Preloader component του flash mx

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ioannou_b
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 16 Μάιος 2004 03:58
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από ioannou_b » 18 Μάιος 2004 21:28

Σε ενα frame εχω δημιουργησει μια σελιδα web,πως μπορω να χρησιμοποιησω τον preloader του flash και να φορτωνει πριν απο αυτο το frame? :-?

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από Fouli_B » 18 Μάιος 2004 21:48

πρέπει να δεις τα βοηθήματα. υπάρχει βοήθημα για τον preloader. :arrow:

Άβαταρ μέλους
ioannou_b
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 16 Μάιος 2004 03:58
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από ioannou_b » 19 Μάιος 2004 00:13

Το ειδα αλλα?

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από Fouli_B » 19 Μάιος 2004 00:20

περίμενε θα το μελετήσω και θα επανέλθω

Άβαταρ μέλους
ioannou_b
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 16 Μάιος 2004 03:58
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από ioannou_b » 19 Μάιος 2004 00:35

Ευχαριστω.

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από Fouli_B » 19 Μάιος 2004 18:09

φαντάζομαι στο πρώτο frame θα έφτιαξες την σελίδα σου και στην πρώτη scene,οπότε πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα αναγκαστείς να την ξαναφτιάξεις (δυστυχώς).
απάντησε σχετικά σε ποιο frame είναι η σελίδα σου :arrow:

Άβαταρ μέλους
ioannou_b
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 16 Μάιος 2004 03:58
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από ioannou_b » 19 Μάιος 2004 19:22

Πρωτο φραιμ,αλλα μηπως μπορουσα να εισαγω τον preloader σε ενα ασχετο φραμε και με σκριπτ να του δωσω εντολη μολις φορτωσει τα μπαιτς να πηγαινει στο φραιμ που εφτιαξα την σελιδα?

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από Fouli_B » 19 Μάιος 2004 20:56

όχι δε γίνεται κάτι τέτοιο. όλα σε ένα frame τα έχεις; δε δοκιμάζεις αν είναι έτσι copy>paste στο δεύτερο και μετά clear frame το πρώτο να δεις τι γίνεται; είναι βαριά αυτή η σελίδα; δουλεύεις το dreamweaver;

Άβαταρ μέλους
ioannou_b
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 16 Μάιος 2004 03:58
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από ioannou_b » 19 Μάιος 2004 21:16

Οχι με το Flash την εχω φτιαξει,αυτο που λες με την μετακινηση του φραιμ μπορει να γινει,με τον πρελοαντερ τι γινεται?(http://members.lycos.co.uk/tdm900hellas):η σελιδα που ειναι ακομη "in construction"

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από Fouli_B » 19 Μάιος 2004 22:49

ωραία, αφού γίνεται η μετακίνηση του πρώτου frame στο δεύτερο. χθές ψάχνοντας να βρω μια λύση βρήκα έναν απίθανο preloader που στην ουσία είναι component και έχει την δυνατότητα να υπολογίζει το μέγεθος του preload μόνος του. λοιπόν κατέβασε απόhttp://www.kirupa.com/developer/mx/code/loader.mxp και θα σου κάνει install το loader. αφού εγκατασταθεί το component (δεξιά) θα το αναζητήσεις στα components φυσικά του flash. από εκεί και μετά ακολούθα τις οδηγίες που δίνω στο movie. αν υπάρξει πρόβλημα επικοινώνησε. καλή επιτυχία :idea:

Άβαταρ μέλους
ioannou_b
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 16 Μάιος 2004 03:58
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από ioannou_b » 23 Μάιος 2004 01:36

Πες μου για τον πρελοαντερ του Flash Mx..

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από Fouli_B » 23 Μάιος 2004 02:25

scene 1
δημιουργούμε 3 layers με αυτή τη σειρά:
Actions
progressbar
loader


loader: επιλέγουμε frame1 και εισάγουμε από τα components το loader του flash . δίνεις στο loader τις διαστάσεις τις σελίδας (την οποία έχεις σώσει σε .swf) και το κεντράρεις. δώσε την τιμή 0 στα x, y. Στις ιδιότητες γράφουμε το όνομα myLoader και στις παραμέτρους προσθέτουμε: autoLoad=true, contentPath =το όνομα του .swf, και scaleContent=false.

Progressbar: επιλέγουμε frame1 και εισάγουμε από τα components το Progressbar. Στις ιδιότητες γράφουμε το όνομα myProgressBar. Στις παραμέτρους προσθέτουμε τα εξής: mode=event, source=myLoader.

Actions: επιλέγουμε frame1, ανοίγουμε το actions και γράφουμε τον κώδικα:

myLoaderListener = new Object();

myLoaderListener.complete = function ( eventObject )
{
myProgressBar._visible = false;
}

myLoader.addEventListener("complete", myLoaderListener);
Αυτό είναι. Για να το δοκιμάσεις πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο και η σελίδα_σου.swf.
ελπίζω να μη ξέχασα τίποτα, καλή επιτυχία :hammer:

john
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 21 Απρ 2003 16:11

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από john » 20 Ιούλ 2004 12:46

Fouli_b ta exo ftiaxei ola afta alla den douleuei! ti prepei na valo sto contentPath? Pio arxeio .swf les??
Voi8ise an mporeis!!!!

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από Fouli_B » 21 Ιούλ 2004 09:00

το αρχείο που θέλεις να κάνεις preload με το progress-bar component πρέπει να είναι movie δηλαδή αρχείο flash (swf) ή μια εικόνα jpeg. το όνομα αυτού του αρχείου γράφουμε στο contentPath.
αν θέλεις το .fla και παράδειγμα κάνε δεξί κλικ, save target as.....εδώ

john
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 21 Απρ 2003 16:11

Preloader component του flash mx

Δημοσίευση από john » 21 Ιούλ 2004 10:30

diladi de ginete na fortonei mia selida .html???

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες