φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από cracker » 31 Μάιος 2004 19:23

παρατήρησα στο φόρουμ μου ότι αν κάποιος βάλει σύνδεσμο για απομακρυσμένο αβατάρ αυτό μπορεί να υπερβαίνει το όριο σε διαστάσεις που είναι 100χ100.

υπάρχει τρόπος να βάλω ένα φίλτρο εκεί ούτως ώστε να μην υπερβαίνει το όριο στο μέγεθος, και στις διαστάσεις?

τι κάνει η επιλογή Ενεργοποίηση μεταφόρτωσης Αβαταρ?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 31 Μάιος 2004 20:11

mporeis va xrisimopoiiseis tnv

array getimagesize( string filename [, array imageinfo])

n opoia 8a sou girisei array opos fevete

Returns an array with 4 elements. Index 0 contains the width of the image in pixels. Index 1 contains the height. Index 2 is a flag indicating the type of the image: 1 = GIF, 2 = JPG, 3 = PNG, 4 = SWF, 5 = PSD, 6 = BMP, 7 = TIFF(intel byte order), 8 = TIFF(motorola byte order), 9 = JPC, 10 = JP2, 11 = JPX, 12 = JB2, 13 = SWC, 14 = IFF, 15 = WBMP, 16 = XBM. These values correspond to the IMAGETYPE constants that were added in PHP 4.3. Index 3 is a text string with the correct height="yyy" width="xxx" string that can be used directly in an IMG tag.

gia perisoteres plirofories sto manual.

me tnv parapavo mporeis va deis tis diastaseis kai tov tipo tis eikovas. kai epomevos va diasfaliseis tis diastaseis tou

episis gia to mege8os tnv
int filesize ( string filename)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από Tanaka » 01 Ιουν 2004 10:00

Κώδικας: Επιλογή όλων

$imageTypes = array('gif', 'jpg', 'png', 'swf', 'psd', 'bmp', 'tiff(intel byte order)', 'TIFF(motorola byte order)', 
		'jpc', 'jp2', 'jpx', 'jb2', 'swc', 'iff', 'wbmp', 'xbm');

		
$file = ...
$imageInfo = getimagesize($file);

print "Width&#58; " . $imageInfo&#91;0&#93; . "<br>";
print "Height&#58; " . $imageInfo&#91;1&#93; . "<br>";
print "Mime type&#58; " . $imageInfo&#91;'mime'&#93; . "<br>";
print "File type&#58; " . $imageTypes&#91;$imageInfo&#91;'2'&#93; - 1&#93; . "<br>";

$sizeInKb = filesize&#40;$file&#41;/1024;
print "File size&#58; " . round&#40;$sizeInKb, 2&#41;  . "kb";
O παραπάνω κώδικας απλά εκτυπώνει πληροφορίες για ένα image

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από cracker » 01 Ιουν 2004 12:59

θα το εκτιμούσα και θα μου ήταν χρήσιμο αν μου λέγατε πχ πρέπει να βάλεις αυτό το κομμάτι κώδικα στο τάδε αρχείο. έτσι όπως μου τα λέτε δυστυχώς δεν καταλαβαίνω και πολλά.

τι κάνει η επιλογή Ενεργοποίηση μεταφόρτωσης Αβαταρ?

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από tix-3- » 02 Ιουν 2004 00:43

πρωτα απο ολα τα 2 παιδια πιο πανω μιλανε για προγραμματισμο σε php.
Για να σου πουμε τι πρεπει να βγαλεις και απο που πρεπει να μας πεις εσυ τι φορουμ χρησιμοποιεις(η λεξη φορουμ μου δεν βοηθαει και παρα πολυ).
Η ενεργοποιηση μεταμορφωσης avatar κανει αυτο που λεει.
Δηλαση κανει καποια εικονα που βαζεις καταλληλη για το φορουμ (την κανει resize)
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από cracker » 02 Ιουν 2004 11:27

ωραία εγώ που έχω ενεργοποιημένη αυτήν την επιλογή γιατί δεν εφαρμόζεται? και αυτό το λέω γιατί κάποιος χρήστης έβαλε απομακρυσμένο αβατάρ 120χ120

χρησιμοποιώ Phpbb 2,0,8

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από Cha0s » 02 Ιουν 2004 12:14

Ωραία απενέργοποίησε την δυνατότητα απομακρυσμένων άβαταρς όπως κάνουν όλα τα μεγάλα φόρουμ και καθάρισες...

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από cracker » 03 Ιουν 2004 12:17

βαγγέλη σε αυτήν την λύση βλέπω να καταφεύγω. το καλό είναι ότι σε δυο περιπτώσεις που έγινε κάτι παρόμοιο είπα στα μέλη το πρόβλημα και αμέσως μίκρυναν τα αβατάρ τους.

Άβαταρ μέλους
Dazed_and_confused
Δημοσιεύσεις: 743
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2003 19:38
Τοποθεσία: Χίος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από Dazed_and_confused » 03 Ιουν 2004 12:19

αυτό θα ισχύει τώρα που έχεις 100-200 μέλη, δεν θα ασχολείσαι με τα avatar τους όταν φτάσουν 500 - 1000 ;)

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από cracker » 03 Ιουν 2004 12:23

σωστό και αυτό. θα το απενεργοποιήσω μάλλον.

Άβαταρ μέλους
greek_manager
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1243
Εγγραφή: 21 Οκτ 2002 19:01
Τοποθεσία: Back to Greece
Επικοινωνία:

φίλτράρισμα των απομακρυσμένων αβατάρ

Δημοσίευση από greek_manager » 03 Ιουν 2004 20:31

Και 3500 να φτάσουν, άμα κάποιος βάζει αβαταρ που βαραίνει το φόρουμ, θα τον κράζουν πρώτοι οι άλλοι χρήστες που θα τους ενοχλει!
Άσε που άμα έχεις τόσα μέλη, θα έχεις και τους ανάλογους moderators ;)
aka thkouk
Football Manager - H ελληνική κοινότητα
παιχνιδια στρατηγικης - Παίξε Δωρεάν

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης