Μεγάλο κώλυμα με DIV

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
NIKOS_kn
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 24 Απρ 2008 17:38

Μεγάλο κώλυμα με DIV

Δημοσίευση από NIKOS_kn » 25 Σεπ 2008 19:30

υπάρχει κανένας οδηγός ρε παλικαρια.. που να λέει τι σημαίνει το κάθε.. μάλλον για να δόσης τιμές σε ένα div να σου λέει τι είναι το καθένα.
Πάλι τα μπέρδεψα, από την αρχή,
τελοσπάντων ας το αφήσω για την ώρα να μπω στο θέμα,
Έχω σπάσει το κεφάλι μου να κάνω ένα DIV να είναι τα γράμματα στην μέση,

text-allign: center; σωστό αυτό έτσι?? η 50%

στην καθετί τώρα πως θα το φέρω στην μέση τι πρέπει να γράψω more που έχω σπάσει το κεφάλι μου :hammer:

με το vertical-allign όταν το δηλώνω σε cell γίνετε. σε div γιατί δεν το πιάνει τι πρέπει να γράψω?

Δηλαδή να είναι και οριζόντια και κάθετα στην μέση τα γράμματα.

άντε και για μια βδομάδα δεν θα πρήξω κανέναν. από δευτερα πάλι :D

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Μεγάλο κώλυμα με DIV

Δημοσίευση από patriot » 26 Σεπ 2008 00:03

NIKOS_kn έγραψε:υπάρχει κανένας οδηγός ρε παλικαρια..
Ουουουου... η αθήνα είναι γεμάτη!!! Κυρίως κατά τις 8:00 το πρωί!! :P :lol: :yea:

Λοιπόν, για να ρωτάς ένα τόσο απλό πράγμα σημαίνει ότι δεν ξέρεις ούτε τα βασικά css websites άρα χρειάζεσαι την βασική λίστα:

w3.org
www.tizag
W3schools
Maxdesign
alistapart

Η λίστα είναι ακόμα πολύ μεγάλη αλλά αυτά θυμάμαι τώρα.... Εξάλλου αυτά φτάνουν για την ώρα.
για να δόσης τιμές σε ένα div....
Δώσεις :wink:
Έχω σπάσει το κεφάλι μου να κάνω ένα DIV να είναι τα γράμματα στην μέση,
text-allign: center; σωστό αυτό έτσι??
Σε γενικές γραμμές ναι, αλλά, έχεις κάνει ένα τυπογραφικό λάθος. Το "allign" γράφεται με ένα "L" (align). δες αν σου έχει κολλήσει λάθος και το γράφεις και εκεί έτσι....

Αν το έχεις γράψει σωστά τότε το λάθος είναι αλλού. Προφανώς έχεις βάλει κάπου αλλού μια άλλη εντολή που λέει text-align:left (ή right). Καταλαβαινεις ότι αυτά τα 2 είναι αντίθετα... Πρέπει να ψάξεις να βρεις πoυ ειναι το λάθος.

Για να σε βοηθήσω θα σου πω το εξής: Το λάθος (text-align:left.... ή right) είναι γραμμένο οπωσδήποτε παρακάτω από το text-align:center, μιας και αυτό που λαμβάνεται υπ'όψην είναι αυτο που γράφεται τελευταίο (εξ' ου και το όνομα cascading style sheets)

ΥΓ: Αν θες μπορείς να κάνεις το κείμενο "justify" (text-align:justify)
στην καθετί τώρα πως θα το φέρω στην μέση τι πρέπει να γράψω more που έχω σπάσει το κεφάλι μου :hammer:
Λαμβάνοντας υπ' όψην ότι εννοείς "κάθετα" και όχι "κάθε τι" (?) σου λέω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που το έχουν όλοι οι designers. Όλοι προσπαθούν να βάλουν τα πράγματα στο κέντρο. Κόλπα και κολπάκια, προσπάθειες και ξανά προσπάθειες για να το πετύχουν. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ότι ανάλογα με τον browser τα κόλπα και τα κολπάκια πρέπει να γράφονται με διαφορετικό τρόπο, και με ακόμα ποιο πολλά κολπάκια και πάει λέγοντας. Αν θες την γνώμη μου φτιάξε καλύτερα την σελίδα αλλιώς γιατί αυτό θέλει πολύ ψάξιμο, θα απελπιστείς και θα τα παρατήσεις. Κρίμα είναι....
με το vertical-allign όταν το δηλώνω σε cell γίνετε. σε div γιατί δεν το πιάνει τι πρέπει να γράψω?
Αυτό είναι ένα από τα κολπάκια που σου έλεγα παραπάνω. Αν θες να κάνεις ένα ολόκληρο div να είναι στο κέντρο θα πρέπει να του γράψεις ότι το περιθώριο (margin = εξωτερικό περιθώριο, padding = εσωτερικό περιθώριο) δεξιά και αριστερά θα πρέπει να είναι ίσο εν σχέση με την σελίδα. Δηλ margin:auto. Το padding:auto δεν πιάνει! (!!)
άντε και για μια βδομάδα δεν θα πρήξω κανέναν. από δευτερα πάλι :D
Από τον επόμενο αιώνα γίνεται; :lol: (j/k)

Άντε και καλή επιτυχία! 8)
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

NIKOS_kn
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 24 Απρ 2008 17:38

Μεγάλο κώλυμα με DIV

Δημοσίευση από NIKOS_kn » 26 Σεπ 2008 16:16

Γεια σου ....
Όντως δεν ξέρω ούτε τα βασικά ούτε τα σχετικά, αυτοδίδακτος,
Βασικά από τότε που βρήκα αυτό το forum άρχισα να ασχολούμαι με την βοήθεια τον παιδιών εδώ μέσα.

1 -η παρατήρηση στα ορθογραφικά σε παρακαλώ να μην ξαναγίνει.:D
Δεν είναι δικό μου λάθος το προγραμματάκι το κάνει εγώ τα γράφω σε greeklish αυτό τα μετατρέπει,:P μου κάναν παρατήρηση βλέπεις και με τα ελληνικά δεν τα παο πολύ καλά

2 - το align όντως μου έφυγε, " allign " είπαμε τα χοντρά δεν ξέρω όχι και τόσο μπουμπούνας:D

Λαμβάνοντας υπ' όψην ότι εννοείς "κάθετα" και όχι "κάθε τι" σωστός :kaloe: είπαμε προγραμματάκι και είμαι κι από χωριο :P

Αν θες να κάνεις ένα ολόκληρο div να είναι στο κέντρο θα πρέπει να του γράψεις ότι το περιθώριο (margin = εξωτερικό περιθώριο, padding = εσωτερικό περιθώριο) δεξιά και αριστερά θα πρέπει να είναι ίσο εν σχέση με την σελίδα. Δηλ margin:auto.
δηλαδή με λίγα λόγια αυτό που ψάχνω είναι αυτό : margin:auto

το έκανα όμως και δεν αλλάζει.
οριζόντια είμαι ok το θέλω δεξιά, αλλα κάθετα είναι top:roll:

αυτό είναι πάντως που έχω γράψει δεν πιστεύω να έχει λάθος

#top_text{
margin: 0;
text-align: left;
width: 280px;
height: 40px;
color :#56686D;
letter-spacing: 4px;
font-variant: small-caps;
font-family: georgia;
font-size: 14pt;
font-weight: bold;
color: 6F6F6F;
padding-left: 15px;
}

a και κάτι άλλο με την ευκαιρία, στο font-family: georgia; έσβησα τις άλλες γραμματοσειρές αυτό δεν πιστεύω να έχει καμια συνέπεια έτσι, απλά μου την έσπαγε κρατούσες arial και ήθελα το georgia.

αυτό που με τρελαίνει όμως είναι ότι με το vertical-align:center; σε cell γίνετε, σε σκέτο div γιατί δεν πιάνει δεν μπορεί να μην υπάρχει τέτοια εντολή που να το φέρνει στο κέντρο.

έινια απλό να δόσης padding-top: 150px παράδειγμα και νά το κατεβάσεις,
αλλα επειδή η σελίδα δουλεύει στο 100% τις οθόνης και δεν την έχω κάνει σε px θέλω σε περίπτωση που μικραίνει η σελίδα πως το λένε αυτό τώρα κατάλαβες να έρχονται στο κέντρο. πιστεύω να κατάλαβες τι θέλω να πω και γιατί μου την έχει δόση.

να σε καλά πάντως και για τα link, άντε να μελετήσω και λίγο, την βοήθεια σου την θέλω πάντως άλλο είπες είναι άρα θα το καταφέρεις :P

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Μεγάλο κώλυμα με DIV

Δημοσίευση από patriot » 28 Σεπ 2008 04:46

NIKOS_kn έγραψε:Γεια σου ....
Όντως δεν ξέρω ούτε τα βασικά ούτε τα σχετικά, αυτοδίδακτος,
Βασικά από τότε που βρήκα αυτό το forum άρχισα να ασχολούμαι με την βοήθεια τον παιδιών εδώ μέσα.
Μπράβο! Και να συνεχίσεις!
1 -η παρατήρηση στα ορθογραφικά σε παρακαλώ να μην ξαναγίνει.:D
Δεν είναι δικό μου λάθος το προγραμματάκι το κάνει εγώ τα γράφω σε greeklish αυτό τα μετατρέπει,:P μου κάναν παρατήρηση βλέπεις και με τα ελληνικά δεν τα παο πολύ καλά
Λοιπόν εδώ πρέπει να γίνει μια μεγάααλη συνεννόηση. Επειδή εγώ είμαι ακριβώς το αντίθετο από σένα και τα πάω καλά με τα ελληνικά, δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσω ήσυχο! :P :hammer: Για να μην νομίζεις ότι σε πιέζω όμως πρέπει να σου εξηγήσω κάποια πραγματάκια.

1) Τα ελληνικά είτε τα ξέρεις είτε όχι θα σου χρησιμεύουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Και όταν μιλάς, και όταν γράφεις, και όταν συννενοείσαι.... πάντα. Κοίτα λοιπόν να τα μάθεις τώρα που είσαι μικρός ακόμα για να τα έχεις ώριμο καρπό αύριο! Δεν χάνεις τίποτα αντιθέτως κερδίζεις!

2) ΑΝ -λέω ΑΝ- νομίζεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα σε κοροϊδέψουν επειδή δεν ξέρεις, τότε.... έχεις δίκιο! :P ΑΝ -λέω ΑΝ- νομίζεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που ΔΕΝ θα σε βοηθήσουν τότε έχεις ΑΔΙΚΟ! Αν κοιτάξεις λίγο το φόρουμ θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανορθόγραφοι (άλλοι πολύ λίγο, άλλοι πάρα πολύ) αλλά υπάρχει ένας που είναι Ο ανορθόγραφος!
Ο Connor, όπως τον λένε, παράλο που είναι πολύ χειρότερος από σένα (βάζω στοίχημα ότι είναι χειρότερος από σένα :P... αν ψάξεις τα μηνύματα του θα το δεις και μόνος σου) έχει μάθει 5 πράγματα! Και δεν μπορείς εσύ; Ποιος σου είπε ότι δεν τα πας καλά με τα ελληνικά; Η δική σου γνώμη δεν μετράει, γιατί όταν μας κοροϊδεύουν ο ψυχικός μας κόσμος αναστατώνεται και δεν κρίνουμε ορθά. Θέλω να μου πεις την γνώμη κάποιου άλλου. Ποιος από δω μέσα στο είπε;
Αν στο είπε κάποιος από δω μέσα όντως, τότε δεν είναι μέλος στο freestuff εδώ και πολύ καιρό. Γιατί αν ήταν, θα ήξερε ότι εδώ προσπαθούμε -στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περίπτωση- να κρατήσουμε ένα κάποιο επίπεδο μόρφωσης μεταξύ μας. Αντιθέτως σε αυτό εδώ το φόρουμ δεν προσπαθούμε μόνο το χειρότερο αλλά το καλύτερο. Έχουν γίνει πολλά θέματα που έχουν σχέση με την γλώσσα, για την συνεννόηση της, για τις λέξεις της.... Ψάξε λίγο και θα δεις.
Εξάλλου τι; Θα τα παρατήσεις εσύ για να μην σε κοροϊδέψει ο άλλος; Δηλ θα είσαι θύμα για χατήρι του; Αξίζει τον κόπο; Μην χάσεις την ευκαιρία να προσπαθήσεις κυρίως τώρα που βρήκες πρόθυμους ανθρώπους σε αυτό το φόρουμ που δεν θα σε κοροϊδέψουν! Και ότι δεν θα σε κοροϊδέψουν μπορώ να στο εγγυηθώ. Άσε δε που είναι και εντολή του αφεντικού που προσπαθεί να δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλους. Τον Connor δεν τον κορόϊδεψε ποτέ κανείς. Όλοι τον συμβουλέψαμε, όλοι του εξηγούμε, ολόκληρες συζητήσεις κάνουμε για χατήρι του που για μας είναι παιχνιδάκι να του απαντήσουμε. Εσένα γιατί να σε κοροϊδέψουμε δηλ;

Κοίτα να μάθεις να γράφεις σωστά και όλοι εδώ θα είμαστε για τυχών βοήθεια!
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Μεγάλο κώλυμα με DIV

Δημοσίευση από patriot » 28 Σεπ 2008 04:53

Τώρα λοιπόν μετά τα..... 10 λεπτά κύρηγμα, :lol: :kaloe: πάμε σε ότι αφορά το υπόλοιπο μήνυμα σου.
Αλλά πρώτα μια σημείωση. Όταν θες να πεις "ο τάδε είπε" δηλ το γνωστό "quote" (ελληνιστί: παράθεση) να πατάς το κουμπί "παράθεση" που βρίσκεται στο αντίστοιχο μήνυμα που θες να απαντήσεις, π.χ στο δικό μου.

Παράδειγμα:
[quote] Είμαι κείμενο που είπε κάποτε κάποιος [/quote]
Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό:
Είμαι κείμενο που είπε κάποτε κάποιος ( παρατήρησες την λέξη "παράθεση" πάνω από το κουτί; Έτσι θα ξέρεις ότι το κουτί αυτο είναι το κουτί της παραθέσεως και όχι κάποιο άλλου, π.χ του κώδικα)
Μπορείς να κάνεις και quote μέσα σε quote όπως εγώ παρακάτω:
Αν θες να κάνεις ένα ολόκληρο div να είναι στο κέντρο θα πρέπει να του γράψεις ότι το περιθώριο (margin = εξωτερικό περιθώριο, padding = εσωτερικό περιθώριο) δεξιά και αριστερά θα πρέπει να είναι ίσο εν σχέση με την σελίδα. Δηλ margin:auto.
δηλαδή με λίγα λόγια αυτό που ψάχνω είναι αυτό : margin:auto
Σωστά. Ψάχνεις το margin:auto!
το έκανα όμως και δεν αλλάζει.οριζόντια είμαι ok το θέλω δεξιά, αλλα κάθετα είναι top:roll:
Αυτό δεν έλεγα χτες με τα κολπάκια; Μπορείς να το κάνεις δεξιά-αριστερά, αλλά όχι πάνω-κάτω. Όμως τι ακριβώς εννοείς λέγοντας ότι θες το ίδιο το κείμενο top; Ένα κείμενο μπαίνει "ως είναι". Μήπως εννοείς ότι θες το div που έχει μέσα του το κείμενο να το βάλεις top;
αυτό είναι πάντως που έχω γράψει δεν πιστεύω να έχει λάθος
#top_text{
margin: 0;
text-align: left;
width: 280px;
height: 40px;
color :#56686D;
letter-spacing: 4px;
font-variant: small-caps;
font-family: georgia;
font-size: 14pt;
font-weight: bold;
color: 6F6F6F;
padding-left: 15px;
}
Αν έχει λέεεειιι.... Αυτά που σε απασχολούν τώρα, θα σου τα γράψω με κόκκινο. Ενώ τα γενικότερα λάθη θα στα γράψω με μπλε για να τα διορθώσεις. Παρακάτω θα στα γράψω αναλυτικά.
#top_text{
margin:κενό0px τα υπόλοιπα; Αν υπάρχουν...;
text-align:κενόleft;
width:κενό280px;
height:κενό40px;
colorκενό :#56686D;
letter-spacing:κενό4px;
font-variant:κενόsmall-caps;
font-family:κενόgeorgia;
font-size:κενό14pt;
font-weight:κενόbold;
color:κενό6F6F6F;
padding-left:κενό15px;
}
Αναλυτικά:
01)#top_text = Τα css δεν παίρνουν κάτω παύλα. Βάλε κανονική παύλα (-)
02)
-- α) margin:κενό = Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά εκεί. Μερικοί browsers βλέπουν το κενό ως τέρμα, και αρχή άλλη εντολής. Αποτέλεσμα; Δεν ξέρουν που είναι τι και μπερδεύονται.

-- β) 0px = Το μηδέν (0) κατά την γνώμη μου πρέπει να παίρνει μια τιμή. Έχω διαβάσει πολλά tutorials (βοηθήματα) που λένε ότι ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει, ενώ κάποια άλλα λένε ότι δεν χρειάζεται. Προσωπικά βάζω πάντα. Γιατί ναι μεν είναι μηδέν αλλά μηδέν τι; 0pixels? 0%; Τι; Είναι γνωστό ότι οι browsers βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και ότι μερικοί δεν βλέπουν την τύφλα τους, γι' αυτό καλό είναι να το βάζεις πάντα για να του το ξεκαθαρίζεις από την αρχή να τελειώνουμε....

-- γ) τα υπόλοιπα; Αν υπάρχουν; = Το περιθώριο (margin) άσχετα αν του βάζεις να έχει "τόση τάδε" απόσταση από κάποιο άλλο αντικείμενο, πρέπει να του πεις που ακριβώς είναι είναι αυτό το αντικείμενο. Πάνω; Κάτω; Δεξιά; Αριστερά; Γράφοντας απλά margin:0px; εννοείς ότι και σε αυτές τις 4 διαστάσεις του βάζεις να είναι 0px. Δηλ 0px από παντού. Το "παντού" είναι ένα στάνταρ θέμα. Που σημαίνει ότι χάνεται το "εν συγκρίση". Δίκιο δεν έχω; Που είναι η σύγκριση που σου είπα χτες: Αν θες να κάνεις ένα ολόκληρο div να είναι στο κέντρο θα πρέπει να του γράψεις ότι το περιθώριο (margin = εξωτερικό περιθώριο, padding = εσωτερικό περιθώριο) δεξιά και αριστερά θα πρέπει να είναι ίσο εν σχέση με την σελίδα. . Δεν βλέπεις ότι είναι 2 πράγματα αντίθετα; Πρέπει να το γράψεις καθένα ξεχωριστά αν θες κάποιο από αυτά να διαφέρει από τα υπόλοιπα. Π.χ, margin-top:0px, margin-left:10px κ.τ.λ.....

03) color:κενό6F6F6F; = Έβαλες 2 φορές το color. Πρέπει να βγάλεις το ένα από τα δύο.
a και κάτι άλλο με την ευκαιρία, στο font-family: georgia; έσβησα τις άλλες γραμματοσειρές αυτό δεν πιστεύω να έχει καμια συνέπεια έτσι, απλά μου την έσπαγε κρατούσες arial και ήθελα το georgia.
Σε ότι αφορά τα περιθώριο, όχι δεν έχει σχέση. Σε ότι αφορά τον εαυτό του όμως έχει μεγάλη. Δεν συνιστάται να υπάρχει μια γραμματοσειρά μόνο. Τι θα γίνει αν ο χρήστης δεν έχει την γραμματοσειρά Georgia? Πώς θα δει την σελίδα σου; Πρέπει να βάλεις μερικές ως επιλογή. Π.χ font-family:Georgia,verdana,helvetica,arial; Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης που έχει Georgia θα δει την σελίδα σου με Georgia. Αν δεν την έχει θα πάει στην επόμενη γραμματοσειρά που θα του έχεις βάλει να επιλέξει δηλ την verdana κ.τ.λ.....
αυτό που με τρελαίνει όμως είναι ότι με το vertical-align:center; σε cell γίνετε, σε σκέτο div γιατί δεν πιάνει δεν μπορεί να μην υπάρχει τέτοια εντολή που να το φέρνει στο κέντρο.
Κοίτα να δεις, εσύ ζητάς να γίνει απλά η δουλειά σου αλλά δεν ξέρεις το γιατί το τάδε πράγμα γίνεται έτσι ή αλλιώς. Αν ήξερες, θα καταλάβαινες ότι ορισμένα πράγματα είναι "ως είναι". Δηλ είναι έτσι από την φύση τους. Διάβασε τα παρακάτω links με την σειρά που στα δίνω για να καταλάβεις καλύτερα το όλο σκηνικό. ΜΗΝ σκεφτείς ότι "αυτό δεν έχει σχέση". Για να στο δίνω έχει.


1) Deprecated elements
2) Block elements and Inline elements
3) Div
4) table
4β) table No2

Όταν διαβάσεις αυτά θα ξέρεις.... πολύ περισσότερα από ότι ξέρεις τώρα :P!! Βέβαια είναι μεγάλα (θυμάσαι που σου είπα χτες ότι δεν θα μας ξανά ενοχλήσεις για κανένα αιώνα; Ε, κάπου τόσο θα κάνεις να τα διαβάσεις :P :lol: ) αλλά αξίζει τον κόπο.
αλλα επειδή η σελίδα δουλεύει στο 100% τις οθόνης και δεν την έχω κάνει σε px θέλω σε περίπτωση που μικραίνει η σελίδα πως το λένε αυτό τώρα κατάλαβες να έρχονται στο κέντρο. πιστεύω να κατάλαβες τι θέλω να πω και γιατί μου την έχει δόση.
Δώσει!!! :wink: (:lol:)
Width έβαλες;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
fusion
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 23 Αύγ 2008 21:34
Τοποθεσία: Λάρισα
Επικοινωνία:

Μεγάλο κώλυμα με DIV

Δημοσίευση από fusion » 28 Σεπ 2008 14:03

Πώς να θέσεις ένα div στο κέντρο

Στο παραδειγμα μας θα χρησιμοποιησουμε ενα div με width 950px

Κώδικας: Επιλογή όλων

#wrapper {
	width: 950px;
	height: 400px;
	position: relative;
	left: 50%;
	margin-left: -475px; /*Δηλαδη -(πλιν) το μισο του μηκους του div*/
	border: 1px solid #000000; /*Για να δεις εαν το div ειναι στο κεντρο*/
}
Ελπιζω να σε καλυψα

Άβαταρ μέλους
fusion
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 23 Αύγ 2008 21:34
Τοποθεσία: Λάρισα
Επικοινωνία:

Μεγάλο κώλυμα με DIV

Δημοσίευση από fusion » 28 Σεπ 2008 14:11

Καλα ασχετο τελειως, τωρα διαβασα τι θελεις να κανεις :P , anyway παρε και αυτη την τεχνικη.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Μεγάλο κώλυμα με DIV

Δημοσίευση από cherouvim » 28 Σεπ 2008 17:38

Για να κεντράρεις κάτι στον οριζόντιο άξονα καλύτερα να το κάνεις με margin: 0 auto;.

NIKOS_kn
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 24 Απρ 2008 17:38

Μεγάλο κώλυμα με DIV

Δημοσίευση από NIKOS_kn » 01 Οκτ 2008 19:17

καλησπέρα patriot.
καλά και μονο που είδα τόσες σειρές γραμμένες μου έφτιαξε το κέφι, φασικά μου αρέσει πολύ να με διορθώνουν κι ας είμαι πεισματάρης στις δικες μου ιδέες,
Στο θεα τις γλώσσας. τυχαίνει να είμαι στο εξωτερικό και για πολλά χρονια δεν έχω ασχοληθεί με τα ελληνικά, κι αυτό πάντα στο γραπτό στα προφορικά νομίζω τα πηγαίνω μια χαρά.
καλο αυτό που γίνετε εδώ και το δέχομαι, γι'αυτο και βρήκα τρόπο να μετατρέπω σε ελληνικά τα Greeklish, δεν θα σπάω και το κεφάλι μου να ψάχνω στο πληκτρολόγιο που είναι τα δύσκολα γράμματα, και το κυριότερο ορθογραφία :D
σύμφωνο πάντως αλλα για τους άλλους εμενα δεν με πιάνει έχω ελαφρυντικά.
Στο θέματα κι μας.. αν και μου άρεσε πολύ που είδα τόσα γραμμένα....να δούμε τώρα ποσο μπουμπούνας είμαι,
αν κατάλαβα καλά αυτό με το μπλε χρώμα μάλλον πρέπει να είναι έτσι,
width:950px; δηλαδή να μην έχει το κενό.
κάτι γραμμούλες και κάτι τελίτσες μάλλον μου φύγαν από την βιασύνη μου, οποτε είχα δίκιο ότι ήμουν σωστός:P

και για να μπούμε σε μια τελική ευθεία...καλά τα μαθήματα κλείσαμε αρκετά κενά. αλλα μάλλον δεν σου έδωσα σωστά να καταλάβεις το τι ακριβώς θέλω όταν λέω το div στο κέντρο,
[img]http://image_url[/img]

τώρα βασικά αυτό είναι ταμπέλες, γι'αυτο και σου έλεγα όταν κανεις ταμπέλα γίνετε να κεντράρεις το cell κι από τις δυο μεριές, και οριζόντια και κάθετα,
αλλα όταν το μεγάλο μαύρο κουτάκι που βλέπεις στην φωτό είναι DIV κι όχι ταμπέλα τότε....... δεν πιάνει το vertical-align:center;
θα μου πεις και γιατί δεν την να τελειώνουμε :D
έβαλα στοίχημα ότι θα την κάνω χωρίς να βάλω ούτε μια ταμπέλα μέσα :lol:

τώρα μάλλον πρέπει να κατάλαβες τι ακριβώς θέλω,

A και όσο για τις σελίδες που μου έχεις δόση.... σε ελληνικά τίποτα δεν παίζει, το σχόλιο γι'αυτο το παράτησα επειδή είχε αγγλικά, καταλαβαίνεις :oops:

να σε καλά πάντως και μονο που κανεις τον κόπο κι ασχολείσαι λέει πολλά, αλλα χάρι σε σένα και 2-3-4 αλλα άτομα εδώ μέσα που βλέπω ότι περνούν θέση σε όλα σχεδόν τα θέματα να ξέρεις πως...όχι μονο δίνουν βοήθεια σε άτομα που ασχολούνται με το αντικείμενο
φαντάζομαι έχει και πόλους σαν εμενα εδώ μέσα έστω και περαστικούς, μπορεί να μην το κάνω τέλειο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλα και μονο που ξεκίνησα από το μηδέν χωρίς να ξέρω μια λέξη αγγλικά και με πειράματα κάνω ότι κάνω και φυσικά με το forum αυτό δεν το συζητώ, θα την καταφέρω και θα την κάνω το ίδιο τέλεια, θα πρήξω δυο τρις αλλα κοντεύω που θα πάει :lol:
Συνημμένα
div.jpg


Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης