PHP, HTML και code styling

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από Tanaka » 01 Ιουν 2004 21:33

Μεγάλο μέρος του κώδικα της php συνδιάζεται φυσικά με την HTML. Αυτό που έιχα πάντα απορία είναι η εξής:
Είναι καλύτερο να γράφουμε μόνο php (και την html να την κάνεις print με την php)

ή

όσο γίνεται ξεσωριστά την html με την php.
Για παράδειγμα ποιό από τα δύο θεωρείτε καλύτερο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
print "<table width=\"500\" bgcolor=\"#0F385D\" border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"1\">\n";
print "<tr bgcolor=\"#0F385D\"><td colspan=\"2\">";
print "<table width=\"500\" bgcolor=\"#FFFFFF\" border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"5\">";

for&#40;$i = 0; $i < $rows; $i++&#41; &#123;
	print "<tr><td>\n";
	print "\t<table width=\"500\" bgcolor=\"#FFFFFF\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"5\">";
    
	$productid = $myConnection->getFieldFromQuery&#40;$result, $i, "id"&#41;;
	$title = $myConnection->getFieldFromQuery&#40;$result, $i, "title"&#41;;
    $imagepath = $myConnection->getFieldFromQuery&#40;$result, $i, "imagepath"&#41;;
   
print "<tr>\n";
print "<td colspan=\"2\"><font size=\"+1\">$title</font></td>\n";
print "</tr>\n";

print "<tr>\n";
print "<td rowspan=\"6\" valign=\"top\"><img border=\"0\" src=\"$imagepath\"></td>\n";
print "<td><b>&#197;&#234;&#228;&#252;&#243;&#229;&#233;&#242;&#58;</b> $publication</td>\n";
print "</tr>\n";

print "<tr>\n";
print "<td align=\"center\">&nbsp;</td>\n";
print "<td>$summary</td>\n";
print "</tr>\n";
.......
?>
ή

Κώδικας: Επιλογή όλων


<table width="500" bgcolor="#0F385D" border="0" cellpadding="0" cellspacing="1">
<?php
for&#40;$i = 0; $i < $rows; $i++&#41; &#123;
	print "<tr><td>\n";
	print "\t<table width=\"500\" bgcolor=\"#FFFFFF\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"5\">";
    
	$productid = $myConnection->getFieldFromQuery&#40;$result, $i, "id"&#41;;
	$title = $myConnection->getFieldFromQuery&#40;$result, $i, "title"&#41;;
    $imagepath = $myConnection->getFieldFromQuery&#40;$result, $i, "imagepath"&#41;;
?>    
		<tr>
			<td colspan="2"><font size="+1"><?php print $title; ?></font></td>
		</tr>
		<tr>
		    <td rowspan="6" valign="top"><img border="0" src="<?php print $imagepath; ?>"></td>
		    <td><b>&#197;&#234;&#228;&#252;&#243;&#229;&#233;&#242;&#58;</b> <?php print $publication; ?></td>
		</tr>
....

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από ThyClub » 01 Ιουν 2004 22:12

Εντελώς χωριστά:

example.php:
<?php
for($i = 0; $i < $rows; $i++) {
print "<tr><td>\n";
print "\t<table width=\"500\" bgcolor=\"#FFFFFF\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"5\">";

$productid = $myConnection->getFieldFromQuery($result, $i, "id");
$title = $myConnection->getFieldFromQuery($result, $i, "title");
$imagepath = $myConnection->getFieldFromQuery($result, $i, "imagepath");
include "example.html";
?>
example.html:
<table width="500" bgcolor="#0F385D" border="0" cellpadding="0" cellspacing="1">
<tr>
<td colspan="2"><font size="+1"><?php print $title; ?></font></td>
</tr>
<tr>
<td rowspan="6" valign="top"><img border="0" src="<?php print $imagepath; ?>"></td>
<td><b>&#197;&#234;&#228;&#252;&#243;&#229;&#233;&#242;:</b> <?php print $publication; ?></td>
</tr>
Όσο αυτό είναι δυνατό :wink:

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από cordis » 02 Ιουν 2004 02:48

καθαρή PHP με templates ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από xmavidis » 02 Ιουν 2004 07:32

Eννοείς τα .tpl ???
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από ThyClub » 02 Ιουν 2004 08:31

Έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις:

1. Καθαρή ΡΗΡ;
ή
2. Καθαρή HTML

μιάς και το 2 δεν είναι δυνατόν κάπου θα χρειαστεί να γράψεις και κάτι άλλο εκτός απο HTML, μένει αυτό που λέει ο Γιάννης :wink:

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3194
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από CyberCr33p » 02 Ιουν 2004 10:22

Egw douleuw me ton deutero tropo pou eipe o Tanaka.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από Cha0s » 02 Ιουν 2004 12:07

Δεν γίνεται πουθενα να ακολουθηθεί κάτι στάνταρ.

Ανάλογα με την εφαρμογή που θα κάνεις θα χρειαστεί να φτιάξεις κάτι με τον ανάλογο τρόπο.


Πάντως ο πρώτος τρόπος με τα echo & print εκτώς του ότι είναι παντελώς σπάσιμο στο editting και στο διάβασμα είναι και πιο βαρύς αφού τα πάντα αναλαμβάνει να τα εκτυπώσει η PHP.
Με την print ειδικά αργεί πιο πολύ.
Ο Rapid μπορεί να τα τεκμηριώσει καλύτερα.


Προσωπικά χρησιμοποιώ κατα κόρων την 2η μέθοδο που αναφέρθηκε.

ThyClub τα πολλά includes δεν σημαίνουν και καλύτερα.
Αντιθέτως πολλές φορές που χρειάστηκα να αλλάξω κάτι σε παλιά μου projects που ακολουθούσαν αυτή την μέθοδο ψαχνόμουν μία ώρα να βρω τι είνια που και τι...
Εξάλλου όλα τα παραπάνω δουλέυουν.
Στην ουσία δεν πρόκεται να τα δει κανείς.
Αρα μας ενδιαφέρει να τα κάνουμε όσο πιο βολικά για να μπορούν έυκολα να ξαναδιαβαστούν από εμάς όταν χρειαστούν αλλαγές.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από ThyClub » 02 Ιουν 2004 12:56

ThyClub τα πολλά includes δεν σημαίνουν και καλύτερα.
Αντιθέτως πολλές φορές που χρειάστηκα να αλλάξω κάτι σε παλιά μου projects που ακολουθούσαν αυτή την μέθοδο ψαχνόμουν μία ώρα να βρω τι είνια που και τι...
Σωστό.

Απλά πιστεύω οτι είναι πολύ καλύτερο να κάνεις ενα αρχείο include αντί να το κάνεις print απο την ΡΗΡ. Ειδικά όταν θέλεις να κάνεις μια μικροαλλαγή και πχ στο
echo "<input type=\"button\">"
ξεχάσεις να κάνεις escape
και μετά να ψάχνεσαι.

Ο καλύτερος τρόπος είναι ενα template engine αλλά κι εκεί πρέπει να μάθεις μια νέα γλώσσα πχ smarty :wink:

Σαν συμπέρασμα μπορώ να πώ οτι η απάντηση είναι εδώ:
Δεν γίνεται πουθενα να ακολουθηθεί κάτι στάνταρ.

Ανάλογα με την εφαρμογή που θα κάνεις θα χρειαστεί να φτιάξεις κάτι με τον ανάλογο τρόπο.

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από Tanaka » 02 Ιουν 2004 13:33

ThyClub έγραψε:
Ο καλύτερος τρόπος είναι ενα template engine αλλά κι εκεί πρέπει να μάθεις μια νέα γλώσσα πχ smarty :wink:
Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά άκουσα για το template engine και για αυτό πήγα και κοίταξα λίγο το site του Smarty. Αρκετά ενδιαφέρον αλλά αξίζει να μάθεις μία γλώσσα για αυτό τον λόγο (δεν ξέρω, απλά ρωτάω) :question:
Επίσης είδα λίγο και τον τρόπο που λειτουργεί και μου φαίνεται ότι πρέπει να είναι σχετικά βαρύ όταν εκτελείται μία σελίδα. Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι ανάλογα με την σελίδα να δημιουργείς τα δικά σου template.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από Cha0s » 02 Ιουν 2004 17:01

Το καλύτερο σύστημα για templates που έχω συνναντήσει είναι το σύστημα του phpBB.

Βέβαια όμως παίζει με αρκετά advanced επίπεδο PHP.

Το smarty δεν το γνωρίζω καν.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από cordis » 02 Ιουν 2004 17:56

του phpBB2 είναι φορερό! :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από xmavidis » 02 Ιουν 2004 18:28

Tι είναι τα .tpl files και ποιος ο λόγος και ο τρόπος χρήσης τους?
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από ThyClub » 02 Ιουν 2004 21:56

tpl= template

Είναι αρχεία HTML με έξτρα εντολές πχ: {if(συνθήκη)} που γίνονται parse απο το template system ώστε να παραχθεί ο σχεδιασμός της σελίδας. Είναι ευέλικτος τρόπος αλλά χρειάζεται μια βαθύτερη γνώση του ίδιου του template system.

Με ενα template system μπορείς να έχεις χωριστά τον κώδικα απο την παρουσίαση. Αυτό βοηθά σε μεγάλα projects όπου πολλά άτομα διαφορετικών γνώσεων πρέπει να δουλέψουν μαζί ΠΧ: Προγραμματιστές με Δημοσιογράφους και σχεδιαστές ιστοσελίδων.

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από grjava » 03 Ιουν 2004 01:11

Cha0s έγραψε:Το καλύτερο σύστημα για templates που έχω συνναντήσει είναι το σύστημα του phpBB.

Βέβαια όμως παίζει με αρκετά advanced επίπεδο PHP.

Το smarty δεν το γνωρίζω καν.
Αυτήν την εποχή φειάχνω μια νέα σελίδα μου με τα smartemplates.. Αν τα δείτε από πλευρά ταχύτητας είναι σαν η phpbb να τρέχει με dial up και τα smartbls με ADSL!! :lol: (καλά φοβερή σύγκριση ε). Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιεί κάποιες δικές της εντολές η μηχανή με αποτέλεσμα να πρέπει να το ρίξεις και λίγο στο διάβασμα..

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

PHP, HTML και code styling

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 05 Ιουν 2004 14:38

Pote pote pote pote echo html !!!!
pote !!!!!
ksexasteto

(kai echo oxi print ... apofigete to afto
ektos av kserete ti kavete px formarismata me sprintf)

echo xrisimopioume gia va tiposoume metablites mono
ola ta alla 8elouve escape.

eivai poli pio grigoro va kavoume escape apo to va kavoume echo" eva karo html "

afiste pou eivai pio efkolo kai sto edit opos proipe o filos mou Cha0s (tov eixa priksei mia epoxi me afta :P)

to smarty eivai mia apistefti efarmogoula mporei va lisei ta xeria mas stnv diaxirisi twv temps. av 8elete va sas grapso kapoio tutorial meta tnv eksetastiki mou gia tnv xrisi tou . eivai favtastiko idios se sites me perisoteres apo mia glosses
se periptosis pou dev exoume sta8ero ari8mo me proepiloges.

ta .tpl eivai pavtevta twv nukebased sistimatov
dev exei kamia apolitos sxesi me php.

kati allo twra pou mou ir8e av dev kavei parse o httpd sas me php ta .inc apofigete tnv xrisi tetoiov arxeiov kavteta rename se .inc.php :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες