PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από cordis » 21 Νοέμ 2005 15:33

πάτα εδώ.. http://localhost/phpinfo.php σου βγάζει κάτι;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

miichalo
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 17 Μάιος 2005 12:23
Τοποθεσία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από miichalo » 22 Νοέμ 2005 10:31

Κάτι άλλο πάιζεται εδώ. Κάνοντας copy το first.php στον φάκελλο www το αποθηκεύει ως αρχείο κειμένου και όχι ως αρχείο php.

Πηγαίνοντας στην διεύθυνση http://localhost/phpinfo.php το αρχείο αυτό εμφανίζεται κανονικά.
Συνημμένα
free.jpg
(5.87 KiB) Μεταφορτώθηκε 893 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος miichalo την 22 Νοέμ 2005 11:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 22 Νοέμ 2005 10:41

e twra link apo tnv epifavia ergasias sou ligo diskolo va doume :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

miichalo
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 17 Μάιος 2005 12:23
Τοποθεσία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από miichalo » 22 Νοέμ 2005 11:08

Rapid-eraser έγραψε:e twra link apo tnv epifavia ergasias sou ligo diskolo va doume :P
Aυτό το κατάλαβα γιαυτό και την έκανα Attachment. Υπάρχει απλούστερος τρόπος να τοποθετήσω την εικόνα στο μήνυμα; :-?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 22 Νοέμ 2005 11:12

sto site sou me link apo ekei isos (me tnv proipo8esi oti o server sou se aftivei va kaveis hotlink)
Alla kai to attachment eivai apodektilisi pistebw :)



Ta php programata eivai plain text arxeia me kataliksi php
opote me eva notepad av 8a ta grapseis 8a eisai ok.
Sto telos frovtizeis apla va exei tnv kataliksi .php ... av dev tnv exei apla kaveis eva rename :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από cordis » 22 Νοέμ 2005 11:25

το αρχείο σου έχει ονομαστεί first.php.txt και γι' αυτό σου το δίχνει ως αρχείο κειμένου και όχι ως αρχείο PHP όπως τα άλλα (index.php, phpinfo.php)

Στον Windows Explorer
Tools > Folder Options > View > βγάλε το τσεκάρισμα από το Hide file extension for known file types.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

miichalo
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 17 Μάιος 2005 12:23
Τοποθεσία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από miichalo » 22 Νοέμ 2005 11:30

cordis έγραψε:πάτα εδώ.. http://localhost/phpinfo.php σου βγάζει κάτι;
Εμφανίζει κανονικά το αρχείο. Το πρόβλημα νομίζω είναι ότι το αρχείο first.php είναι αποθηκευμένο ως αρχείο txt , αντίθετα το phpinfo ως αρχείο php.

Με ποιά διαδικασία ένα αρχείο κειμένου μετατρέπεται σε αρχείο php? Aπλά αντιγράφοντάς το στον φάκελλο www ...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από cordis » 22 Νοέμ 2005 11:54

cordis έγραψε:το αρχείο σου έχει ονομαστεί first.php.txt και γι' αυτό σου το δίχνει ως αρχείο κειμένου και όχι ως αρχείο PHP όπως τα άλλα (index.php, phpinfo.php)

Στον Windows Explorer
Tools > Folder Options > View > βγάλε το τσεκάρισμα από το Hide file extension for known file types.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

miichalo
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 17 Μάιος 2005 12:23
Τοποθεσία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από miichalo » 22 Νοέμ 2005 12:04

Πράγματι αυτό ήταν. Ελπίζω ότι δεν σας ζάλισα. :wink:

smiley
Δημοσιεύσεις: 1382
Εγγραφή: 18 Μαρ 2005 14:02

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από smiley » 20 Σεπ 2006 22:50

σήμερα ξεκίνησα με την εκμάθηση PHP... μου κάνει μεγάλη εντύπωση που είναι πιο απλή από όσο νόμιζα... ευτυχώς θυμάμαι κάτι από προγραμματισμό σε basic & c (& fortran & cobol & prolog) και τα συνάφεια τους από τον καιρό που υπήρχε το pc 8086... πιστεύω πως δεν θέλει πάνω από μια εβδομάδα με συστηματική και εντατική μελέτη για να πιάσεις ισχυρές βάσεις... πέφτω έξω;

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από chchrist » 21 Σεπ 2006 09:55

Εξαρτάται πως θες να προγραμματίσεις. Θα χρησιμοποιείσεις oop και design patterns ή απλό progressional προγραμματισμό. Έπειτα αν γνωρίζεις απλές ρουτίνες όπως for,while loops switch,if else κτλ κτλ ε μετά απλά μαθαίνεις το συντακτικό τις γλώσσας. Τώρα για μια βδομάδα δεν νομίζω βάλε κανα μήνα και βλέπουμε.

smiley
Δημοσιεύσεις: 1382
Εγγραφή: 18 Μαρ 2005 14:02

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από smiley » 21 Σεπ 2006 17:55

για να μην λέω ψέματα δεν ξέρω προς στιγμής πως θα ήθελα να προγραμματιζώ με την PHP... σίγουρα μία PHP και μόνο δεν αρκεί για να φτιάξεις ολοκληρωμένες web based εφαρμογές... δεν ξέρω και εγώ τι άλλο θα έπρεπε να προσθέσουμε στη λίστα; SQL, HTML, CSS... αλήθεια είναι πως θέλω να κάνω μια επένδυση σε χρόνο για να μάθω να προγραμματίζω web based εφαρμογές και δεν είμαι πολύ σίγουρος αν πάει αυτός ο χρόνος τελεικά τελείως στα χαμένα.... πως θέλω να προγραμματίζω... βασικά μέχρι τα όρια της PHP (τώρα ποιά είναι αυτά;) και τίποτα παραπάνω προς το παρόν... έχω ακουστές επίσης την PERL, PYTHON, κάτι άλλα της Micro Core... :lol: ε να αυτές είναι οι σκέψεις μου σχετικά...

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 03 Δεκ 2006 10:33

Καλημέρα παιδιά,
μια απορία! Έφτιαξα ένα table με PHP και έχω και ένα άλλο αρχείο για css -απλά αναφέρω το csss μπας και επηρεάζει, που δεν το νομίζω-. Το table έχει μία στήλη και δύο σειρές. Εγώ θέλω να βάλω στην πρώτη, το κείμενο να μπαίνει στη μέση του table...
Δοκίμασα -χωρίς να ξέρω αν είναι σωστό- το

Κώδικας: Επιλογή όλων

<align=\"center\">
μέσα στον κώδικα της PHP αλλά δεν πέτυχε! Καμιά ιδέα; :roll:

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 03 Δεκ 2006 11:00

to atribute prepei va mpei sto td/tr tou table.

Twra to av 8a to kaveis escape eksartate apo polous paragovtes.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
echo '123'; // sigle quotes
?>
<br />
<?
echo "123"; // double quotes
?>
H diafora twv sigle quotes me double quotes
eivai oti sta prota exeis as-is to keimevo xoris
kapoio parsing evo stnv defteri periptosi ektelouvte
oi avtikatastaseis twv metablitwv.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$nickname = 'Rapid-eraser';

echo 'My nickname is&#58; $nickname'; // sigle quotes
?>
<br />
<?
echo "My nickname is&#58; $nickname"; // double quotes
?>

Edw 8a deis tnv avtikatasasi .
Stnv proti periptosi 8a grapsei

My nickname is: $nickname

Evo stnv defteri

My nickname is: Rapid-eraser


Afou to kseka8arisame afto va mpoume sto 8ema tou escape.
Otav briskomaste mesa sta quotes kai 8eloume va grapsoume tov xaraktira pou kavoume quote tote
prepei va kavoume espae tov xaraktira px

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
echo '1"\'2"\'3'; // sigle quotes
?>
<br />
<?
echo "1'\"2'\"3"; // double quotes
?>
Opos 8a deis stnv proti periptosi twv single quotes
ta double quotes mpevouv kavovika evo kavoume escape ta single quotes , evo stiv defteri periptosi
givete avapoda n diadikasia giati exoume klisei
to string mas se double quotes.

Ara 8elei prosoxi sto pos grafoume ta string mas stis metablites. H diafora stnv taxitita eivai elaxisti
alla allazei to functionality.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 03 Δεκ 2006 11:19

Αν κατάλαβα σωστά όσα είπες, το έκανα όπως έπρεπε, αλλά πάλι δε μου το βγάζει στο κέντρο!

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<tr><td><align=\"center\">Δοκιμή</td></tr>";
Έτσι δεν έπρεπε να γίνει;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες