freestuff.gr αρχική σελίδα
 FAQFAQ    ΑναζήτησηΑναζήτηση   Λίστα ΜελώνΛίστα Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   <b>Εγγραφή Μέλους</b>Εγγραφή Μέλους 
 ΠροφίλΠροφίλ   Επιλογές μέλους Επιλογές   Τα bookmarks μου Τα bookmarks μου   Προσωπικά μηνύματαΠροσωπικά μηνύματα 
  διαφήμιση  

Καλώς ήρθατε στο forum μας! Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις θα πρέπει να είσαστε μέλος. Γίνετε μέλος τώρα!.

Ανάπτυξη νέου πρότυπου χρήσης 3D γραφικών


 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις
Moderators:  Reporters, Super-Moderators
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα]      Bookmarks Tags: ανάπτυξη Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
ΑποστολέαςΜήνυμα
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO

Μέλος από: 09 Οκτ 1999
Βοηθήματα: 95
Νέα: 486
Templates: 1
Scripts: 2
Μηνύματα: 256+

Περιοχή: Greece
View users profile Visit posters website
blog cv flickr picasa facebook linkedin 
twitter friendfeed deviantART del.icio.us 
ΜήνυμαΣτις: 05 Μαη 2004 10:07    Θέμα: Ανάπτυξη νέου πρότυπου χρήσης 3D γραφικών Απάντηση με παράθεση  Mark this post and the followings unread

Οι εταιρείες Intel, Boeing, Adobe link to Adobe και περισσότερες από 30 ακόμα εταιρείες δημιούργησαν το 3D Industry Forum. Στόχος της ομάδας ήταν να εξαλείψουν τους τεχνικούς φραγμούς και να προωθήσουν την εφαρμογή ενός κοινού προτύπου, έτσι ώστε το αλληλεπιδρόν 3D περιεχόμενο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως online καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ψηφιακού ήχου, video και φωτογραφιών.

Αυτή η ομάδα ειδικών ανάπτυξης και εταιρικών χρηστών τεχνολογίας γραφικών 3D, προερχόμενη από διάφορους κλάδους θα συνεργαστούν με την Ecma International, ένας διεθνής οργανισμός προτύπων, σχετικά με την προσπάθεια δημιουργίας πρόταση ενός Universal 3D Format ως πρότυπο ISO.

Η δύναμη των τρισδιάστατων αλληλεπιδρώντων γραφικών να επικοινωνούν ιδέες, να εκπαιδεύουν και να διασκεδάζουν, είναι ευρέως κατανοητή. Αλλά ακόμη κι αν το εύρος ζώνης και η απόδοση των πληροφοριακών συστημάτων που διαθέτουν εταιρείες και οργανισμοί έχει αυξηθεί, η έλλειψη προτύπων για την απόκτηση και κατανομή τρισδιάστατου περιεχομένου online και ανάμεσα σε πρότυπες εφαρμογές έχει περιορίσει τη χρήση του εκτός του μηχανολογικού και σχεδιαστικού κλάδου.

Ένα παγκόσμιο πρότυπο για τον επαναπροσδιορισμό του τρισδιάστατου περιεχομένου, όπως σχέδια προϊόντων, θα έδινε στις εταιρείες και στους εκπαιδευτές τη δυνατότητα να ανάγουν τις προσομοιώσεις σε ένα κοινό εκπαιδευτικό εργαλείο. Τα εγχειρίδια των ηλεκτρονικών συσκευών θα μπορούσαν να προσφέρουν οδηγίες για διατήρηση και συντήρηση αυτοκινήτων, πλοίων αεροπλάνων και άλλου εξοπλισμού. Οι πελάτες online καταλόγων θα μπορούσαν να δοκιμάσουν προϊόντα που βασίζονται σε 3D CAD μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή.

«Κάθε φορά που έχει κάνει την εμφάνιση του στην αγορά της πληροφορικής και των επικοινωνίας ένα νέο πρότυπο για μέσο επικοινωνίας, έχει προκαλέσει μία έκρηξη νέων χρήσεων και νέων αγορών», δήλωσε ο κ. Pat Gelsinger, Senior Vice President & Chief Technology Officer της Intel. «Αυτή η συνεργασία του κλάδου και των πελατών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, έτσι ώστε να γίνουν τα τρισδιάστατα γραφικά το επόμενο κοινό μέσο επικοινωνίας, κατά τον ίδιο τρόπο που η εμφάνισξ του .JPG ως format αρχείων, έφερε τις εικόνες στους υπολογιστές μας, στο Internet, ακόμη και σε κινητά τηλέφωνα.»

«Η Boeing ερευνά τις αλληλεπιδρώσες τρισδιάστατες τεχνολογίες ώστε να προσφέρει στους εργαζόμενους και στους πελάτες της εμπλουτισμένα μέσα που εξασφαλίζουν επαναστατική επικοινωνία των πολύπλοκων δεδομένων των προϊόντων», δήλωσε ο κ. George Uffenorde, 3D Technology Manager της Boeing. «Εργαζόμαστε με στόχο την ανάπτυξη πολύ αποδοτικών διαδικασιών παροχής πληροφοριών, προκειμένου να προσφέρουμε πιο αποδοτική εκπαίδευση και βελτιωμένες μεθόδους οπτικοποίησης. Συμμετέχουμε στο 3D Industry Forum, επειδή προσφέρει το αναγκαίο πλαίσιο συνεργασίας με άλλους κορυφαίους παρόχους στην ανάπτυξη και προτυποποίηση της υποδομής, με στόχο να διευρύνουμε τη χρήση των τρισδιάστατων γραφικών».

- Το 3D Industry Forum ( www.3dif.org ) δημιουργήθηκε όταν οι ερευνητές της Intel δημιούργησαν μία ομάδα κορυφαίων ειδικών ανάπτυξης λογισμικού και hardware για τρισδιάστατα γραφικά, για να συζητήσουν τις επιπτώσεις της καθιέρωσης ενός κοινού πρότυπου για την κατανομή του τρισδιάστατου περιεχομένου στο web. Επιπρόσθετες συζητήσεις με μεγάλους εταιρικούς χρήστες τρισδιάστατων γραφικών, απεκάλυψαν μία κοινή επιθυμία να επανατοποθετήσουν τα τρισδιάστατα εργαλεία που είχαν δημιουργήσει για σχεδιασμό προϊόντων σε όλη την εταιρεία, όσον αφορά στην εκπαίδευση, έκδοση εγγράφων, marketing, πωλήσεις, καθώς και στο web. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 30 μέλη του Forum. Στόχοι του 3D Industry Forum είναι:

• Δημιουργία ενός κοινού προτύπου για την κατανομή αλληλεπιδρώντος τρισδιάστατου περιεχομένου

• Προσφορά εργαλείων και πληροφοριών για τη χρήση αυτών των τεχνολογιών.

• Ίδρυση μίας κοινότητας για συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες του κλάδου και ανάπτυξη τρισδιάστατων γραφικών

• Προώθηση της ανάπτυξης του κλάδου και του οικοσυστήματος για την αγορά 3D γραφικών

Η πρώτη έκδοση του Universal 3D open format θα γίνει αργότερα φέτος, με ένα δείγμα οδηγού αναπαραγωγής (player) και runtime βιβλιοθήκες που θα υποστηρίζουν την υιοθέτηση και εφαρμογή του. Στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τη ροή δεδομένων (streaming) και τη συμπίεση, το animation και τη δυνατότητα οι τελικοί χρήστες να ξεκινήσουν να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο, πριν όλο το αρχείο καταλήξει στον προορισμό του.

- Το 3D Industry Forum επέλεξε να συνεργαστεί με την Ecma International (European Computers Manufacturing Association) λόγω του αποδεδειγμένου ιστορικού της για ανάπτυξη προτύπων ISO. Από το ξεκίνημά της το 1961, η Ecma International έχει δημιουργήσει πρότυπα για τους χώρους της πληροφορικής και των επικοινωνιών, καθώς για καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Η Ecma είναι μία μη –κερδοσκοπική ένωση ειδικών ανάπτυξης τεχνολογίας, πωλητών και χρηστών. Ο κλάδος και άλλοι ειδικοί συνεργάζονται με την Ecma για την ολοκλήρωση των προτύπων. Έπειτα η Ecma υποβάλλει την εγκεκριμένη εργασία για έγκριση του προτύπου ISO, ISO/IEC και ETSI. Επιπλέον πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.ecma-international.org .

_________________
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Εμφάνιση Μηνυμάτων:   
Εισαγωγή νέου Θέματος   Απάντηση στο Θέμα Σελίδα 1 από 1 [1 Μήνυμα] Mark the topic unread :: Προηγούμενο θέμα :: Επόμενο θέμα
 Forum index » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις » Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις


Σχετικά θέματα
 Θέματα   Απ/σεις   Αποστολέας   Τελευταίο μήνυμα 
Νέο κτήνος από την Nvidia, μια Pascal-powered Titan X κάρτα γραφικών #nvidia #titanx 0 cordis 22 Ιουλ 2016 16:34
cordis Εμφάνιση τελευταίου μηνύματος
 
Τώρα είναι 23 Μαρ 2017 00:08 | All times are UTC + 2


Email This Page to Someone! add to Favorites

     Powered by p h p B B © 2001,2005 p h p B B Group
Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του freestuff.gr στο email: freestuff.gr(παπάκι)gmail.com


Copyright © 1999-2013 Freestuff.gr All Rights Reserved  
Version Aegean, designed by N. Tsaganos