εισαγωγή ωραρίου στην βάση

Γενικές συζητήσεις για SQL και SQL Servers (RDBMS)

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

εισαγωγή ωραρίου στην βάση

Δημοσίευση από giannis17 » 14 Ιουν 2015 20:47

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

// syndesou stin vasi kai fere oles tis argies se ena array $argies

// dinoume pou ksekinaei kai pou teleiwnei i xronia pou dianyoume
$yearstart = new DateTime&#40; date&#40;'Y'&#41;.'-01-01'&#41;;
$yearend = new DateTime&#40; date&#40;'Y'&#41;.'-12-31'&#41;;

// dinoume to vima pou tha metraei stin 1 mera
$interval = DateInterval&#58;&#58;createFromDateString&#40;'1 day'&#41;;
$period = new DatePeriod&#40;$yearstart, $interval, $yearend&#41;;

// arxikopoioume tis $ergasimes
$ergasimes = array&#40;&#41;;

// kanoume ton elegxo, allakse sto parakatw date to format na einai idio opos to apothikeveis tin imerominia stin vasi &#40;exw valei to default&#41;
foreach &#40; $period as $dt &#41;
  if&#40;!in_array&#40;date&#40;'Y-m-d', $dt&#58;&#58;getTimestamp&#41;, $argies&#41;&#41; $ergasimes&#91;&#93; = $dt;

// tora sto array $ergasimes einai oles oi ergasimes
var_dump&#40;$ergasimes&#41;;
?>
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
&#8211; Milt Bryce

Serghio
Δημοσιεύσεις: 451
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

εισαγωγή ωραρίου στην βάση

Δημοσίευση από Serghio » 16 Ιουν 2015 09:55

καταλαβαίνω την λογική σου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα βοήθήσει η μέθοδος αυτή να εμφανίζοντοι αυτόματα οι αργίες στο εβδομαδιαίο interface του χρηστη.

Ο τελευταίο θα βλέπει στην οθόνη του τις 7 μέρες της εβδομάδα...καθως και το ωρ'αριο αυτων που ο ίδιος έχει θέσει.

Πως εξασφαλίζεται με την μέθοδο αυτή οτι π.χ αν την πέμπτη(της τρέχουσας εβδομάδας) ειναι αργία...αυτό θα απεικονιστεί στο interface;

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

εισαγωγή ωραρίου στην βάση

Δημοσίευση από giannis17 » 16 Ιουν 2015 19:36

Serghio έγραψε:δημουργησα τελικά ένα πίνακα με τις αργίες....πως θα δημιουργήσω τώρα το date array/object με όλες τις εργάσιμες πλυν τις αργίες?
Εγώ σε αυτό απάντησα. Αν θες να σου φτιάξω όλη την εφαρμογή στείλε ακριβώς προδιαγραφές σε pm.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
&#8211; Milt Bryce

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βάσεις Δεδομένων και SQL - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες