσε" μέσα στις σελίδες των τετραδίων της, αργότερα θα γίνονταν βιβλία.

Στις 30 Ιουνίου του 2000 αρχίζει το βιβλίο και στις 11 Ιανουαρίου του 2001, τότε που υπογράφεται το πολυπόθυτο συμβόλαιό της, όπου θα είναι η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας, τελειώνει, συνεχίζοντας αυτή, ασταμάτητα να γεμίζει νέες σελίδες...

Σύντομο περιεχόμενο του βιβλίου "Τελικά τον νίκησα".

Ξεκίνησα να γράφω τον Ιούλιο του έτους 2000 τότε που ουσιαστικά, ξεκίνησε η όλη καριέρα μου.
Στο πρώτο μου βιβλίο, περιγράφω την καθημερινή μου πορεία, όταν στην ηλικία των 45- 46 ετών, ξεκινώ μια ριζική μεταβολή.
Γράφω τα βιώματά μου σε ένα ημερολόγιο, ανίδεη πως αργότερα θα γίνονταν βιβλίο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, σήμερα, να μην αμφισβητεί κανείς την αυθεντικότητα της αλήθειας των γεγονότων.
Γράφω την καθημερινή μου εξέλιξη, όταν μόνη και άπειρη, με αγωνίες, με κλάματα, με πόνους και με φτώχεια, θέλω να ιδρύσω εταιρία. Όταν με μέγιστες θυσίες, μαθαίνω να επιθυμώ να "γίνω κάτι". Αυτό το "κάτι" που ο πατέρας μου, μ' έναν άριστο τρόπο, κατόρθωσε να με πείσει, πως ούτε θα καταφέρω, αλλά ούτε και ποτέ θα είχα "το δικαίωμα" να γίνω.
Με φόβο μη παρεξηγηθώ από την οικογένεια των 12 αδελφών μου και από το τεράστιο συγγενικό περιβάλλον μου, με φόβο μη με φθονήσουν για τα γιγαντιαία εκείνα άλματα που έπαιρνα κατά την μεταβολή μου, περιγράφω βιωματικά τις ταλαιπωρίες μου και αργότερα τα χαρμόσυνα αποτελέσματα που τα τολμηρά βήματά μου, μου προσέφεραν!

Μικρό βιογραφικό της συγγραφέα Συμέλας Μελετλίδου.

Οι μεγαλύτεροί μου λενε πως γεννήθηκα τη χρονιά που είχε πολλά χιόνια και αυτοί που θυμούντε καλά, λενε πως χιόνια πολλά είχαμε το1954.
Ο τόπος όμως όπου γεννήθηκα, αναμφισβήτητα είναι το Καλοχώρι Σερρών, ογδόντα περίπου χιλιόμετρα δεξιά από την Θεσσαλονίκη.
Το 1975 μετά την αποφήτησή μου από το λύκειο των Κάτω Ποροίων, ξεκίνησε η οδύσειά μου από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας για να καταλλήξω στη Στοκχόλμη και μετά από έντεκα χρόνια να βρεθώ στο New Jersey της Αμερικής, επιστρέφοντας πάλι στη Στοκχόλμη, ενάμισι χρόνο αργότερα.
Μετά από δεκαεφτά χρόνια συντροφικής ζωής και σε ηλικία των 46, μόνη και ανεπηρέαστη ξεκίνησα την προσωπική μου εξέλιξη, ώστε μετά από τρία- τέσσερα χρόνια, με επίπονους αγώνες, κυρίως ψυχολογικούς, να στεφθώ τους τίτλους 1- επειχηρηματίας 2- συγγραφέας 3- ελεύθερος δημοσιογράφος και 4- "πρεσβευτής" του ελληνικού κρασιού στην αγορά της Σουηδίας.
Σήμερα, το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο "Τελικά τον νίκησα" έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις του Παρατηρητή, χρονογραφήματά μου δημοσιεύονται στην στήλη "άποψη" του Metrorama στην Αθήνα και σύντομα πρόκειται να δημοσιευτούν στην αντίστοιχη εφημερίδα της Σουηδίας, Metro. Η δε εταιρία μου αναβαθμίζεται από εμπορική σε ανώνυμη.
Στον υπολογιστή μου και σαν συνέχεια του πρώτου μου βιβλίου, υπάρχουν άλλα τρία, γραμμένα στα ελληνικά και ένα, γραμμένο στα Σουηδικά τα οποία θα εκδοθούν με τον καιρό.

http://www.simela.com/

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Διάφορα » Τέχνες και Γράμματα » Λογοτεχνία, Βιβλία & Κόμικς
Τώρα είναι 26 Απρ 2017 11:50 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos