one form three actions

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

one form three actions

Δημοσίευση από tsirman » 11 Μάιος 2004 15:50

loipon exo mia forma me diafora checkboxes ke thelo epilegodas kapia apo afta na exo 3 epiloges ara 3 kumpia (DEL / COPY /PASTE ).

afto me javascript to ekana arketa apla..ala ithela na matho an iparxei tropos na ginete mono me php.
skeftika na perno to onoma tu kumpiu ke na prato adistixa ala vasika to COPY/PASTE thelo na ginete se ali selida opote eki kolisa. :):)

Άβαταρ μέλους
altexis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 30 Δεκ 2002 22:12
Τοποθεσία: Υπερπέραν

one form three actions

Δημοσίευση από altexis » 11 Μάιος 2004 18:19

nai exw kanei ki egw tetoia kolpakia kai lene poly :)
mporeis na xrisimopoihseis session variables 'h cookies gia na swseis dedomena apo mia selida kai na ta kratas dia8esima gia na xrisimopoih8oune se alli selida.

ta session variables swnontai ston server enw ta cookies ston client.. dialegeis kai pairneis.

psa3e sto documentation tou php gia tis metablites $_SESSION kai $_COOKIE
giati to ka8ena 8elei eidiko xeirismo

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

one form three actions

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Μάιος 2004 21:42

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς ούτε τι ακριβώς έχεις υλοποιήσει αλλά αν από την μία σελίδα στην άλλη περνάς με submition φορμών τότε είναι περιττά τα cookies και τα sessions αφού μπορείς περνάς ότι θες με hidden fields κλπ..

Αν πάλι δεν έχεις φόρμες μπορείς με Get Method να περάσεις ότι arguement θες.
Βέβαια αυτά εξαρτούνται από το τι έχεις κάνει και πως μπορεί να σε εξηπυρετήσει η μία ή η άλλη αλλαγή.

Τα cookies και τα sessions είναι βολικά άμα θες να περνάς κάποια δεδομένα σε όλες τις σελίδες του site χωρίς να μπλέκεις με arguements στο url κλπ...
Αν πρόκειται από την μια σελίδα στην άλλη και άντε σε μια ακόμα (δηλαδή 3 σειριακά βήματα για παράδειγμα) είναι απλά περιττά και τσάμπα ο κόπος...

Προσωπική άποψη πάντα...

Άβαταρ μέλους
altexis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 30 Δεκ 2002 22:12
Τοποθεσία: Υπερπέραν

one form three actions

Δημοσίευση από altexis » 11 Μάιος 2004 22:32

xmm... den exeis adiko Cha0s.. apla protimw ta sessions giati den maresei na agxwnomai me perasmata apo selida se selida

allwste mporei o xristis na exei dio 'h parapanw para8ira anoixta sto idio site kai ola na e3elissontai parallila. to sini8izw proswpika. me tin xrisi twn sessions sigoureuesai oti to paste 8a ginei mono mia fora.

bebaiws i pio apli lisi einai pragmati ta POSTs kai GETs ... mia simbouli mono trisman .. an xrisimopoihseis GET vars min 3exaseis na ta peraseis apo urlencode() kai ta POSTs apo htmlspecialchars()

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

one form three actions

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Μάιος 2004 22:40

Ε ναι εννοείται ότι ανάλογα με το τι στήσιμο υπάρχει και τι θέλει να κάνει θα χρησιμοποιήσει τις ανάλογες μεθόδους...

Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα τον τρόπο που ανέφερες.
an xrisimopoihseis GET vars min 3exaseis na ta peraseis apo urlencode() kai ta POSTs apo htmlspecialchars()
Και αυτό εξαρτάται...
Αν πχ περνάει απλά αριθμητικά ids είναι περιττό...

Άβαταρ μέλους
altexis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 30 Δεκ 2002 22:12
Τοποθεσία: Υπερπέραν

one form three actions

Δημοσίευση από altexis » 11 Μάιος 2004 23:03

Και αυτό εξαρτάται...
Αν πχ περνάει απλά αριθμητικά ids είναι περιττό...
ennoeitai bre Cha0s... den pisteuw na einai ili8ios o an8rwpos..


egw parola auta epimenw ... kai na pw kati pou 3exasa ston tsirman..
eipes oti to eftia3es se javascript kai 8es na deis an ginetai kati me php
edw loipon na pw oti ta cookies einai o monadikos tropos na epikoinwnisei to php me java 'h javascript ... na ki enas akoma logos gia cookies
AN fisika o xristis exei energopoihmena ta cookies[/quote]

Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

one form three actions

Δημοσίευση από tsirman » 12 Μάιος 2004 01:31

vasika o chaos mallon exi dikio.....
dioti an ego epilekso gia paradeigma 25 checkboxes ine ligo vlakia na aniksis 25 sessions in adistixa cookies....mias ke an afto tha ginei * user_number
opote tha ta astelno mallon me hidden se post method .
tha to kano to proi ke sas lew ...thanks :)

Άβαταρ μέλους
altexis
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 30 Δεκ 2002 22:12
Τοποθεσία: Υπερπέραν

one form three actions

Δημοσίευση από altexis » 12 Μάιος 2004 11:03

ok.. analoga me tin efarmogi epilegei kai ton dromo tou o ka8enas..

bebaia den mporeis na anoi3eis 25 sessions.. mono ena ginetai kai mesa tou anoigeis 25 metablites.

omws an exeis 25 checkboxes giati na min ta baleis se array?
px:
<input type="checkbox" name="cb0" value="value0">
<input type="checkbox" name="cb1" value="value1>
<input type="checkbox" name="cb2" value="value2>

auto sou girnaei results se $_POST['cb1'] $_POST['cb2'] $_POST['cb3']

alla an to grapseis etsi
<input type="checkbox" name="cb[]" value="value0">
<input type="checkbox" name="cb[]" value="value1>
<input type="checkbox" name="cb[]" value="value2>

to $_POST['cb'] einai pleon array, ara exeis mono mia metabliti

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

one form three actions

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 12 Μάιος 2004 12:01

kai egw 8a simfoviso me tov cha0s.
Av mporeis va xrisimopiiseis hidden tags gia va apofigeis cookies kai sessions (akoma kai av pervas to sid apo selida se selida meso get/post) eivai protimotero .
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες