Access και barcode scanner

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
amyl
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 05 Οκτ 2009 03:15
Τοποθεσία: patra

Access και barcode scanner

Δημοσίευση από amyl » 03 Νοέμ 2009 02:48

Έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων (απο τα έτοιμα templates που έχει η access)
για αρχειοθέτηση προσωπικής βιβλιοθήκης και καταχωρούσα τα βιβλία μου.. Τι
με έβαλε ο διάολος και τώρα πήρα και ένα barcode scanner (Argox AS-8110)..
Έλα όμως που από δω και πέρα δε ξέρω την τύφλα μου... Το σύνδεσα στο λαπτοπι
(usb), όλα καλά, αλλά πως γίνεται ρε παιδιά να σκανάρω το barcode του
βιβλίου και οι πληροφορίες που έχει να περνάνε μέσα στα αντίστοιχα πεδία της
access? To manual δε λέει τίποτα σχετικό.. μόνο πληροφορίες για πρόσθετο
προγραμματισμό έχει,,, Ξέρει κανείς πως γίνεται το θαύμα? ή υπάρχει κανα
λινκ με κάποιο μπούσουλα για να τον ακολουθήσω? Και γενικώς ξέρει κάποιος
πως λειτουργεί αυτό το σύστημα? Αν θέλω ας πούμε σε κάποια άλλη βάση να
σκανάρω το barcode που έχει μια συσκευασία αλάτι ή ένα μόντεμ, πως γίνεται
οεο?

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Access και barcode scanner

Δημοσίευση από nbc » 03 Νοέμ 2009 09:40

Φαντάσου το σαν ένα πληκτρολόγιο. Βάζεις τον κέρσορα στο πεδίο που περιμένεις το barcode και το scanner σου "πληκτρολογεί" τον κωδικό. Από κει και πέρα, το τι θα κάνεις με τον κωδικό είναι δικό σου θέμα.

Δεν χρειάζεται προγραμματισμός, παρά μόνον κάποιο συνδυασμό που σίγουρα πρέπει να έχει, ώστε να σου περνάει enter μετά τον κωδικό ή tab, κλπ. Άνοιξε το Notepad και βάλτο σε λειτουργία να δεις πως παίζει.

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Access και barcode scanner

Δημοσίευση από kon73 » 03 Νοέμ 2009 23:18

Αγαπητή φίλη amyl,

Για την Access και γενικά για όλο το Office υπάρχει γραμματοσειρά σε μορφή BarCode η οποία εκτυπώνει σε ετικέτες το Barcode.

Δες λίγο αυτό το Link.

http://forum.msaccess.gr/viewtopic.php?f=13&t=5

Φιλικά

kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

amyl
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 05 Οκτ 2009 03:15
Τοποθεσία: patra

Access και barcode scanner

Δημοσίευση από amyl » 04 Νοέμ 2009 01:47

nbc έγραψε:Φαντάσου το σαν ένα πληκτρολόγιο. Βάζεις τον κέρσορα στο πεδίο που περιμένεις το barcode και το scanner σου "πληκτρολογεί" τον κωδικό. Από κει και πέρα, το τι θα κάνεις με τον κωδικό είναι δικό σου θέμα.

Δεν χρειάζεται προγραμματισμός, παρά μόνον κάποιο συνδυασμό που σίγουρα πρέπει να έχει, ώστε να σου περνάει enter μετά τον κωδικό ή tab, κλπ. Άνοιξε το Notepad και βάλτο σε λειτουργία να δεις πως παίζει.
Το σύνδεσα, (έκανε φλας ένα πράσινο led και ακούστηκε και ένα μπιπ που δηλώνουν ότι συνδέθηκε σωστά και πέρασε και το selftest) έβαλα τον κέρσορα στο σημειωματάριο όπως είπες, αλλά εις μάτην σκανάρισα ότι είχα και δεν είχα και διέθετε barcode... Δεν έγραψε κιχ... και βέβαια δεν άναψε και ποτέ το πράσινο λεντ που λέει ότι φλασάρει μετά από κάθε πετυχημένο σκανάρισμα.. Να υποθέσω λες ότι είναι βλαμμένο ως προιόν και να το επιστρέψω ή ακόμα παίζει ότι κάτι δε κάνω σωστά?
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Access και barcode scanner

Δημοσίευση από dva_dev » 04 Νοέμ 2009 07:58

Μάλλον μια ματιά στο manual είναι απαραίτητη.

amyl
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 05 Οκτ 2009 03:15
Τοποθεσία: patra

Access και barcode scanner

Δημοσίευση από amyl » 04 Νοέμ 2009 16:59

dva_dev έγραψε:Μάλλον μια ματιά στο manual είναι απαραίτητη.
ειχες δικιο... αλλά για το ακριβώς αντίθετο... το manual λέει ότι διαβάζει από 0 έως 80 mm απόσταση, και εκεί ήταν που την πάτησα (πρωτάρης γαρ...), ψάχνοντας όμως στο νετ (από κάποιον που το διαφήμιζε) είδα ότι έλεγε ότι σκανάρει μέχρι τα 50 mm (με το ζόρι)... δοκιμάζοντας λοιπόν είδα ότι στα 20-30 mm ανταποκρίνεται άμεσα..
thanks

Intefix
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Access και barcode scanner

Δημοσίευση από Intefix » 05 Νοέμ 2009 08:49

Όπως έχεις φτιάξει πίνακα/ες με τα βιβλία και τα σχετικά...
Πρέπει να υπάρχει ένα πεδίο με το BARCODE αναλόγου μήκους και τύπου...
Αν δεν ξέρεις βάλε Κείμενο μήκους 255 και να είναι πρωτεύον κλειδί.
Όταν λοιπόν καλείς το βιβλίο πχ για δανισμό...πας στο πεδίο ID or BarCode και πατάς το Barcode Reader...όταν το διαβάσει τότε καλούνται και όλες οι πληροφορίες του βιβλίου...
Προϋποθέτει να έχεις φτιάξει ανάλογα και τις φόρμες σου κλπ.
Δεν είναι τιποτα άλλο από ένα πληκτρολόγιo που αντί να γράφεις εσύ το γράφει ο Barcode Reader..

amyl
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 05 Οκτ 2009 03:15
Τοποθεσία: patra

Access και barcode scanner

Δημοσίευση από amyl » 05 Νοέμ 2009 23:44

ναι... το post κλείνει.. κατάλαβα ότι πρόκειται για πληκτρολόγιο..
όλα καλά και σας ευχαριστώ...

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης