Σελίδες σε άλλους φακέλους

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από xmavidis » 08 Μάιος 2004 16:57

Sorry για τον τίτλο αλλά δεν βρήκα κάτι καλύτερο.

Μπορώ με τον κώδικα για index.php?page=lala η σελίδα lala.php να βρίσκεται σε άλλο φάκελο από αυτόν που βρίσκεται η index.php??
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από hik-hok » 08 Μάιος 2004 17:13

Χωρίς να είμαι θεωρητικός της PHP με κάθε επιφύλαξη νομίζω ότι

Με το index.php?page=lala δίνεις στο page την τιμή lala τώρα αν παρακάτω το εκμεταλλευτείς σε ένα include

Π.χ.

include "/pages/eikones/$page.php";

είναι άλλο ζήτημα
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από Cha0s » 08 Μάιος 2004 17:44

Ανάλογα με τον κώδικα που έχεις στην σελίδα μπορείς να κάνεις include σχεδόν από όπου θέλεις...

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από xmavidis » 08 Μάιος 2004 17:48

Έχω αυτόν τον κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

if ($goto==home ll $goto==history  ll $goto==hotels ll $goto==downloads  ll $goto==links  ll $goto==contact  ll $goto==thanks  ll $goto==guestbook )
{
if (isset($_GET["goto"])) { include ($HTTP_GET_VARS['goto'].".php"); }}
else include ("error.php");
Τι θα πρέπει να κάνω?
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 08 Μάιος 2004 18:18

to OR grafete || kai oxi 11 :P

arxika 8a prepei va ma8eis php ...
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από xmavidis » 08 Μάιος 2004 18:56

Γράφω ll και στον κώδικα το δίχνει έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

ll
Όσο για το δεύτερο είμαι ακόμη στα πρώτα κεφάλαια.
Τέσπα μπορείτε να μου πείτε πώς γίνετε αυτό που ζητάω?
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
cvoodan
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 13 Μάιος 2003 14:09
Τοποθεσία: Πίσω σου!

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από cvoodan » 08 Μάιος 2004 20:26

Κώδικας: Επιλογή όλων

if ($goto==home ll $goto==history  ll $goto==hotels ll $goto==downloads  ll $goto==links  ll $goto==contact  ll $goto==thanks  ll $goto==guestbook ) 
{ 
if (isset($_GET["goto"])) { include ("fakelos/".$HTTP_GET_VARS['goto'].".php"); }} 
else include ("error.php");
αυτό ζητάς...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από xmavidis » 08 Μάιος 2004 20:33

θα ήταν καλή λύση αν είχα μόνο έναν φάκελο! :wink:
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από xmavidis » 08 Μάιος 2004 21:21

τελικά βρήκα την λύση χρησιμοποιώντας την switch

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
// start with switch
	  $gt= empty&#40;$_REQUEST&#91;'goto'&#93;&#41; ? '' &#58; $_REQUEST&#91;'goto'&#93;;
	  switch&#40;$goto&#41;&#123;

	// PAGES
	  	case "home"&#58; 
	  		include&#40;"home.php"&#41;;
	  		break;
	  	case "about"&#58; 
			include&#40;"test/about.php"&#41;;
	  		break;
                      
// ERROR PAGE
	  	default&#58;
	  		include&#40;"error.php"&#41;;
	  &#125; // end 
	  ?>
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xmavidis την 09 Μάιος 2004 00:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από Cha0s » 09 Μάιος 2004 00:05

Ένας άλλος τρόπος είναι να περνάς το Subfolder με arguement από το url με get method.

Οπότε ανα πάσα στιγμή δίνεις το όνομα του subfolder χωρίς να χρησιμοποιήσεις περίεργο κώδικα παρακάτω...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
if &#40; !isset&#40;$_GET&#91;'sub'&#93;&#41; &#41;&#123;
     $_GET&#91;'sub'&#93; = FALSE;
&#125;else&#123;
     $_GET&#91;'sub'&#93; = $_GET&#91;'sub'&#93; . "/";
&#125;

if &#40; isset&#40;$_GET&#91;'page'&#93;&#41; &#41;&#123;
    include &#40;$_GET&#91;'sub'&#93; . $_GET&#91;'page'&#93; . ".php"&#41;;
&#125;else&#123;
    include &#40;"error.php"&#41;;
&#125;
?>
Απλά και γρήγορα και πιο δυναμικά πάνω απ'όλα!

Ανα πάσα στιγμή μπορείς να προσθέσεις νέο link για κάποια νέα σελίδα χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις το switch κάθε φορά για κάθε νέο αρχείο.

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από xmavidis » 09 Μάιος 2004 00:24

Τhanks!!! :P
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από Cha0s » 09 Μάιος 2004 00:26

Είδες,
δεν θέλει γνώσεις...

Ένα απλό if statement χρησιμοποίησα από PHP...
Τα υπόλοιπα φαντασία θέλουν...

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από xmavidis » 09 Μάιος 2004 00:36

Οι σελίδες που είναι κάτω από ένα dir θα είναι ?sub=lala ??? ή ?page=lala ??
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από Cha0s » 09 Μάιος 2004 00:40

Αν ο φάκελος που βρίσκονται οι σελίδες είναι πχ "folder1" και η σελίδα στον φάκελο αυτό είναι "selida1.php" τότε τα arguements που θα περάσεις είναι

?page=selida1&sub=folder1

Απλά πράγματα...

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Σελίδες σε άλλους φακέλους

Δημοσίευση από xmavidis » 09 Μάιος 2004 00:46

έγινε!
ευχαριστώ για όλα! :P
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης