Προβλημα με Chrome

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dionysosx
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 01 Μάιος 2011 21:15

Προβλημα με Chrome

Δημοσίευση από dionysosx » 28 Μάιος 2011 16:58

Χαίρεται!!

Θέλω να εμφανίζει μια εικόνα αποθηκευμένη τοπικά στον υπολογιστή.Δυστυχώς ο κώδικας λειτουργεί μόνο σε IE ενώ σε Chrome δεν εμφανίζει την εικόνα!! Τι μπορεί να φταίει;;Και πως μπορώ αν το διορθώσω..
<head>
<title>upload Image</title>
<SCRIPT language=javascript>
function preview(){
var nama=document.forms[0].FileGambar.value;
document.gambar.src=nama;
}
</SCRIPT>
</head>
<body >
<form action="" method="post" enctype='multipart/form-data' name="form1" target="_self">
<input type='hidden' name='max_file_size' value='1000000'>
<br>
<input name="FileGambar" type="file" size="40" maxlength="100" onChange="preview()" onKeyUp="preview()" ><br>
<input name="Submit" type="submit" value="New"><br><br>
<img src="" name="gambar" width="114" height="144">
</form>
</body>
</html>

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Προβλημα με Chrome

Δημοσίευση από Christianago » 29 Μάιος 2011 01:05

Για δωσε document.form1.gambar.src = nama;

dionysosx
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 01 Μάιος 2011 21:15

Προβλημα με Chrome

Δημοσίευση από dionysosx » 29 Μάιος 2011 15:18

μπααααα.τα ιδια...στο IE κομπλε αλλά στον Chrome δεν εμφανιζει την εικόνα!!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Προβλημα με Chrome

Δημοσίευση από korgr » 29 Μάιος 2011 16:38

Αν βάλεις ένα alert(nama) στην function preview() θα δεις πως ο κάθε browser συμπεριφέρεται διαφορετικά στο value του form file type element.
Για να δούμε τις τελευταίες εκδόσεις των πιο γνωστών browsers για ένα υποτιθέμενο αρχείο που επιλέγω και βρίσκεται κανονικά στο "C:\images\εικόνα.jpg":

Firefox, Safari
Το alert θα σου δώσει "εικόνα.jpg"

Chrome, Opera, IE
Το alert θα σου δώσει "C:\fakepath\εικόνα.jpg"

Γενικά για security λόγους δεν μπορείς να έχεις προγραμματιστικά πρόσβαση στο real path της εικόνας που επιλέγεις. Θα πρέπει να κάνεις post με ajax και να εμφανίζεις το αντίγραφο της ίδιας εικόνας από τον server.

Αν θες να εμβαθύνεις στο θέμα ασφαλείας που ανέφερα:
http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/forms/file.html

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης