Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από zeppos » 15 Μάιος 2008 20:56

Χρόνια είχα εγκατεστημένα χωριστά τα τρία εργαλεία για την δοκιμή των σελίδων php (apache-mysql- php). Δούλευαν όλα καλά αλλά μου την έσπαγε η κονσόλα της mysql και οι εντολές sql για διορθώσεις. Είπα λοιπόν πριν κάτι μέρες να τα σβύσω όλα και να εγκαταστήσω το wampserver που τα κάnει όλα σε πακέτο και έχει και βοηθήματα (phpMyAdmin)..
Όμως από τότε ΔΕΝ μπορώ να γράψω σε .txt file με την απλή εντολή fwrite!!
Ίσως έχει κολήσει το νονιό και είναι κάτι απλό, αλλά είπα να ρωτήσω και δώ μήπως το έχει πάθει κανείς άλλος...
Εχω δοκιμάσει να γράψω σε txt μέσα και έξω από τον wamp..
Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από fafos » 15 Μάιος 2008 22:14

zeppos έγραψε:Χρόνια είχα εγκατεστημένα χωριστά τα τρία εργαλεία για την δοκιμή των σελίδων php (apache-mysql- php). Δούλευαν όλα καλά αλλά μου την έσπαγε η κονσόλα της mysql και οι εντολές sql για διορθώσεις. Είπα λοιπόν πριν κάτι μέρες να τα σβύσω όλα και να εγκαταστήσω το wampserver που τα κάnει όλα σε πακέτο και έχει και βοηθήματα (phpMyAdmin)..
Όμως από τότε ΔΕΝ μπορώ να γράψω σε .txt file με την απλή εντολή fwrite!!
Ίσως έχει κολήσει το νονιό και είναι κάτι απλό, αλλά είπα να ρωτήσω και δώ μήπως το έχει πάθει κανείς άλλος...
Εχω δοκιμάσει να γράψω σε txt μέσα και έξω από τον wamp..
Ευχαριστώ!
koita sto php info an to fopen einai on... an oxi allakse to sto php.ini

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από MaZz » 15 Μάιος 2008 22:29

~ zeppos:
0. Σου βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους?
1. Έλεγξες τη σύνταξη αν είναι σωστή?
2. Έψαξες στο google αν έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα με το wamp?

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από zeppos » 16 Μάιος 2008 08:09

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
@fafos
Αυτό που λες ήταν το πρώτο που μου ήλθε αν και ανοίγει τους φακέλους για διάβασμα. Το μόνο που βρήκα στους Fopen wrappers είναι το allow_url_fopen και είναι ON, ξέρεις εσύ να υπάρχει κάπου αλλού κάτι για το fopen και δεν το είδα;

@MaZz
Η σύνταξη είναι σωστή (είναι πολύ απλή) το path το έχω αλλάξει 40 φορές, το βάζω να το γράφει μολις το βρίσκει για να σιγουρευτώ και λάθος δεν βγάζει.
Είναι περίεργο το γεγονός οτι το script σταματάει ακριβώς μετά την εντολή fwrite & fclose γιατί οτι και να του βάζω να γράφει ή να κάνει redirect ή άλλο δεν το κάνει παρά ξαναγυρίζει στην φόρμα πριν το πάτημα του submit..

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από cpulse » 16 Μάιος 2008 10:45

Στο fopen() τι βάζεις για δεύτερη παράμετρο; Αν θες να κάνεις write πρέπει να βάλεις 'w' ή 'a'.

Αν αυτό το σημείο το έχεις σωστά τότε βάλε μερικά debug notices..

Κώδικας: Επιλογή όλων

ini_set('track_errors', true);
if ($fp = fopen($filename, 'w')) {
  echo '<br/>Notice 1&#58; ' . $php_errormsg;

  fwrite&#40;$fp, 'abc'&#41;;
  echo '<br/>Notice 2&#58; ' . $php_errormsg;

  fclose&#40;$fp&#41;;
  echo '<br/>Notice 3&#58; ' . $php_errormsg;
&#125;
else &#123;
  echo 'Δεν άνοιξε το αρχείο&#58; ' . $php_errormsg;
&#125;

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από zeppos » 16 Μάιος 2008 11:08

@cpulse
Ευχαριστώ για τα debug.. Ίσως τα χρειαστώ αλλού, γιατί μάλλον ανακάλυψα τι έφταιγε..
Δεν ήταν καθόλου το πρόβλημα με την εντολή fwrite τελικά..

Μέσα στις αναρίθμητες δοκιμές που έκανα, έσβυσα το if(isset($POST['submit']))... και ω του θαύματος έγραψε! Όμως χωρίς αυτό στην αρχή η φόρμα εκτελείται με το άνοιγμα.
Αναγκαστικά πλέον χώρισα την φόρμα από τις εντολές php σε δύο χωριστά αρχεία και καλώ το php από την action της φόρμας..
Όμως ακόμη έχω σοβαρά προβλήματα γιατί δεν είναι και τόσο απλό να βρίσκει τον σωστό φάκελλο που υπάρχει το αρχείο txt, αν δεν είναι στην ίδια θέση με την φόρμα.. την οποία χρησιμοποιώ την ίδια για αρκετά αρχεία.

Εχω αρχίσει να δοκιμάζω hidden fields νούμερα και φακέλλους και πάει καλά..

Ευχαριστώ παιδιά αν και παραμένει η απορία τι ενοχλεί με το submit!! το οποίο το έχω γράψει σε δεκάδες άλλα προγράμματα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα!!

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από cpulse » 16 Μάιος 2008 13:15

Όταν πατάς enter από το πληκτρολόγιο γίνεται set το πρώτο submit κουμπί που έχεις στην φόρμα σου. Προφανώς το submit που θέλεις εσύ είναι δεύτερο ή τρίτο;

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από zeppos » 16 Μάιος 2008 20:15

Το πρόβλημα με την "άρνηση" να εκτελεί τις φόρμες ο wamp, είναι καινούργιο και συμβαίνει τώρα που εκτελούνται από εκεί. Πριν ΟΛΕΣ οι φόρμες (που είναι οι ίδιες) δούλευαν μια χαρά από τον apache και την php5..
Το submit ακόμη και αν είναι πρώτο, αν η φόρμα περιέχει και τον κώδικα για την αποστολή των στοιχείων της ΔΕΝ εκτελείται.
Το ζήτημα είναι για local πρόγραμμα φυσικά έτσι.. Όλες οι φόρμες που έχω ανεβασμένες σε σελίδες με μικτό κώδικα (html+php) εκτελούνται κανονικά..
Εχω μερικά προγράμματα σε php (μια και δεν μπορώ να φιάξω σε C) για δική μου χρήση, κάτι σαν ημερολόγια για τη μελισσοκομία (ερασιτέχνης) και άλλα και μου είχε κόψει τα χέρια αυτή η χαζομάρα..

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από MaZz » 16 Μάιος 2008 21:32

Αρα πιθανόν να παίζει πρόβλημα με τις διαφορετικές εκδόσεις της php

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Ξαφνικό πρόβλημα με το fwrite()

Δημοσίευση από cpulse » 16 Μάιος 2008 21:59

Βάλε ένα hidden field και έλεγχε αν είναι set αυτό αντί για το submit button.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες