Θέλω να βάλω ένα βιντεάκι απ τον υπολογιστή μου.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dalton
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 08 Μάιος 2012 11:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Θέλω να βάλω ένα βιντεάκι απ τον υπολογιστή μου.

Δημοσίευση από Dalton » 26 Μάιος 2014 13:00

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο λάθος στις παρακάτω γραμμές κώδικα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<video width="560" height="315" controls autoplay>
<source src="E&#58;\ΚοΒε\Βίντεο\BBoying\Τι είναι για σένα το Footwork_.3gp" type="video/3gp"
Lathos!!!
</video>
Θέλω να βάλω ένα βιντεάκι απ τον υπολογιστή μου. Επίσης δοκίμασα και mp4 αλλά το ίδιο, στον Chrome εμφανίζεται απλά ένα παράθυρο βίντεο στις παραπάνω διαστάσεις χωρίς όμως να παίζει τίποτα!

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Θέλω να βάλω ένα βιντεάκι απ τον υπολογιστή μου.

Δημοσίευση από alou » 26 Μάιος 2014 14:27

Καταρχάς, το video από τον υπολογιστή σου δεν πρόκειται ποτέ να παίξει σε site που είναι σε κάποιο server. Πρέπει να το ανεβάσεις πρώτα εκεί πχ στο path /media/videos/tade.mp4

και μετά το video tag κάπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<video src="/media/videos/tade.mp4" autoplay controls>
  εδώ ένα μύνημα για όσους browser δεν υποστηρίζουν video embeding με αυτό τον τρόπο
</video>

Άβαταρ μέλους
Dalton
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 08 Μάιος 2012 11:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Θέλω να βάλω ένα βιντεάκι απ τον υπολογιστή μου.

Δημοσίευση από Dalton » 26 Μάιος 2014 20:18

Αν το site δεν είναι σε server και είναι ένα απλό html που απλά υπάρχει στον υπολογιστή μου, δεν θα έπρεπε να το παίξει?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Θέλω να βάλω ένα βιντεάκι απ τον υπολογιστή μου.

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 26 Μάιος 2014 21:06

Υπάρχει περίπτωση να στο κόβει ο browser σαν cross origin policy.
Δώσε relative URI σε σχέση με το html που ανοίγεις το αρχείο, για να είσαι σίγουρος.

Όταν κάνεις resolve αρχεία στο file system πρέπει να έχεις πρόθεμα "file:///"

Επίσης απέφυγε ελληνικά στο URI για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Τέλος το διαχωριστικό των dirs θα πρέπει να είναι web safe δηλαδή / (forward slash) και όχι \ (backslash) γιατί προσπαθεί ο browser να κάνει escapes στα γράμματα και μεταφράζει ότι νάνε.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Θέλω να βάλω ένα βιντεάκι απ τον υπολογιστή μου.

Δημοσίευση από giannis17 » 26 Μάιος 2014 21:51

Επίσης το 3gp δεν πρόκειται να παίξει κατευθείαν. Θέλει μετατροπή σε mp4.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
&#8211; Milt Bryce

Άβαταρ μέλους
Dalton
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 08 Μάιος 2012 11:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Θέλω να βάλω ένα βιντεάκι απ τον υπολογιστή μου.

Δημοσίευση από Dalton » 28 Μάιος 2014 14:26

Δοκίμασα και mp4, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες