Σύστημα banner

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

Σύστημα banner

Δημοσίευση από ALR » 29 Οκτ 2005 02:28

οκ....ένα έχω να πώ απλώς.










YOY ROCK :victory: :victory:

Adavis
Δημοσιεύσεις: 107
Εγγραφή: 04 Αύγ 2003 19:44
Επικοινωνία:

Σύστημα banner

Δημοσίευση από Adavis » 29 Οκτ 2005 18:51

skeftomilos έγραψε:Το script απαιτεί να ορίσεις τη μεταβλητή imgCt1 ίση με τον αριθμό των εναλλακτικών banners:

Κώδικας: Επιλογή όλων

var imgCt1 = 3
Αλλά μιας κι έχει περάσει αρκετός καιρός από τη δημιουργία αυτού του script, ας προτείνω κάτι πιο σύγχρονο. :)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <head>
    <script type="text/javascript">
      var bannerImages = &#91;
        &#91;"fn000275.jpg"   ,"http&#58;//www.in.gr","VIMA"&#93;,
        &#91;"Untitled.jpg"   ,"http&#58;//baba.com" ,"baba"&#93;,
        &#91;"lchalkidiki.jpg","http&#58;//bobo.com" ,"bobo"&#93;,
      &#93;
      bannerImages.SECONDS = 5
      
      bannerImages.current = 0
      bannerImages.change = function&#40;&#41; &#123;
        var self = this
        document.getElementById&#40;'adBanner1'&#41;.src = this&#91;this.current&#93;&#91;0&#93;
        document.getElementById&#40;'adBanner1'&#41;.alt = this&#91;this.current&#93;&#91;1&#93;
        document.getElementById&#40;'adLink1'&#41;.href = this&#91;this.current&#93;&#91;2&#93;
        this.current++
        if &#40;!this&#91;this.current&#93;&#41; this.current = 0
        setTimeout&#40;function&#40;&#41; &#123;self.change&#40;&#41;&#125;, this.SECONDS * 1000&#41;
      &#125;
      window.onload = function&#40;&#41; &#123;
        bannerImages.change&#40;&#41;
      &#125;
    </script>
  </head>
  <body>
    <h2>Σύστημα banner</h2>
    <a href="javascript&#58;;" id="adLink1" target="_blank"><img src="" id="adBanner1" border="0" width="468" height="60"></a>
  </body>
</html>
- Νομίζω ότι τα data για τα banners μπαίνουν πιο εύκολα όταν είναι σε διαφορετική γραμμή το καθένα.
- Δε χρειάζεται μέριμνα για το πλήθος των links, το script καταλαβαίνει μόνο του πόσα είναι.
- Δε δημιουργεί πολλαπλές μεταβλητές στο global namespace παρά μόνο μία, την bannerImages.
- Id αντί για name (σιγά την επανάσταση ρε φίλε!).

Αυτό κάνει ανανέωση με κάθε refresh ή ανά κάποια second;

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Σύστημα banner

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 29 Οκτ 2005 18:56

Opos leei kai to source

Κώδικας: Επιλογή όλων

bannerImages.SECONDS = 5 
Afto simevei oti 8a kavei avaveosi ka8e 5 defterolepta
Av prosekseis mesa stov kodika iparxei mi function xrovo-ka8isterisis

Κώδικας: Επιλογή όλων

setTimeout&#40;function&#40;&#41; &#123;self.change&#40;&#41;&#125;, this.SECONDS * 1000&#41;
Afto avalambavei va dimiourgisei mia asigxrovi epavalipsi ava 'bannerImages.SECONDS' seconds :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
mpalarinas
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 28 Οκτ 2005 20:08
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Σύστημα banner

Δημοσίευση από mpalarinas » 29 Οκτ 2005 19:22

Και αν είναι ανα refresh που κάνει ο χρήστης;Πως θα ναι ο κώδικας;Σε περίπτωση που έχουμε 10 banners και ένας χρήστης κάνει 15 refresh τότε την εντέκατη φορά θα του δείξει πάλι το πρώτο banner;
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Σύστημα banner

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 29 Οκτ 2005 19:37

To script pou iparxei parapavo eivai client side.
Episis kavei refresh movo to banner kai oxi oln tnv selida.

Afto pou protiveis xriazete kapoia server side stixia oste
va apoktisei mvimi to programa kai va 8imate pio eixe diksei proto oste ka8e fora pou givete refresh.

Stnv apavtisi sou pavtos ka8e fora pou kaveis refhresh oli tnv selida to script 8a arxisei opos eivai gramevo apo tnv arxi. Fisika 8a mporouses me eva cookie va kaveis mia tropopiisi se client side epipedo
oste n mvimi pou 8a apoktisei to script epireazei tov ka8e xristi ksexorista.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Σύστημα banner

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Οκτ 2005 00:52

Το μεσοδιάστημα των 5 δευτερολέπτων είναι πολύ μικρό, ή κάνω λάθος; Μήπως κάτι σε 30 sec θα ήταν καλύτερο;

Σχετικά με τη σειρά των banners μπορεί να γίνει κι αλλιώς, τυχαία. Αρκεί τα banners να είναι αρκετά και όχι τρία-τέσσερα. Θα χρειαστεί η συνάρτηση Math.random(), όπως και στα Τυχαία κείμενα.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

Σύστημα banner

Δημοσίευση από ALR » 30 Οκτ 2005 15:29

Όντως τα 5 δευτερόλεπτα είναι πολύ λίγα αλλά τα έβαλα για να δώ αν λειτουργεί κανονικά το script , μιας και βαριόμουν να περιμένω 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αλλάξει banner :)

Λογικά τα 30 δευτερόλεπτα είναι ότι πρέπει. Ειδικά αν πρόκειται για animated banners που θα έχουνε και 3-4 Frames!

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

Σύστημα banner

Δημοσίευση από geoki » 01 Δεκ 2005 23:22

Αντί να βάζουμε συγκεκριμένα ονόματα αρχείων μπορούμε με αυτό το script να πούμε να δείξει όλες τις εικόνες ενός φακέλου?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Σύστημα banner

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Δεκ 2005 07:21

geoki έγραψε:Αντί να βάζουμε συγκεκριμένα ονόματα αρχείων μπορούμε με αυτό το script να πούμε να δείξει όλες τις εικόνες ενός φακέλου?
Μάλλον όχι γιατί το script αυτό τρέχει client-side (JavaScript), επομένως δεν έχει πρόσβαση στο σύστημα αρχείων του server. Νομίζω ότι χρειάζεται server-side κώδικας γι αυτή τη δουλειά.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης