freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Η Ε.Ε. καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα για το Spam


 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [2 Μηνύματα]      Bookmarks Tags: spam Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 463
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 30 Ιαν 2004 16:58    Θέμα: Η Ε.Ε. καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα για το Spam Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Η Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, γνωστής ως «spam»

Σειρά δράσεων για την ενίσχυση της στρατηγικής της ΕΕ για την απαγόρευση του φαινομένου «spam» ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία της Πληροφορίας Erkki Liikanen. Οι δράσεις αυτές επικεντρώνονται στην αποτελεσματική επιβολή στα κράτη μέλη μέτρων τεχνικού και κανονιστικού χαρακτήρα από την πλευρά των δημοσίων αρχών και της βιομηχανίας, στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών καθώς και στη διεθνή συνεργασία.

«Η νομοθεσία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει το φαινόμενο «spam», δήλωσε ο Επίτροπος Erkki Liikanen. «Εάν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, τα κράτη μέλη, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, αποφασίσουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου, τα συμπληρωματικά μέτρα που προτείνονται σήμερα μπορούν να μειώσουν δραστικά το μέγεθος του «spam», το οποίο σήμερα υπονομεύει τα οφέλη που συνεπάγονται τόσο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσο και οι λοιπές ηλεκτρονικές επικοινωνίες για την κοινωνία και την οικονομία μας».

Ο καταιγισμός των ανεξέλεγκτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, γνωστών ως «spam», έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Τον Δεκέμβριο του 2003, πάνω από το 50 τοις εκατό της συνολικής κίνησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε επίπεδο ΕΕ αντιπροσώπευε μηνύματα «spam» . Τα μηνύματα τύπου «spam» αποτελούν πρόβλημα για πολλούς λόγους: παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου, παραπλάνηση καταναλωτών και πιθανή ζημιά για τους ανήλικες. Προκαλεί επίσης έκτακτες δαπάνες για τις επιχειρήσεις, απώλεια παραγωγικότητας κλπ Γενικότερα, υποσκάπτει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία του ηλεκτρονικού εμπορίου, των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και, εντέλει, της κοινωνίας της πληροφορίας

Σε νομοθετικό επίπεδο, η οδηγία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες απαγορεύει την ανεξέλεγκτη αποστολή εμπορικών μηνυμάτων σε ιδιώτες σε ολόκληρη την ΕΕ, με περιορισμένης έκτασης εξαιρέσεις που καλύπτουν τις υφιστάμενες πελατειακές σχέσεις. Τα κράτη μέλη ανέλαβαν τη δέσμευση να προσαρμόσουν αναλόγως την εθνική τους νομοθεσία έως τις 31 Οκτωβρίου 2003 (βλέπε IP/03/1663).

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα καθορίζεται σειρά δράσεων που συμπληρώνουν τους υφιστάμενους κανόνες και συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου «spam». Οι δράσεις αυτές υποστηρίζονται ευρέως από τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως επιβεβαιώθηκε εξάλλου σε δημόσια συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2003.

Αν και η Επιτροπή προτίθεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες αυτές στο μέτρο του δυνατού, εναπόκειται κυρίως στα κράτη μέλη της ΕΕ και τις αρμόδιες αρχές, τη βιομηχανία, τους καταναλωτές και τους χρήστες του Ίντερνετ και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών να αναλάβουν ενεργά δράση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Οι δράσεις αυτές εστιάζονται στην αποτελεσματική εφαρμογή των σχετικών διατάξεων εκ μέρους των κρατών μελών και των διοικητικών αρχών, σε τεχνικές λύσεις και αυτορρύθμιση εκ μέρους του κλάδου, στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και στη διεθνή συνεργασία. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την εξουσιοδότηση των αρμοδίων αρχών να διερευνούν και να επιβάλλουν κυρώσεις στους υπευθύνους για την αποστολή μηνυμάτων τύπου «spam», την προσαρμογή των πρακτικών μάρκετινγκ στο καθεστώς συγκατάθεσης (opt-in) και την παροχή των αναγκαίων διευκρινίσεων στους χρήστες σχετικά με τους τρόπους αποφυγής του «spam» και τις τεχνικές λύσεις που προσφέρονται, όπως το φιλτράρισμα και η ασφάλεια.

Η διεθνής διάσταση είναι πράγματι καθοριστικής σημασίας, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των spam φαίνεται ότι προέρχεται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπροσθέτως, σημαντικές είναι οι διμερείς επαφές, παραδείγματος χάρη με τις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή φιλοξενεί ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ για το φαινόμενο «spam» που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 2-3 Φεβρουαρίου με θέμα τη διερεύνηση δυνατών λύσεων σε διεθνές επίπεδο. Η Επιτροπή προτίθεται επίσης να διερευνήσει τρόπους για την καλύτερη εφαρμογή των αποτελεσμάτων της παγκόσμιας συνόδου για την Κοινωνία της Πληροφορίας σε ό,τι αφορά το «spam».

Η Επιτροπή θα παρακολουθήσει την εφαρμογή αυτών των δράσεων κατά τη διάρκεια του 2004, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της άτυπης ομάδας που έχει συσταθεί για τις ανεξέλεγκτες μορφές επικοινωνίας. Στα τέλη του 2004 το αργότερο θα διερευνηθεί η σκοπιμότητα λήψης πρόσθετων διορθωτικών μέτρων.

Ιστορικό
Η οδηγία της ΕΕ, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, η οποία εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2002, είχε σαν αποτέλεσμα την απαγόρευση της ηλεκτρονικής αποστολής μηνυμάτων «spam» σε ιδιώτες. Με λίγες εξαιρέσεις που αφορούν τους υφιστάμενους πελάτες, η ηλεκτρονική αποστολή μηνυμάτων εμπορικού χαρακτήρα θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από τη συγκατάθεση του συνδρομητή (άρθρο 13 της οδηγίας 2002/58/ΕΚ της 12ης Ιουλίου 2002 για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες). Το λεγόμενο σύστημα συγκατάθεσης «opt-in» καλύπτει επίσης τα μηνύματα SMS και όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται σε κινητό ή σταθερό τερματικό. Τα κράτη μέλη έχουν επίσης το δικαίωμα να απαγορεύουν τα ανεξέλεγκτα ηλεκτρονικά μηνύματα εμπορικού χαρακτήρα που αποστέλλονται σε επιχειρήσεις.

Η προθεσμία για την εφαρμογή της οδηγίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες ήταν η 31η Οκτωβρίου 2003. Διαδικασίες για παράβαση έχουν κινηθεί κατά κρατών μελών τα οποία δεν ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα μεταφοράς της οδηγίας στην εθνική τους νομοθεσία (βλέπε IP/03/1663).

Ο Επίτροπος Liikanen ανακοίνωσε τον Ιούλιο του προηγουμένου έτους τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση του καταιγισμού των ανεξέλεγκτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, γνωστών ως «spam» (βλέπε IP/03/1015). Στις 16 Οκτωβρίου 2003 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με αυτό το θέμα, στην οποία συζητήθηκαν και επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται για τη συμπλήρωση των κανόνων της ΕΕ (IP/03/1373). Στη σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής ελήφθησαν υπόψη τα αποτελέσματα αυτής της ημερίδας.

Η ανακοίνωση καθώς και άλλα σχετικά στοιχεία για τους νέους κανόνες και την ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ για το «spam» διατίθενται στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση:
http://europa.eu.int/information_...

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

greek_manager
Honorary Member

Μέλος από: 21 Οκτ 2002
Νέα: 1
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Back to Greece
View users profile Send email to user Visit posters website
blog flickr picasa facebook linkedin twitter 
friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 30 Ιαν 2004 18:48    Θέμα: Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Απόσπασμα από πρόσφατη εργασία μου (+2 άλλων ατόμων) σχετική με το θέμα:


1.3.2 Εμπορικές Επικοινωνίες

Αντίστοιχα με τις πληροφορίες που πρέπει να ορίζονται από τον φορέα παροχής υπηρεσιών η Ε.Ε. προβλέπει την παροχή πληροφοριών όσον αφορά στην εμπορικές επικοινωνίες. Ακριβέστερα τονίζεται ότι εκτός από άλλες προϋποθέσεις πληροφόρησης που προβλέπονται από το κοινοτικό δίκαιο, τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι οι εμπορικές επικοινωνίες που συνιστούν υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας ή αποτελούν μέρος της πληρούν τουλάχιστο τους ακόλουθους όρους :
η εμπορική επικοινωνία πρέπει να είναι σαφώς αναγνωρίσιμη,
το φυσικό ή νομικό πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου γίνεται η εμπορική επικοινωνία πρέπει να είναι σαφώς αναγνωρίσιμο,
οι προσφορές όπως οι εκπτώσεις, τα πριμ και τα δώρα, εφόσον επιτρέπονται από το κράτος μέλος στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο φορέας παροχής υπηρεσιών, πρέπει να είναι σαφώς αναγνωρίσιμες, η πρόσβαση στους όρους υπό τους οποίους &micro;πορεί κανείς να επωφεληθεί από τις προσφορές πρέπει να είναι εύκολη, οι δε όροι να παρουσιάζονται σαφώς και επακριβώς,
οι διαφημιστικοί διαγωνισμοί ή παιχνίδια, εφόσον επιτρέπονται από το κράτος &micro;έλος στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο φορέας παροχής υπηρεσιών, οφείλουν να είναι σαφώς αναγνωρίσιμα, η πρόσβαση στους όρους συμμετοχής πρέπει να είναι εύκολη, οι δε όροι να παρουσιάζονται σαφώς και επακριβώς.

Όπως παρατηρούμε γίνεται συνεχώς μνεία στον τόπο εγκατάστασης του φορέα, γεγονός που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την τάση που υπάρχει από πολλούς φορείς παροχής υπηρεσιών να είναι εγκατεστημένοι σε ένα κράτος μέλος όπου η νομοθεσία είναι πιο ελαστική και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ένα άλλο.

Συνήθης τακτική πολλών φορέων είναι η εμπορική επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Ε.Ε. έχει μεριμνήσει και για αυτή την περίπτωση. Στις μέρες μας άλλωστε τα mail τα οποία περιέχουν διαφημιστικό περιεχόμενο έχουν αυξηθεί σε βαθμό που να γίνονται εκνευριστικά για τον αποδέκτη καθώς και επικίνδυνα, λόγω ιομορφικού λογισμικού.
Η Ε.Ε. τονίζει ότι εκτός από άλλες προϋποθέσεις προβλεπόμενες από το κοινοτικό δίκαιο, τα κράτη &micro;έλη τα οποία επιτρέπουν &micro;η ζητηθείσα εμπορική επικοινωνία &micro;έσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξασφαλίζουν ότι η εν λόγω εμπορική επικοινωνία από φορέα παροχής υπηρεσιών εγκατεστημένο στο έδαφός τους πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη σαφώς και επακριβώς ευθύς ως περιέλθει στον παραλήπτη. Επίσης τα κράτη μέλη φροντίζουν ώστε οι φορείς παροχής υπηρεσιών που παρέχουν υπηρεσίες μη ζητηθεισών εμπορικών επικοινωνιών συμβουλεύονται τακτικά και τηρούν μητρώα επιλογών, στα οποία μπορούν να εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που επιλέγουν να μην λαμβάνουν τέτοιες εμπορικές επικοινωνίες.
Σημαντικό στοιχείο στην οδηγία της Ε.Ε. είναι το γεγονός ότι ενώ υποχρεώνει τους φορείς παροχής υπηρεσιών να διατηρούν μητρώα επιλογών, τα μητρώα αυτά είναι για αυτούς που δεν θέλουν να λαμβάνουν τέτοιες εμπορικές επικοινωνίες. Η ενέργεια της Ε.Ε. να ορίσει τέτοιου είδους λίστες κάνει ξεκάθαρη την πρόθεση της Ε.Ε. να προάγει το εμπόριο σε βάρος του αποδέκτη της υπηρεσίας .Κατά την ταπεινή μας άποψη το σωστό θα ήταν να ορίζονται λίστες για αυτούς που θέλουν να λαμβάνουν τέτοιου είδους αλληλογραφία. Με την υπάρχουσα οδηγία είναι φανερό ότι ενισχύεται το φαινόμενο να λαμβάνουμε διαφημιστικά mail και να πρέπει να διαγραφούμε από την λίστα στη συνέχεια, όταν αυτό βέβαια είναι εφικτό.

Ένα σημείο που αξίζει να τονιστεί είναι το γεγονός ότι η οδηγία της Ε.Ε. επισημαίνει τους κώδικες επαγγελματικής δεοντολογίας. Συγκεκριμένα τα κράτη &micro;έλη πρέπει να εξασφαλίζουν ότι η χρήση εμπορικών επικοινωνιών που συνιστούν υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας ή αποτελούν μέρος της, η οποία παρέχεται από &micro;έλος νομοθετικώς κατοχυρωμένου επαγγέλματος, επιτρέπεται εφόσον τηρεί τους επαγγελματικούς κανόνες οι οποίοι διέπουν την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και το ήθος του επαγγέλματος, καθώς και το επαγγελματικό απόρρητο και την πίστη προς τους πελάτες και τους συναδέλφους. Επιπλέον τα κράτη &micro;έλη πρέπει να ενθαρρύνουν τις επαγγελματικές ενώσεις και τους οργανισμούς να καταρτίζουν κώδικες δεοντολογίας σε κοινοτικό επίπεδο προκειμένου να προσδιορίζουν ποιες πληροφορίες μπορούν να δοθούν στα πλαίσια της εμπορικής επικοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο πιστεύεται ότι θα μειωθούν τα mail που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο και γενικά περιεχόμενο που δεν πρέπει να διακινείται ελεύθερα.

All rights reserved κλπ ToolTimes at work

_________________
aka thkouk
Football Manager - H ελληνική κοινότητα
παιχνιδια στρατηγικης - Παίξε Δωρεάν
Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [2 Μηνύματα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Τώρα είναι 26 Οκτ 2016 07:50 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos